האם ל- YESMAX יש יתרון על פני שילוב של ממיר Pace1000 ו-DVR

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
carmonle פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #1 

האם לשימוש בממיר מסוג ייס מקס יש יתרון לעומת שימוש בממיר pace 1000 + די.וי.די מקליט הכולל דיסק קשיח?

תודה

ערן

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

כמובן,
קודם כל יס-מקס מקליט את המקור הדיגיטלי ושום ממיר לא מאפשר לך יציאה דיגיטלית כך שבחיים לא תגיע לאיכות ההקלטה שלו.
כנ"ל לגבי הסאונד שרק בממיר הזה (כרגע לפחות) מאפשר יותר מסטריאו (לא שהם מנצלים את זה כרגע).
דבר שני משמעותי זה החיבור הישיר ל-EPG (לוח התוכניות). אתה מבקש הקלטה של תוכנית בניגוד ל-dvr בו אתה מכוון הקלטה של זמן מסויים וצריך לדאוג שהממיר יעבור לערוץ הנכון.
הוא גם מכיל ממיר כפול שזה מאפשר לך להקליט תוכנית אחת ולצפות באחרת.
בפתרון של dvr חיצוני אתה תהיה חייב לבקש מ-yes ממיר נוסף ולשלם עליו.

החסרון הגדול זאת העובדה שהחומר לא יוצא ממנו. זה יושב מוצפן על ההרד-דיסק שלהם ואין שום דרך להוציא את זה למעט שידור אנלוגי רגיל (ואז תוכל להקליט בוידאו או ב-dvr חיצוני בדיוק כמו שאתה יכול בצורה ישירה היום בכל ממיר).

אתה יכול גם לעשות חיפוש על ה-yesmax בפורום (גם בפורום של htpc שם אולי דיברו עליו יותר).

ניר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

באיכות התמונה נטו - כן.
כי ההקלטה לוקחת את החומר דיגיטאלית ישר מה-FEED של הלווין לעומת DVR חיצוני שמקבל המרה מהדיגיטאלי לאנאלוגי ואז שוב ממיר מאנלוגי לדיגיטאלי.
השאלה היא מה התצוגה שלך, על מסך קטן לא בטוח שזה יורגש.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

carmonle פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כיום יש לי פלזמה 42 nec xr3 ומקליט DVR פיוניר 520H.

הסיגנל היוצא למסך מומר מ-RGB לקומפוננט.

המיתוג לכניסה למסך באמצעות רסיבר אונקיו 702 (יש לי 3 כניסות קומפוננט לרסיבר ויציאה אחת למסך. הכניסות הן רסיבר ייס, DVD ו-DVR ).

ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

MartinHSabag כתב:באיכות התמונה נטו - כן.
כי ההקלטה לוקחת את החומר דיגיטאלית ישר מה-FEED של הלווין לעומת DVR חיצוני שמקבל המרה מהדיגיטאלי לאנאלוגי ואז שוב ממיר מאנלוגי לדיגיטאלי.
...
אבל ה-Bit rate צריך להיות מאוד נמוך (אם לפי הפרסומות על הכונן הקשיח של 80Gb נכנסות 40 שעות הקלטה). זה לא בא ע"י ביטוי בסצנות דינאמיות (artifacts )?
השאלה הנוספת: אם מקלטים על DVD תוכנית שהוקלטה קודם בממיר - האם איכות ההקלטה נמוכה יותר מהקלטה ישירה (תוך כדי שידור התוכנית)? הרי יש כאן שרשרת מאוד ארוכה: דחיסת הסרט בהקלטה על כונן הממיר –פתיחתו והמרה לסיגנל אנלוגי - דחיסה מחדש ל-MPEG. זה עלול לגרום לירידה רצינית באיכות ההקלטה הסופית. לא כך?

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אני חושב שכמו כל dvr הפרסומים מדברים על המקסימום נפח (ומינימום איכות).
עדיין אני חושב שהמכשיר מאפשר כמה רמות הקלטה שהגבוהה שבהן מתיימרת לשמור עותק זהה למקור.

בהתאם גם התשובה לשאלה השניה שלך. אם אתה משתמש באיכות הגבוהה שאולי באמת לא דוחסת שוב אז אין הבדל איכות בין העתקה בזמן אמת להעתקה מאוחרת יותר.
ברור שאם אתה דוחס באיכות נמוכה בממיר ואחר-כך מוציא ושוב מקליט חיצונית אז יש ירידה באיכות.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

NMP כתב:אני חושב שכמו כל dvr הפרסומים מדברים על המקסימום נפח (ומינימום איכות).
עדיין אני חושב שהמכשיר מאפשר כמה רמות הקלטה שהגבוהה שבהן מתיימרת לשמור עותק זהה למקור.
...
כך גם אני חשבתי, אבל בתמיכה טכנית אמרו לי שזה לא ניתן לכיוון.

בהתאם גם התשובה לשאלה השניה שלך. אם אתה משתמש באיכות הגבוהה שאולי באמת לא דוחסת שוב אז אין הבדל איכות בין העתקה בזמן אמת להעתקה מאוחרת יותר.
...
בהקלטה ממקור אנלוגי (הרי היציאה של הממיר היא יציאה אנלוגית) אתה תמיד דוחס שוב - והתוצאה באה על ידי ביטוי - אפילו בהקלטה משנית ב-bit rate גבוה .אומר את זה מתוך ניסיון - אבל זה נכון גם בתיאוריה.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

מוזר. יש גם סיכוי שהם לא ממש יודעים על מה הם מדברים (שמענו כבר הרבה פעמים על איכות תמיכה טכנית בהרבה מקומות).
אולי מישהו שיש לו פה yes-max יוכל לספר לנו.

לגבי ההקלטה זה בדיוק מה שאמרתי.
בכל מקרה יש ירידת איכות ברגע שאתה מקליט משהו מהממיר החוצה אבל ציינתי שאם באמת הממיר שומר על איכות המקור אז לא יהיה הבדל בין תוצאות ההקלטה בזמן אמת מהממיר ל-dvr לבין הקלטה שתבצע מאוחר יותר ממה שנשמר בממיר ל-dvr.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #9 

NMP,

בכדי לחסוך עלות (וגם איכות), YES MAX וגם HOT MAGIC בכלל לא כוללים אנקודר - כלומר, הם בכלל לא מסוגלים לשנות את הכיווץ. הם אך ורק יכולים לשמור את ה-TRANSPORT STREAM שהם קיבלו מהלויין אחד לאחד.

carmonle פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

באם הבנתי נכון!

איכות התמונה המוקלטת ב-yesmax יותר טובה מכל הקלטה ב- DVR (אפילו שמחובר ב-rgb). לעומת זאת אין כל אפשרות ליצא את הקבצים ו/או לצרוב אותם באיכות בה בוצעה ההקלטה, למעשה אין כל אפשרות לשחק באיכות ההקלטה ב-yesmax כמו שיש ב-DVR (הורדת איכות מאפשרת הקלטת יותר שעות על גבי הדיסק הקשיח או צריבה של יותר שעות הקלטה על DVD.

ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

carmonle,

הבנת מדוייק.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

oferlaor כתב:
כלומר, הם בכלל לא מסוגלים לשנות את הכיווץ. הם אך ורק יכולים לשמור את ה-TRANSPORT STREAM שהם קיבלו מהלויין אחד לאחד.
...
אם הם משדרים כעת ב-Bit rate כל כך נמוך - זה מסביר למה בשנה האחרונה איכות התמונה כל כך ירדה. לא יכולתי להבין למה - החלפתי ממירים, כבלים - שום דבר לא עזר.
אגב, אם הממיר מקליט Stream - זה אומר שניתן להקליט בפורמט AC3 סרטים אשר משודרים ב-DD5.1?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

vitalyi,

לא ראיתי ירידה דרמטית באיכות בשנה האחרונה.

באיזה ממיר אתה משתמש, באיזה חיבור, ובאיזו תצוגה?

לגבי ההקלטה של AC3 - אכן אתה צודק.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני משתמש ב-ADB (החלפתי כבר כמה - חשבתי שהבעיה בהם), חיבור S-video דרך SCART ל-Pioneer dvr5100. לפני כשנה גבולות בתמונה היו חדים - ראו זאת במיוחד על אותיות של כתוביות. תחילת אוגוסט -ספטמבר (בערך) הופיעו "צלליות" כלות ליד הגבולות (נתקלתי בתופעה דומה כאשר הקלטתי DVD ב- Bit Rate נמוך ממקור איכותי). השינוי חל באופן פתאומי, בלי ששיניתי או החלפתי פריט במערכת שלי. כבל החיבור שלי (SCART) איכותי.

gershon17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

נכון! נכון! גם אני שמתי לב לפני כמה זמן לצבע שנוסף על גבולות של דמויות. זה מופיע בעיקר בערוצים האיכותיים יותר, בפחות איכותיים ממילא לא רואים שום גבול אף פעם.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

gershon17 כתב: זה מופיע בעיקר בערוצים האיכותיים יותר,
...
בדיוק לזה התכוונתי - לערוצי הסרטים.

שלח תגובה