Bi-Amlifyi עם מגברים בהספק שונה ?? מה התוצאה ??
עוד לא סיימתי את השידרוג הנוכחי (טרם קיבלתי את המגבר) וכבר משתעשע ברעיון של השידרוג הבא. מקרה של שדרגת קשה...האישפוז בקרוב.
הגברה כפולה לרמקול כרשום בכותרת.
הרמקולים Dali Ikon 6 - המגבר אאודיולאב 8000S http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=1
ומתכוון לצרף לחגיגה את המגבר כוח אאודיולאב http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=3
המגבר המשולב יגביר את הצלילים הגבוהים ומגבר הכוח את הנמוכים בחיבור BI-AMPLIFY .
מגבר הכוח בעל נתוני הספק וזרם גבוהים יותר משל המגבר המשולב - כיצד זה ישפיע על הצליל - האם יהיה חוסר איזון ברמקול. האם בכלל שווה ??
אשמח לכל דיעה לגבי השאלה הספציפית ולגבי הגברה כפולה בכלל עד כמה היא מועילה ומשפרת את הצליל.
שלמה
הגברה כפולה לרמקול כרשום בכותרת.
הרמקולים Dali Ikon 6 - המגבר אאודיולאב 8000S http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=1
ומתכוון לצרף לחגיגה את המגבר כוח אאודיולאב http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=3
המגבר המשולב יגביר את הצלילים הגבוהים ומגבר הכוח את הנמוכים בחיבור BI-AMPLIFY .
מגבר הכוח בעל נתוני הספק וזרם גבוהים יותר משל המגבר המשולב - כיצד זה ישפיע על הצליל - האם יהיה חוסר איזון ברמקול. האם בכלל שווה ??
אשמח לכל דיעה לגבי השאלה הספציפית ולגבי הגברה כפולה בכלל עד כמה היא מועילה ומשפרת את הצליל.
שלמה
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
במקרה ניסיתי את זה בעצמי. ניסיתי את השילוב ה"קלאסי" של מנורות לגבוהים וטרנזיסטורים לנמוכים (אחרי הסרת הגשר משני זוגות הטרמינלים בכל רמקול). למגבר המנורות שברשותי ולמגבר הטרנזיסטורי הספקים שונים לחלוטין, אם כי שניהם דחפו את הרמקולים בלי שום בעיה (30 וואט ו- 60 וואט בהתאמה).
בהתחלה זה היה נחמד; כעבור זמן לא רב זה התחיל ל-ש-ג-ע. ומדוע? כי אף פעם לא ידעתי מתי הצליל מאוזן. כל מגבר נשלט בנפרד ע"י חוגת ווליום נפרדת, ואף פעם לא הצלחתי להגיע, במשחק הווליומים עם שני המגברים, לתוצאה שהייתי שלם איתה בהאזנה.
כעיקרון, מה שהפריע לי היה בעיקר הגבוהים. או שהיו דומיננטים מידי, או שהיו מעומעמים מידי והמיד- באס השתלט. אז ירדתי מזה.
עם זאת, קח בחשבון שבניסוי שלי מדובר היה במגברים שונים לחלוטין באופיים, אז אולי עם מגברים דומים (ואפילו מאותה חברה) זה יעבוד טוב יותר.
קח אבל בחשבון שהטירחה עשויה להיות רבה, ואני לא בטוח שמוצדקת, במיוחד אם המגבר מתמודד עם הרמקול שלך בקלות כמו שהוא ממילא, וכן מדובר במגברים מאוד דומים- אז אני לא בטוח שתשמע הבדל של ממש.
בהתחלה זה היה נחמד; כעבור זמן לא רב זה התחיל ל-ש-ג-ע. ומדוע? כי אף פעם לא ידעתי מתי הצליל מאוזן. כל מגבר נשלט בנפרד ע"י חוגת ווליום נפרדת, ואף פעם לא הצלחתי להגיע, במשחק הווליומים עם שני המגברים, לתוצאה שהייתי שלם איתה בהאזנה.
כעיקרון, מה שהפריע לי היה בעיקר הגבוהים. או שהיו דומיננטים מידי, או שהיו מעומעמים מידי והמיד- באס השתלט. אז ירדתי מזה.
עם זאת, קח בחשבון שבניסוי שלי מדובר היה במגברים שונים לחלוטין באופיים, אז אולי עם מגברים דומים (ואפילו מאותה חברה) זה יעבוד טוב יותר.
קח אבל בחשבון שהטירחה עשויה להיות רבה, ואני לא בטוח שמוצדקת, במיוחד אם המגבר מתמודד עם הרמקול שלך בקלות כמו שהוא ממילא, וכן מדובר במגברים מאוד דומים- אז אני לא בטוח שתשמע הבדל של ממש.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
רוי
המדובר במגבר כוח שנשלט על ידי יחידת הפרה של המגבר המשולב. ראה בקישורים שנתתי. לכן לא תהיה בעיה של תיאום ווליום.
ה"בעיה" ממנה אני חושש היא הבדלי הנתונים - המגבר המשולב 60 ואט + 25 אמפר
למגבר הכוח 100 ואט + 50 אמפר.
מרטין
אני מבין מתשובתך שלא אמורה להיות שום בעיה אלא רק בעומסים שעלולים להביא את אחד המגברים לקליפינג לפני השני.
מה לגבי השיפור בצליל, האם כל העסק שווה את זה ??
שלמה
המדובר במגבר כוח שנשלט על ידי יחידת הפרה של המגבר המשולב. ראה בקישורים שנתתי. לכן לא תהיה בעיה של תיאום ווליום.
ה"בעיה" ממנה אני חושש היא הבדלי הנתונים - המגבר המשולב 60 ואט + 25 אמפר
למגבר הכוח 100 ואט + 50 אמפר.
מרטין
אני מבין מתשובתך שלא אמורה להיות שום בעיה אלא רק בעומסים שעלולים להביא את אחד המגברים לקליפינג לפני השני.
מה לגבי השיפור בצליל, האם כל העסק שווה את זה ??
שלמה
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
עצם העובדה שישנו הבדל ב OUTPUT של שני המגברים מרמז על כך שתיתכן בהחלט בעיית תיאום ווליום, וזה לא משנה אם אחד נשלט ע"י הקדם של השני.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני מסכים - הבעייה העיקרית היא GAIN ולא הספק, כי ברגע שאתה עושה בי-אמפינג, רוב ההספק נופל על הנמוכים.
את ה-GAIN אפשר לברר בקלות - או שבודקים את נתוני היצרן, או שפשוט מחברים כרטיס קול ומד מתח DVM פשוט.במקרה ו-GAIN שונה בין שני המגברים, אני ממליץ לשים מנחת לפני המגבר בעל ה-GAIN החזק יותר.
צירפתי דוגמה חישובית למנחת כזה סתם על מנת לסבר את העין.
את ה-GAIN אפשר לברר בקלות - או שבודקים את נתוני היצרן, או שפשוט מחברים כרטיס קול ומד מתח DVM פשוט.במקרה ו-GAIN שונה בין שני המגברים, אני ממליץ לשים מנחת לפני המגבר בעל ה-GAIN החזק יותר.
צירפתי דוגמה חישובית למנחת כזה סתם על מנת לסבר את העין.
-
- דוגמה חישובית
או קיי
הבנתי (בערך..) ואני מניח כמו שכבר ציינו כאן, כי מאחר ומדובר על מגברים של אותו היצרן, כשהיצרן תיכנן מראש את המגבר המשולב כך שניתן יהיה להוסיף לו מגבר כוח, אז מן הסתם תהיה התאמה ב "GAIN ".
בכל אופן כשהשידרוג הבא (הוספת מגבר כוח) יהיה אקטואלי אברר לעומק את הסוגיה.
אשמח לדעתכם על התועלת בכלל של BI-AMPLIFYING בסט אפ שלי ?
עד כמה, אם בכלל, זה ישפר את הצליל ? באיזה אופן ? האם בכלל שווה להתאמץ ולעשות הגברה כפולה ?
שלמה
הבנתי (בערך..) ואני מניח כמו שכבר ציינו כאן, כי מאחר ומדובר על מגברים של אותו היצרן, כשהיצרן תיכנן מראש את המגבר המשולב כך שניתן יהיה להוסיף לו מגבר כוח, אז מן הסתם תהיה התאמה ב "GAIN ".
בכל אופן כשהשידרוג הבא (הוספת מגבר כוח) יהיה אקטואלי אברר לעומק את הסוגיה.
אשמח לדעתכם על התועלת בכלל של BI-AMPLIFYING בסט אפ שלי ?
עד כמה, אם בכלל, זה ישפר את הצליל ? באיזה אופן ? האם בכלל שווה להתאמץ ולעשות הגברה כפולה ?
שלמה
- yairf
- עוסק בתחום

בעייה לא תהיה.
עכשיו לשאלה איזו תועלת תצמח מזה? למה שלא תנסה ותיווכח בעצמך? הניסיון שלי עם קומבינציה דומה של ARCAM לא ממש הוכיח את עצמו.
מאידך היום אני עובד עם בי (טרי בעצם)-אמפינג אמיתי, בו כל יחידה ברמקול מקבלת מגבר משלה, ועם קרוס אקטיוי חיצוני, ולא נראה לי שארצה להביט לאחור
עכשיו לשאלה איזו תועלת תצמח מזה? למה שלא תנסה ותיווכח בעצמך? הניסיון שלי עם קומבינציה דומה של ARCAM לא ממש הוכיח את עצמו.
מאידך היום אני עובד עם בי (טרי בעצם)-אמפינג אמיתי, בו כל יחידה ברמקול מקבלת מגבר משלה, ועם קרוס אקטיוי חיצוני, ולא נראה לי שארצה להביט לאחור
הקרוס הפאסיבי מנותק ?yairf כתב:בעייה לא תהיה.
מאידך היום אני עובד עם בי (טרי בעצם)-אמפינג אמיתי, בו כל יחידה ברמקול מקבלת מגבר משלה, ועם קרוס אקטיוי חיצוני, ולא נראה לי שארצה להביט לאחור...
יש המון בעיות ולא כולן ניתנות לסיכום בערך הGAIN של המגבר. דריברים ורמקולים שונים יורדים לIMPEDANCE שונה בתדרים שונים, ומגברים שונים מגיבים שונה לכך. כך שהנקודה היא שבווליומים שונים אתה עשוי לשמוע יחסים שונים של וופר וטויטר - גם אם יש לך קרוס אקטיבי. לכן - אם קונסיסטנטיות חשובה לך תמיד עדיף לבצע בי אמפליפיקציה עם שני מגברים זהים (ולדעתי עדיפים שני אינגרטיטד זהים על שני פאור שאינם כאלה- בהנחה שאפשר לעקוף את הפרה).MartinHSabag כתב:אם מדובר על מגברי-כח, לא כמו במקרה של רוי, אזי אין שום בעיה, אלא אם אחד המגברים נכנס לקליפינג לפני השני....
נועם
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
נועם,
מהכתוב יש הוכחה (איניבידואלית כמובן)) ליתרונו של הגברה כפולה.
אך אין הוכחה לבעיתיותה של הגברה משני סוגים שונים של מגברים.
יש כמובן המלצה, אך לא ניתן להבין שהוא ניסה זאת.
מהכתוב יש הוכחה (איניבידואלית כמובן)) ליתרונו של הגברה כפולה.
אך אין הוכחה לבעיתיותה של הגברה משני סוגים שונים של מגברים.
יש כמובן המלצה, אך לא ניתן להבין שהוא ניסה זאת.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- yairf
- עוסק בתחום

מרטיןMartinHSabag כתב:
יש המון בעיות ולא כולן ניתנות לסיכום בערך הGAIN של המגבר. דריברים ורמקולים שונים יורדים לIMPEDANCE שונה בתדרים שונים, ומגברים שונים מגיבים שונה לכך. כך שהנקודה היא שבווליומים שונים אתה עשוי לשמוע יחסים שונים של וופר וטויטר - גם אם יש לך קרוס אקטיבי. לכן - אם קונסיסטנטיות חשובה לך תמיד עדיף לבצע בי אמפליפיקציה עם שני מגברים זהים (ולדעתי עדיפים שני אינגרטיטד זהים על שני פאור שאינם כאלה- בהנחה שאפשר לעקוף את הפרה)....
אתה מוזמן לשמוע רמקול אקטיוי עם הגברות של 20W מנורות, 400W דיגיטלי ו-150W דיגיטלי. אני לא מזהה בעיות כלשהן.
יאיר
זה מאוד נכון כשמדובר בשידוך של מגברים מתוצרת חברות שונות.nvinyl66 כתב: יש המון בעיות ולא כולן ניתנות לסיכום בערך הGAIN של המגבר. דריברים ורמקולים שונים יורדים לIMPEDANCE שונה בתדרים שונים, ומגברים שונים מגיבים שונה לכך. כך שהנקודה היא שבווליומים שונים אתה עשוי לשמוע יחסים שונים של וופר וטויטר - גם אם יש לך קרוס אקטיבי. לכן - אם קונסיסטנטיות חשובה לך תמיד עדיף לבצע בי אמפליפיקציה עם שני מגברים זהים (ולדעתי עדיפים שני אינגרטיטד זהים על שני פאור שאינם כאלה- בהנחה שאפשר לעקוף את הפרה)....
שוב, במקרה הזה, ראוי היה לשאול את היצרן.
ליאור
המאמר הזה מהלל ומשבח את נפלאות ה - BI-WIRE וה- BI-AMPLIN
http://www.soundstage.com/synergize/synergize031998.htm
אם הבנתי נכון את רוח המאמר - עיקר השיפור הוא מהבי ווייר ואילו הבי אמפלינג רק משפר עוד קצת במובן של יותר כוח ..
למה יש לי חשד שחברות כבלי הרמקולים עומדות מאחורי המאמר ???
לפי ההגיון שלי דווקא ההגברה הכפולה היא זו שאמורה לתת את השידרוג היותר משמעותי בצליל.
כל זה, עוד בהתעלם מהויכוח העתיק על תרומת הכבלים לצליל. ???
אשמח לדעתכם ומניסיונכם האישי הן לגבי חיווט כפול "סתם" והן לגבי הגברה כפולה ...מי שהתנסה בפועל אנא שתף אותי / אותנו בניסיונך.
שלמה
http://www.soundstage.com/synergize/synergize031998.htm
אם הבנתי נכון את רוח המאמר - עיקר השיפור הוא מהבי ווייר ואילו הבי אמפלינג רק משפר עוד קצת במובן של יותר כוח ..
למה יש לי חשד שחברות כבלי הרמקולים עומדות מאחורי המאמר ???
לפי ההגיון שלי דווקא ההגברה הכפולה היא זו שאמורה לתת את השידרוג היותר משמעותי בצליל.
כל זה, עוד בהתעלם מהויכוח העתיק על תרומת הכבלים לצליל. ???
אשמח לדעתכם ומניסיונכם האישי הן לגבי חיווט כפול "סתם" והן לגבי הגברה כפולה ...מי שהתנסה בפועל אנא שתף אותי / אותנו בניסיונך.
שלמה