פיתרון להוזלת מחירי הדירות להשכרה ולקניה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
odedwe פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 504
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

ראשית כל, אני קיבלתי רשות מעופר לאור המנהל לפתוח את האשכול הזה.
יצא לי לקרוא את הכתבה הזאת

השוכרים נגד בעלי הדירות: אם שכר הדירה יעלה, נלשין לרשות המסים
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001149065

השאלה היא מהו לדעתכם הפיתרון הכי טוב להוזלת מחירי הדירות להשכרה ולקניה?
כי לפי דעתי הפיתרון במקרה הזה של להלשין לא הוגן,
כי מה עם אלא שיש להם חובות ובגלל זה הם משכירים את הדירות האלה לאחרים?
כיום אפילו על תוכנית חיסכון צריך לשלם מס למדינה.
אז עוד להגדיל להם את החוב הכספי בהרבה כסף?
מצד שני, אני גם לא הייתי מרגיש טוב אם אני הייתי צריך לשלם למדינה מס שאני לא חייב לשלם, כי גם בלי המס הזה, הכסף שמשלמים על השכרת דירה ממוצעת במדינת ישראל יקר מהרגיל אז למה להקשות עוד יותר על שוכר שמרוויח הרבה פחות כסף?

מה הדעה שלכם בעניין שוק הדירות במדינת ישראל?
מתי אתם הייתם מציעים לעשות כדי שמחירי הדירות במדינת ישראל לקניה ולהשכרה יוזלו בצורה משמעותית?
בעניין לקנות דירה, בכמה לדעתכם התוכנית של שר האוצר הקודם יאיר לפיד של מע"מ 0 אחוז לדירה, הייתה יותר טובה?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4519898,00.html
השם האמיתי שלי זה רמי,
השם משתמש שלי הראשון פה זה רמקולים.

levi47
טרול
טרול
תגובות: 54
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

וואו ילשינו עלינו למס הכנסה..... איזה פחד....
איזה מזל שיש גם משכירי דירות שמשלמים מס כחוק ומגישים דוחות כל שנה ע"י רואה חשבון.
ממש לא כל משכירי הדירות חזירים, רמאים, או גנבים כמו שכל מיני משכירי דירות צרי עין ועוד
כל מיני אפסים שלעולם לא יגיעו לדירה משלהם מנסים לצייר אותם.

הדרך היחידה להוזיל את מחירי הדיור בישראל היא שהממשלה תתחיל לשחרר קרקעות במאסות
ותעשה מכרזים לקבלנים לבניית דיור זול ובר השגה. עד שזה לא יקרה מחירי הדיור ימשיכו לעלות
ולא משנה כמה ינסו להתעלל בבעלי דירות או לנסות לחוקק חוקים מטופשים ובולשביקים...
העניין הוא שלממשלת ישראל אין שום אינטרס להוזיל את מחירי הדירות כי המחירים הנוכחיים מצוינים
בשבילה מבחינת מיסוי ומבחינת הבנקים לרווח שלהם, אז לא זה לא הולך לקרות מתישהו.

אגב.... אתה מבקש רשות מעופר לאור לפני כל פוסט שאתה פותח? תוכל להסביר? :roll:

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #3 

לעסו את זה כבר בכל כך הרבה מקומות גם ברשת..

תדווח לא תדווח לא יזוז כלום, כי ממשלה לא רוצה שזה יקרה, זו ההכנסה העיקרית כרגע ומה שמחזיק את כל השוק. זה שימצאו או לא יחפשו אפילו כמה בעלי דירות ישפיע רק עליהם ולא על שום דבר אחר

odedwe פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

levi47 כתב:וואו ילשינו עלינו למס הכנסה..... איזה פחד....
איזה מזל שיש גם משכירי דירות שמשלמים מס כחוק ומגישים דוחות כל שנה ע"י רואה חשבון.
ממש לא כל משכירי הדירות חזירים, רמאים, או גנבים כמו שכל מיני משכירי דירות צרי עין ועוד
כל מיני אפסים שלעולם לא יגיעו לדירה משלהם מנסים לצייר אותם.

הדרך היחידה להוזיל את מחירי הדיור בישראל היא שהממשלה תתחיל לשחרר קרקעות במאסות
ותעשה מכרזים לקבלנים לבניית דיור זול ובר השגה. עד שזה לא יקרה מחירי הדיור ימשיכו לעלות
ולא משנה כמה ינסו להתעלל בבעלי דירות או לנסות לחוקק חוקים מטופשים ובולשביקים...
העניין הוא שלממשלת ישראל אין שום אינטרס להוזיל את מחירי הדירות כי המחירים הנוכחיים מצוינים
בשבילה מבחינת מיסוי ומבחינת הבנקים לרווח שלהם, אז לא זה לא הולך לקרות מתישהו.

אגב.... אתה מבקש רשות מעופר לאור לפני כל פוסט שאתה פותח? תוכל להסביר? :roll:
...
באתר האינטנט הזה, באשכולות שאני מעדיף לפתוח ושלדעתי הם בעייתיים, אני מעדיף לבקש רשות בפתיחת אשכולות כאלה ממנהל הפורום עופר לאור.
·
השם האמיתי שלי זה רמי,

levi47
טרול
טרול

שליחה #5 

odedwe כתב:
...
...
באתר האינטנט הזה, באשכולות שאני מעדיף לפתוח ושלדעתי הם בעייתיים, אני מעדיף לבקש רשות בפתיחת אשכולות כאלה ממנהל הפורום עופר לאור.
·
...
·
ואתה לא חושב שאולי אם הם בעיתיים עדיף שלא לפתוח אותם מלכתחילה?
או שפשוט כל בעיה שתתעורר פשוט תיפול על עופר לאור?
תלמד משהו בחיים: מי שחכם יודע לצאת ממצבים קשים, מי שיותר חכם כלל לא נכנס אליהם.

odedwe פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

levi47 כתב:
...
...
·
ואתה לא חושב שאולי אם הם בעיתיים עדיף שלא לפתוח אותם מלכתחילה?
או שפשוט כל בעיה שתתעורר פשוט תיפול על עופר לאור?
תלמד משהו בחיים: מי שחכם יודע לצאת ממצבים קשים, מי שיותר חכם כלל לא נכנס אליהם.
...
·
לא,
אני מאמין שיש רמה של בעיתיות, אז כדי לדעת עד כמה כדאי לי לפרסם באתר האינטרנט הזה אשכול כל שהוא שיש בו רמה מסויימת של בעיתיות, לבקש על פתיחת אשכול כזה באתר האינטרנט הזה ממנהל אתר האינטרנט הזה עופר לאור.
השם האמיתי שלי זה רמי,

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #7 

לדעתי פיתרון הגיוני זה מיסוי כבד של דירות ריקות. יש הרבה דירות שפשוט לא מאוכלסות בלא מעט מקומות ושהם משמשות כדירת קיץ לאנשים מחול (פופולרי בחיפה, תל אביב, ירושלים ונתניה). מדובר בדירות יוקרתיות למדי יש רגע שיתפנו זה לא יגרום להתרסקות של הדוק (פתרונות רבים אחרים גורמים לכך).

עוד פיתרון הוא הורדת הביורוקרטיה. לאחרונה הייתי מעורב בהליך ״מזורז״ של הרחבת דירה שאושר כחוק למטרת הקלה על משפחות ומניעת רכישת בתים גדולים יותר. ההליך, שהיה פרוצדורלי בלבד לקח ״רק״ 3 קנים ולהערכתי יסתיים במלואו רק אי שם בשנה הבאה, לא כולל שום בניה בפועל. הביורוקרטיה בארץ פסיכית לחלוטין וזה עלה הון עתק! בוודאות לעבוד דירה היה זול ופשוט יותר מזה...

עוד נושא שעלה כאן הוא שחרור אדמות מדינה. צריך לזכור שלא המדינה בונה (בינתיים) והגורמים שמממנים הם גורמים פרטיים שלא מעניין אותם מצוקת הדיור או עלות הדירות אלא הרווח שלהם. כבר היום לא בונים בכל המקומות ששוחררו להם כי הם מחכים שהביקוש יעלה ושהמחירים יעלו שוב.

levi47
טרול
טרול

שליחה #8 

oferlaor כתב:לדעתי פיתרון הגיוני זה מיסוי כבד של דירות ריקות. יש הרבה דירות שפשוט לא מאוכלסות בלא מעט מקומות ושהם משמשות כדירת קיץ לאנשים מחול (פופולרי בחיפה, תל אביב, ירושלים ונתניה). מדובר בדירות יוקרתיות למדי יש רגע שיתפנו זה לא יגרום להתרסקות של הדוק (פתרונות רבים אחרים גורמים לכך).

עוד פיתרון הוא הורדת הביורוקרטיה. לאחרונה הייתי מעורב בהליך ״מזורז״ של הרחבת דירה שאושר כחוק למטרת הקלה על משפחות ומניעת רכישת בתים גדולים יותר. ההליך, שהיה פרוצדורלי בלבד לקח ״רק״ 3 קנים ולהערכתי יסתיים במלואו רק אי שם בשנה הבאה, לא כולל שום בניה בפועל. הביורוקרטיה בארץ פסיכית לחלוטין וזה עלה הון עתק! בוודאות לעבוד דירה היה זול ופשוט יותר מזה...

עוד נושא שעלה כאן הוא שחרור אדמות מדינה. צריך לזכור שלא המדינה בונה (בינתיים) והגורמים שמממנים הם גורמים פרטיים שלא מעניין אותם מצוקת הדיור או עלות הדירות אלא הרווח שלהם. כבר היום לא בונים בכל המקומות ששוחררו להם כי הם מחכים שהביקוש יעלה ושהמחירים יעלו שוב.
...
·
ומדוע למסות אותן באופן ״כבד״?
האם לדעתך מי שרכש אותן הינו עבריין או שגנב את כספו?
הרי להגדרתך מדובר על ״דירות יוקרה״, אלא לא בדיוק הדירות
האידיאליות לזוג הצעיר שמחפש דירה ראשונה, אז מה הבעיה בדיוק?
ואם אני מעוניין לרכוש לעצמי דירה באילת על מנת להגיע פעם בחודש עם
משפחתי במקום להזמין שני חדרים במלון שיעלה לי כמה אלפים טובים אז
זה עושה אותי עבריין שצריך להעניש אותו ע"י מיסוי כבד??
השיטות האלה מתאימות יותר למדינות קומוניסטיות ולא למדינות נורמליות!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

ממש לא גנבו אותם. המטרה של דיור היא לדייר אנשים. מי שגר בתוך בית לא צריך להיות ממוסה יותר מכפי היום. לעומת זאת, שכונות רפאים חייבות להעלם מהעולם וצריך "להעניש" כלכלית את מי שמחזיק לאורך זמן דירות ריקות. זה בכלל לא משנה אם מדובר בדירות יוקרה או לא. אם יהיה עודף של דירות יוקרה, בעלי דירות ברמה בינונית יוכלו להרשות לעצמם לרכוש אותן והירידה במחירים יזלוג למטה לכל אורך השרשרת.

המטרה היא לייעל את המערכת. מצידי שאותם בעלי דירות ישכירו אותם.

אגב, הדבר בולט מאוד בשטחים ואזורי עדיפות א (פריפריה). שם ניתן לראות איזורים שלמים שקיימים רק מסיבות מיסוי. בעלי הדירות הללו גרים במהלך השבוע במרכז הארץ בדירות שכורות ובסופי שבוע חוזרים הביתה. זהו מצב לא בריא וצריך להמנע ממנו.

אז כן, במצב שבו לאנשים אין דירות לרכוש, אם אתה בעל אמצעים ורוכש דירה לסוף שבוע בלבד, צריך למסות אותך באופן משמעותי בכדי שבמהלך השבוע תשכיר את הדירה או שפשוט תגור במלון אם בא לך להגיע לאילת פעם בשבוע שבועיים.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #10 

הטעות של פותח הפוסט היא ההנחה שיש מישהו בממשלה שבאמת מעוניין להוריד את מחירי הדיור.

גם בציבור הרחב יש יותר בעלי דירות, מאשר אנשים ללא דירה, ואני לא מכיר אף אחד שיתנדב שיחתכו לו בשווי נכסיו.

levi47
טרול
טרול

שליחה #11 

אז כן, במצב שבו לאנשים אין דירות לרכוש, אם אתה בעל אמצעים ורוכש דירה לסוף שבוע בלבד, צריך למסות אותך באופן משמעותי בכדי שבמהלך השבוע תשכיר את הדירה או שפשוט תגור במלון אם בא לך להגיע לאילת פעם בשבוע שבועיים.
...
יש גם אנשים שאין להם מה לאכול. נעניש את אלה שיושבים במסעדות? יש אנשים שאין להם כסף לאוטובוס. נעניש עוד יותר את בעלי הרכבים הפרטיים? מה עם אלה שלא יכולים לשלם חשבון חשמל ויושבים בחושך? נעניש את אלה שכן? וכו׳ וכו׳ איפה לדעתך יעבור הגבול?

יש לך מושג כמה אני כבעלים של דירות משלם מיסים? מס רכישה שילמתי 8 אחוז.. מס שבח במכירה אני משלם עוד 20 אחוז. מס על השכרת הנכס עוד 10 אחוז. על הכסף ששימש אותי לרכישת הנכס - 50 אחוז. ואני בכלל לא מדבר על ההוצאות השוטפות בתחזוק הדירות...
אז מה עכשיו? מס/קנס/עונש חדש על זה שיש לי יותר מדירה אחת בזמן שיש כאלה שאין להם? לא ולא. צר לי לאכזב אותך אבל אין סיכוי ולו הקלוש ביותר שזה יעבור.
אה.. ובמדינה דמוקרטית אף אחד גם לא יקבע לי איפה לישון ומתי.. ובטח שלא להשכיר או לנדב את הדירה הפרטית שלי להומלסים בזמן שאני לא בבית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

הבנת הנקרא. אני טוען לא שצריך להעניש בעלי דירות. גם לא בעלי דירות שמשכירים את הדירות שלהם. אני טוען שצריך למסות בעלי דירות *ריקות*.

אין לי בעיה שיהיה לך 100 דירות. יש לי בעיה אם יש לך 100 דירות ריקות שאתה לא משכיר.

levi47
טרול
טרול

שליחה #13 

oferlaor כתב:הבנת הנקרא. אני טוען לא שצריך להעניש בעלי דירות. גם לא בעלי דירות שמשכירים את הדירות שלהם. אני טוען שצריך למסות בעלי דירות *ריקות*.

אין לי בעיה שיהיה לך 100 דירות. יש לי בעיה אם יש לך 100 דירות ריקות שאתה לא משכיר.
...
·
המיסוי הכבד שאתה מדבר עליו זה ה״עונש״ מן הסתם.
מניח שאתה לא מתכוון לעונש של מאסר בפועל או עבודות שירות.
בעלי דירות ריקות משלמים כבר עכשיו מיסים רבים עליהם. ארנונה למשל, ועד בית, תחזוקה שוטפת וכו׳.
אז עכשיו מה? שישלמו גם שכירות למדינה על נכס שבבעלותם? עזוב נו.. כוסות רוח למת.. לא יקום ולא יהיה.
הבעיה כמו שאתה יודע זה לא מחסור בדירות אלא מחירים שלא כל אחד יכול לעמוד בהם.
הבעיה לא תפתר אם יתנו לי או לפלוני אחר קנס על הדירה הנוספת שהוא מחזיק באילת או בנתניה,
הבעיה אולי תפתר כשהממשלה יום אחד תקום על הרגליים ותחליט לעשות מהפיכה בנושא, נכון לעכשיו היא
לא ממש רוצה בזה וגם לא מסוגלת האמת.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #14 

oferlaor כתב:ממש לא גנבו אותם. המטרה של דיור היא לדייר אנשים. מי שגר בתוך בית לא צריך להיות ממוסה יותר מכפי היום. לעומת זאת, שכונות רפאים חייבות להעלם מהעולם וצריך "להעניש" כלכלית את מי שמחזיק לאורך זמן דירות ריקות. זה בכלל לא משנה אם מדובר בדירות יוקרה או לא. אם יהיה עודף של דירות יוקרה, בעלי דירות ברמה בינונית יוכלו להרשות לעצמם לרכוש אותן והירידה במחירים יזלוג למטה לכל אורך השרשרת.
ממש לא.
מדובר בשוק היוקרה על פרומילים של השוק הכללי.
ואם יורידו דירת יוקרה באופן דרמתי במגדלי YO מ10 מיליון ל7.5 ירידה של 25% כן? אתה רואה מעמד ביניים שיכול לרכוש ולעמוד בתשלומים השוטפים? זה פיקציה ופופוליזם,
שמונע בידי פוליטיקאים שיודעים שאי אפשר לפתור את הבעיה בלי לטפל בצד ההצע -אבל זה קשה ולוקח יותר מאשר קדנציה אחת של 4 שנים-אז עושים רוח של עשיה.
מציעים הצעות שיפלו בוועדות,
חוקים שאי אפשר ליישם,
חוקים שלא יעמדו במבחן בג"צ אבל מבחינה פוליטית אני את שלי עשיתי.

המטרה היא לייעל את המערכת. מצידי שאותם בעלי דירות ישכירו אותם.

בוא נניח רוצים רווח סופר סולידי של 5% בשנה על דירת יוקרה. עולה בשביל נוחות החישוב 10 מיליון.
יעני רווח של 500K בשנה .
זה יוצא 41 ןקצת K ש"ח בחודש.
השוק הזה לא קיים כי מי יכול לשלם סכומים כאלה ועוד על זה צריך לשלם גם מס הכנסה ולרואה חשבון שיסנכרן עם כל חבויות המס האחרות שלא לדבר על כל המיסים שכבר שולמו על דירה כזו..
בקיצור פיקציה.

אגב, הדבר בולט מאוד בשטחים ואזורי עדיפות א (פריפריה). שם ניתן לראות איזורים שלמים שקיימים רק מסיבות מיסוי. בעלי הדירות הללו גרים במהלך השבוע במרכז הארץ בדירות שכורות ובסופי שבוע חוזרים הביתה. זהו מצב לא בריא וצריך להמנע ממנו.

הסיבה היא מחדל ממשלתי אחר-העדר תעסוקה.אתה אשכרה חושב שמישהו מעדיף גם לקנות נכס בפריפריה ולשלם עליו משכנתא וגם להשכיר במקום אחר מתוך בחירה?

תבדוק איזה כאב ראש זה AIRBNB למשכיר ותראה אם זה ישתלם.
מה השלב הבא? המדינה תקבע מתי ואיפה מותר להפליץ?
עם כל הכבוד שיפתרו את המשבר שהם יצרו מהשורש במקום לנסות לטפל בביקוש עם רעיונות שכל מי שעשה 2.5 קורסים בכלכלה ידע להצביע שהם הזויים.
...
·
נערך לאחרונה על ידי itamars2 ב 24/09/2016 11:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #15 

עופר, הרעיון של מיסוי בעלי דירות הוא הזוי.
מדובר בזכות הקניין.
דא, נורא קל לבוא לאדם הקטן ולמסות אותו עד אין קץ.
למה שלא תציע למסות חברות קבלניות וקבלנים שמחזיקים קרקעות מאושרות לבניה ולא בונים עליהם ?

אם למדינה יש בעיה שתפתור אותה ע״י בנייה או שחרור קרקעות.
זה פתיר.
בשנות התשעים קלטו פה מליון עולים.. כולם גרים איפשהו.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

בשנות התשעים היה את אריאל שרון בתור שר השיכון והוא היה חתיכת בולדוזר,
ולא ממש אביר איכות השלטון מבחינת מנהל תקין-אבל זה עבד.

odedwe פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

לפי דעתי ממי שמרוויח הרבה כסף צריך לבקש מיסוי.
האוצר בוחן הכנסת רף תחתון למס על מרובי הדירות
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001153900
השם האמיתי שלי זה רמי,

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #18 

levi47 כתב: הבעיה כמו שאתה יודע זה לא מחסור בדירות אלא מחירים שלא כל אחד יכול לעמוד בהם.
...
·
המשפט הנ"ל לא רק שלא נכון עובדתית, אלא סותר חוק כלכלי בסיסי, שהוא במעמד של חוק טבע, כך שהוא לא יכול להיות נכון.
יש מחסור משמעותי של דירות ביחס לביקוש אליהן. אין ולא יכולה להיות שום סיבה אחרת למחירים.
למען הדיוק, כדי שלא תעשה ספירה מוטעית, יש מחסור באותן דירות שאנשים רוצים לקנות.

לגבי מיסוי דירות ריקות, לדעתי זה לא יכול להשפיע כי מדובר בכמות קטנה מידי, אך אין שום בעייה עקרונית עם כך כפי שחלקכם מציגים פה.
תקנות מיסוי זה כלי לגיטימי בידי השלטון כדי לכוון תהליכים כלכליים. זה לא "עונש" יותר מאשר מס הכנסה, מע"מ או כל מס אחר.
ישנן הרבה "הפליות מיסוי" מסוג זה. באילת פטרו ממע"מ כדי לעוד אותה, ועל סיגריות הגדילו מסים כדי לדכא עישון.
דברים כאלה יכולים להליח או להיכשל, אבל מבחינת לגיטימיות זה לגיטימי כמו כל מיסוי אחר.
משה

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

odedwe כתב:לפי דעתי ממי שמרוויח הרבה כסף צריך לבקש מיסוי.
האוצר בוחן הכנסת רף תחתון למס על מרובי הדירות
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001153900
...
·
כבר יש מס נוסף על הכנסות של מעל 5000 ש"ח ככה שלא דירה שלישית ולא בטיח כבר מהדירה השניה.
והמיסים האלה מטופשים כי בדיוק כמו מכסים ועלויות בשוק המזון המיובא המס מגולגל לצרכן.
חוץ מלהגדיל את הכנסות הממשלה על סעיפים כמו אוכל ודיור הם לא נותנים כלום.

odedwe פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

מה דעתכם על ההצעה הזאת?

מי שיש לו 3 דירות ומעלה ששווי כל הדירות שלו זה יותר מ 20 מיליון שקל
אבל גם להעלות את המס למשכירי הדירות ב 5 אחוז ?

לפי דעתי לרוב תושבי המנדינה שיש להם יותר מ 3 דירות הם מרוויחים פחות כסף ובצורה כזאת רק מעט דירות אולי יוצעו למכירה
אבל למה להעלות את המס למשכיר? באם המכיר מרוויח פחות כסף ובגלל זה הוא מעדיף להשכיר את הדירה שלו כדי לנסות לקבל עוד כסף?

יו"ר הקואליציה, שמתנגד להצעתו של כחלון להטיל באופן גורף מס על בעלי 3 דירות ומעלה, הציע פשרה לפיה רק מי ששווי סך הדירות שבבעלותו עולה על 20 מיליון שקל יחויב במס ■ ביטן מציע בנוסף להעלות המס המוטל על משכירי דירות מ-10% ל-15%
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001154356
השם האמיתי שלי זה רמי,

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”