מתנצל שזה לא בדיוק הפורום הנכון, אבל יש כאן יותר טראפיק מפורום הOLED ויש הרבה שמתלבטים בינה לבין LCD. אני לא אעלב אם השרשור יזוז.
לאחרונה עברתי בית וחיפשתי טלוויזיה חדשה במקום סמסונג 40" ששירתה אותי שמונה שנים. מעבר חד בלי ספק. קראתי, חיפשתי, הסתכלתי, אבל את הטלוויזיה הזו קניתי בלי לראות (לא הייתה בתצוגה בשום מקום), רק לפי הסופרלטיבים בעיתונות.
אז ככה, כמה נקודות, בלי שום סדר והגיון:
1. הטלוויזיה יפהפיה. הקימור נראה לי יותר מתון מאשר בטלוויזיות של סמסונג ומוסיף המון עיצובית. מבחינת צפיה, הקימור לא מפריע וכנראה קצת מוסיף (אולי פסיכולוגי, אבל זה כל מה שמשנה, לא?). נראה שיש לו יתרון מבחינת הורדת השתקפויות. בשורה התחתונה, בהתחשב בפער הקטן במחיר, היתרון העיצובי והתוספת של ה3D, נראה לי כמו בחירה טבעית לעומת אחותה השטוחה (B6).
2. הממשק (WebOS 3.0) מצויין ומהיר מאוד. החיפוש הקולי מפתיע לטובה.
3. אין המון אפליקציות, אבל מה שמגיע בטלוויזיה עובד היטב - יוטיוב ונטפליקס עובדים אצלנו כל הזמן. streaming מwifi עובד מצויין, בין אם מהאינטרנט או משרת DLNA.
4. התמונה מהממת. אחרי כיול בסיסי הכל נראה טוב בצורה מגוחכת. לפעמים זה נראה טוב מדי, למשל Game Of Thrones במקומות מסויימים מאבד מהקסם שלו ורואים שזו סדרה. בטלוויזיה הקודמת (סמסונג 40") האשליה שמדובר בסרט ממש ארוך התקיימה, כאן לא. מצד שני, גם שם יש סצינות שמשאירות אותך פעור פה; אבל באופן אירוני אלו דווקא הסצינות הבהירות, כי הסצינות הכהות (איפה שהOLED מצטיינת) דחוסות למוות.
למעשה, התמונה כלכך טובה שאני לא בטוח לאן מתקדמים מכאן בתחום התצוגה. החסם העיקרי הוא הקודקים וקצבי השידור, כנראה שעם בלוריי אין את המגבלות האלו והטלוויזיה באמת נותנת את מה שהיא יכולה. זה משהו שאני מתכנן לנסות בעתיד.
5. הגודל שלה אידיאלי לסלון שלי. מרחק הישיבה הוא כנראה בין 2.5 ל3.0 מטרים, והגודל הזה מרגיש just right.
6. מה שמביא אותי לנקודה הבאה: 4K זה overrated בטירוף. גם על הטלוויזיה הזו, גם מהמרחק הזה, ההפרש בין 4K לבין 1080P הוא לא ענק, ובטח לא משהו שמשפיע בצורה דראסטית על החוויה. תשכחו ממסכי ההדגמה בחנויות שמציגים תמונות עתירות פרטים ודלות דחיסה, זה לא מה שאתם צורכים בטלוויזיה באמת. בסרטים, זה בעיקר מתבטא בטקסטורות עדיפות ב4K, אבל ב1080P תקבלו את אותה חוויה. אין מה להשוות בכלל למעבר המטורף שהיה בין SD לבין 1080P. אם הייתי קונה את ה55 (כמו שהתכוונתי לקנות בהתחלה), ההבדל היה מינורי. עשיתי קצת back to back ביוטיוב עם 1080P ו2160P ואתה צריך לחפש פרטים בשביל לראות מתי הקודק באמת מחליף מצב.
7. דולבי וויז'ן וHDR מוסיפים, אבל בשימוש אחראי. ראיתי רק תוכנית אחת בנתיים בדולבי וויז'ן (זו על השפים הצרפתיים בנטפליקס), והתמונה בהתחלה מהממת אבל אחר כך אתה מרגיש שאתה מסתכל בתצוגת ראווה של הבמאי. TBD על איך זה בתכנים יותר משמעותיים. אגב, בהמשך לסעיף 6, יש לך תמונה בדולבי וויז'ן ו4K אבל הבמאי מצלם לך סצינה עם depth of field מגוחך של כמה ס"מ ("כי זה ארטיסטי") ואז הכל לא בפוקוס, אז מה עשינו?
8. מתרגלים להכל. עברתי מטלוויזיה קטנה וישנה לפאר היצירה של בתחום המסכים, ואחרי שבוע זה נראה לי כמעט נורמלי. עדיין יש אפקט WOW משמעותי בתכנים מסויימים, אבל אם קניתם את הדור האחרון של הLCD, ולא השקעתם את מה שעולה OLED, כנראה שתהיו שמחים בדיוק כמוני אחרי הסתגלות. בטח אם הגעתם מטלוויזיה 40".
האם הייתי קונה שוב? בסבירות גבוהה שכן. אני לא רואה הרבה טלוויזיה (ערוצים רגילים לא רואים בכלל), ורציתי את החוויה, את אפקט הimmersion בכל פעם שאני מתיישב לראות משהו. אבל, אני לא יודע כמה מזה הייתי מאבד עם LCD. בהתחשב במעבר שעשיתי, אני מניח שאם לא הייתי יודע שיש OLED, הייתי מרוצה מאוד גם עם LCD דור אחרון. זה כנראה שונה למי שמגיע מפלזמה או מסך high end מהשנים האחרונות.
הלכתי לראות House Of Cards...
התרשמות משבוע עם OLED65C6
תתחדש.
עדיף להשוות עם תוכן איכותי ועם תוכנת ניגון שתאפשר להציג FHD ב"המרה" ישירה מגרסת ה-UHD, ולעבור מיידית ביניהן.
אם אפשר, עדיף שמישהו אחר יפעיל את ההחלפות, וללא אינדיקציה על המסך למה המצב הנוכחי.
זה לא זאת שיטה טובה להשוות כי מדובר בקידודים שונים, וגם לא הכי איכותיים.סמור כתב:עשיתי קצת back to back ביוטיוב עם 1080P ו2160P ואתה צריך לחפש פרטים בשביל לראות מתי הקודק באמת מחליף מצב....
עדיף להשוות עם תוכן איכותי ועם תוכנת ניגון שתאפשר להציג FHD ב"המרה" ישירה מגרסת ה-UHD, ולעבור מיידית ביניהן.
אם אפשר, עדיף שמישהו אחר יפעיל את ההחלפות, וללא אינדיקציה על המסך למה המצב הנוכחי.