טלוויזיה HDR 4K לPS4 Pro ולמחשב - 40"-43" + Lag Input

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
UrielCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, לאחר ההכרזה של הPS4 Pro החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את המסך SHARP 40" הישן והמזדקן שלי שגם בזמנו לפני 5 שנים היה האופציה הכי זולה לFHD..

בשבועות האחרונים חרשתי את הרשת למצוא מסך שיענה על הדרישות הבאות : 4K + HDR10 ושיהיה בטווח הגדלים 40"-43", אני יושב דיי קרוב לטלוויזיה וכל דבר גדול יותר פשוט יהיה לא נח, תקציב הוא לא הבעיה.
בארץ הבנתי שהמבחר דיי מצומצם וכל האפשרויות הן ללא HDR אמיתי, אלא רק ברמת התכנה (הנושא לא כלכך ברור האמת)
אלו האפשרויות שלי כרגע:

43UH750Y 43" LG - האופציה הכי יקרה, שלפי הנתונים עומדת בכל הדרישות שלי למעט הHDR Pro שלא ברור מהוא ועוד דבר שלא ראיתי ביקורות על הסדרה הזאת בשום מקום, רק על ה850Y שדווקא היו בעד..

PHILIPS 43PUS6501 - כמעט התפתתי לקנות בגלל הAmbilight אבל הבנתי שהטלווזיה עצמה ופיליפס בייחוד מתהדרות בInput Lag גבוה מה שהופך אותם בלתי אפשריות לשמוש לצורך משחק

SAMSUNG UE40KU7000 - האם מדובר באותה סדרה KS7000? לפי ביקורות שקראתי הHDR Premium שסמסונג קוראת לו הוא לא באמת HDR אמיתי באיכות גבוהה

PANASONIC TX-40DX700B - קראתי הרבה ביקורות שממליצות על הטלוויזיה הזאת לגיימינג ויחס מעולה של תמורה למחיר אבל הבעיה היחידה היא שלא ראיתי אפשרות לקנות אותה כאן בארץ בשום חנות.. הרגע ראיתי את הפוסט על אירוע ההשקה, השאלה ממתי יהיה אפשר לקנות את הדגמים החדשים או האם הדגם הזה ספציפית יהיה מוצע כאן בארץ?

הUHD Premium שכולם מדברים עליו, מדבור על טלוויזיות שגם תומכות ב Dolby Vision וגם בHDR10? כי אם כן אני יודע שלסוני אין תכניות לתמוך בדולבי ויז'ן בעתיד אז אולי סתם אני מודאג מהHDR במקרים של הטלוויזיות הנ"ל?

ושאלה אחרונה לגבי Input Lag - הלאג עצמו קורה בגלל הUpscaling ל4K? כי אם כן האם עדיין אמורה להיות בעיה אם למשל הכרטיס מסך של המחשב או הPS4 Pro לצורך העניין מרנדר ב4K?
אני כרגע משתמש בטלוויזיה יחסית מאוד זולה בFHD ואני לא מרגיש שום לאג, לא במחשב ולא בPS4, יש איזה שהוא דרך למדוד את הלאג על הטלווזיה הנוכחית שלי כדי שאוכל לדעת בערך מה זה אומר ביחס לנתונים של הטלווזיות שאני מעוניים בהן?

מה המומחים כאן אומרים מה האפשרות הכי טובה שיש לי כרגע?
תודה רבה וסליחה על הפוסט הארוך

J1234
טרול
טרול
תגובות: 2
נתן תודות: 0

שליחה #2 

היי, לא מומחית אבל ממליצה להייעץ עם נציג במחסני חשמל. אני תמיד מאוד מרוצה מהשירות שלהם!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

בארץ ה-DX700 מגיעה רק בשני גדלים, והרבה יותר גדולים מ-40". מדובר על TH-DX700, לא TX-DX700.

UHD Premium זהו אישור שהטלויזיה מסוגלת להגיע לכיסוי של 90%+ אחוז מ-DCI-P3 ולעוצמת הארה של 1000 ניטים ומעלה. אני בטוח שאם תריץ חיפוש על המושג בגוגל תוכל למצוא המון מידע על זה. זה רלוונטי רק עבור HDR10. הטכנולוגיה של דולבי זה משהו שונה, וזה דורש רכיב חומרה נוסף גם במסך וגם במקור (הנגן). כיום רק חלק (או כולן?) מהטלויזיות של LG תומכות ב-DV בנוסף ל-HDR10. מאחר ו-DV דורשת חומרה נוספת, מכשיר שלא מגיע עם DV מהמפעל לא יוכל לקבל עדכון תוכנה שיוסיף תמיכה בפורמט.

ה-KU7000 טלויזיה בסיסית מאד, יחסית, כך שלא הייתי בונה על חווית HDR מדהימה ממנה. בארץ נראה שהמקבילה ל-KS7000 האירופאית היא ה-KS8000 (כאן בארץ), המסך נותן HDR טוב וגאמוט צבעים רחב.

ה-Input Lag הוא הזמן הדרוש למסך להעביר את המידע שהוא מקבל מהמקור אל התצוגה, וזה כולל גם את כל העניין עיבוד התמונה. אין קשר ישיר ל-upscale. ה-IL בד"כ לא יושפע מהרזולוציה שהמקור משדר.
ככל שיש פחות עיבוד תמונה כך ה-IL יהיה נמוך יותר. זאת גם הסיבה שכמעט בכל מסך יש אפשרות להפעיל אופצית Game Mode כלשהי, אשר בד"כ מקטינה או מכבה את כמות העיבוד שהתוכן עובר וכך מקצרת את הזמן שלוקח להציג אותו על המסך.

לצערי לא יצא לי לקרוא ביקורות על ה-LG או הפיליפס. מפיליפס הייתי נמנע, כי כבר לא מדובר על מסכים מפיליפס האמיתית, אלא על מסכים של חברת TPV ההונג קונגית. בנוסף אם תעיף מבט על מה אנשים כותבים כאן בפורום לגבי שירות הלקוחות שהם מקבלים מהיבואן עדיף לשמור מרחק מהם כמו מאש.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #4 

אם אתה רוצה PS4 בשביל משחקים עם HDR אז אתה לא חייב פרו. גם הפלייסטיישן הרגיל תומך ב-HDR.

UrielCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני רוצה את הפרו בשביל הפלוסים של הפרו כמו ה4K (חח בוא לא ניכנס לויכוח אמיתי או לא) והבונוסים שלו בVR וגרפיקה בכללי, זה סתם התירוץ שלי לשדרג את הטלוויזיה סוף סוף..

אז אם פנסוניק לא מייבאים את הDX700 בגודל הזה אני נוטה לכיוון ה 43UH750Y 43" LG
http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=130631

לפי הנתונים היא הטלוויזיה הכי איכותית לא? אני לא מוצא מה הדגם המקביל הבינלאומי שלה.. הUF7700 וה7600 שניהם דגמים של 2015 והUH8500 לא מגיע בגודל הנ"ל..

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #6 

אני חושב שמטרת הויכוחים היא לחסוך לאנשים כסף. אם אין לך PS4 אז בהחלט שווה לחכות לפרו לדעתי. אם כבר יש, לדעתי האישית לא שווה לשדרג.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #7 

J1234 כתב:היי, לא מומחית אבל ממליצה להייעץ עם נציג במחסני חשמל. אני תמיד מאוד מרוצה מהשירות שלהם!
...
·:oops:

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #8 

TheCoolest כתב:ה-Input Lag הוא הזמן הדרוש למסך להעביר את המידע שהוא מקבל מהמקור אל התצוגה, וזה כולל גם את כל העניין עיבוד התמונה. אין קשר ישיר ל-upscale. ה-IL בד"כ לא יושפע מהרזולוציה שהמקור משדר.
...
Rtings התחילו למדוד lag בכמה מצבים:
http://ca.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag

מסתבר שיש הבדלים לא רק ברזולוציות שונות, מה שהיה צפוי פחות או יותר, אלא גם בפורמטים שונים.
למשל, מסתבר שהדגמים המהירים יחסית של סמסונג איטיים יותר ב-4:4:4, או שיש דגמים מיצרנים שונים שאיטיים ב-FHD מאשר ב-4K (מה שהיה צפוי), או ההפך (מה שהיה לא צפוי מבחינתי).
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 22/09/2016 15:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #9 

J1234 כתב:היי, לא מומחית אבל ממליצה להייעץ עם נציג במחסני חשמל. אני תמיד מאוד מרוצה מהשירות שלהם!
...
:lol::lol::lol:

Danni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

@UrielCohen

לא מבין איך הגעת להתלבטות בין הדגמים האלה, הם רחוקים מבחינת המחיר אם אני לא טועה (לפחות בגדלים של 55-58')

UrielCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

Danni כתב:@UrielCohen

לא מבין איך הגעת להתלבטות בין הדגמים האלה, הם רחוקים מבחינת המחיר אם אני לא טועה (לפחות בגדלים של 55-58')
...
הדגמים הנ"ל הם בערך כל האופציות שיש לי בטווח גודל הזה

Danni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

UrielCohen כתב:
...
...
הדגמים הנ"ל הם בערך כל האופציות שיש לי בטווח גודל הזה
...
צודק, נראה כי המבחר באמת דל בגדלים של 40-43
בכל מקרה, יש את ה43KU7500 (שים לב שהדגם קעור) ואת ה43UH61 (פחות הייתי ממליץ עליה) שנמצאים בטווח המחיר הגדול שבין הKU7000 לUH75.

UrielCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

Danni כתב:
...
...
צודק, נראה כי המבחר באמת דל בגדלים של 40-43
בכל מקרה, יש את ה43KU7500 (שים לב שהדגם קעור) ואת ה43UH61 (פחות הייתי ממליץ עליה) שנמצאים בטווח המחיר הגדול שבין הKU7000 לUH75.
...
עכשיו אני שם לב שהמחיר של הUH75 הוא כמעט כפול מהKU7000, השאלה אם המחיר הזה מוצדק? שני הטלוויזיות בעלות אותם מאפיינים עם HDR10 מוגבל, כשבהרבה ביקורות צויין הלאג אינפוט הנמוך ואפילו wide color gamut אצל הKU7000 ולא מצאתי שום מידע על הUH75 חוץ מהנתונים שיש באתר הישראלי של LG

Danni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

UrielCohen כתב:
...
...
עכשיו אני שם לב שהמחיר של הUH75 הוא כמעט כפול מהKU7000, השאלה אם המחיר הזה מוצדק? שני הטלוויזיות בעלות אותם מאפיינים עם HDR10 מוגבל, כשבהרבה ביקורות צויין הלאג אינפוט הנמוך ואפילו wide color gamut אצל הKU7000 ולא מצאתי שום מידע על הUH75 חוץ מהנתונים שיש באתר הישראלי של LG
...
אני מסתמך בעיקר על ביקורות מפה, http://www.hometheater.co.il/vt252524.html
והUH75 לא נמצא שם, אז אין לי כל כך מה להגיד עליו, מה גם שלא ראיתי את המסך במציאות, אז לא אוכל באמת לייעץ לך אם זה שווה את ההפרש או לא.

golanbendor
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

אהלן חבר אני בדיוק במצב שלך קניתי את הפרו ומחפש טולוויזיה מתאימה אני כרגע
מתלבט בין שלושה דגמים:

samsung 40 inch ku7000 - האופציה הבינונית מבחינת עלות כספית אבל hdr לא ברור
49 inch samsing ks8500 - האופציה היקרה ביותר
inch hisense m7000 55 inch - האופציה הכי זולה שלא ברור מה הולך שם עם ה-hdr

מה בסוף קנית? מצאת ביקורות על הlg ועל הhdr שלו?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”