שרשור תגובות: מסך פנסוניק HDR 4K בגודל 58', קבלו את DX700

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #1 

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #2 

מקצועי מתמיד
אין עליך עופר
תודה (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #3 

עופר תודה ,

מעניין מתי תיפתר סופית בעיית אחידות הצבעים בפינות... :roll:

הנושא הזה (וגם העננות) מופיע בכל ביקורת

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

לא יפתר לחלוטין כל עוד משתמשים בתאורה צידית

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #5 

תודה עופר.
קצת מוזר לראות דמו של LG בסקירה של פנסוניק 🙂
נערך לאחרונה על ידי oris74 ב 18/09/2016 9:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

זה דמו של harmonic. נכון ש Lg מפיצה אותו אבל פנסוניק לא סיפקה תוכן יעודי משלהם.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #7 

תודה עפר על הסקירה של המסך הזה שהיא כרגיל סקירה מאוד מקצועית. המסך הזה נראה בסך הכל די טוב לקטגוריה
שלו, אבל לדעתי חבל שיורוקום בחרו לתת לך לביקורת את המסך מהדגם הזה ולא את ה- DX900 שלדעתי מבחינת
מסכים בגודל של עד "65 הוא מסך ה-LCD הכי טוב שנמכר כרגע בארץ (לפחות עד שיתחילו למכור בארץ את ה- ZD9
של סוני) שלפי הביקורות עליו הוא יכול לספק תחרות מאוד טובה למסכי ה-OLED בתכני SDR, ולעבור אותם באיכות
הצגת תכני HDR.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

עפר, תודה על הסקירה. (Y)

עם המשפט הזה אני לא כל כך מסכים:
הייתם רוצים מסך שיש לו מאגר תאורה עצום מתחת למכסה המנוע שהוא כמעט אף פעם לא מפעיל?
...
התשובה שלי לפחות היא - כן. אין שום הגיון שהמסך יעלה לתאורה המירבית שלו, של כמה מאות ניטס, עבור תוכן SDR. התאורה המירבית המומלצת היא איפשהו באזור ה- 100-120 ניטס. המקום היחיד בו אולי הייתי רוצה שהמסך יעלה לכאלה עוצמות זה במידה ונניח המסך הזה היה מיועד למסך למצגות או למסך תצוגה באיזה חנות או באזור מאד מואר וכו'.

לגבי היכולות של המסך ב- HDR,
הדבר היחיד שהמסך הזה יכול לומר על עצמו לגבי HDR זה שהוא "תומך". כלומר, יודע לקבל את האות ולעשות עם זה "משהו" (כמו מיפוי צבע נכון, מעקב EOTF וכו'..). אבל עם תאורה מסגרתית, פאנל 8 ביט (לא צויין בכתבה, אך זה על פי סקירות בחו"ל), עצמה מירבית באזור ה- 400 ניטס, אני בספק גדול לגבי הביצוע בפועל. גם טלויזיה שחור לבן "תומכת" בשידורים בצבע, השאלה היא מהי המשמעות של זה מבחינת הצופה?

לגבי ההערה הזו בסקירה:
המסך משתמש בטכניקה של שינוי תאורה אחורית באופן די קיצוני כאשר התוכן משתנה. מי שרגיש לתופעה זו יכול להחליש את האפקט בהגדרות.
...
האם ניתן לכבות את ההתנהגות הזו או שרק להחליש את האגרסיביות של המנגנון? במסך LG הקודם שלי (LCD) היה מנגנון דומה ולפחות בעיניי זה אחד המנגנונים הכי מעצבנים שהכניסו לטלויזיות. זו אחת הסיבות העיקריות לכך שזרקתי את המסך להורים. מבחינתי לפחות, זה היה בלתי נסבל. ופשוט חוצפה שמכניסים מנגנונים כאלה מבלי לתת למשתמש אפשרות לכבות את זה.

לדעתי המסך הזה לא שווה את המחיר שמבקשים עליו. נראה כמו מסך 4K רגיל לגמרי שפשוט הוסיפו לו "תמיכה" ב- HDR מבלי באמת לשפר את החומרה לכזו שתדע גם לייצר לצופה חווית HDR. ומסכי 4K רגילים בגודל הזה ועם היכולות האלה אמורים לעלות היום פחות. הרבה פחות. אחד הדברים היחידים שאפשר לומר עליו לחיוב בהקשר הזה הוא אולי האחריות ל- 5 שנים של יורוקום.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #9 

שאלה לגבי הסטרימר הפנימי: הוא בעצם מבטל את התלות בנגן חיצוני עבור 4K? אם כן אז זה יתרון כי עד עכשיו ידענו שכדי לראות 4K צריך לשדרג את כל 'שרשרת האספקה'...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

@rwg1
·
נרשמת לאירוע ביום רביעי?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

@jacko-il

אז אין בעיה - תוריד את עוצמת האור של הפאנל האחורי ואתה מסודר. המדידה היא לטובת מדידת מקסימום, כמובן שזה לא ברירת המחדל וזה תלוי במה שכל אחד זקוק.

לגבי תאורה דינמית - גם כאן, כמובן שאפשר לשנות את זה, זו הגדרה של המסך.

bilbog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #12 

תודה על סקירה מעמיקה, כיף לפתוח כך את השבוע :D
2 נק' שקצת הפריעו:
1. איכות גימור. שים לב בתמונה של החלק האחורי, המדבקה מתקלפת בפינות...
2. מבחינת מלל נראה שרוב מוחלט של הביקורת הושקע בפיצ'רים של סטרימיניג וכיוצ''ב, ע''ח סקירת איכות התמונה מבחינת התרשמות ומתן דוגמאות נוספות של תוכן שנבדק. האם לא כדאי להוסיף השוואות למסכים אחרים שנבדקו כבר כגון טבלה מסכמת של פרמטרים ? שוב, לי אישית פחות חשובים הפיצ'רים ויותר איכות התמונה. מבין שאני ככה''נ בעמדת מיעוט8)

שבוע טוב:)
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
רשימת הציוד: B&W 603 S3/Anthem MRX 740/SVS Ultra Center/SVS PB-1000/SVS Ultra Bookshelf/LG OLED 65/Sony UBP-X700

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@MartinHSabag

כן, ואני מבין את הרמז :D. הבעיה היא רק שאני מניח שבאירוע כנראה לא ייצא לנו לבדוק את המסך הזה בצורה
טובה. זה יהיה מצויין אם אתם תוכלו לבקש מהמארגנים להראות את המסך הזה במקום חשוך והכי טוב
אם זה יהיה ליד מסך OLED שמציג את אותו התוכן.

cohen_m
טרול
טרול
תגובות: 489
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #14 

rwg1 כתב:@MartinHSabag

כן, ואני מבין את הרמז :D. הבעיה היא רק שאני מניח שבאירוע כנראה לא ייצא לנו לבדוק את המסך הזה בצורה
טובה. זה יהיה מצויין אם אתם תוכלו לבקש מהמארגנים להראות את המסך הזה במקום חשוך והכי טוב
אם זה יהיה ליד מסך OLED שמציג את אותו התוכן.
...
·אם תשים לידו מסך OLED אז דפקת ליורוקום את המכירות של המסך הזה...

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

שחר ועפר, לגבי הנושא שעליו אתם מדברים, אני מאמין שפנסוניק מימשו את זה כך במסך הזה כי רמת ההארה הזו היא
לא מאוד רחוקה מהיכולות המקסימליות של מסכי LCD אחרים היום (מסכים ברמה סבירה) שלא תומכים ב- HDR, ואז
הם רוצים אולי לתת את האפשרות להגיע לרמות הללו גם עם תוכן רגיל למי שמעוניין בזה, למשל בתצוגה של חנות
כשהמסך על מצב vivid. קשה לי להאמין שהם מימשו את את זה באותה הצורה גם במסך כמו ה- DX900 שלפי הבדיקות
שנעשו מגיע למקסימום הארה של כ- 1200 ניט.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@cohen_m

אני מבין את התגובה שלך ואני לא ממש מופתע ממנה. יש כאן קבוצה יחסית גדולה של אנשים (בניהם לא מעט שקנו
מסכי OLED ) שלא יכולים או לא רוצים לקחת בחשבון שיש מסכים בטכנולוגיות אחרות שבסך כל היכולות
שלהם יכולים לספק למסכי ה- OLED תחרות טובה מאוד, במיוחד אם קונים את המסך במבט לא רק לאיכות שהוא
יכול לספק לסוגי התכנים שנפוצים היום אלא גם לאלה שיהיו נפוצים בעוד שנה (או מעט יותר) מעכשיו.

cohen_m
טרול
טרול

שליחה #17 

rwg1 כתב:@cohen_m

אני מבין את התגובה שלך ואני לא ממש מופתע ממנה. יש כאן קבוצה יחסית גדולה של אנשים (בניהם לא מעט שקנו
מסכי OLED ) שלא יכולים או לא רוצים לקחת בחשבון שיש מסכים בטכנולוגיות אחרות שבסך כל היכולות
שלהם יכולים לספק למסכי ה- OLED תחרות טובה מאוד, במיוחד אם קונים את המסך במבט לא רק לאיכות שהוא
יכול לספק לסוגי התכנים שנפוצים היום אלא גם לאלה שיהיו נפוצים בעוד שנה (או מעט יותר) מעכשיו.
...
·אני גם בטוח שיורוקום בעצמם לא ירצו להעמיד ליד המסך שלהם מסכים עם איכויות תמונה משופרות יותר וזה טבעי.
לכן לדעתי ההצעה שהוצעה היא לא רלוונטית בכלל..

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@cohen_m

חבל שאתה לא קורא את התגובה שלי שאתה מצטט בתחילת בתגובה שלך. ושוב לא מפתיעה אותי התגובה שלך
כאחד מהקולות הכי חזקים במקהלת ה- OLED הקבועה של הפורום, אני רק מציע לך לנסות ולבדוק מעט את המצב
לפני שאתה שר את השיר הקבוע של אותה המקהלה. כי אם תקרא מעט על המסך הזה אז תוכל לדעת שפנסוניק
כבר ביצעו הדגמה כזו לעיתונאים מהתחום, ולא בהשוואה ל- OLED של LG אלא בהשוואה למסך OLED של
סוני שמשמש כמסך רפרנס להכנת תכנים באולפנים, ואתה אולי תופתע לדעת שתוצאות לא היו כל כך חד משמעיות
כמו שאתה חושב שהם היו.

cohen_m
טרול
טרול

שליחה #19 

rwg1 כתב:@cohen_m

חבל שאתה לא קורא את התגובה שלי שאתה מצטט בתחילת בתגובה שלך. ושוב לא מפתיעה אותי התגובה שלך
כאחד מהקולות הכי חזקים במקהלת ה- OLED הקבועה של הפורום, אני רק מציע לך לנסות ולבדוק מעט את המצב
לפני שאתה שר את השיר הקבוע של אותה המקהלה. כי אם תקרא מעט על המסך הזה אז תוכל לדעת שפנסוניק
כבר ביצעו הדגמה כזו לעיתונאים מהתחום, ולא בהשוואה ל- OLED של LG אלא בהשוואה למסך OLED של
סוני שמשמש כמסך רפרנס להכנת תכנים באולפנים, ואתה אולי תופתע לדעת שתוצאות לא היו כל כך חד משמעיות
כמו שאתה חושב שהם היו.
...
·מפריע לך שאני חבר במקהלת ה OLED?
רק להזכירך,היתה כאן מקהלה (שקצת התפרקה מחבריה לאחרונה) במשך 8 שנים רצופות.
אז טבעי שקמה מקהלה חליפית.
אה..ויש גם את המקהלה הסינית:wink:

FFF800
טרול
טרול
תגובות: 66
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

cohen_m כתב:
...
...
·מפריע לך שאני חבר במקהלת ה OLED?
רק להזכירך,היתה כאן מקהלה (שקצת התפרקה מחבריה לאחרונה) במשך 8 שנים רצופות.
אז טבעי שקמה מקהלה חליפית.
אה..ויש גם את המקהלה הסינית:wink:
...
·
מבקש שלא תזלזל במקהלה הסינית.
כל מי שמבין במסכים יודע שהייסנס,פיילוט,טיסיאל,קונקה, מונקה,שמונקה מובילים היום
את השוק בתחום המסכים ומציגים את שיא הטכנולוגיה בכלום כסף. :lol:

ובנימה רצינית יותר מסכים עם rwg1 שמסכי לד מהשורה הראשונה בהחלט נותנים יתרון
בתחומים מסוימים בעיקר עתידיים על מסכי הoled.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”