אני שונא תקליטים חדשים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
nkorah פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #1 

קניתי השבוע ארבעה תקליטים חדשים. מוזיקה אלקטרונית, אסיד ג'אז, אמביינט - כאלו.
חזרתי הביתה וגיליתי ששניים מהם פגומים: לאחד יש אזור שלם על צד A עם Hiss, ובאמצע אחד הצדדים של השני יש משהו שנראה כמו טביעת אצבע בכפפה, באמצע התקליט.

החזרתי והחלפתי - אני עכשיו שומע את אחד התקליטים החליפיים, ועל צד אחד יש פס שמחזיר את האור קצת שונה, ופה ושם משמיע "קליק" - מעצבן :?

חוץ מזה, אני פתאום מבין למה אנשים מנקים תקליטים חדשים לפני שימוש - חלקם פשוט הגיעו מטונפים באבקת נייר...

אני חוזר לקנות רק תקליטים מהימים הטובים ההם, כשעוד עשו להם בקרת איכות לפני שארזו אותם בנילון ושלחו אותם לחנויות כ"מהדורה מיוחדת אודיופילית".

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

(Y)
תקליט זה מוצר ששייך לעבר (כמו פטיפון) ובמקרים כאלה עדיף וצריך לקנות רק כאלה שאכן יוצרו בעבר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #3 

אבל יותאים מנקודת הנחה שמוצר משומש נפגע קשות מהזמן ובן אדם רוצה להנות מהחוויה האנלוגית מהניילון.
הקטע הוא שאם אתה בעצמיך לא שמרת מאותם השנים אוסף תקליטים ופטיפון במצב שמור... מה אז תעשה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

שמעתי בכמה אתרים בחו"ל טענות חוזרות שמהן משתמע שבהרבה מקרים הדפסות חדשות משתמשות בתבניות הטבעה ישנות ושחוקות ושהייצור הוא מאוד חובבני.

עשיתי מבצע ניקוי של כל התקלטיה ההסטורית שלי ואחריו די נדהמתי להיווכח שתקליטים שלא שמעתי מ 1980 נשמעים בכלל לא רע, גם כשמדובר בתקליטים מייצור מקומי שבזמנו תמיד טענו שמשתמשים בחומר גלם מאוד נחות לעומת הדפסות מחו"ל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

legopart כתב:אבל יותאים מנקודת הנחה שמוצר משומש נפגע קשות מהזמן ובן אדם רוצה להנות מהחוויה האנלוגית מהניילון.
הקטע הוא שאם אתה בעצמיך לא שמרת מאותם השנים אוסף תקליטים ופטיפון במצב שמור... מה אז תעשה?
...
או שקונים תקליטים בהדפסות ישנות אבל חדשים לגמרי (אפשר למצוא כאלה באיביי למשל, אבל ברור שלא כל מה שתרצה תמצא) או שקונים תקליטים ישנים במצב מצוין.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”