חיבור d-link 2760u בתור שרת מדפסת לראוטר vtech NB403

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shayp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אוקי המצב הוא כזה (טיפה חפירה על הסיפור המקדים אז מי שאין לו כח שירד טיפה למטה ל"בקיצור"):

שנה שעברה קיבלתי כחלק מספק+תשתית של בזק vtech NB403, אבל הבעיה היא שיש לי מדפסת עם חיבור USB בלבד, אז קניתי יד שניה (50 ש"ח) d-link 2760u כדי לחבר אליו את המדפסת ובעצם הvtech הלך לשכב בארון..והשימוש היה רק עם הd-link.

עברתי לדירה חדשה, הבעיה שם שהנקודת טלפון היחידה בדירה (דירת סטודנטים) היא במטבח, אז חשבתי לעצמי שאחבר לשם את הvtech NB403 בשביל האינטרנט והWIFI הכללי בדירה. ובמקום אחר בדירה "לשרשר" (bridge/AP אם אני מתבלבל במונחים תסלחו לי, זה מה שהבנתי מרחבי האינטרנט) את הd-link שאליו תחובר המדפסת (בעצם יתפקד כשרת מדפסת).

בקיצור:
אני מנסה לעשות שהd-link 2760u יהיה סוג של "שרת מדפסת" אלחוטי , שאוכל לגשת אליו תחת הWIFI של הvtech NB403 (שמחובר לקו הטלפון ומחובר לספק).
במילים הכי פשוטות: לגשת לIP של הd-link תחת הרשת האלחוטית שמפיץ הvtech.

ניסיתי מלא דברים ומלא מלא מדריכים, שום דבר לא עזר, לחבר אותם בצורה קווית הצלחתי(אך מן הסתם זה לא עוזר לי במיוחד). יש לי נסיון ממש קטן בדברים האלו, אבל אני ממש עיקש,אז אני מאמין שעם קצת הוראות וכיוון (אם זה בכלל אפשרי) אני אצליח.

מלא תודה למי שיצליח איכשהו להסביר לי איך לעשות את זה....

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

d-link 2760u או d-link 2760u/e1 ?
אם זה הE1 לא הצלחתי בשום מצב לשכנע אותו לסגור את הDHCP, למרות שסימנתי ביטול הוא תמיד חילק כתובות וזה משבש את ניהול הרשת.
עם הd-link 2760u הרגיל אין את הבעיה הזו.

את הvtech NB403 אני לא מכיר צריך לחפש את ההגדרות אם זה אפשרי אבל בd-link 2760u:
Wireless -- Bridge
לבחור Associated Point
לרשום את הMAC של הרואטר השני
ערוץ שידור זהה וSSID שונה
אני הצלחתי רק כאשר הרשת היתה ללא אבטחה (רק הגבלה של גישה לפי הMAC בלבד)

אם תצליח עד כן פתרון לסוגית האבטחה שעשיתי הוא להגדיר שני רשתות בכול ראטר אחת לחיבור פתוחה מוגבלת בMAC לחיבור בניהם והשנייה מאובטחת לגישה ללקוחות (לא יודע אם הvtech תומך בכך)

אם כל זה מסובך מדי קנה שני מתאמי רשת על חשמל וחבר את הרואטרים בניהם "קווית" - (חשמלית) וזה כבר אמרת שעבד לך

ירון

shayp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

a_yaron כתב:d-link 2760u או d-link 2760u/e1 ?
אם זה הE1 לא הצלחתי בשום מצב לשכנע אותו לסגור את הDHCP, למרות שסימנתי ביטול הוא תמיד חילק כתובות וזה משבש את ניהול הרשת.
עם הd-link 2760u הרגיל אין את הבעיה הזו.

את הvtech NB403 אני לא מכיר צריך לחפש את ההגדרות אם זה אפשרי אבל בd-link 2760u:
Wireless -- Bridge
לבחור Associated Point
לרשום את הMAC של הרואטר השני
ערוץ שידור זהה וSSID שונה
אני הצלחתי רק כאשר הרשת היתה ללא אבטחה (רק הגבלה של גישה לפי הMAC בלבד)

אם תצליח עד כן פתרון לסוגית האבטחה שעשיתי הוא להגדיר שני רשתות בכול ראטר אחת לחיבור פתוחה מוגבלת בMAC לחיבור בניהם והשנייה מאובטחת לגישה ללקוחות (לא יודע אם הvtech תומך בכך)

אם כל זה מסובך מדי קנה שני מתאמי רשת על חשמל וחבר את הרואטרים בניהם "קווית" - (חשמלית) וזה כבר אמרת שעבד לך

ירון
...
·נראה לי שהe1..ממה שזכור לי כשעדכנתי אותו....

בקשר למתאם חשמל...חבל לי על הכסף...בכל זאת..דירת סטודנטים...נעדיף כבר ללכת עם המחשב למדפסת כל פעם.

אבל הקטע עם הרשת השניה די מעניין....מה שהבנתי ממך הוא כזה:
לפתוח בהvtech עוד רשת, פתוחה אך מוגבלת לפי MAC ולחבר אליה רק את הd-link.
השאלה היא כזאת: האם עדיין אוכל להגיע אל הDLINK, שכן, כל המחשבים יהיו מחוברים לרשת השניה של vtech ולא לזאת הסגורה....האם זה יתפוס? בכל מקרה...אנסה מחר אולי לבצע את זה..

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”