אני מסתכל ומבין שטכנולוגית/פרוטוקול ZIGBEE הוא לא יותר מאפשרות משלימה ולא יכולה להוות מערכת בלעדית.
ה-ZIGBEE הוא תמיד אפשרות נוספת בבקר בנוסף ל- Z-WAVE למשל : VERA PLUS , nCube , SAMSUNG Smarthings , ZIPATO
אם נסתכל למשל ברשימת התאימות של SAMSUNG Smarthings ובסינון נשאיר רק ZIGBEE נראה למשל שאין כלל מוצרי RELAY, SHUTTER ו-DIMMER כמו ל- Z-WAVE.
https://www.smartthings.com/uk/compatible-products
בדקתי באתרים רבים באירופה כמו אמזון, VESTERNET, EUROX10 וכו' פתרון שלם יש רק ל- INSTEON ול-Z-WAVE.
ל-ZIGBEE כל מה שמצאתי הוא לקנות את הצ'יפ ובעצם דורש ייצור של מודול. או חיבור ל ADURINO
אז למה למישהו שרכש לצורך העניין VERA PLUS עם רצון להקים מערכת שלמה לרכוש רכיב ZIGBEE ? הרי כמערכת MESH עדיף שהכל יהיה או Z-WAVE או ZIGBEE.
*אני לא מדבר על רכישת מוצר בודד*
יש בפורום מישהו עם מערכת ZIGBEE בבית או שראה מערכת כמו כ-STANDALONE ולא כהשלמה?
ZIGBEE איפה אתה?
קודם כל, זיגבי חיי וקיים במערכת התאורה הפופולרית ביותר - philips hue...
שנית, זה נכון שיש הרבה פחות מודולים שעובדים בזיגבי, והסיבה לכך היא שילוב של טכנית עם עסקית: בניגוד ל-z-wave, בזיגבי לכל מוצר ספציפי צריך לכתוב דרייבר מותאם אישית עבור בקר השליטה, כלומר אם VERA רוצים לתמוך לדוגמה במנעול לדלת של Yale שעובד בזיגבי (כי הגירסה שאני למשל התעניינתי לגביה קיימת ב-z-wave רק בגירסה האמריקאית) אז הם צריכים להחליט שהם רוצים לתמוך ספציפית בדגם הזה, ולכתוב עבורו דרייבר.
זאת התשובה שקיבלתי מהם כששאלתי לגבי זה:
כלומר, הרבה התעסקות עבור כל דגם ספציפי + טווח קצר יותר לעומת z-wave, אז הרבה יותר מובן למה יש תמיכה נרחבת הרבה יותר למוצרי z-wave...
רק הערה קטנה לסיום, זה נכון שיש יתרון בזה שמערכת ה-mush שלך מורכבת מאותה טכנולוגיה כי אז אתה מגיע למקסימום ניצול של הטווח - אבל זה לא אומר שיש איזושהי בעייתיות בשילוב של הטכנולוגיות (כאמור, hue עובד על זיגבי..), הן יכולות לעבוד ביחד בבית "מעורבב" והכל בסדר... בדיוק בשביל זה ההאבים החדשים תומכים בשניהם במקביל (ולא נניח מוציאים שתי גרסאות נפרדות לבחירה)...
.
שנית, זה נכון שיש הרבה פחות מודולים שעובדים בזיגבי, והסיבה לכך היא שילוב של טכנית עם עסקית: בניגוד ל-z-wave, בזיגבי לכל מוצר ספציפי צריך לכתוב דרייבר מותאם אישית עבור בקר השליטה, כלומר אם VERA רוצים לתמוך לדוגמה במנעול לדלת של Yale שעובד בזיגבי (כי הגירסה שאני למשל התעניינתי לגביה קיימת ב-z-wave רק בגירסה האמריקאית) אז הם צריכים להחליט שהם רוצים לתמוך ספציפית בדגם הזה, ולכתוב עבורו דרייבר.
זאת התשובה שקיבלתי מהם כששאלתי לגבי זה:
[img2=492x652]http://content.screencast.com/users/Omr ... 6_1018.png[/img2]Zigbee does not have the same underlying structure of Z-Wave which allows devices to just work. For each ZigBee device we have to essentially create a driver to integrate it....
כלומר, הרבה התעסקות עבור כל דגם ספציפי + טווח קצר יותר לעומת z-wave, אז הרבה יותר מובן למה יש תמיכה נרחבת הרבה יותר למוצרי z-wave...
רק הערה קטנה לסיום, זה נכון שיש יתרון בזה שמערכת ה-mush שלך מורכבת מאותה טכנולוגיה כי אז אתה מגיע למקסימום ניצול של הטווח - אבל זה לא אומר שיש איזושהי בעייתיות בשילוב של הטכנולוגיות (כאמור, hue עובד על זיגבי..), הן יכולות לעבוד ביחד בבית "מעורבב" והכל בסדר... בדיוק בשביל זה ההאבים החדשים תומכים בשניהם במקביל (ולא נניח מוציאים שתי גרסאות נפרדות לבחירה)...
.