Bi-Amlifyi עם מגברים בהספק שונה ?? מה התוצאה ??

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

עוד לא סיימתי את השידרוג הנוכחי (טרם קיבלתי את המגבר) וכבר משתעשע ברעיון של השידרוג הבא. מקרה של שדרגת קשה...האישפוז בקרוב.

הגברה כפולה לרמקול כרשום בכותרת.

הרמקולים Dali Ikon 6 - המגבר אאודיולאב 8000S http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=1

ומתכוון לצרף לחגיגה את המגבר כוח אאודיולאב http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=3

המגבר המשולב יגביר את הצלילים הגבוהים ומגבר הכוח את הנמוכים בחיבור BI-AMPLIFY .

מגבר הכוח בעל נתוני הספק וזרם גבוהים יותר משל המגבר המשולב - כיצד זה ישפיע על הצליל - האם יהיה חוסר איזון ברמקול. האם בכלל שווה ??

אשמח לכל דיעה לגבי השאלה הספציפית ולגבי הגברה כפולה בכלל עד כמה היא מועילה ומשפרת את הצליל.

שלמה

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

במקרה ניסיתי את זה בעצמי. ניסיתי את השילוב ה"קלאסי" של מנורות לגבוהים וטרנזיסטורים לנמוכים (אחרי הסרת הגשר משני זוגות הטרמינלים בכל רמקול). למגבר המנורות שברשותי ולמגבר הטרנזיסטורי הספקים שונים לחלוטין, אם כי שניהם דחפו את הרמקולים בלי שום בעיה (30 וואט ו- 60 וואט בהתאמה).
בהתחלה זה היה נחמד; כעבור זמן לא רב זה התחיל ל-ש-ג-ע. ומדוע? כי אף פעם לא ידעתי מתי הצליל מאוזן. כל מגבר נשלט בנפרד ע"י חוגת ווליום נפרדת, ואף פעם לא הצלחתי להגיע, במשחק הווליומים עם שני המגברים, לתוצאה שהייתי שלם איתה בהאזנה.
כעיקרון, מה שהפריע לי היה בעיקר הגבוהים. או שהיו דומיננטים מידי, או שהיו מעומעמים מידי והמיד- באס השתלט. אז ירדתי מזה.
עם זאת, קח בחשבון שבניסוי שלי מדובר היה במגברים שונים לחלוטין באופיים, אז אולי עם מגברים דומים (ואפילו מאותה חברה) זה יעבוד טוב יותר.
קח אבל בחשבון שהטירחה עשויה להיות רבה, ואני לא בטוח שמוצדקת, במיוחד אם המגבר מתמודד עם הרמקול שלך בקלות כמו שהוא ממילא, וכן מדובר במגברים מאוד דומים- אז אני לא בטוח שתשמע הבדל של ממש.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אם מדובר על מגברי-כח, לא כמו במקרה של רוי, אזי אין שום בעיה, אלא אם אחד המגברים נכנס לקליפינג לפני השני.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

רוי

המדובר במגבר כוח שנשלט על ידי יחידת הפרה של המגבר המשולב. ראה בקישורים שנתתי. לכן לא תהיה בעיה של תיאום ווליום.

ה"בעיה" ממנה אני חושש היא הבדלי הנתונים - המגבר המשולב 60 ואט + 25 אמפר

למגבר הכוח 100 ואט + 50 אמפר.

מרטין

אני מבין מתשובתך שלא אמורה להיות שום בעיה אלא רק בעומסים שעלולים להביא את אחד המגברים לקליפינג לפני השני.

מה לגבי השיפור בצליל, האם כל העסק שווה את זה ??

שלמה

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

KOOKE כתב:רוי

המדובר במגבר כוח שנשלט על ידי יחידת הפרה של המגבר המשולב. ראה בקישורים שנתתי. לכן לא תהיה בעיה של תיאום ווליום.
...
בטח שתהיה, איך תשווה בדיוק את הווליום בין מגבר הכוח לאינטגרייטד?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #6 

עצם העובדה שישנו הבדל ב OUTPUT של שני המגברים מרמז על כך שתיתכן בהחלט בעיית תיאום ווליום, וזה לא משנה אם אחד נשלט ע"י הקדם של השני.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

תוכל לבצע זאת עם פרה בעל לפחות שתי יציאות output ויכולת לשלוט על ה- gain או output level. במקרה שלי יודע לעשות זאת.
HiFiMusic IL

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #8 

הבעיה איננה הספק שונה אלא GAIN.
מצד שני, היצרן תכנן מראש התאמה ועבודה משותפת של המגבר המשולב עם מגבר הכוח ולכן לדעתי הגיין שלהם מתואם.

למה שלא תשלח מייל ליצרן או תדבר עם היבואן המקומי ?
ליאור

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #9 

אני מסכים - הבעייה העיקרית היא GAIN ולא הספק, כי ברגע שאתה עושה בי-אמפינג, רוב ההספק נופל על הנמוכים.
את ה-GAIN אפשר לברר בקלות - או שבודקים את נתוני היצרן, או שפשוט מחברים כרטיס קול ומד מתח DVM פשוט.במקרה ו-GAIN שונה בין שני המגברים, אני ממליץ לשים מנחת לפני המגבר בעל ה-GAIN החזק יותר.
צירפתי דוגמה חישובית למנחת כזה סתם על מנת לסבר את העין.
דוגמה חישובית
 דוגמה חישובית

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

או קיי

הבנתי (בערך..) ואני מניח כמו שכבר ציינו כאן, כי מאחר ומדובר על מגברים של אותו היצרן, כשהיצרן תיכנן מראש את המגבר המשולב כך שניתן יהיה להוסיף לו מגבר כוח, אז מן הסתם תהיה התאמה ב "GAIN ".

בכל אופן כשהשידרוג הבא (הוספת מגבר כוח) יהיה אקטואלי אברר לעומק את הסוגיה.

אשמח לדעתכם על התועלת בכלל של BI-AMPLIFYING בסט אפ שלי ?

עד כמה, אם בכלל, זה ישפר את הצליל ? באיזה אופן ? האם בכלל שווה להתאמץ ולעשות הגברה כפולה ?

שלמה

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

בדקתי בדפי הנתונים - ה"GAIN " של המגבר המשולב ושל מגבר הכוח זהה - 29DB אז לא תהיה בעיית התאמה ?? לא כן ??

שלמה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

בעייה לא תהיה.
עכשיו לשאלה איזו תועלת תצמח מזה? למה שלא תנסה ותיווכח בעצמך? הניסיון שלי עם קומבינציה דומה של ARCAM לא ממש הוכיח את עצמו.
מאידך היום אני עובד עם בי (טרי בעצם)-אמפינג אמיתי, בו כל יחידה ברמקול מקבלת מגבר משלה, ועם קרוס אקטיוי חיצוני, ולא נראה לי שארצה להביט לאחור

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #13 

yairf כתב:בעייה לא תהיה.
עכשיו לשאלה איזו תועלת תצמח מזה? למה שלא תנסה ותיווכח בעצמך? הניסיון שלי עם קומבינציה דומה של ARCAM לא ממש הוכיח את עצמו.
מאידך היום אני עובד עם בי (טרי בעצם)-אמפינג אמיתי, בו כל יחידה ברמקול מקבלת מגבר משלה, ועם קרוס אקטיוי חיצוני, ולא נראה לי שארצה להביט לאחור
...
הקרוס הפאסיבי מנותק ?

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

MartinHSabag כתב:אם מדובר על מגברי-כח, לא כמו במקרה של רוי, אזי אין שום בעיה, אלא אם אחד המגברים נכנס לקליפינג לפני השני.
...
יש המון בעיות ולא כולן ניתנות לסיכום בערך הGAIN של המגבר. דריברים ורמקולים שונים יורדים לIMPEDANCE שונה בתדרים שונים, ומגברים שונים מגיבים שונה לכך. כך שהנקודה היא שבווליומים שונים אתה עשוי לשמוע יחסים שונים של וופר וטויטר - גם אם יש לך קרוס אקטיבי. לכן - אם קונסיסטנטיות חשובה לך תמיד עדיף לבצע בי אמפליפיקציה עם שני מגברים זהים (ולדעתי עדיפים שני אינגרטיטד זהים על שני פאור שאינם כאלה- בהנחה שאפשר לעקוף את הפרה).
נועם

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

נועם,
כבר אמרתי, אם המגברים מתנהגים שונה בגלל עומסים קשים, אז המגברים לא מתאימים.
אין שום סיבה שזה לא יעבוד,אבל כמו שיאיר אמר, אני לא בטוח שתהיה תועלת כלשהי ללא עבודה עם קרוס אקטיבי חיצוני.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

נועם

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה #17 

נועם,
מהכתוב יש הוכחה (איניבידואלית כמובן)) ליתרונו של הגברה כפולה.
אך אין הוכחה לבעיתיותה של הגברה משני סוגים שונים של מגברים.
יש כמובן המלצה, אך לא ניתן להבין שהוא ניסה זאת.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

MartinHSabag כתב:
יש המון בעיות ולא כולן ניתנות לסיכום בערך הGAIN של המגבר. דריברים ורמקולים שונים יורדים לIMPEDANCE שונה בתדרים שונים, ומגברים שונים מגיבים שונה לכך. כך שהנקודה היא שבווליומים שונים אתה עשוי לשמוע יחסים שונים של וופר וטויטר - גם אם יש לך קרוס אקטיבי. לכן - אם קונסיסטנטיות חשובה לך תמיד עדיף לבצע בי אמפליפיקציה עם שני מגברים זהים (ולדעתי עדיפים שני אינגרטיטד זהים על שני פאור שאינם כאלה- בהנחה שאפשר לעקוף את הפרה).
...
מרטין
אתה מוזמן לשמוע רמקול אקטיוי עם הגברות של 20W מנורות, 400W דיגיטלי ו-150W דיגיטלי. אני לא מזהה בעיות כלשהן.
יאיר

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #19 

nvinyl66 כתב: יש המון בעיות ולא כולן ניתנות לסיכום בערך הGAIN של המגבר. דריברים ורמקולים שונים יורדים לIMPEDANCE שונה בתדרים שונים, ומגברים שונים מגיבים שונה לכך. כך שהנקודה היא שבווליומים שונים אתה עשוי לשמוע יחסים שונים של וופר וטויטר - גם אם יש לך קרוס אקטיבי. לכן - אם קונסיסטנטיות חשובה לך תמיד עדיף לבצע בי אמפליפיקציה עם שני מגברים זהים (ולדעתי עדיפים שני אינגרטיטד זהים על שני פאור שאינם כאלה- בהנחה שאפשר לעקוף את הפרה).
...
זה מאוד נכון כשמדובר בשידוך של מגברים מתוצרת חברות שונות.
שוב, במקרה הזה, ראוי היה לשאול את היצרן.
ליאור

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

המאמר הזה מהלל ומשבח את נפלאות ה - BI-WIRE וה- BI-AMPLIN
http://www.soundstage.com/synergize/synergize031998.htm

אם הבנתי נכון את רוח המאמר - עיקר השיפור הוא מהבי ווייר ואילו הבי אמפלינג רק משפר עוד קצת במובן של יותר כוח ..

למה יש לי חשד שחברות כבלי הרמקולים עומדות מאחורי המאמר ???

לפי ההגיון שלי דווקא ההגברה הכפולה היא זו שאמורה לתת את השידרוג היותר משמעותי בצליל.

כל זה, עוד בהתעלם מהויכוח העתיק על תרומת הכבלים לצליל. ???

אשמח לדעתכם ומניסיונכם האישי הן לגבי חיווט כפול "סתם" והן לגבי הגברה כפולה ...מי שהתנסה בפועל אנא שתף אותי / אותנו בניסיונך.

שלמה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”