המלצה לרמקולים תיקרתיים שקועים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
giladr2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
מה הרמקולים המומלצים על ידכם לתקרת גבס בבית.
המטרה לשמוע מוזיקה באיכות בחלל הבית.
כמות רמקולים בתקרה ובמטבח 6.
שטח הסלון והמטבח 70 מטר.
תודה על העזרה

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #2 

לי יש רביעיה של מורל in wall 6x שנקנו בפיוצ'ר, מאוד מרוצה

dor_guy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

רמקולים שקועים

שליחה #3 

שלום @wegabi ,
רמקולים ובפרט רמקולים שקועים חובה ללכת להקשיב להם לפני קניה. זו עצה שפעם קיבלתי ולקחתי אותה באהבה ואז הבנתי שרמקולים שעולים הרבה כסף וקראתי עליהם ביקורות מעולות לא שווים 100 ש"ח מבחינתי.
לך לחנויות ותקשיב לרמקולים שקועים אחרת הם ישמעו לך כמו מערכת כריזה.
דבר נוסף, רוב הרמקולים השקועים מנצלים את חלל הגבס לתיבת תהודה. תיבת התהודה משתנה מהתקנה להתקנה, מה שתשתע במקום מסויים לא ישמע בדיוק אותו הדבר במקום אחר. יש דרישות יצרן מה הרווחים שצריך לעשות בין הקורות ומה העומק של הגבס המומלץ וכו'.
אני לא אודיופיל, אך רציתי רמקולים שקועים ולאחר האזנה להמון רמקולים שקועים החלטתי שמבחינתי רמקול שקוע זו התפשרות שאני מוכן רק כרמקול אחורי במערכת סראונד.
תחפש חנות עם תצוגה גדולה של רמקולים שקועים ולך תאזין, אני נסעתי לת"א לחנות אחד היבואנים בשם אס.ג'י בכדי להאזין.

בהצלחה.

·

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

Re: רמקולים שקועים

שליחה #4 

@dor_guy
·
מסכים לגבי העובדה שמה שתשמע בחנות לא בהכרח יהיה דומה למה שתשמע בבית.
מצד שני, מאחר ואין אפשרות פרקטית לקחת רמקולים שונים להתרשמות בבית, זה הקירוב הכי טוב שתקבל לאיך זה יישמע אצלך בבית.
ודאי שההמלצה הראשונית היא ללכת לשמוע לבד, לא הנחתי שהבחור פשוט ילך ויקנה סט רמקולים שקועים רק בגלל שכתבתי שלי היה ניסיון מוצלח עם דגם ספציפי של מורל...
המטרה היא לתת כיוון אפשרי ולצמצם מעט את רשימת האופציות הבלתי נגמרת למשהו שאפשר להתמודד אתו.
עניינית, הסט של מורל מציג value for money לא רע בכלל, והצליח להפתיע אותי לטובה, בטח ביחס לציפיות המוגבלות ממילא שיש לי מרמקולים שקועים.
בכל מקרה, שימוש ברמקולים שקועים בתקרה בסלון ובמטבח לא נשמע בדיוק כמו תיאור של מישהו שמחפש חווויית האזנה אודיופילית, וההמלצה שלי נגזרה בהתאם - תמורה טובה במינימום תקציב.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
הצטרף: מאי 2010
מיקום: כרמיאל
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

להבדיל מרמקולים מדפיים או רצפתיים, רמקולים שקועים לתקרה צריכים לייצר קונוס סאונד מאוד רחב ועם זאת מדויק.
הדבר הראשון שאתה צריך לעשות זה להגדיר תקציב. יתכן שרמקול X שעולה 500 ש"ח נותן תמורה לכסף מאוד טובה אבל בתקציב שלך שהוא למשל 800 ש"ח אתה יכול לקבל סאונד יותר טוב למרות שזו לכאורה תמורה פחותה לכסף.
לכן צריך להגדיר תקציב ואז לחפש יצרנים שמייצרים הרבה סדרות שונות של רמקולים לתקרה. לרוב אצל אלו, תמצא ברמות תקציב שונות טונאליות טובה, ויש להם את הידע שמחלחל למטה גם לדגמים היותר פשוטים.
מרצדס הכי פשוטה עדיפה על פיאט יקרה. כמובן זו רק דעתי האישית.
דבר נוסף לבדוק, האם הרמקול תוכנן להיות רמקול תקרתי מראש או שלקחו דרייברים מסדרות רגילות ושתלו במסגרת לגבס? זה לא טוב. ראיתי כבר אצל יצרנים מאוד נחשבים בעולם הסטריאו (נחשבים בצדק יש לומר) רמקולים לתקרה עם 87db@1m זה קצת בלאגן כי הקווים ארוכים וצריך הגברה בריאה מאוד.
לבסוף עניין האלמנטים הזזים וכיוון עדין של +/- לגבוהים ונמוכים, כל החברות הטובות נותנות טוויטר זז לכל כיוון, חלק מהחברות הטובות נותנות גם מיד + טוויטר זז לכל כיוון וישנם חברות שנותנות תזוזה של כל האלמנטים או ביחד או בנפרד. זה עוזר מאוד ליצירת במת קול טובה. כנ"ל הכיוונים של +/-3 עבור גבוהים ונמוכים זה בונוס ממש בזמן הסט אפ האקוסטי, כי לא תמיד אפשר למקם את הרמקולים היכן שאנו רוצים.
ומילה לסיום לגבי גודל הרמקול, 8" הרבה יותר טוב מ 6.5" באותה עוצמת ווליום הגדול ישמע נעים יותר מהקטן. כיוון שזה במילא בתקרה ולא מפריע אז לך על גדול. רק צריך לזכור שרמקולים שקועים לקיר בנויים לעבוד בחללים של עד 100 מ"מ ואילו רמקולים לתקרה הרבה פעמים צריכים אפילו 160 מ"מ.תוודא שיש לך את הגובה הנדרש בתקרה מעל הגבס.

נ.ב.
לגבי הכנת חלל הגבס לרמקול וכל מיני כאלו, זה וודו.
אם אתה מחפש את הסאונד הטוב ביותר שאפשר ושליטה על הצליל תקנה רמקולים לתקרה שבנויים מראש על ידי היצרן עם תיבה אקוסטית מקורית שלא ניתנת לפירוק, זה הכי טוב.

שנה טובה
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

vashdi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 208
הצטרף: אוקטובר 2005
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

קיבלת כאן הרבה עצות טובות ומועילות.

לי יש רמקולים של speakercraft מסדרת AIM, עגולים ושקועים בתקרה שנשמעים מצוין - מומלצים בחום. בכל מקרה - המלצה זה טוב, כבר מעיד שמישהו מרוצה

מהרמקולים עליהם קיבלת המלצה, אבל לך לחנות ותשמע באוזניים שלך, אין טוב מזה כדי לקבל את התוצאה שתקלע לטעמך הכי טוב.

אני אישית שומע מוזיקה בעיקר מהקדמיים, כך שאם הדבר נכון גם לגביך, הייתי נותן תשומת לב גדולה יותר לקדמיים ולאיכותם.

אישית אני דוגל בקדמיים בגודל מלא והשלמה בשקועים (וגם אז - רק אם חייבים שיהיו שקועים)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”