היי,
אני בעיצומו של מעבר לסטריאו. מכרתי 5 רמקולים של B&W סדרה 3 (603, 601, lcr60), ורכשתי זוג פוקאל אריה 906 מחו"ל.
שאלתי היא לגבי ההגברה. אני כרגע עם מגבר כוח 5 ערוצים של ROTEL RB985 (לא MKII) ישן ומעולה. ופרוססור ק"ב ישן של רוטל RSP-966. מתלבט האם להישאר עם ההגברה הקיימת (יש לפרוססור מצב סטריאו) או למכור ולקנות מגבר/רסיבר סטריאו חדש מחו"ל.
הייתי שמח לפיצ'רים כמו WIFI ובלוטות' אבל אני לא רוצה להשקיע כרגע במגבר וDAC נפרדים. האם יש מגברי סטריאו טובים עם DAC מובנה באיזור ה4000 ש"ח? ראיתי דגם של אונקיו TX-8150, עתיר פיצ'רים אבל לא ברור לי האם איכות ההגברה תהיה טובה יותר/פחות ממה שיש לי כיום.
אופצייה נוספת היא להישאר עם מגבר הכוח ולקנות pre-amp או מגבר עם pre-out....
מה דעתכם?
מעבר מק"ב לסטריאו
לדעתי אתה רץ מהר מידי....
קבל את הרמקול, תעביר אותו איזה 200 שעות ורק אז תשאל את עצמך מה אתה רוצה לשפר.
ההמלצות יהיו בהתאם לשיפורים שתרצה.
בגדול, אפשר להוציא מהרמקול הזה איכות גבוהה עם הגברה איכותית. כמובן שגם ה pre חשוב...
ארז
קבל את הרמקול, תעביר אותו איזה 200 שעות ורק אז תשאל את עצמך מה אתה רוצה לשפר.
ההמלצות יהיו בהתאם לשיפורים שתרצה.
בגדול, אפשר להוציא מהרמקול הזה איכות גבוהה עם הגברה איכותית. כמובן שגם ה pre חשוב...
ארז
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
אני מסכים עם דברי החוכמה של קודמי. לרוץ להוציא כסף אפשר בכל רגע נתון, למה דווקא עכשיו?
קודם קבל את הרמקולים, תחבר אותם ותתרשם בפעם הראשונה.
אחר כך (כמה ימים אחר כך, כן?) תזיז אותם קצת ימינה ושמאלה, קדימה ואחורה עד שתמצא מקום העמדה שמצלצל לך טוב באוזניים.
ואז אפשר להתחיל לשחק עם הPre שלך, עם תוספת של מעבדי סאונד, בלי תוספת וכו' וכו'.
אחרי שעשית את כל זה ואתה יודע פחות או יותר מה חסר לך, תשאר עם המערכת כמו שהיא עוד איזה מאה-מאתיים שעות. אולי תשאיל מחבר או מחנות איזה מגבר לניסיון כדי להבין מה זה משנה אצלך במערכת.
אז, ורק אז תהיה מוכן להוציא כסף על משהו חדש ומגניב שגילית בעצמך שאתה צריך ולא משהו שאיזה מישהו באיזה פוסט אמר לך פעם שכדאי לך.
קודם קבל את הרמקולים, תחבר אותם ותתרשם בפעם הראשונה.
אחר כך (כמה ימים אחר כך, כן?) תזיז אותם קצת ימינה ושמאלה, קדימה ואחורה עד שתמצא מקום העמדה שמצלצל לך טוב באוזניים.
ואז אפשר להתחיל לשחק עם הPre שלך, עם תוספת של מעבדי סאונד, בלי תוספת וכו' וכו'.
אחרי שעשית את כל זה ואתה יודע פחות או יותר מה חסר לך, תשאר עם המערכת כמו שהיא עוד איזה מאה-מאתיים שעות. אולי תשאיל מחבר או מחנות איזה מגבר לניסיון כדי להבין מה זה משנה אצלך במערכת.
אז, ורק אז תהיה מוכן להוציא כסף על משהו חדש ומגניב שגילית בעצמך שאתה צריך ולא משהו שאיזה מישהו באיזה פוסט אמר לך פעם שכדאי לך.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.