שלום רב,
יש לי מחשב המחובר בכבל HDMI לרסיבר.
ברסיבר קיימת הגדרת zone B - עבור רמקולים הנמצאים אצלי בגינה.
מתקין המערכת (איש מקצוע) אמר לי כי על מנת לשמוע מוזיקה מהמחשב בגינה (Zone B), אצטרך להתחבר בכבל RCA לשקע יציאה לרמקולים במחשב (העיגול הירוק הנמצא בחלק האחורי של המחשב).
התחברתי כפי שהמתקין אמר אך הבעיה היא כזאת:
במעבר בין Zone A (מערכת הרמקולים הנמצאת בתוך הבית) לבין Zone B (הרמקולים בגינה), לא הצלחתי לשמוע כלום ב-Zone B. לאחר התעסקות עם הגדרות השמע במחשב, גיליתי כי כאשר אני משנה את הגדרות השמע במחשב, פתאום אפשר לשמוע ב-Zone B אך באופן מתסכל לא לשמוע ב-Zone A.
כאשר אני מגדיר כברירת מחדל את ה-Device (ראה תמונה מצורפת) של Zone A- שומעים רק שם.
כאשר אני משנה את ההגדרה ומגדיר את ה-Device של Zone B- שומעים טוב אך במעבר חזרה ל-Zone A שוב לא שומעים..
מצורף תמונות של ההגדרות איתם התעסקתי במחשב...
אשמח מאוד לקבלת עזרה כלשהיא...
הגדרת שמע במחשב (עבור Zone 2)
-
Tomegidish
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מה לעשות, ככה זה.
המגבלות שיש:
1. אודיו עבור איזור 2 ברסיבר צריך להיות אנאלוגי ברוב המקרים (לא כתבת איזה רסיבר יש לך)
2. במחשב אי אפשר להגדיר שהאודיו ייצא מיותר מהתקן אחד בו זמנית, לכן צריך לשנות במחשב את התקן האודיו היוצא, בין HDMI ובין כרטיס הקול הפנימי.
לכן:
כשאתה מוציא אודיו דיגיטאלי דרך HDMI, רק האיזור הראשי ברסיבר יכול לנגן אותו,
כשאתה מוציא אודיו אנאלוגי מכרטיס הקול במחשב, הוא יכול להיות מנוגן באיזור 2 ברסיבר.
הוא יכול להיות מנוגן גם באיזור הראשי, אם תגדיר ברסיבר את כניסת האודיו הפעילה ככניסה האנאלוגית, ולא הדיגיטאלית.
(וכמובן שאז, כשתרצה לקבל אודיו רב ערוצי מהמחשב, תצטרך לשנות ברסיבר בחזרה שהכניסה הדיגיטאלית תהיה זו שתושמע)
המגבלות שיש:
1. אודיו עבור איזור 2 ברסיבר צריך להיות אנאלוגי ברוב המקרים (לא כתבת איזה רסיבר יש לך)
2. במחשב אי אפשר להגדיר שהאודיו ייצא מיותר מהתקן אחד בו זמנית, לכן צריך לשנות במחשב את התקן האודיו היוצא, בין HDMI ובין כרטיס הקול הפנימי.
לכן:
כשאתה מוציא אודיו דיגיטאלי דרך HDMI, רק האיזור הראשי ברסיבר יכול לנגן אותו,
כשאתה מוציא אודיו אנאלוגי מכרטיס הקול במחשב, הוא יכול להיות מנוגן באיזור 2 ברסיבר.
הוא יכול להיות מנוגן גם באיזור הראשי, אם תגדיר ברסיבר את כניסת האודיו הפעילה ככניסה האנאלוגית, ולא הדיגיטאלית.
(וכמובן שאז, כשתרצה לקבל אודיו רב ערוצי מהמחשב, תצטרך לשנות ברסיבר בחזרה שהכניסה הדיגיטאלית תהיה זו שתושמע)
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
ממליץ על תוסף נהדר audioswitch שמתווסף לtray בוינדוס ובלחיצה אחת מאפשר לשנות את התקן הקול הרצוי
https://github.com/sirWest/AudioSwitch/releases
https://github.com/sirWest/AudioSwitch/releases