טרמוביט/ESENSE והחוק...
שלום וברכה,
בתחילת דרכי להחכים את ביתי קניתי טרמוביט לדוד השמש (אני מודה שהיום הייתי מעדיף לעשות את זה לבד...).
עקרונית זו מערכת שמפסק הדוד נשאר תמיד דולק, והיא מדליקה את הדוד רק כשהוא בטמפ' מסויימת.
בעקבות נזילה שקרתה בדוד ובדיקות שעשיתי ראיתי משהו מעניין, הבקר שנמצא ליד הטרמוסטט של הדוד לא באמת מנתק גם את הפאזה וגם את ה-0. ז"א כשבמערכת הדוד במצב מכובה, בעצם הוא מעביר 0 לשני החוטים של הטרמוסטט (גיליתי את זה בגלל שחיברתי הפוך את החיבורים ואז בשני הצדדים של הטרמוסטט היה פאזה...).
השאלה היא: האם זה חוקי?
כשדוד מכובה הוא אמור להיות מנותק גם מהפאזה וגם מה-0.
מישהו יודע אם ב-Esense זה גם ככה?
בתחילת דרכי להחכים את ביתי קניתי טרמוביט לדוד השמש (אני מודה שהיום הייתי מעדיף לעשות את זה לבד...).
עקרונית זו מערכת שמפסק הדוד נשאר תמיד דולק, והיא מדליקה את הדוד רק כשהוא בטמפ' מסויימת.
בעקבות נזילה שקרתה בדוד ובדיקות שעשיתי ראיתי משהו מעניין, הבקר שנמצא ליד הטרמוסטט של הדוד לא באמת מנתק גם את הפאזה וגם את ה-0. ז"א כשבמערכת הדוד במצב מכובה, בעצם הוא מעביר 0 לשני החוטים של הטרמוסטט (גיליתי את זה בגלל שחיברתי הפוך את החיבורים ואז בשני הצדדים של הטרמוסטט היה פאזה...).
השאלה היא: האם זה חוקי?
כשדוד מכובה הוא אמור להיות מנותק גם מהפאזה וגם מה-0.
מישהו יודע אם ב-Esense זה גם ככה?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@ahiel
·
איך אתה בודק את נוכחות האפס ב 2 המוליכים?
קח בחשבון שפוטנציאל האפס צריך להיות שווה לפוטנציאל הארקה ולכן באם תמדוד עם מד מתח בין הפאזה (בכניסה) למוליכים (ביציאה) בזמן שהמערכת כבויה אתה אמור לקבל קריאה של כ 230V.
בנושא החוק/תקנה,
לפי התיאור שלך המערכת מחוברת לאחר המפסק של הדוד שאמור לנתק את הפאזה והאפס ולכן כל עוד יש מפסק כזה בדרך ללא כל קשר לזה שהוא מופעל כל הזמן אתה עומד בדרישות החוק.
·
איך אתה בודק את נוכחות האפס ב 2 המוליכים?
קח בחשבון שפוטנציאל האפס צריך להיות שווה לפוטנציאל הארקה ולכן באם תמדוד עם מד מתח בין הפאזה (בכניסה) למוליכים (ביציאה) בזמן שהמערכת כבויה אתה אמור לקבל קריאה של כ 230V.
בנושא החוק/תקנה,
לפי התיאור שלך המערכת מחוברת לאחר המפסק של הדוד שאמור לנתק את הפאזה והאפס ולכן כל עוד יש מפסק כזה בדרך ללא כל קשר לזה שהוא מופעל כל הזמן אתה עומד בדרישות החוק.
@Grappa
·גיליתי את זה ע"י טסטר בשני הצדדים של הטרמוסטט, (האמת הטכנאי שהרכיב את הטרמוביט קיבל זרם למרות שהטרמוביט היה אמור לכבות את החשמל)
בכל אופן אם הם אומרים שמבחינתם הדוד צריך להיות תמיד דלוק ואסור לכבות אותו, אז המטרה של החוק לא מושגת.... והם מסכנים את הלקוחות שלהם...
·גיליתי את זה ע"י טסטר בשני הצדדים של הטרמוסטט, (האמת הטכנאי שהרכיב את הטרמוביט קיבל זרם למרות שהטרמוביט היה אמור לכבות את החשמל)
בכל אופן אם הם אומרים שמבחינתם הדוד צריך להיות תמיד דלוק ואסור לכבות אותו, אז המטרה של החוק לא מושגת.... והם מסכנים את הלקוחות שלהם...
מבחינת החוק צריך מפסק אחד שמנתק את שני החוטים
אחריו וךפניו יכולים להיות כאלו שמנתקין רק את הפאזה
מטרת התקנה היא לאפשר ניתוק מלא בזמן תקלה ולכן אין צורך שכל אחד מהמפסקים יאפשר ניתוק מלא אלא מספיק שרק אחד מהם
שעון שבת לדוד מנתק גם הוא רק את הפאזה
אחריו וךפניו יכולים להיות כאלו שמנתקין רק את הפאזה
מטרת התקנה היא לאפשר ניתוק מלא בזמן תקלה ולכן אין צורך שכל אחד מהמפסקים יאפשר ניתוק מלא אלא מספיק שרק אחד מהם
שעון שבת לדוד מנתק גם הוא רק את הפאזה
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
·ahiel כתב:@Grappa
בכל אופן אם הם אומרים שמבחינתם הדוד צריך להיות תמיד דלוק ואסור לכבות אותו, אז המטרה של החוק לא מושגת.... והם מסכנים את הלקוחות שלהם......
טסטר (מברג עם נורת ניאון) לא יכול לוודא קיומו של אפס ולכן לא בטוח שיש שם אפס.
לדעתי המוצר עובד עם רכיב ממתג אלקטרוני ולא ממסר מיכני ואולי הוא אפילו מסוגל לווסת את מעבר הזרם ולשמר טמפרטורה קבועה ללא צריכת גבוהה של חשמל.
באם ההנחה שלי נכונה אז יש סיכוי לזליגות מתח ביציאה וזו הסיבה שהטכנאי התחשמל.
חייב לציין שהסיבה האמיתית להתחשמלות היא חוסר מקצועיות מובהק של הטכנאי שהתעצל ולא טרח לכבות את המפסק לפני ההתקנה.