התלבטות בין Klipsch RP-250C לבין Cerwin Vega SL-45C

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
acker16 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

אני מתלבט לפני קנייה של רמקול סנטר
1. Klipsch RP-250C שנמכר ב1600 שקל
http://www.brand-audio.co.il/site/detai ... id=5805590
2. Cerwin Vega SL-45C שנמכר בקצת פחות מ1200 שקל
http://www.pompa.co.il/product/%D7%A8%D ... ap&aff_a=1

(המחירים מאמאזון לאחר שכלול מיסים ומשלוח)

השימוש העיקרי של המערכת היא צפייה בסרטים וגיימינג כך שהסנטר חייב לנגן דיבור באופן חד וברור אבל אני גם שומע מוזיקה מדי פעם אז גם זה חשוב.

אני מציין מחירים למרות שזה רחוק מלהיות שיקול עיקרי, אני רק אציין שלכאורה בהשוואה למחירים של הארץ הקליפש זה דיל יותר טוב (45% מהמחיר בזאפ לעומת 60% בCV) - גם לא שיקול אבל ישראלי טוב רוצה להרגיש שהרוויח :)

כנקודה צידית רק כדי להמחיש את צורת החשיבה שלי הרמקול שהייתי קונה ללא מחשבה שנייה הוא:
Klipsch RP-450C שנמכר בפחות מ2400 שקל והוא משלב את הטוב מכל העולמות. פשוט הטלוויזיה שלי תלויה על הקיר כאשר הסנטר עומד על מדפון (אין שידה) והעומק שלו 39 ס"מ וזה פשוט יראה נורא
http://www.brand-audio.co.il/site/detai ... id=5748894

ברור שכחברה קליפש נחשבת טובה מCV אבל אנחנו משווים דגמים ספציפיים. ה CV יושב לי באופן מושלם על המדפון ואני מת על מראה חמשת הדרייברים, אבל שמעתי ביקורות מאוד מעורבות לגבי הרמקול ומאוד חשוב לי שיהיה דיבור נקי וברור וזה תחום שקליפש מאוד חזקה בו. גם הקליפש ישב בסדר למרות שהוא טיפה יותר עמוק מהCV אבל אני מפחד שהחסרת שני הדרייברים החסרים תורגש.

אני רק אציין שלא שמעתי אף אחד מהם בפועל כי לא ראיתי אף חנות שמוכרת את שניהם וגם אם קיימת קצת לא נעים לי לבזבז להם את הזמן כי אני לא אסכים לשלם פי 1.5 או פי 2 רק בשביל אחריות.

אנא פתרונות

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #2 

החסרת 2 הדרייברים לא תורגש כ"כ כמו שאתה חושש

הקליפש הוא רמקול הרבה יותר רגיש וקל להנעה (96dB ) מה CV

ובמקרה שתרצה תוספת ווליום לסנטר אז אפשר תמיד לכייל זאת ברסיבר .

כמו שכבר הבנת לדעתי הקליפש עדיף במקרה הזה.

(i) סתם לצורך השוואה אני משתמש בסנטר של וורפדייל (דגם - מודוס) שגם הוא עם דרייברים של 5.25 אינטש

בעל נתון של 92dB והדיבור בסרטים הוא חד , ברור , ונקי - פשוט תענוג

(i) עוד נקודה למחשבה אם אתה כ"כ בקטע של CV

הסנטר הבכיר שלהם בסדרה cerwin vega xls 6c שהוא האיכותי ביותר עם דרייברים של 6.5 אינטש (!!!)

יש עליו המון ביקורות משבחות והוא בהחלט שווה בדיקה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

יש לי את הקליפש הנ"ל כחלק ממערכת שלמה של קליפש רפרנס החדשים.
לומר את האמת, הסנטר הזה הוא הרכיב שאני הכי פחות אוהב במערכת שלי כרגע. יש טונים מסויימים בהם הסנטר נשמע לי קצת צורם, אבל אני לא סגור על זה לגמרי, המערכת אצלי מספר חודשים. רכשתי את המערכת שלי כולה בארץ בפיוצ'ר ואני יכול לומר לך שבפועל קבלתי דיל מעולה שלא היה רחוק בהרבה בהשוואה מול מחירים בחו"ל (כלומר, הפרש מאד מאד לגיטימי עם משקללים את הנוחות ואת האחריות ואת זה שגם החנות והיבואן צריכים להתפרנס).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #4 

acker16 כתב:ברור שכחברה קליפש נחשבת טובה מCV אבל אנחנו משווים דגמים ספציפיים. ה CV יושב לי באופן מושלם על המדפון ואני מת על מראה חמשת הדרייברים, אבל שמעתי ביקורות מאוד מעורבות לגבי הרמקול ומאוד חשוב לי שיהיה דיבור נקי וברור וזה תחום שקליפש מאוד חזקה בו. גם הקליפש ישב בסדר למרות שהוא טיפה יותר עמוק מהCV אבל אני מפחד שהחסרת שני הדרייברים החסרים תורגש.
...
על סמך מה אתה קובע שקליפש טובה יותר מCERWIN VEGA? (זה לא מקצועי לומר)
לא עושים השוואה בין חברות אלא השוואה בין רמקולים והדרך הטובה ביותר היא לשמוע את הרמקולים יחד עם הסט הקדמי.
לי יש את ה-SL-45C, רכשתי אותו מהסיבה שהבמה הקדמית היא של CERWIN VEGA, לאוזניי ולעיניי זו היתה החלטה נכונה.

acker16 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

pessik כתב:(i) עוד נקודה למחשבה אם אתה כ"כ בקטע של CV

הסנטר הבכיר שלהם בסדרה cerwin vega xls 6c שהוא האיכותי ביותר עם דרייברים של 6.5 אינטש (!!!)

יש עליו המון ביקורות משבחות והוא בהחלט שווה בדיקה
...
אוקיי תודה, ראיתי וסימנתי , יש אותו רק באמאזון US אז הוא קצת פחות משתלם (כ1500 שקל) , הוא קצת מכוער לא?, הוא גם בעומק 26 ס"מ שזה קצת עמוק (1 ס"מ אפילו יותר מהקליפש). לגמרי אפשרי מבחינתי, איך הוא בהשוואה ל 45? איך הוא בהשוואה לקליפש 250?
יש איפושהוא איזו השוואה ביניהם?

אני נדלקתי על הצורה הספציפית של הCV 45 שהתאימה לי מבחינה וויזואלית, לא מעבר לכך.

לגבי השאלה שנשאלתי, אני לא קובע שקליפש טובה יותר מCV ואכן השוואה נכונה היא בין דגמים ולא בין חברות, אבל המקביל בקליפש ל 45 הוא ה 450 ומאוד ברור שאין בניהם מקום להשוואה (זה גם לא הוגן כי הוא עולה כפול).

·

acker16 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ולגבי הקנייה בחנות בארץ, אני אשמח מאד אבל אני לא מוכן לשלם כפול.
נכנסתי לאתר של פיוצ'ר (בהתאם למה שרשמת) והמחירים באתר הם המחירים שאתה רואה בכל מקום.
הם מוכרים את הקליפש RC52 ב3000 כשהוא עולה באמאזון 230 אירו כלומר עם מיסים ומשלוח, לא יעבור את 1500 שקל.

אם אתה אומר שבפועל הם הורידו את המחירים בפועל (כמעט) פי 2 זה גרוע מזווית אחרת לגמרי, כי איך אני אמור לדעת שהמחירים באתר מנופחים בכוונה.
אני מוכן בשמחה לשלם פרמיית "ציונות" של 10-15% במחיר, מעל זה כבר מרגיש לי צרכנות לא נכונה. לא מנסה לשכנע אף אחד ולא בטוח שאני צודק אבל אני מרגיש שבזה שאני לוקח את הכסף שלי החוצה אני מבצע שירות צרכני עבור כולנו שמסמן לחנויות שאו שיורידו מחירים או שיאבדו לקוחות.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #7 

acker16 כתב:הוא קצת מכוער לא?
·
...
·אני חושב שהוא סקסי

ואם היה לי מקום במזנון כבר מזמן הוא היה שלי - הכל עניין של טעם

אם כ"כ נדלקת על הסנטר SL45c ואתה חייב לראות את ארבעת הטבעות האדומות מול העיניים אז לך על זה :D

acker16 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

pessik כתב:
...
...
·אני חושב שהוא סקסי

ואם היה לי מקום במזנון כבר מזמן הוא היה שלי - הכל עניין של טעם

אם כ"כ נדלקת על הסנטר SL45c ואתה חייב לראות את ארבעת הטבעות האדומות מול העיניים אז לך על זה :D
...
·לא נדלקתי על כלום, הוא פשוט צר וארוך ובלי להיות צר מדי שזה מכוער.
עכשיו יש לי (באשמתך :)) שלושה דגמים להחליט בניהם. גם ה XLS6C מתאים אבל אני לא מוצא שום השוואה או ביקורת ששווה משהו.
אגב יתרן מפתיע ומוזר בXLS6C שהמחיר שלו בארץ הוא 1500 שקל שזה רק 100 שקל יותר מאמאזון (קצת בגלל שהוא לא נמכר באמאזון אירופה אבל בכל זאת) אז לגמרי אפשר לקנות אותו כאן. מוזר כי בחו"ל הוא מתומחר בדומה ל 45C...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #9 

@acker16
·
מחירים שמפורסמים באתרים באינטרנט בחנויות (ואתרי השוואת מחירים) בתחום הזה של אודיו-וידאו לא קשורים בדרך בכלל למציאות. לפעמים זה נובע מגישה של יבואן שמנפח מחירים במחירון כדי לתת בפועל מבצעים והנחנות, לפעמים בגלל מחירים ומוצרים שפשוט אף אחד לא טורח לעדכן אותם עם הזמן וכן הלאה.
בקיצור, לצערנו בארץ, אין שקיפות מחירים בתחום הזה. חייבים להתקשר ואף לפעמים גרוע מכך - להגיע פיזית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”