אהלן חברים, חדש פה בפורום. לאחר קריאת מאמרים באתר למדתי להבין שיש השפעה בהתאמת הרסיבר לרמקולים.
ולרמקולים בעלי סאונד קר, יש צורך בבחירת רסיבר בעל צליל חם, על מנת לאזן ולהיפך.
ולבעלי צליל עמום, יש צורך ברסיבר המפיק צליל פתוח על מנת לפתוח את הצליל הסגור.
לאחר סבב בדיקות הזמנתי רמקולים רצפתיים מסדרת שידועים canton vento כצליל גרמני קר.
הבדיקה של הcanton נעשתה אצל היבואן אס-ג'י שלמיטב הבנתי מייבא גם את yamaha כך שדעתו משוחדת ולא יכלתי לסמוך עליו.
אשמח לעזרה מכם על סמך הניסיון שלכם מהו רסיבר בעל צליל חם והאם בכלל קיימת השפעה כזו או אחרת.
התלבטתי פה בין מספר מותגים ואשמח לסדר בנושא:
NAD, cambridge audio, Denon, Marantz
השימוש הוא 70 אחוז מוסיקה ו30 אחוז לקולנוע ביתי. מידע חשוב, לא ממש משנה לי העיצוב של הרסיבר או פיצ'רים כדוגמת דולבי אטמוס שלא אשתמש בהם. חשוב לי יותר לקבל את הצליל, כי סה"כ השימוש שלי הוא רק ל5,1.
מצורף פה הדגם של הרמקולים ששמעתי
https://www.canton.de/de/archiv/vento-880-dc
תודה רבה חברים. אעריך כל תגובה ועזרה.
עזרה בבחירת רסיבר
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לדעתי אתה מתעסק בשטויות, והולך לבצע החלטות על סמך הגדרות ותכונות שלא ממש חשובות, לפחות לא כמו פעם.
1. רסיבר לא מאזן את הסאונד של הרמקולים.
לרמקולים יש אופי סאונד ייחודי לחברה שייצרה אותם ו\או לסדרת מוצרים של החברה.
רסיברים שונים משפיעים קצת על על איך רמקול נשמע, אך לא משנים אותו, כלומר, לא מאזנים רמקול חם או קר.
השינויים נובעים מהדרך בה הרסיבר מטפל בסאונד (הגברות שונות, רכיבים שונים וכו')
2. למעט הרסיברים הפשוטים ביותר, לכל הרסיברים יש מערכת כיול, הכוללת בין השאר אקולייזר.
האקולייזר משנה את האופי שבו יישמע הרמקול הרבה יותר, מאשר הבחירה של סוג רסיבר לפי חברה שאומרים עליה שהרסיברים שלה חמים או קרים.
קח רמקול קר, תוריד באקולייזר את הגבוהים והמיד בכמה דציבלים, ותקבל רמקול שמתנהג כמו רמקול חם.
3. בסוף, כשתבחר רסיבר ותריץ כיול, שב ותשמע את שיר שאתה אוהב, ללא הכיול ועם הכיול, ותראה כמה שונה הרמקולים נשמעים עם אותו רסיבר.
4. איך בחרת את הרמקולים? משמיעה? או מקריאה עליהם?
אם משמיעה, אז שמעת אותם עם הגברה מסויימת שביחד איתה קיבלת החלטה שמוצא חן בעיניך מה שאתה שומע. אז לך על אותו סוג הגברה.
אם לא שמעת אותם, אלא בחרת רק לפי קריאה, כדאי שתלך לחנויות, ותשמע את הרמקולים שבחרת עם רסיברים שונים.
תחליט לעצמך מה השילוב המתאים לך, וגם שהרסיבר מתאים לדרישות שלך ממנו מבחינת תכונותיו השונות.
5. קח בחשבון, שתמיד תשמע שונה בבית מאשר בחנות.
6. כשחיפשתי רמקולים שמעתי רמקולים מדפיים מהסדרה 800, לא זוכר בדיוק איזה, לא נשמעו קרים.
1. רסיבר לא מאזן את הסאונד של הרמקולים.
לרמקולים יש אופי סאונד ייחודי לחברה שייצרה אותם ו\או לסדרת מוצרים של החברה.
רסיברים שונים משפיעים קצת על על איך רמקול נשמע, אך לא משנים אותו, כלומר, לא מאזנים רמקול חם או קר.
השינויים נובעים מהדרך בה הרסיבר מטפל בסאונד (הגברות שונות, רכיבים שונים וכו')
2. למעט הרסיברים הפשוטים ביותר, לכל הרסיברים יש מערכת כיול, הכוללת בין השאר אקולייזר.
האקולייזר משנה את האופי שבו יישמע הרמקול הרבה יותר, מאשר הבחירה של סוג רסיבר לפי חברה שאומרים עליה שהרסיברים שלה חמים או קרים.
קח רמקול קר, תוריד באקולייזר את הגבוהים והמיד בכמה דציבלים, ותקבל רמקול שמתנהג כמו רמקול חם.
3. בסוף, כשתבחר רסיבר ותריץ כיול, שב ותשמע את שיר שאתה אוהב, ללא הכיול ועם הכיול, ותראה כמה שונה הרמקולים נשמעים עם אותו רסיבר.
4. איך בחרת את הרמקולים? משמיעה? או מקריאה עליהם?
אם משמיעה, אז שמעת אותם עם הגברה מסויימת שביחד איתה קיבלת החלטה שמוצא חן בעיניך מה שאתה שומע. אז לך על אותו סוג הגברה.
אם לא שמעת אותם, אלא בחרת רק לפי קריאה, כדאי שתלך לחנויות, ותשמע את הרמקולים שבחרת עם רסיברים שונים.
תחליט לעצמך מה השילוב המתאים לך, וגם שהרסיבר מתאים לדרישות שלך ממנו מבחינת תכונותיו השונות.
5. קח בחשבון, שתמיד תשמע שונה בבית מאשר בחנות.
6. כשחיפשתי רמקולים שמעתי רמקולים מדפיים מהסדרה 800, לא זוכר בדיוק איזה, לא נשמעו קרים.
קודם כל, תודה ענקית על העזרה. אני דיי חדש בתחום וטוב לדעת שמדובר כנראה בעיקר במיתוסים. אני בחרתי את הרמקולים
רק לאחר סבב במספר חנויות ויבואנים שבהם שמעתי מגוון של רמקולים. העניין הוא שדווקא ברמקולים שאהבתי, היה ניתן לשמוע עם רסיברים של yamaha בלבד
כך שלא יכלתי לקבל אינדיקציה לגבי כמה הרסיבר הנ"ל מוציא מהרמקולים, והאם אוכל להוציא מהם יותר.
תוכל לתת לי כיוון לגבי רסיבר שישפיע לטובה על הרמקולים הנ"ל, ויעדן אותם ככל האפשר?
ותודה, אדאג להשקיע בכיול ולעשות לפי הכללים מכיון שזה אחד החלקים החשובים.
ומישום מה גם לטעמי הסדרה לא נשמעה קרה. אני שמח לקבל חיזוק לדעה שלי מאדם בעל ניסיון בתחום.
שוב תודה.
רק לאחר סבב במספר חנויות ויבואנים שבהם שמעתי מגוון של רמקולים. העניין הוא שדווקא ברמקולים שאהבתי, היה ניתן לשמוע עם רסיברים של yamaha בלבד
כך שלא יכלתי לקבל אינדיקציה לגבי כמה הרסיבר הנ"ל מוציא מהרמקולים, והאם אוכל להוציא מהם יותר.
תוכל לתת לי כיוון לגבי רסיבר שישפיע לטובה על הרמקולים הנ"ל, ויעדן אותם ככל האפשר?
ותודה, אדאג להשקיע בכיול ולעשות לפי הכללים מכיון שזה אחד החלקים החשובים.
ומישום מה גם לטעמי הסדרה לא נשמעה קרה. אני שמח לקבל חיזוק לדעה שלי מאדם בעל ניסיון בתחום.
שוב תודה.