סיכום עונת ההשקות של 2016

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Alon_Solo פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #1 

אחרי שסיימנו את ההשקות לשנת 2016 עבור חברי HT, אני חושב שהגיע הזמן שכל אחד יסכם את ההתרשמות שלו בצורה מרוכזת

Alon_Solo פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

אני אתחיל...

שליחה #2 

השנה נפלה בחלקי הזכות להיות בהשקות של סמסונג, LG ופנסוניק. לי הכי קל לסכם את מה שראיתי במונחים של value for money ובזה אני אתמקד.
ראשית, מבחינת הגדלים, ראינו שעיקר המיקוד הוא בגדלים שבין 55 ל-65 וכמעט שאין היצע של 70+ במחיר שפוי.
אני אישית חושב שהמסכי ה-OLED של LG נותנים את התמונה הטובה ביותר בחלל מוחשך היטב אבל מי שצופה תמיד עם תאורת רקע לא יהנה מיתרונותיה של ה-OLED לדעתי. אני אישית שסובל מעננות וזליגות אור ב-ES8000 שלי בכל פעם שאני מכבה אורות ויודע להעריך שחור אחיד ועמוק אך במרבית הזמן, כשיש תאורת רקע, השחור נראה לי מושלם. ה-OLED אומנם הכי יקר אבל בגודל של 55 הפער הרבה פחות משמעותי. בגזרת ה-LED סמסונג ופנסוניק נותנים אחלה של תמונה אבל בגודל 65 אני חושב שהסמסונג היא המנצחת. ממה שאני מבין מהחברים כאן את הסמסונג ניתן להשיג ב-18 ואף פחות בעוד שהפנסוניק DX900 מתומחרת כמעת כמו ה-OLED.
מה גם שמבחינת הסמארט, שזה תמיד דבר נחמד, היה נראה שלסמסונג ו-LG יש יותר מה להציע, במיוחד מבחינת לוקליזציה לישראל. לכן לצערי הייתי אומר שמבחינת value הפנסוניק מפסידה. בגודל 55 אני נוטה לומר שה-556B היא העדיפה בעוד שבגודל 65 אני די משוכנע שאין הצגדק להוסיף 33% מעבר לעלות של הסמסונג 65KS9500 בשביל הפנסוניק ואף יותר בשביל ה-LG.
כמובן מי שתלת מימד זה פיצ'ר חשוב עבורו, יצטרך לשלם על פנסוניק או OLED.
למי שיושב על הגדר - לדעתי זה עוד לא הזמן לרדת ממנה. 100%-80% מהזמן FHD זו הרזולוציה המקסימלית אותה רובנו צורכים. אלא אם אתם כבר היום מנויים כבדים של netflix ומתבאסים שאין לכם מסך UHD כי אתם דווקא התמכרתם למרקו פולו, אין לאן למהר. תוכן ה-UHD עדין מצומצם. בייחוד תוכן HDR ב-10 ביט צבע. לכן ההמתנה כנראה לא תגרור הרבה עוגמת נפש בעוד שפזיזות אולי כן. עוד 100 ימים כבר נראה את הדור הבא של המסכים ב-CES 2017 שכנראה יביא עוד שיפורים ביכולות לצד המשך תחרות וירידת מחירים. ברגע שתכני UHD יתחילו להיות זמינים לכם, זה יהיה הזמן לרדת מהגדר. הזמן הזה הוא כנראה 2017 שאז כמעט כל סרט או סדרה חדשים כבר בטח יהיו גם בגרסת UHD ואף HDR.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”