כמדי שנה (באותה תקופה בדיוק) מחלת השדרגת חוזרת והשנה היא מאתגרת ביותר.
חשבתי לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם.
לאחר בחינה ארוכה שעשיתי הגיעו לגמר 2 מועמדים:
1. פרוססור Anthem AVM60
2. רסיבר Arcam AVR850
הסטאפ אצלי בבית מורכב מאד והכנסת רכיב Dirac מסבכת אותו עוד יותר, משולב מרמקולים אקטיביים (קדמיים, סנטר), preamp ייעודי לסטריאו, DAC חיצוני, מגבר 5 ערוצים ועוד מספר צעצועים אלקטרוניים שלא ארחיב לגביהם.
.
עד לפני יומיים הייתי סגור על הפרוססור של אנטם בשילוב עם Dirac 88A, כשהיתרונות הם חיבורי XLR והפרדה מוחלטת בין יחידת הפרוססינג וההגברה. חסרון - הפרוססור לא מכיל את מערכת הכיול של Dirac ויש להוסיף לשרשרת רכיב חיצוני ולחבר את כל הציוד שלי דרך ה 88A עם XLR Adapters.
את הארקם בחנתי לפני מספר חודשים והחלטתי לרדת ממנו ממספר סיבות עיקריות:
1. ארקם כבר אינו מוצר בריטי ממזמן.
2. לחברה יש מוניטין של מוצרים מוזיקליים מעולים אך כאלו הנחשבים ל "מעודנים" מאד בקולונוע ביתי
3. הגברה לא מספיקה להנעת הרמקולים שלי, רמקולים לא נצילים וקשים מאד לדחיפה.
לפני יומיים חבר התקשר אליי ואמר לי ששווה לחשוב בכיוון של ארקם והוביל אותי לקרוא שוב פעם את הביקורות באירופה על המוצר, המוצר מקבל ביקורות מעולות ולטענת רבים מדובר על הרסיבר הכי טוב בעולם כיום בשני העולמות - אודיו + וידאו
אודה לדעתכם בנידון, מצורף תרשים של הסטאפ אצלי - מתבסס על אופציית האנטם ושידוך רכיב ה Dirac החיצוני
השרטוט לקוח מ Dirac עם מספר שינויים ותוספות שהכנסתי הרלוונטיות לסטאפ אצלי
פרוססור Anthem מול רסיבר Arcam - דעתכם
היי אורן.
אני מבין שלא בחנת את ה 850....אלא בחנת מוצר אחר, נכון?
ה-850 מצויד בהגברה מסוג G שהיא שילוב של A עד 25 וואט ולאחר מכן עובר ל D. מקריאה ברשת מדובר במוצר שמצליח להזיז רמקולים מאוד מאוד קשים.
על מערכת הכיול של דירק אין מה להרחיב את הדיבור ומספיק לציין שזה הדבר הכי מתקדם היום בשוק.
לגביי האופי של הצליל.
מניסיון ולאחר שבדקתי באותו חלל מספר רסיברים, אני יכול לומר שלכל חברה יש חותמת צליל שונה, מבלי להתייחס מה טוב יותר או פחות...פשוט אופי שונה ולכן, זה הרבה עניין של טעם.
לאור האמור ובשל העובדה כי נכון לשלב זה לא ניתן לקבל את המוצר להתרשמות (ממש חבל) אני לא מתכוון לרכוש אותו.
על פניו זה המוצר הכי מסקרן היום בשוק. לפחות על הנייר.
רן
אני מבין שלא בחנת את ה 850....אלא בחנת מוצר אחר, נכון?
ה-850 מצויד בהגברה מסוג G שהיא שילוב של A עד 25 וואט ולאחר מכן עובר ל D. מקריאה ברשת מדובר במוצר שמצליח להזיז רמקולים מאוד מאוד קשים.
על מערכת הכיול של דירק אין מה להרחיב את הדיבור ומספיק לציין שזה הדבר הכי מתקדם היום בשוק.
לגביי האופי של הצליל.
מניסיון ולאחר שבדקתי באותו חלל מספר רסיברים, אני יכול לומר שלכל חברה יש חותמת צליל שונה, מבלי להתייחס מה טוב יותר או פחות...פשוט אופי שונה ולכן, זה הרבה עניין של טעם.
לאור האמור ובשל העובדה כי נכון לשלב זה לא ניתן לקבל את המוצר להתרשמות (ממש חבל) אני לא מתכוון לרכוש אותו.
על פניו זה המוצר הכי מסקרן היום בשוק. לפחות על הנייר.
רן
היי רן,
את ה 850 בחנתי בקריאה בלבד בשל העובדה כי לא ניתן להתרשם מהמוצר בארץ.
אחד מהמפיצים הגדולים באנגליה של הרמקולים שברשותי (ATC) הוא במקרה גם המפיץ של ארקם ולדבריו גם ההגברה G הקיימת ב 850 תתקשה בהזזת הרמקולים באופן אופטימלי, ביום חמישי הקרוב אמורים לעשות לי בדיקה של השילוב בין השניים באנגליה
מסכים איתך שמדובר במוצר מסקרן מאד, המוצר דיי מהווה קמבק של החברה הזו שדישדשה מאד בשנים האחרונות.
את ה 850 בחנתי בקריאה בלבד בשל העובדה כי לא ניתן להתרשם מהמוצר בארץ.
אחד מהמפיצים הגדולים באנגליה של הרמקולים שברשותי (ATC) הוא במקרה גם המפיץ של ארקם ולדבריו גם ההגברה G הקיימת ב 850 תתקשה בהזזת הרמקולים באופן אופטימלי, ביום חמישי הקרוב אמורים לעשות לי בדיקה של השילוב בין השניים באנגליה
מסכים איתך שמדובר במוצר מסקרן מאד, המוצר דיי מהווה קמבק של החברה הזו שדישדשה מאד בשנים האחרונות.