אודיופיל ? מקווה שאתה מסוגל לשמוע רק 5 דיסקים במערכת העל שלך

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

לאחר מחשבות ותהיות רבות הגעתי למסקנה שבגלל שכל רכיב הוא בעל משקל באיכות הסאונד הסופי, ומאחר רוב ההקלטות בשוק אינם באיכות גבוהה במיוחד (XRCD SACD), אודיופילים למעשה מוגבלים בכמות ההקלטות האיכותיות העומדת לרשותם. נראה לי מיותר להוציא כמה עשרות אלפי שקלים לשיפצור המערכת ע"מ שתוכל בסופו של דבר לשמוע אולי 5 דיסקים לטעמך באיכות העל שאתה מצפה אליה.
זה נכון שגם דיסקים פחות איכותיים יישמעו לא רע, אבל הם לא "עושים" לך את זה....
תקנו אותי אם אני טועה...

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

רק שהמספר 5 הוא מוטעה... יש כמות גדולה בהרבה של הקלטות איכותיות.
ומה לעשות, גם "אודיופילים" חוטאים לפעמים בהאזנה להקלטות שאינן מושלמות...
ליאור

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

Fish72, מה אתה מנסה להגיד?

עוד אחת מהתאוריות של "כולם פראיירים"? שכל אחד יעשה מה שטוב לו, אם בא למישהו להשקיע 500 אלף ש"ח בשביל 5 דיסקים זה עניינו.
HiFiMusic IL

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #4 

אני ממש לא מסכים איתך..
אחרי השקעות ניכרות במערכת דווקא גיליתי עד כמה הקלטות שנשמעו לי "לא משהו" קודם חשפו פתאום רבדים חדשים ודווקא יותר כיף להאזין להן.
ועוד לא דיברתי בכלל על תקליטים.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני שמח לשמוע שיש כאלו החולקים על דעתי. צרבתי כמה דיסקים בפורמט XRCD והם נשמעים ממש טוב בקונפיגורצית הסטריאו הנוכחית שלי, מה שגרם לי לחדד את ההבנה לחשיבות העל של המקור.....

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

fish אין שום סיבה שהקלטה גרועה תישמע יותר גרוע במערכת יקרה מאשר במערכת זולה.
שום סיבה.
האובססיה להאזנה להקלטות משובחות בלבד קשורה למאזינים שעוסקים בסאונד ולא בהקשבה למוסיקה, כי משקשיב למוסיקה קונה את המוסיקה שהוא אוהב ונהנה ממנה גם אם ההקלטה לא מי יודע כמה. ברור שאם ההקלטה משובחת, מה טוב וזה מוסיף להנאה מהמוסיקה, אבל זה בהחלט לא חובה.
Fish72 כתב:אני שמח לשמוע שיש כאלו החולקים על דעתי. צרבתי כמה דיסקים בפורמט XRCD והם נשמעים ממש טוב בקונפיגורצית הסטריאו הנוכחית שלי, מה שגרם לי לחדד את ההבנה לחשיבות העל של המקור.....
...
זה שלמקור חשיבות - אני מסכים.
אבל זה לא אומר שהוא צריך להיות הרכיב היקר ביותר במערכת, כי מאוד ייתכן שהטכנולוגיה שצריך על מנת להפיק מקור איכותי זולה מספיק כדי שהמקור יהיה הרכיב הכי זול במערכת.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

"אבל זה לא אומר שהוא צריך להיות הרכיב היקר ביותר במערכת, כי מאוד ייתכן שהטכנולוגיה שצריך על מנת להפיק מקור איכותי זולה מספיק כדי שהמקור יהיה הרכיב הכי זול במערכת."

אני לא יודע איך לאכול את המשפט הזה, ואני חושב שרק המשך התנסות בשמיעת המוזיקה לאורך השנים יאשר או יפריך את המשפט הזה.
אני מנסה לחשוב על MP3 שיש לי במחשב באיכות די טובה, וזה נכון שאני נהנה מהשיר עצמו, אבל זה סוג שונה של הנאה מאשר החיוך שעולה של שפתי כשאני שומע משהו במערכת "אולטימטיבית".
כנראה שיש משהו במה שאמרת ושזה פשוט הנאה מסוג שונה....

"היופי הוא בין אזני המקשיב....."

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

Fish72 כתב:"אבל זה לא אומר שהוא צריך להיות הרכיב היקר ביותר במערכת, כי מאוד ייתכן שהטכנולוגיה שצריך על מנת להפיק מקור איכותי זולה מספיק כדי שהמקור יהיה הרכיב הכי זול במערכת."

אני לא יודע איך לאכול את המשפט הזה, ואני חושב שרק המשך התנסות בשמיעת המוזיקה לאורך השנים יאשר או יפריך את המשפט הזה.
אני מנסה לחשוב על MP3 שיש לי במחשב באיכות די טובה, וזה נכון שאני נהנה מהשיר עצמו, אבל זה סוג שונה של הנאה מאשר החיוך שעולה של שפתי כשאני שומע משהו במערכת "אולטימטיבית".
כנראה שיש משהו במה שאמרת ושזה פשוט הנאה מסוג שונה....

"היופי הוא בין אזני המקשיב....."
...
אתה משווה מין שאינו במינו וכנראה שלא ירדת לסוף דעתי.

בהתייחסותי למקור התייחסתי לקורא המדיה (CDP, נגן MP3 וכו') ולא למדיה עצמה.
יש גם הבדל בין המדיה עצמה לאיכות ההקלטה.

אין ספק שכאשר הסאונד משובח ההנאה גדלה. בזה כל הדיוט ירגיש. השאלה היא מה בה קודם או מה התחביב שלך, ניתוח סאונד או שמיעת מוזיקה.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #9 

אני אסביר לך את המשפט הזה:

אם בימינו עולה לייצר DAC מעולה 5$ משום שהטכנולוגיה הוזילה זאת עד כדי כך וכן משום שמדובר ברכיבים סטנדרטיים, אבל רמקול עדיין עולה לייצר 200$ (סתם זורק) משום שאין ייצור המוני כמו ב DAC ומשום שצריך כל דגם לתכנן מחדש, סביר להניח שזה ישתקף בעלות מערכת מאוזנת.
כך, במערכת מאוזנת, רמקולים של 15K ש"ח יישמעו מעולה עם נגן CD או DAC של 3-4K (ואף פחות), ואין שום סיבה שבנגן יושקעו סכומים עוד יותר גבוהים (בכפוף להתאמת החלקים במערכת זה לזה וכו' וכו'..).
מדוע? שוב, כי ההגעה לרמות הגבוהות ברמת המקור (הדיגיטלי, לא פטיפונים) עולה פחות מאשר ברכיבים אחרים במערכת.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

תודה בעבור ההבהרה. עכשיו ירדתי לעומק הכוונה

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

FISH, אצלי זה עובד ככה:
מטרה: שמיעת מוזיקה, כמה שיותר
שיטה: לשמוע באיכות כמה שיותר טובה, במגבלות התקציב
מה זה אומר?
הכל עניין של תקציב. אם לא היה לי כסף לפלאפל, עדיין הייתי שומע את כל המוזיקה שאני רוצה, אפילו מטרנזיסטור. מקסימום מערכת מיקרו.
לכן, היום אני שומע הקלטות טובות באיכות מצויינת, והקלטות פחות טובות נשמעות פחות טוב, אבל מקבלות אצלי זמן האזנה שווה לחלוטין.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

logankungfu כתב:אני אסביר לך את המשפט הזה:

אם בימינו עולה לייצר DAC מעולה 5$ משום שהטכנולוגיה הוזילה זאת עד כדי כך וכן משום שמדובר ברכיבים סטנדרטיים, אבל רמקול עדיין עולה לייצר 200$ (סתם זורק) משום שאין ייצור המוני כמו ב DAC ומשום שצריך כל דגם לתכנן מחדש, סביר להניח שזה ישתקף בעלות מערכת מאוזנת.
כך, במערכת מאוזנת, רמקולים של 15K ש"ח יישמעו מעולה עם נגן CD או DAC של 3-4K (ואף פחות), ואין שום סיבה שבנגן יושקעו סכומים עוד יותר גבוהים (בכפוף להתאמת החלקים במערכת זה לזה וכו' וכו'..).
מדוע? שוב, כי ההגעה לרמות הגבוהות ברמת המקור (הדיגיטלי, לא פטיפונים) עולה פחות מאשר ברכיבים אחרים במערכת.
...
הלוואי והיית צודק.

אתה כותב "ישמעו מעולה", וכמובן שהכל יחסי, אבל לצערי מצאתי שרק נגנים יקרים נשמעים מעולה, הזולים יותר נשמעים "רק" בסדר - וזה לפעמים ההבדל בין מערכת "מעולה" למערכת "טובה".
או ההבדל בין מערכת לצורך ריגוש למערכת לצורך שימוש. :lol:

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

נפלא.
המטרה שלי היא הנאה משמיעת המוזיקה.אני לא שומע מוזיקה כל הזמן, אלא שנחה עלי ההשראה. מדי פעם אני מגיע לבית לקוחות שלי ואצל 2 מהם שמעתי מערכות עם סאונד שחימם לי את הלב והעלה חיוך על שפתי (ומה שמצחיק שזו אפילו לא מוזיקה לטעמי), מה שגרם לי לרצות דבר דומה אצלי בבית......רק הבעיה הקלה שהמערכות שלהם מתחילות מ-20K שקלים ואין לי כרגע....
לאור ההתנסות הזאת, הבנתי שאיכות המערכת היא בסדר עליון אצלי מאשר מה שאני שומע, כי אם אני מסוגל להנות ממשהו שהוא לא ברירת המחדל שלי - השמיים הם הגבול
כמו כן, ברגע שתהיה לי אפשרות ייצור של סאונד אולטימטיבי, מובטחת הנאה אופטימלית מן המקור האיכותי ביותר....

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

" ההבדל בין מערכת לצורך ריגוש למערכת לצורך שימוש"
לא יכולתי לנסח את מה שמטריד אותי בצורה טובה יותר.
אני מחפש מערכת לצורך ריגוש !!! :D

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

ולשואל בשרשור,
אפשר להינות גם מהקלטות גרועות, ומערכת טובה פשוט תשמיע אותם טוב יותר.

זה חלום שלי שסיימון וגרפונקל, מקלכלן או ג'נסיס וכו' היו מוקלטים כמו פטרשיה ברבר..... :roll:

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

itzo כתב:[
הלוואי והיית צודק.

אתה כותב "ישמעו מעולה", וכמובן שהכל יחסי, אבל לצערי מצאתי שרק נגנים יקרים נשמעים מעולה, הזולים יותר נשמעים "רק" בסדר - וזה לפעמים ההבדל בין מערכת "מעולה" למערכת "טובה".
או ההבדל בין מערכת לצורך ריגוש למערכת לצורך שימוש. :lol:
...
מה זה "יקרים"?

לגבי המערכת והריגוש, היחידים שלמיטב ידיעתי מקשיבים למוסיקה לצורך שימוש הם אנשי מקצוע בתחום. השאר מנגנים מוסיקה במערכת שבביתם לצורך ריגוש.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

itzo כתב:ולשואל בשרשור,
אפשר להינות גם מהקלטות גרועות, ומערכת טובה פשוט תשמיע אותם טוב יותר.

זה חלום שלי שסיימון וגרפונקל, מקלכלן או ג'נסיס וכו' היו מוקלטים כמו פטרשיה ברבר..... :roll:
...
החלום של פטרישה זה לעשות מוסיקה כמו סיימון ושאר החבר'ה שהזכרת...

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

Fish72 כתב:......רק הבעיה הקלה שהמערכות שלהם מתחילות מ-20K שקלים ואין לי כרגע....
לאור ההתנסות הזאת, הבנתי שאיכות המערכת היא בסדר עליון אצלי מאשר מה שאני שומע, כי אם אני מסוגל להנות ממשהו שהוא לא ברירת המחדל שלי - השמיים הם הגבול
כמו כן, ברגע שתהיה לי אפשרות ייצור של סאונד אולטימטיבי, מובטחת הנאה אופטימלית מן המקור האיכותי ביותר....
...
קודם כל, יש יד שנייה.
דבר שני, יש זמן.
תיקח אותו.
תלמד, תקנה, תהנה, תלמד עוד, תחליף (לאט ובשיקול).
לא בוער.
גם לי אין כסף למערכת ב-20K ש"ח.
אף פעם גם לא היה.
אבל יש לי היום מערכת שרכיביה היו שווים כחדשים גם יותר מזה.
זה לקח כמה שנים.
יש עוד מקום לשיפור
יש גם עוד זמן.
הכי חשוב זה להנות מהדרך ולא להיות עסוק כל הזמן במה לא בסדר בסאונד.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

כל מילה בסלע - תודה :)
כמו שנאמר :
You never get it wrong, And you never get it done
www.abraham-hicks.com

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #20 

לפעמים, הקלטות ממש גרועות פשוט אי אפשר לשמוע במערכת טובה -

מערכת טובה שנותנת פירוט וכו' עלולה להדגיש ולהעצים את המיגרעות של הקלטות גרועות.

מה גם, לאחר שמתרגלים למשהו טוב קשה לחזור לאחור.

אצלי למשל, לאחר שידרוג חלקי של המערכת פשוט לא יכולתי לשמוע אוספים מתוצרת מדיה דיירקט שפשוט נשמעו זועה.

שלמה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”