שלום חברים,
לפני שאני מתחיל לבדוק מקרנים ספציפים, רציתי לדעת אם מה שאני מתכנן בכלל אפשרי.
אני בונה פרגולה, ומעוניין להכין תשתית שתאפשר לי לחבר מקרן בחצר.
אני רוצה שהמקרן ישמש אותי בעיקר בבית, ומידיי פעם להוציא אותו לחצר .
המחשבה שלי הייתה לקנות שתי זרועות זהות, לשים אחת בחדר ואחת בחצר ולהעביר את המקרן מידיי פעם לחצר.
עכשיו לגבי הבעיות:
1. האם יש בכלל זרועות שמאפשרות בהברגה קלה לנתק ולחבר מקרן?
2. הפרגולה מאוד גבוהה, משהו כמו 4 מטר, האם יש זרוע חשמלית טלסקופית שתאפשר לי להוריד ולהעלות את המקרן כדי שאני יוכל בקלות לפרק אותו ולהעביר מהחדר לחצר.
3. קנה המידה בחצר ובחדר מן הסתם מאוד שונים, בחצר יש קיר בגודל 4X5 מטר בערך, והמרחק ממנו הוא בסביבות 7 מטר,
בעוד בחדר המרחק מהקיר יהיה בסביבות 3 מטר.
קיימת בכלל אפשרות לפירוק מהיר של מקרן?
האם יש מקרן שיוכל להתאים לשני המרחקים?
תודה מראש!
יעוץ לגבי היתכנות של מקרן לשימוש כפול : חצר ובית
-
gogomonkey
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
1. כשחיפשתי זרועות לא זכור לי שראיתי משהו עם ניתוק מהיר. המקרן בד"כ מקובע למקום אחד ולא מנוייד למקום אחר.
2. מקרנים מחוברים לזרוע בד"כ עם 4 ברגים, אם יש לך מברגה זה עניין של 2 דקות להחליף אבל לא הייתי עושה את זה.. עד שאתה מכוון את המקרן במדוייק שהתמונה תהיה בול במסך הקרנה, מאוזן, פוקוס וכו'
3. יש מעליות טלסקופיות חשמליות למקרנים, אבל מאווד יקר. מתחיל מ3000 ש"ח וצפונה, בבנייה עצמית יצא הרבה יותר זול, אם יש לך ידיים טובות וחוש טכני
4. כן יש מקרנים עם זום מאוד רחב שמאפשרים להקרין גם מקרוב וגם מרחוק , מקרנים עם זום כזה מתחילים באיזור 5000-6000 ש"ח במחירי אמאזון.
7 מטר זה מאוד רחוק, אם תרצה לפתוח תמונה לא ענקית, נגיד 100 אינצ' תצטרך מקרן צלפים. עם זום מאוד גדול. כשזה מגיע לכזה זום, זה בד"כ בדגמים הכי יקרים. 10K וצפונה.
סתם לדוגמא, מקרן Epson 6600 עם זום 1.32-2.15 ממרחק של 7 מטר התמונה המינמלית היא 149 אינצ', עולה 6K מאמזון
מקרן Epson 9200עם זום 1.34-2.87 ממרחק של 7 מטר התמונה המינמלית היא 110 אינצ', עולה 12K
בקיצור, להקרין מכזה מרחק זה בעייתי.. ובטח לא הייתי מפרק מקרן מהקיר בשביל זה כל פעם
2. מקרנים מחוברים לזרוע בד"כ עם 4 ברגים, אם יש לך מברגה זה עניין של 2 דקות להחליף אבל לא הייתי עושה את זה.. עד שאתה מכוון את המקרן במדוייק שהתמונה תהיה בול במסך הקרנה, מאוזן, פוקוס וכו'
3. יש מעליות טלסקופיות חשמליות למקרנים, אבל מאווד יקר. מתחיל מ3000 ש"ח וצפונה, בבנייה עצמית יצא הרבה יותר זול, אם יש לך ידיים טובות וחוש טכני
4. כן יש מקרנים עם זום מאוד רחב שמאפשרים להקרין גם מקרוב וגם מרחוק , מקרנים עם זום כזה מתחילים באיזור 5000-6000 ש"ח במחירי אמאזון.
7 מטר זה מאוד רחוק, אם תרצה לפתוח תמונה לא ענקית, נגיד 100 אינצ' תצטרך מקרן צלפים. עם זום מאוד גדול. כשזה מגיע לכזה זום, זה בד"כ בדגמים הכי יקרים. 10K וצפונה.
סתם לדוגמא, מקרן Epson 6600 עם זום 1.32-2.15 ממרחק של 7 מטר התמונה המינמלית היא 149 אינצ', עולה 6K מאמזון
מקרן Epson 9200עם זום 1.34-2.87 ממרחק של 7 מטר התמונה המינמלית היא 110 אינצ', עולה 12K
בקיצור, להקרין מכזה מרחק זה בעייתי.. ובטח לא הייתי מפרק מקרן מהקיר בשביל זה כל פעם