אודיופיל ? מקווה שאתה מסוגל לשמוע רק 5 דיסקים במערכת העל שלך

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #21 

_falou_ כתב:
itzo כתב:[
הלוואי והיית צודק.

אתה כותב "ישמעו מעולה", וכמובן שהכל יחסי, אבל לצערי מצאתי שרק נגנים יקרים נשמעים מעולה, הזולים יותר נשמעים "רק" בסדר - וזה לפעמים ההבדל בין מערכת "מעולה" למערכת "טובה".
או ההבדל בין מערכת לצורך ריגוש למערכת לצורך שימוש. :lol:
...
מה זה "יקרים"?

לגבי המערכת והריגוש, היחידים שלמיטב ידיעתי מקשיבים למוסיקה לצורך שימוש הם אנשי מקצוע בתחום. השאר מנגנים מוסיקה במערכת שבביתם לצורך ריגוש.
...
"יקרים" זה יותר (לעיתים הרבה יותר) מ- 3- 4 אל"ש שהוזכרו כסכום מספק לנגן.

לגבי המשפט השני זה היה יותר לצורך החרוז. :roll:

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #22 

_falou_ כתב:
Fish72 כתב:......רק הבעיה הקלה שהמערכות שלהם מתחילות מ-20K שקלים ואין לי כרגע....
לאור ההתנסות הזאת, הבנתי שאיכות המערכת היא בסדר עליון אצלי מאשר מה שאני שומע, כי אם אני מסוגל להנות ממשהו שהוא לא ברירת המחדל שלי - השמיים הם הגבול
כמו כן, ברגע שתהיה לי אפשרות ייצור של סאונד אולטימטיבי, מובטחת הנאה אופטימלית מן המקור האיכותי ביותר....
...
קודם כל, יש יד שנייה.
דבר שני, יש זמן.
תיקח אותו.
תלמד, תקנה, תהנה, תלמד עוד, תחליף (לאט ובשיקול).
לא בוער.
גם לי אין כסף למערכת ב-20K ש"ח.
אף פעם גם לא היה.
אבל יש לי היום מערכת שרכיביה היו שווים כחדשים גם יותר מזה.
זה לקח כמה שנים.
יש עוד מקום לשיפור
יש גם עוד זמן.
הכי חשוב זה להנות מהדרך ולא להיות עסוק כל הזמן במה לא בסדר בסאונד.
...
(Y)
אני מסכים אתך במאה אחוז, ורוצה לצרף אבחנה שלי לגבי "ההנאה מהדרך":
יש הבדל מהותי לטעמי בין "הסאונד נשמע יותר טוב" לבין "שום דבר לא מפריע בסאונד".
המטרה אצלי קודם כל היתה השגת סאונד ששום דבר בו לא מפריע/צורם/צורח לי.
לאחר שהשגתי את המטרה, שדרוגים כדי שלמוע יותר טוב נהיו הרבה פחות לחוצים ויותר שקולים.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

באופן אישי ומניסיוני (תחלקו עלי חופשי, זה אני שצריך להיתקע עם המערכת שלי בסוף, לא אתם), כל עוד לא הגעתי למערכות היי אנד מטורפות- באופן גס, כל אלפיה מעבר לבערך 4K של השקעה ב CD (ובהנחה שיש לי הגברה טובה כמובן), הייתי חוסך להשקעה ברמקולים.

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה #24 

KOOKE כתב:לפעמים, הקלטות ממש גרועות פשוט אי אפשר לשמוע במערכת טובה -

מערכת טובה שנותנת פירוט וכו' עלולה להדגיש ולהעצים את המיגרעות של הקלטות גרועות.

מה גם, לאחר שמתרגלים למשהו טוב קשה לחזור לאחור.

אצלי למשל, לאחר שידרוג חלקי של המערכת פשוט לא יכולתי לשמוע אוספים מתוצרת מדיה דיירקט שפשוט נשמעו זועה.

שלמה
...
אני לא בטוח שזו הבחנה מדויקת. מערכת טובה מאפשרת לך לשמוע דברים שבעבר לא שמעת אותם.

אני חושב שהקלטה רעה לא נשמעת רע יותר במערכת הטובה. אני בטוח שאם תשמע אותה הקלטה מול המערכת הקודמת היא לא תשמע טוב יותר.

המערכת הטובה פשוט גורמת לך להבחין בהבדל בין הקלטה טובה לרעה, הבדל שאולי לא הבחנת בו קודם לכן, ואז לעומת הקלטה טובה שאתה נהנה ממנה, הקלטה רעה נשמעת רע במיוחד וכלן זה כל כך מפריע לך.

כמובן שיתכן גם שתכונות מסויימות במערכת חדשה (כמו הפרדה ובהירות - עד כדי בהירות יתר) גורמות לכך שהקלטות מסויימות נשמעות רע במיוחד כי אותה תכונה מבליטה את הבעייתיות שבהן.

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

מעשה בחמישה תקליטורים

שליחה #25 

אם ניקח רק את ההמלצות העכשוויות של אבסולוט סאונד, סטראופייל והעסק עצמו נגיע לכ-500 תקליטורים: http://store.acousticsounds.com/recommended.cfm. אם נוסיף לכך את מה שיש לאירופאים לומר ואת עשר השנים האחרונות – נגיע למספר ארבע-ספרתי. זה די רחוק מחמישה.
ככל שהמערכת טובה יותר, כך בתקליטור נתון נשמע יותר: פרטים ומרכיבי איכות מחד גיסא, פשלות של הקלטה מאידך גיסא. יש כאלו שגילוי הפשלות האלו לא יפריע, יש כאלו שכן – בדיוק כמו שכתב רדנקו.
לגבי ההשקעה הסיפור פשוט מאוד: בהחלט ייתכן כי במערכת נתונה, נגן תקליטורים נתון (נגיד כזה ב-4K) ייתן איכות כזאת שכדי לעקוף אותה במשהו שהוא יותר מזניח יצטרך המשקיע להוסיף הרבה מאוד כסף – נגיד 15K. בהחלט ייתכן, לכן, כי תוספת של אותם שקלים ברמקולים תהיה הרבה יותר משמעותית בהיקף האיכות. וביחס למה שכתב לוגאן (הקונגפו – זה סגנון דרקון או עגור?) – אני בכל אופן מצטער (מאוד): זה בהחלט סביר מאוד מה שכתבת; ולכן ממני קטטה לא תצא הפעם (אבל אני אשתדל לפעם הבאה). 8O

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #26 

Fish72 כתב:" ההבדל בין מערכת לצורך ריגוש למערכת לצורך שימוש"
לא יכולתי לנסח את מה שמטריד אותי בצורה טובה יותר.
אני מחפש מערכת לצורך ריגוש !!! :D
...
ריגוש ממה? מאיכות הצליל? מהמוסיקה? כי הרבה פעמים אנו מחליפים בין הדברים. אם אתה מחפש מערכת לצורך ריגוש ממוסיקה- ואיכות הצליל פחות משנה, אתה לא צריך מערכת במחירים אסטרונומיים. בינינו, 99 אחוז מהאנשים שאוהבים באמת מוסיקה שומעים אותה במערכות שאפילו לא מתחילות לגרד את ה 10000 שח....
אם איכות הצליל משנה לך, אין לי ספק שמערכות טובות יותר ישפיעו על ההנאה מהקלטות באיכות פחות טובה. ישפיעו - אבל זה ממש לא ברור לאיזו כיוון- אתה עשוי לסבול או ליהנות, בהתאם למי שאתה ולאופי ההקלטה והמוסיקה.
נועם

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: מעשה בחמישה תקליטורים

שליחה #27 

יואלפלרמן כתב:כמו שכתב רדנקו.
לגבי ההשקעה הסיפור פשוט מאוד: בהחלט ייתכן כי במערכת נתונה, נגן תקליטורים נתון (נגיד כזה ב-4K) ייתן איכות כזאת שכדי לעקוף אותה במשהו שהוא יותר מזניח יצטרך המשקיע להוסיף הרבה מאוד כסף – נגיד 15K. בהחלט ייתכן, לכן, כי תוספת של אותם שקלים ברמקולים תהיה הרבה יותר משמעותית בהיקף האיכות. 8O
...
מסכים עם זה מאוד- יתרה מזו, אני בהחלט מתקשה לעיתים למצוא יחס ברור בין המחיר של נגנים במחירים מעל 3000 שח ובין איכות הצליל. זה לא שזה לא קיים, אבל זה הרבה פחות משמעותי וחד משמעי מאשר לגבי רמקולים - או אפילו מגברים (ויסלח לי דרמבוי....). ולכן, גם אם יש לך נגן פשוט יחסית (במונחים אודיופיליים) מערכת עם רכיבים איכותיים אחרים יוכלו להרים את הדיסקים ה"לא אודיפיליים" לגבהים אמיתיים.
נועם

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #28 

יואלפלרמן כתב:לגבי ההשקעה הסיפור פשוט מאוד: בהחלט ייתכן כי במערכת נתונה, נגן תקליטורים נתון (נגיד כזה ב-4K) ייתן איכות כזאת שכדי לעקוף אותה במשהו שהוא יותר מזניח יצטרך המשקיע להוסיף הרבה מאוד כסף – נגיד 15K. בהחלט ייתכן, לכן, כי תוספת של אותם שקלים ברמקולים תהיה הרבה יותר משמעותית בהיקף האיכות. וביחס למה שכתב לוגאן (הקונגפו – זה סגנון דרקון או עגור?) – אני בכל אופן מצטער (מאוד): זה בהחלט סביר מאוד מה שכתבת; ולכן ממני קטטה לא תצא הפעם (אבל אני אשתדל לפעם הבאה). 8O
...
אני בהחלט מעריך את מאמציך. בפעם הבאה אני מצפה לקרב של לפחות 5 עמודים. אני משחיז את המקלדת מעכשיו.
לעניין הקונגפו- לא זה ולא זה; התחום שלי הינו קרב מגע וקיק בוקס (במקרה ותהית). מקור השם הוא בכתובת הג'ימייל שלי, שיצאה מוזרה מתוך צורך למצוא שם פנוי שגם אזכור אותו.
אז זה מה שיצא.. 8O

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #29 

nvinyl66 כתב:
יואלפלרמן כתב:כמו שכתב רדנקו.
לגבי ההשקעה הסיפור פשוט מאוד: בהחלט ייתכן כי במערכת נתונה, נגן תקליטורים נתון (נגיד כזה ב-4K) ייתן איכות כזאת שכדי לעקוף אותה במשהו שהוא יותר מזניח יצטרך המשקיע להוסיף הרבה מאוד כסף – נגיד 15K. בהחלט ייתכן, לכן, כי תוספת של אותם שקלים ברמקולים תהיה הרבה יותר משמעותית בהיקף האיכות. 8O
...
מסכים עם זה מאוד- יתרה מזו, אני בהחלט מתקשה לעיתים למצוא יחס ברור בין המחיר של נגנים במחירים מעל 3000 שח ובין איכות הצליל. זה לא שזה לא קיים, אבל זה הרבה פחות משמעותי וחד משמעי מאשר לגבי רמקולים - או אפילו מגברים (ויסלח לי דרמבוי....). ולכן, גם אם יש לך נגן פשוט יחסית (במונחים אודיופיליים) מערכת עם רכיבים איכותיים אחרים יוכלו להרים את הדיסקים ה"לא אודיפיליים" לגבהים אמיתיים.
...
לא סולח!
יאללה מלחמה! :lol:
רק מצטרף לרוי בעניין, ומחזק את המשקל הכבד יותר שלדעתי ייתנו הרמקולים בתוצאה הכללית.
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

...בניתי על זה שתישן כבר..... :)
נועם

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

nvinyl66 כתב:...בניתי על זה שתישן כבר..... :)
...
זה שאני לא משתתף באופן אקטיבי לא אומר שאני לא יודע מה קורה, מי כותב מה ולמה.
לפעמים אני רואה המון (אבל המון) שטויות באתר, אבל נמנע מלהגיב ע"מ למנוע התלקחויות.
ובכלל, זה זמן ילדים :lol:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #32 

לא לשכוח שיש הקלטות שפשוט לא נועדו למערכות כאלו אלא ל-BOOM BOX או לרכב....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה #33 

MartinHSabag כתב:לא לשכוח שיש הקלטות שפשוט לא נועדו למערכות כאלו אלא ל-BOOM BOX או לרכב....
...
יש הקלטות שנועדו לרכב.. להיות תלויות מהמראה...

מניסיוני רב ההקלטות הגרועות ממש הן העברות לא מוצלחות של מוסיקה מתקופת הוניל לדיסקים, אבל יש גם "הישגים" יוצאי דופן בני זמננו.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #34 

drambuie כתב:
...
לפעמים אני רואה המון (אבל המון) שטויות באתר, אבל נמנע מלהגיב ע"מ למנוע התלקחויות.
...
דווקא התרשמתי שלאחרונה כמות ה"שטויות" שנכתבות באתר פחתה באופן דרסטי.

אומנם העדת על עצמך שאתה אדם אנליטי, ובכלל ברור לי שאתה מחשיב את עצמך באופן מרשים לטובה.
אבל קצת ענווה תמיד עוזרת, ובמקרה שלך היא לדעתי אפילו חובה.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #35 

בקשר לנושא המקורי של השירשור

איכות ההקלטה היא פרמטר שאי אפשר לשנות בבית. יש כמובן הקלטות מחרידות ויש טובות יותר. לדעתי הפוטנציאל הקיים במדיה, אים לא מדובר בהקלטות זוועתיות, עדין לא בא לידי ביטוי במערכות פשוטות. נקודה נוספת היא מה בדיוק רע בהקלטה. ליפעמים קל לנו להיתפשר על הרע הזה כדי להנות מאיכויות אחרות שבאות לידי ביטוי.

.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #36 

אני עדיין לא הבנתי את הסוגייה של פותח השרשור.
בא לי לשמוע את Stormbringer של Deep Purple או את האלבום הראשון של Gentle Giant.
מה לעשות, אבל איכות ההקלטה של שניהם היא לא מהמשובחות, ולא עברה שום רימסטר להקלטה המקורית, ולכן רחוקה מלהישמע כמו הקלטות חדשות או הקלטות ישנות שכן עברו רימסטרינג.

אז מה, לא לשמוע רק בגלל שהאיכות לא משהו?
לא אצלי. אני אשמע ועוד איך.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #37 

בו בו בלי לחץ :D :D

אני מניח שזו באמת היתה שאלת תם שאומרת פשוט: אים ההקלטה גרועה ואני את הגרוע אשמע יותר "טוב" במערכת טובה אז למה להשקיע במערכת טובה. סך הכל שאלה לא רעה שעולה כששומעים מערכות על. אם בתקליט של סגול כהה אתה בזכות או ביגלל טיב המערכת תישמע את הזזת הווליום של המקליט אולי זה יפריע לך...
כמו שכתבתי למעלה ברוב המיקרים האיכויות שנוספות לסאוד במערכת טובה עולות על החסרונות.
אבל לדוגמה כחובב הקלטות היסטוריות של מוסיקה קלאסית יש הקלטות שאני אמנע מלישמוע במערכת טובה...

.

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

itzo כתב:
drambuie כתב:
...
...
דווקא התרשמתי שלאחרונה כמות ה"שטויות" שנכתבות באתר פחתה באופן דרסטי.

אומנם העדת על עצמך שאתה אדם אנליטי, ובכלל ברור לי שאתה מחשיב את עצמך באופן מרשים לטובה.
אבל קצת ענווה תמיד עוזרת, ובמקרה שלך היא לדעתי אפילו חובה.
...
איצו

ללא התגובה שלך אני לא יודע איך הייתי ממשיך..
אבל, לא שללתי לגמרי, אני אחשוב על הנושא...

ולענייננו, דוגמא קטנה:
בצעירותי מאוד אהבתי פאנק רוק ובמיוחד בדמותם של THE OFFSPRING
אלבום אחד שהכי מאוד אהבתי היה "INXNAY ON THE HOMBRE"
שמעתי אותו לפני השפעת האודיופילית לפני משהו כמו 8 שנים בדיסקמן (נראה לי סוני, אבל זה לא קשור) ומאוד התלהבתי מהסאונד, האנרגיות, השירה...
עכשיו, באחד הסבבים ראיתי ב-EBAY את הדיסק למכירה, וללא לחשוב פעמיים רכשתי.
מה אומר ומה אגיד - ההקלטה של הדיסק הזה היא בין הגרועות שיש!
פעם אחת הכנסתי את הדיסק למערכת.
פעם אחת ויחידה.
פשוט זוואה לאוזניים.
מה שכן, זו באמת דוגמא קיצונית, ובדרך כלל אין לי בעיה להנות מכל הקלטה שהיא, במידה והיא לא מתקרבת להקלטה של THE OFFSPRING המדובר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”