כבר הרבה זמן אני על הגדר בעניין המקרן.
המקרן אפסון 9100 ,שברשותי כבר כ 4 שנים , שימש אותי בכבוד אבל כמו כל דבר בתחום הזה ,תמיד אנחנו מחפשים את הזמן המתאים, כדי להתקדם.
לא מזמן עשיתי מהלך לשדרוג הסאונד, בדמות רכישת רסיבר MRX-720 מבית אנטם, שמשמש כפרוססור בלבד. הותקנו רמקולי אטמוס , בתצורה של 7.2.4 והכל אחלה.
חשבתי לעצמי (האמת לא יודע למה הרשתי לעצמי לחשוב ....
ה 4K ,מבחינתי לפחות, עדין לא נכנס למשחק מהסיבה הפשוטה, שכל עוד אני לא רואה תכנים זמינים, במקומות המוכרים לנו בצורה שוטפת, העסק לא ממש מצריך התייחסות משמעותית.( פריצת הבלוריי UHD נראית רחוק מתמיד)
אני ונטפליקס ,עם תכנים ב DD5.1 ובמרבית הזמן ללא תרגום ועם DD2.0 , לא ממש חברים.
לאחרונה, אחרי שצפיתי במקרן ה JVC דגם 9000 של רן, הבנתי שבעצם המקרן שתלוי אצלי מעל הראש, האפסון 9100 ,הוא די "צעצוע" גם מבחינת הבניה וגם מבחינת התמונה , זה כמובן לא מפחית מהאפסון ,אבל זה מתבקש לאור הפרשי המחיר בניהם.
כאמור ה 4K לא ממש מטריד אותי כרגע, מהסיבות שציינתי, אבל רציתי להתקדם, מבחינת איכות התמונה בדו/ובתלת עבור FHD ועיקר הכוונה בשדרוג הייתה לשפר את הנקודה הזו, מעבר לסטנדרט המקובל, שהורגלתי אליו עד היום.
אז מה עושים?
עבור ה 9000 וה 7000 של JVC הייתי חייב לקבל אישורים חריגים מההנהלה, מה שכנראה היה מביא אותי לישון ביחד עם הכלב בחצר,
מקריאה מרובה בפורומים השונים הבנתי שה 5000 שודרג בכמה אספקטים, יחסית לדור הקודם . עיקר השדרוג הוא בבריטנס גבוה יותר, שמאפשר לקבל תמונה פאנצית ובנוסף נותן חווית תלת מדהימה וכל זאת בוויתור קליל על רמת הקונטרסט ( אבל עדין, מדובר בפאנלים עם ניטיב קונטרסט של 1:40000) .
בעזרתו של ידידי רן ,שזה המקום להודות לו מקרב לב על העזרה וההירתמות לעניין , המקרן עבר בדיקה תפקודית ונבדקו ענין הפוקוס, פינות וקונברגנס, שהן למעשה שלושת הבעיות שעלולות לצוץ במקרני ה JVC ולכן חשוב לעשות כל שניתן במסגרת האפשרויות , כדי לבדוק לפני הרכישה .
הבדיקה בוצעה והתוצאה הייתה פיקס, פיקס, פיקס ומכאן הרכישה הייתה זריזה.
המפלצת הזו שוקלת 15 ק"ג ולכן נרכש מתלה צמוד תקרה מתאים (נרכש מחברת גליל) על מנת לוודא שלא יצנח לי על הראש ,באיזה קטע באס מטורף.
היום,התקנתי את החבר החדש, הדלקתי ונשארתי המום .
איכות תמונה מטורפת, שחור אין סופי , חדות, עומק, בקיצור חוויה אחרת, ממה שהורגלתי אליה עד היום .
החדר אצלי, בחלקו הקדמי, צבוע בשחור ולכן ענין הקונטרסט אפילו הרגיש כמקבל בוסט, מעבר לנתוני המקרן היבשים .
השלב הבא מבחינתי זה לדאוג להכהות את הרצפה, בחלק הקדמי של החדר, בעזרת ציפוי כזה או אחר, כי יש ממנה החזרי אור ואני בטח שלאחר שאטפל בעניין ,חווית הקונטרסט תתעצם אפילו יותר.
לגבי הרכישה
קניתי בארץ...באמצעות היבואן הרשמי החדש(אפריל טקליין). נוהל משא ומתן , עם היבואן והמחיר שניתן עבור רכישת שלושה מקרנים ..היה אטרקטיבי מאוד...וגרם לשלושתנו (קנינו 3 חברים ביחד) לא לקנות בחו"ל.
לגבי האחריות אז היא זהה לזו הניתנת על ידי jvc באירופה, קרי שנה על המקרן שנה על המנורה או 1000 שעות, מה שמגיע קודם.
אז זהו חברים גאה להציג את החבר החדש , בתקווה שנהנה האחד מהשני.