CROSS חדש
-
shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
אהלן חברה
יש לי בבית רמקול מסוג WHARFEDALE VALDUS 400
אני בתקציב שלי מאוד מרוצה מהרמקול יחסית למה שהוא עולה.
לפני מספר חודשים החלפתי את התיבה שלו לתיבה באותן מידות נפח בדיוק רק מעץ MDF 30ממ.
במהלך ההחלפה גיליתי שהקרוס של הרמקול עלוב ביותר וזה עוד מחמיא לו.
מישהו מכיר את הרמקול הנ"ל ויכול לעזור לי בבנית קרוס מחלקים יותר אייכותיים?
אשמח לקבל הפניות לאתרים וכיוצ"ב
הקרוס מאוד מאוד מאוד! זול.
נ"ב
הרמקול בעל 2 אלמנטים של 8 אינץ ואחד של 1"
בנוסף אין הפרדה בחלל הרמקול בין האלמנטים.
שווה ליצור הפרדה?
אשמח על כל תשובה
תודה.
יש לי בבית רמקול מסוג WHARFEDALE VALDUS 400
אני בתקציב שלי מאוד מרוצה מהרמקול יחסית למה שהוא עולה.
לפני מספר חודשים החלפתי את התיבה שלו לתיבה באותן מידות נפח בדיוק רק מעץ MDF 30ממ.
במהלך ההחלפה גיליתי שהקרוס של הרמקול עלוב ביותר וזה עוד מחמיא לו.
מישהו מכיר את הרמקול הנ"ל ויכול לעזור לי בבנית קרוס מחלקים יותר אייכותיים?
אשמח לקבל הפניות לאתרים וכיוצ"ב
הקרוס מאוד מאוד מאוד! זול.
נ"ב
הרמקול בעל 2 אלמנטים של 8 אינץ ואחד של 1"
בנוסף אין הפרדה בחלל הרמקול בין האלמנטים.
שווה ליצור הפרדה?
אשמח על כל תשובה
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
הרגשה חזקה בנושא
אינני מבין חזק בתחום בגלל זה באתי להתייעץ
אבל אם תראה את הקרוס אתה תבין..באמת שאתה תבין
אינני מבין חזק בתחום בגלל זה באתי להתייעץ
אבל אם תראה את הקרוס אתה תבין..באמת שאתה תבין
shlomiassaf
מנסיון אישי אני יכול להעיד שהיה שינוי לטובה בצליל ,בעת שימוש בנגדים איכותיים לאודיו במעגל הקרוסאובר של הרמקולים שלי (לגבי קבלים וסלילים-לא בדקתי). ההשוואה בוצאה בין נגדים קרמיים פשוטים (tolerance 5% ) לבין נגדים יעודיים לאודיו Non-Inductive של Mills - tolerance 1% , והיה הבדל שמיע בצליל שנהפך לטיבעי ופתוח יותר ,כך שבהחלט יתכן שתופתע לטובה.
השאלה הגדולה היא האם הרמקול שלך יוכל לחשוף את השינויים הללו(דרוש רמקול "חושפני" ומדוייק יחסית) והאם הצדקה של רכיבים במחיר של הרמקול שלך(רכיבים איכותיים+עלויות משלוח+מכס) משתלמת ?!....
בכל מקרה,בהצלחה
מנסיון אישי אני יכול להעיד שהיה שינוי לטובה בצליל ,בעת שימוש בנגדים איכותיים לאודיו במעגל הקרוסאובר של הרמקולים שלי (לגבי קבלים וסלילים-לא בדקתי). ההשוואה בוצאה בין נגדים קרמיים פשוטים (tolerance 5% ) לבין נגדים יעודיים לאודיו Non-Inductive של Mills - tolerance 1% , והיה הבדל שמיע בצליל שנהפך לטיבעי ופתוח יותר ,כך שבהחלט יתכן שתופתע לטובה.
השאלה הגדולה היא האם הרמקול שלך יוכל לחשוף את השינויים הללו(דרוש רמקול "חושפני" ומדוייק יחסית) והאם הצדקה של רכיבים במחיר של הרמקול שלך(רכיבים איכותיים+עלויות משלוח+מכס) משתלמת ?!....
בכל מקרה,בהצלחה
! Ride with the wind of change
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
אני לא מבין יותר מדי בתחום של אודיו וכו, אבל ברכיבים אלקטרוניים אני קצת יותר מכיר......
מטבע הדברים קבלים תעשייתיים מורכבים מלבד הערך הקיבולי שיש לכל דבר גם מגורם השראותי פרזיטי (דהיינו סליל) ןמגורם התנגדותי פרזיטי. (עבור נגדים זה אותו דבר בדיוק יש לכל נגד גם קיבול וגם השראות פרזיטיים). יתכן שרכיבים ייעודיים לאודיו אותם ערכים פרזיטיים הם קטנים משמעותית מאלו תעשייתיים רגילים, ועל כן כמובן יקרים יותר אבל נותנים איכות יותר טובה.
מטבע הדברים קבלים תעשייתיים מורכבים מלבד הערך הקיבולי שיש לכל דבר גם מגורם השראותי פרזיטי (דהיינו סליל) ןמגורם התנגדותי פרזיטי. (עבור נגדים זה אותו דבר בדיוק יש לכל נגד גם קיבול וגם השראות פרזיטיים). יתכן שרכיבים ייעודיים לאודיו אותם ערכים פרזיטיים הם קטנים משמעותית מאלו תעשייתיים רגילים, ועל כן כמובן יקרים יותר אבל נותנים איכות יותר טובה.
אהלן,
אני לא מכיר את הרמקול הנל אבל אוכל אולי מעט לעזור.
בדרך כלל הטוויטר סגור ביפני עצמו ולכן אין צורך, במיקרים הפשוטים, לסגור עבורו חלל... חסכת עבודה..
ואולי גם כיף...
להחליף קרוס זה לא בעיה גדולה.. אים זה יצליח זו שאלה אחרת.. יש אנשים שהמישחק וההיתעסקות בעינין גורמת להם יותר קורת רוח מאשר אם ההצלחה היתה גורפת.
אים נהנת להחליף את הקופסה אז יתכן שתהנה גם להחליף את הקרוס.
מה שחשוב לדעת זה את נקודת החיתוך של הקרוס. כלאמר, בהפשטה רבה, מהו התדר שמעליו הצליל הולך לרמקול הקטן ומיתחתיו לרמקול הגדול.
כמו כן נהוג לתת תשומת לב להיתנגדות הרמקול ולהספק שהוא אמור לעבוד בו.
יש בטוח הרבה אתרים שיסבירו את זה טוב מימני..
אפשר גם ליקנות קרוס מוכן וזה אפילו לא צריך ליהיות יקר במיוחד..
באתר למטה מוכרים כאלה קרוסים ואני בטוח שגם בארץ בחנות אלקטרוניקה לחובבים תימצא את הנחוץ.
תילחץ בעמוד המצורף על i ותקבל מוסג על איך זה ניראה.
תהנה מהעבודה...
http://www.intertechnik.de/index.html/J ... &suchwort=
.
אני לא מכיר את הרמקול הנל אבל אוכל אולי מעט לעזור.
בדרך כלל הטוויטר סגור ביפני עצמו ולכן אין צורך, במיקרים הפשוטים, לסגור עבורו חלל... חסכת עבודה..
להחליף קרוס זה לא בעיה גדולה.. אים זה יצליח זו שאלה אחרת.. יש אנשים שהמישחק וההיתעסקות בעינין גורמת להם יותר קורת רוח מאשר אם ההצלחה היתה גורפת.
אים נהנת להחליף את הקופסה אז יתכן שתהנה גם להחליף את הקרוס.
מה שחשוב לדעת זה את נקודת החיתוך של הקרוס. כלאמר, בהפשטה רבה, מהו התדר שמעליו הצליל הולך לרמקול הקטן ומיתחתיו לרמקול הגדול.
כמו כן נהוג לתת תשומת לב להיתנגדות הרמקול ולהספק שהוא אמור לעבוד בו.
יש בטוח הרבה אתרים שיסבירו את זה טוב מימני..
אפשר גם ליקנות קרוס מוכן וזה אפילו לא צריך ליהיות יקר במיוחד..
באתר למטה מוכרים כאלה קרוסים ואני בטוח שגם בארץ בחנות אלקטרוניקה לחובבים תימצא את הנחוץ.
תילחץ בעמוד המצורף על i ותקבל מוסג על איך זה ניראה.
תהנה מהעבודה...
http://www.intertechnik.de/index.html/J ... &suchwort=
.