מתי חברות משלוח רוצות ת"ז בהזמנה מחו"ל?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #1 

הזמנתי משהו מאיביי שעלה כולל משלוח יותר מ-100$, אבל בלי משלוח פחות מ-75$. בארץ זה הגיע לחברת GCX החאפרית, שרוצה תעודת זהות. האם אלה באמת החוקים, והאם יש למישהו קישור לתקנות עצמן?

עדכון: הם אמרו לי שזה גם על חבילות של יותר מ-5 ק"ג. בכל מקרה, צריך למצוא את תקנות המכס כדי לראות מה באמת כתוב שם.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 30/09/2016 3:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

שהזמנתי דברים מאמזון ארהב, I PARCEL בקשו תז בכל הזמנה, גם בהזמנה שעלותה הכוללת היה נמוך ממ120 ש"ח.
אם זה חוקי אין לי מושג.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #3 

הגיוני שכן כי אחרת איך ידעו במכס לסכום מספר קניות? באופן עקרוני אסור לעבור 75 דולר בזמן מסוים עבור אדם כך שלכאורה זה לא חשוב שזה פחות מ75 כי אתה יכול לבצע 200 הזמנות של 120 שקל ואם כולן מגיעות לארץ באותו יום מהספק שהזמנת ממנו אז אתה חייב במס

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

ככל הידוע לי, ע"פ חוק חדש שעבר בשנים האחרונות - כל חברה בע"מ שמוכרת ללקוח פרטי חייבת לשים את מס' תעודת הזהות בדיווח שלה למע"מ. גם אצלי בעבודה זה ככה, אנחנו בעקרון עובדים רק B2B אבל לפעמים עובד או מכר של עובד קונה משהו ואז מזינים את התעודת זהות שלו במקום ח.פ.
איציק.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #5 

בהודעה מ-GCX נאמר שצריך ת"ז מעל 100$. אם הם לא ממציאים סתם, משתמע שזה כולל עלות משלוח. אבל עדיין לא הצלחתי לדבר איתם. מספר מוזר, כי זה לא ה-75$ של סף המיסים.

לא נראה לי שזה בשביל חיבור ערך ההזמנות לכל 72 שעות בשביל המכס. נראה לי הגיוני יותר ללכת לפי כתובת משלוח, כי שום דבר לא מונע מאנשים לתת ת"ז שונות, נניח של אנשים מהמשפחה. אגב, לא זכור לי שנתקלתי בדרישה לת"ז בהזמנות של עד כמה עשרות דולרים, אבל כולן היו בדואר רגיל.

Itsik, אתה מדבר על משלוחים, או חברות בכלל? נראה שת"ז הפכו לדבר ציבורי לגמרי, וכל חברה קיקיונית חושבת שהיא יכולה לבקש את זה מאנשים. הבעיה היא שבמקביל זה עדיין נחשב לכאילו פרט זיהוי סודי במוסדות שונים.

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

אני מדבר על על חברה בע"מ, לאו דוקא של משלוחים.
והניסוח היותר נכון הוא שלפני כמה שנים הוצאה הנחיה של מע"מ שעל כל חשבונית חייב להופיע הח.פ. של הלקוח(ות.ז. במקרה של לקוח פרטי).
איציק.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”