בעיה עם כיול תריסים מודול פיברו
שלום לכולם,
יש לי שני תריסים של ויטרינה, מדובר בתריסים גדולים, תריסי אור.
לאחר ביצוע כיול לתריסים, עולים ויורדים לבד מספר פעמים, התריס מכוייל.
לאחר בניית סצנה לסגירת תריסים לאחוז מסויים זה עובד תקין אך לאחר זמן קצר מאוד הכיול משתבש.
לדוגמא, אם סגירה מלאה למצב אור לאחר כיול עמד על 30 אחוז זה משתנה ל 8 אחוז . המצב קיים בשני התריסים.
לאחר כיול מחדש המצב חוזר חלילה וכל פעם יוצא מכיול.
רעיונות? דרך לפתור את הבעיה?
תודה!
יש לי שני תריסים של ויטרינה, מדובר בתריסים גדולים, תריסי אור.
לאחר ביצוע כיול לתריסים, עולים ויורדים לבד מספר פעמים, התריס מכוייל.
לאחר בניית סצנה לסגירת תריסים לאחוז מסויים זה עובד תקין אך לאחר זמן קצר מאוד הכיול משתבש.
לדוגמא, אם סגירה מלאה למצב אור לאחר כיול עמד על 30 אחוז זה משתנה ל 8 אחוז . המצב קיים בשני התריסים.
לאחר כיול מחדש המצב חוזר חלילה וכל פעם יוצא מכיול.
רעיונות? דרך לפתור את הבעיה?
תודה!
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
@ewduck
·
ממה שידוע לי בזמן הכיול המודול מודד זמן של עליה וירידה ע"י בקרה של צריכת הזרם, את הערכים הנמדדים הוא מאחסן ואם אני לא טועה אפשר לשנות או לראות אותם ע"י קריאה של פרמטרים מסוימים (תעיין ב PDF של המוצר).
הבעיה יכול להיות במודול שלא שומר את הערכים (משתנים/נמחקים לאחר כמה זמן) או במנוע שבגלל מכשולים (שלא תמיד נראים) עובד לאט יותר או מהר יותר.
כדי לוודא בדיוק איפה הבעיה מציע לך לכייל את התריסים, למדוד את זמן הפתיחה / סגירה בצורה ידנית לצפות בערכי הפרמטרים במודול לאחר הכיול ולהשוות הכל במקרה ומשהוא משתנה.
אצלי מותקנים מנועים פשוטים (ללא חוכמה) ומודולים של פיברו כבר יותר משנה ולמעט סטיה של כאחוז לא היתה בעיה.
·
ממה שידוע לי בזמן הכיול המודול מודד זמן של עליה וירידה ע"י בקרה של צריכת הזרם, את הערכים הנמדדים הוא מאחסן ואם אני לא טועה אפשר לשנות או לראות אותם ע"י קריאה של פרמטרים מסוימים (תעיין ב PDF של המוצר).
הבעיה יכול להיות במודול שלא שומר את הערכים (משתנים/נמחקים לאחר כמה זמן) או במנוע שבגלל מכשולים (שלא תמיד נראים) עובד לאט יותר או מהר יותר.
כדי לוודא בדיוק איפה הבעיה מציע לך לכייל את התריסים, למדוד את זמן הפתיחה / סגירה בצורה ידנית לצפות בערכי הפרמטרים במודול לאחר הכיול ולהשוות הכל במקרה ומשהוא משתנה.
אצלי מותקנים מנועים פשוטים (ללא חוכמה) ומודולים של פיברו כבר יותר משנה ולמעט סטיה של כאחוז לא היתה בעיה.
כנ"ל אצלי (למעט סטייה של עד 3%)Grappa כתב:אצלי מותקנים מנועים פשוטים (ללא חוכמה) ומודולים של פיברו כבר יותר משנה ולמעט סטיה של כאחוז לא היתה בעיה....
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
·ewduck כתב:אם תוכל להסביר איכן רשומים כל הפרמטרים הללו אז אני יעשה את הבדיקה. הבנתי מה צריך לעשות רק אין לי שמץ איכן זה נמצא..
תודה...
http://manuals.fibaro.com/content/manua ... -v1.00.pdf