דבר ראשון אני חייב לציין שלא חשבתי שארצה לשדרג את המערכת שלי כ"כ מהר, אבל הודות לכם -:twisted:- זה הגיע מוקדם מן הצפוי
אז קודם כל נתחיל במה שיש לי כרגע..
קדמיים: Focal chorus 806v
סנטר: Jamo c80 מסדרת הקונצרט
סאבוופר: SVS SB1000
רסיבר: Marantz sr6010
את האמת.. אני די מבסוט על המערכת שלי אבל יש לי בעיה קטנה עם ההתאמה של הקדמיים אל הסאבוופר, או עם הבאס של הקדמיים עצמם (לא מבין במושגים אז קשה לי להסביר את זה) בכל מקרה משהו שם לא מסתדר לי..
וכמובן שזה לאחר מספר ניסיונות של כיולים ואפילו את הכיול של הסוויט ספוט (שאותו מאוד אהבתי ואיתו אני משתמש כרגע)
שורה תחתונה...
לפני כמה חודשים יצא לי לשמוע בפיוצ'ר את ה-Cabasse io2 וביחד עם הסאבוופר שלי ואני חייב לציין שלא שמעתי צלילים כאלה מענגים מעולם! בהתחלה הייתי בטוח שמדובר בזוג ריצפתיים שעולים כמה עשרות אלפי שקלים...
ומאותו רגע אמרתי שאני חייב סט כזה לביתי ועכשיו לכבוד השנה החדשה הגיע הזמן להתקדם עוד צעד (אני סתם מחפש תירוצים נוספים)
אבל יש לי כמה שאלות לפני שאני הולך לעשות את הצעד הזה..
דבר ראשון, החלל שבו שמעתי את הרמקולים ביחד עם הסאבוופר היה חלל יחסית צנוע ולא גדול מידי, ואצלי החלל גדול יותר ופתוח למטבח ולפינת אוכל..
המידות הן:
האורך של קיר הטלויזיה: 3.20 מטר
מהסלון אל הקיר טלויזיה: 4.30 מטר
גובה: 2.90 מטר
וכמו שניתן לראות בתמונה, מדובר בחלל פתוח אל הפינת אוכל ומטבח:
[img2=701x526]http://www.interload.co.il/upload/3357992.jpg[/img2]
האם הרמקולים ישמעו היטב בחלל הזה כפי ששמעתי בחדר האזנה בפיוצ'ר או שיכול מאוד להיות שהם ישמעו פחות טוב?
ושאלה שנייה, לגבי הסנטר...
כמו שציינתי יש לי סנטר של JAMO C80, הוא נהדר ועושה עבודה טובה בסרטים, והשאלה שלי האם כדאי לי להתאמץ עוד יותר ולמתוח את התקציב עוד טיפה בשביל לשים יד גם על סנטר תואם לקדמיים? גם מהבחינה של התאימות בסאונד וגם מבחינה אסטטית.
או שאפשר בהחלט להסתפק בסנטר אחר כמו לדוגמא ה-MOREL SP3 שהוא מאוד דומה ל-IO2?
ושאלה שלישית ואחרונה:
אני כמעט וסגור על ה-IO2 (במידה והוא יתאים לחלל אצלי) אבל אם אני כבר הולך לשמוע אותם שוב האם יש עוד רמקולים מדפיים או לויינים ששווה לבדוק בטווח מחירים שציינתי?
מה שכן, חשוב לי מאוד ללכת על רמקולים שיהיו גם אסטטיים, (יש חייה כזו?)
מצטער על הפוסט הארוך הזה, אבל אני יותר מאשמח לעזרה מכם