תקליטים תוצרת הארץ
שלום לכולם
טוב כבר קראתי את השירשור הזה , והבנתי שכנראה עשיתי טעות.
קניתי המון תקליטים טובים (בהשוואה לאיבי הם שוים 90 שח אחד) מאוד בהרבה כסף (מחיר לתקליט היה זול), כולל פינק פלויד,DIRE,סטינג קוין, אלטון U2ועוד...
ידעתי וקראתי כאן שיש חשיבות לאיכות הסאונד וזה קשור לחברת הקלטות, אז השתדלתי שזה יהיה RCA או הכלב הנובח לרמקול וכאלה שביררתי ברשת שיש להם איכות סאונד טובה.
פתאום שהגעתי הביתה ראיתי בקטן מיוצר בישראל.
לא ידעתי שהייצור עצמו משפיע על האיכות הסאונד, טוב אני יכול לתאר איך זה קורה אבל חשבתי שלהקלטה יש את הפרמטר החשוב יותר. ובאמת השתדלתי לא לבחור חברת הקלטות שאני לא מכיר. כל עטיפה שהיה רשום עליה בעברית לא לקחתי, בנוסף לא נגעתי באוספים וכאלה.
עזבו את זה שכרגע אין לי פטיפון לבדוק את התקליטים.
כנראה שהשיעור הראשון בעולם הזה עלה קרוב ל1000 שח
איכות הסאונד מאוד חשובה לי, זאת הסיבה היחידה שאני נכנס לתחום בימים אלו.
תודה לכולם
טוב כבר קראתי את השירשור הזה , והבנתי שכנראה עשיתי טעות.
קניתי המון תקליטים טובים (בהשוואה לאיבי הם שוים 90 שח אחד) מאוד בהרבה כסף (מחיר לתקליט היה זול), כולל פינק פלויד,DIRE,סטינג קוין, אלטון U2ועוד...
ידעתי וקראתי כאן שיש חשיבות לאיכות הסאונד וזה קשור לחברת הקלטות, אז השתדלתי שזה יהיה RCA או הכלב הנובח לרמקול וכאלה שביררתי ברשת שיש להם איכות סאונד טובה.
פתאום שהגעתי הביתה ראיתי בקטן מיוצר בישראל.
לא ידעתי שהייצור עצמו משפיע על האיכות הסאונד, טוב אני יכול לתאר איך זה קורה אבל חשבתי שלהקלטה יש את הפרמטר החשוב יותר. ובאמת השתדלתי לא לבחור חברת הקלטות שאני לא מכיר. כל עטיפה שהיה רשום עליה בעברית לא לקחתי, בנוסף לא נגעתי באוספים וכאלה.
עזבו את זה שכרגע אין לי פטיפון לבדוק את התקליטים.
כנראה שהשיעור הראשון בעולם הזה עלה קרוב ל1000 שח
איכות הסאונד מאוד חשובה לי, זאת הסיבה היחידה שאני נכנס לתחום בימים אלו.
תודה לכולם
- TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
דפק נוסף בתקליטים תוצרת הארץ היא המארז.
חתיכת קרטון שהקשר בינה לבין האריזות המהודרות והמושקעות שנמכרות בחול מיקרית.
חלק משעשע נוסף זה הכיתוב:
בתקליטים תוצרת הארץ היה נהוג בהרבה מקרים לתרגם (יותר נכון לעברת) את שמות השירים.
דוגמא טרייה מהיום : חבר הציג לי תקליט של הנדריקס עם הלהיט : "לאורך עמדת התצפית" (all along the watchtower)
חתיכת קרטון שהקשר בינה לבין האריזות המהודרות והמושקעות שנמכרות בחול מיקרית.
חלק משעשע נוסף זה הכיתוב:
בתקליטים תוצרת הארץ היה נהוג בהרבה מקרים לתרגם (יותר נכון לעברת) את שמות השירים.
דוגמא טרייה מהיום : חבר הציג לי תקליט של הנדריקס עם הלהיט : "לאורך עמדת התצפית" (all along the watchtower)
תודה על התגובות
אשמח לקבל לינק או מידע כדי להבא שאני קונה תקליט תוצאת חוץ, איזה תוצרת טובה ואיזה לא (חבר אמר לי שקוריאה גם גרוע) ובנוסף איך אני מזהה תקליט לא תקין, חוץ מהשריטות הרגילות, האם יש סממנים יותר עדינים שניתן להבין מהם שהתקליט לא ישמע טוב.
אשמח לקבל לינק או מידע כדי להבא שאני קונה תקליט תוצאת חוץ, איזה תוצרת טובה ואיזה לא (חבר אמר לי שקוריאה גם גרוע) ובנוסף איך אני מזהה תקליט לא תקין, חוץ מהשריטות הרגילות, האם יש סממנים יותר עדינים שניתן להבין מהם שהתקליט לא ישמע טוב.
טוב קניתי TD-145 MkII עם ראש Stanton 681.
לקחתי מחבר סנסוי 6060 עד שאבנה פרה שפורפרות.
אחרי ההובלה העצמית הפטיפון לא עובד בערוץ אחד מדי פעם, כרגע מנסה לעקוב אחרי המדריכים ביוטיוב.
כנראה שהבעיה היא לא בכוונים בזרוע עצמה אלא בברגים שמחברים את הראש לזרוע, טיפה תזוזה באזימוט הכל מתחיל לעבוד פתאום
תודה לכולם
לקחתי מחבר סנסוי 6060 עד שאבנה פרה שפורפרות.
אחרי ההובלה העצמית הפטיפון לא עובד בערוץ אחד מדי פעם, כרגע מנסה לעקוב אחרי המדריכים ביוטיוב.
כנראה שהבעיה היא לא בכוונים בזרוע עצמה אלא בברגים שמחברים את הראש לזרוע, טיפה תזוזה באזימוט הכל מתחיל לעבוד פתאום
תודה לכולם
ברכות על הרכישה, אחלה מכשיר ויופי של ראש
קשה לי להאמין שכיוונים באזימוט יגרמו לצד אחד לנדום, כדאי שתשלול חיבורים רופפים בחיווט לראש שיתכן ובמשחק עם האזימוט זזים ומסתדרים
בכל מקרה כדאי לעשות משהו עם הברגים הארוכים והבולטים האלו
איזה פרה מנורות אתה מתכוון לבנות?
קשה לי להאמין שכיוונים באזימוט יגרמו לצד אחד לנדום, כדאי שתשלול חיבורים רופפים בחיווט לראש שיתכן ובמשחק עם האזימוט זזים ומסתדרים
איזה פרה מנורות אתה מתכוון לבנות?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- pacific100
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לגבי איכות ההקלטה. רצוי הקלטת מטייפ מאסטר. שרשום הדפסות ראשוניות. אבל הכל ענין של כסף.
קרי היצע וביקוש
א. הקלטה יפנית.
וגם המשקל חשוב 180 גרם.
תתחדש בהצלחה.
שנה טובה.
קרי היצע וביקוש
א. הקלטה יפנית.
וגם המשקל חשוב 180 גרם.
תתחדש בהצלחה.
שנה טובה.
·ידעתי שבסוף שאני יגיע לסכום הזה אז חסכתי לי את המשחק עם פטיפון סיני וקניתי משהו טוב מהתחלה.raniburg כתב:ברכות על הרכישה, אחלה מכשיר ויופי של ראש
איזה פרה מנורות אתה מתכוון לבנות?...
טוב אז אחרי שהדפסתי את הדף הזה שמכוונים את הפטיפון היה די קל לכוון את הראש כדי לנוע מנק C עד C'
מה שהיה יותר קשה זה לכוון את הראש עם\נגד כוון השעון ולראות שהראש מקביל לצירים, הSTANTON די עגול, זה גם פתר את בעיית הסטראו אבל לא עד הסוף.
לגבי מגבר השפורפרות נראה לי שאני אלך בכוון של ear 834, יש לי את השפורפרות וספק טוב שבניתי, רק נשאר לקנות את הPCB ורכיבים יקרים בטרוףףףףף, נקווה לתוצאות טובות.
תודה על התגובהraniburg כתב:לי לקח הרבה זמן לכוון 681, מאד רגיש לדעתי לכיוון
ear 834 זה מגבר משולב, לא ברור האם אתה מתכוון לבנות פרה, פונו, או משולב ?...
כן אתמול ממש הרגשתי את זה, אחרי הרבה זמן של כוון יש תוצאות.
לגבי המגבר אתה צודק, התכוונתי לפונו שלהם, RIAA EAR834 phono
לפי קריאה בפורומים שונים וחוות דעת בעולם הוא מעגל מעולה, מאוד פשוט לבנייה עצמית, ויש את הPCB למכירה.
היתה לי התלבטות בינו לבין הMARANTZ 7.
לגבי מגבר, אני מעונין בSA מבוסס שפורפרות 300B, עדיין מנסה להשיג שנאי יציאה בזול .
נושא מדהים בפני עצמו, במיוחד למי שעובר מדיגיטל לאנלוג כמונני, גם בעולם הדיגיטלי אני משתדל להיות כמה שיותר אנלוגי עם DAC ישנים ובלי הרבה עיבוד, האם תקליטים חדשים שיוצאים היום, הם משרשרת הקלטה אנלוגית? ובמידה ולא איך זה משפיע?.לגבי איכות ההקלטה. רצוי הקלטת מטייפ מאסטר. שרשום הדפסות ראשוניות. אבל הכל ענין של כסף.
קרי היצע וביקוש
א. הקלטה יפנית.
וגם המשקל חשוב 180 גרם.
תתחדש בהצלחה.
שנה טובה....
ה834 אכן פונו מהולל, אפשר לדעתי לוותר על הpcb ולבנות בתצורת P2P, גם מוזיל, יותר אלגנטי ומניסיון יותר מאתגר ומעניין לבנייה
רכיבים אכן יקרים אבל צריך להיזהר ולא ליפול למלכודות אודיופיליות... מצאתי רכיבים טובים מבלי להתרושש, שנאים וצ'וקים ליפפו לי בארץ וחלק מהרכיבים שאינם במעגל ההגברה קניתי גם בארץ
לגבי מגבר אתה וודאי מתכוון ל SE או יותר נכון SET
רכיבים אכן יקרים אבל צריך להיזהר ולא ליפול למלכודות אודיופיליות... מצאתי רכיבים טובים מבלי להתרושש, שנאים וצ'וקים ליפפו לי בארץ וחלק מהרכיבים שאינם במעגל ההגברה קניתי גם בארץ
לגבי מגבר אתה וודאי מתכוון ל SE או יותר נכון SET
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
צודק, שנה שעברה בניתי את הפרה של marantz-7 בתצורת p2p וזה היה ממש כייף, ולהבנתי יותר איכותי, אבל המעגל עשה מלא רעשים וכמה שהשקעתי בספקים לא עזר, אז כנראה בחודשים הקרובים אני אפרק אותו ואבנה פרה יותר פשוט ואוסיף מעגל רגולציה של מתח גבוה ונקווה שלא יהיו רעשים.raniburg כתב:ה834 אכן פונו מהולל, אפשר לדעתי לוותר על הpcb ולבנות בתצורת P2P, גם מוזיל, יותר אלגנטי ומניסיון יותר מאתגר ומעניין לבנייה
לגבי מגבר אתה וודאי מתכוון ל SE או יותר נכון SET...
לגבי הרכיבים מקווה שאני לא נופל:
נגדים: הבנתי שהקרבון מרעישים אבל נותנים חמימות לסאונד, והם יקרים יחסית, אז לא כולם קרבון, רק מה שבנתיב השמע.
קבלים: כאן כנראה אני נופל, ממש מפחיד לבנות מגבר עם קבלים פשוטים, הפעם אני רוצה להיות בטוח שהתוצאה תהיה מוצלחת, אז קניתי חברה טובה אבל לא הכי טוב.
לגבי שנאים: אני הבנתי שזה אחד הרכיבים המרכזיים במעגל (במגבר הספק) אז אני מחכה למצוא איזה משהו ישן, מה סדר גודל (מחיר) של 2 שנאים 10W?
single ended