דעה אישית על המערכת הבאה\המלצה אחרת

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
twtw פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום.
מבין גדול אני לא, אבל בחרתי את המערכת הבאה על-פי שמיעה בלבד מבין כמה מערכות ששמעתי באותו מקום בדיוק.
(אני מציין גם את המחיר ליד כל פריט על-מנת לקבל אינדיקציה האם המחיר שקיבלתי הוגן).

אשמח לדעה שלכם, בהתבסס על הנתונים הבאים:
  • מרחק צפייה: כ-4 מטרים.
  • חשיבות רבה לאסתטיקה.
  • הסראונד מאוד חשוב עבורי וארצה שיהיה דומיננטי.
  • הסנטר מאוד חשוב לי מכיוון שאני אוהב דיוק בצליל במיוחד בדיבור.
  • בס פחות חשוב לי.
  • רמקולים קדמיים פחות חשובים לי וכמעט תמיד אני מוריד אותם דרך ההגדרות ברסיבר.
לכן הלכתי על (בהתאמה לצרכים שלעיל):
  • קדמיים: זוג רמקולים שקועים מדגם speakercraft cinema 1 (זוג ב-3,800 ש״ח).
  • סנטר מאותו סוג רק ייעודי לסנטר: speakercraft cinema 1 (אחד במחיר של 1,900 ש״ח).
  • זוג רמקולים סראונד מדגם klipsch RS-52 (במחיר של 3,700 ש״ח).
  • סאב של klipsch R-10SW (במחיר של 1,800 ש״ח).
מאוד אשמח לדעה אישית מכם.
תודה.

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

ציינת שהסראונד חשוב לך ולכן גם השקעת סכום נכבד על האחוריים.
לדעתי זה לא נכון, מהסיבה הפשוטה שרוב הסאונד של סרט קולנוע לא עובר דרכם אלא דרך הסנטר...

בק"ב רב ערוצי הרמקולים הכי חשובים הם הסנטר - שממנו מגיע כל הדיבור , והסאבוופר - כל האפקטיים\פיצוצים וכו' מגיעים משם
חלוקת התקציב שלך צריכה לתת משקל עודף לשני הרמקולים הנ"ל מאשר לאחוריים.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

לדעתי, מלבד הסאב שאני יותר מתקשה להתייחס אליו - בחרת מערכת מעולה.
מצטער לציין שהחבר @Kermit טועה ובגדול.
הסראונד הם בדיוק אלה שמבדילים בין לשמוע מרמקולים, לבין לשמוע ממערכת קולנוע

twtw פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

Itay_Pollak כתב:לדעתי, מלבד הסאב שאני יותר מתקשה להתייחס אליו - בחרת מערכת מעולה.
מצטער לציין שהחבר @Kermit טועה ובגדול.
הסראונד הם בדיוק אלה שמבדילים בין לשמוע מרמקולים, לבין לשמוע ממערכת קולנוע
...
תודה רבה, נתת לי להרגיש שאני קצת מבין (למרות שבפועל אני לא).
ושלחתי לך הודעה בפייסבוק עוד מהשרשור הקודם :D

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

בזמנו כשעבדתי בחנות קולנוע ביתי - אלו היו הרמקולים השקועים המועדפים עליי.
אין ספק שזו הדרך. יחד עם הקליפש זו תהיה חוויה.
לגבי הסאב. הייתי מנסה לעלות לSVS אם אפשר. אבל לא קריטי בשלב זה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

מחזק את דברי איתי. זוג סראונד טוב עושה את ההבדל בין הנאה לבין אכזבה מפס קול של סרט.

מה שאני יכול להוסיף הוא שאתה לא צריך להינעל דווקא על סנטר מסויים כי הוא "מהמשפחה" של הקדמיים. זה, לדעתי מיתוס שצריך לנפץ. אם הסנטר חשוב לך - ובסרטים הוא מאוד חשוב, אז לך על אחד שאתה חושב שהוא גדול על החדר. ראשית מערכת הכיול תדאג להטמיע אותו כדי שהוא לא ירגיש כמו בן חורג ושנית אתה תרגיש הבדל אדיר לטובה כשפס הקול יופנה אליו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

twtw פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Catskinner כתב:מחזק את דברי איתי. זוג סראונד טוב עושה את ההבדל בין הנאה לבין אכזבה מפס קול של סרט.

מה שאני יכול להוסיף הוא שאתה לא צריך להינעל דווקא על סנטר מסויים כי הוא "מהמשפחה" של הקדמיים. זה, לדעתי מיתוס שצריך לנפץ. אם הסנטר חשוב לך - ובסרטים הוא מאוד חשוב, אז לך על אחד שאתה חושב שהוא גדול על החדר. ראשית מערכת הכיול תדאג להטמיע אותו כדי שהוא לא ירגיש כמו בן חורג ושנית אתה תרגיש הבדל אדיר לטובה כשפס הקול יופנה אליו.
...
יש לך חלופה לסנטר שקוע?

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #8 

Catskinner כתב:מחזק את דברי איתי. זוג סראונד טוב עושה את ההבדל בין הנאה לבין אכזבה מפס קול של סרט.

...
·במקרה הזה, אני חייב לחלוק עליך.
ממה שאני יודע, הפתרון האופטימלי הוא 3 רמקולים זהים לשלישייה הקדמית וזה בדיוק מה שיש כאן (אולי לא שמת לב כי כתבת "משפחה") ככה שאני לא רואה הרבה הגיון בלחפש סנטר אחר.
אני יודע שמקובל כאן לומר שסנטר מאותה משפחה (קרי סנטר דומה ולא זהה לקדמיים, להבדיל מהמקרה כאן) זה מיתוס אבל יש בו הרבה מין האמת. פרט לדיאלוג שמגיע מהסנטר, הוא משמש לבניית הבמה הקדמית (סליחה על ההשאלה מעולם הסטריאו) ואם יש הבדל שמיע בין הסנט לקדמיים זה הורס אותה. למשל אם יש אפקט שעובר מימין לשמאל והאוזן מצליחה לתפוס הבדלים בין הרמקולים אז כל האפקט יהרס שהרי מטרתו לגרום לנו להרגיש שמשהו עבר מימין לשמאל באופן חלק לחלוטין כאילו שאין 3 רמקולים אלא אינסוף.
מערכת הכיול בסך הכל משמיעה רעש לבן כדי לתזמן (מדידת מרחק) ולאזן (מדידת עוצמת רעש) את כל הרמקולים לנקודות השמיעה. היא לא מבטלת את ההבדלים ביניהם (לו זה היה ככה, אז מה הטעם לחפש רמקול סנטר טוב יותר אם מערכת הכיול תגרום לו להישמע ממילא כמו השאר ותבטל את עליונותו הסונית?).

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #9 

מסכים עם אלון מהסיבה שהרבה יותר קל לתאם את גוון הצליל כאשר מדובר בסנטר מאותה חברה ומאותה סדרה כמו הקדמיים.
זו אמירה בהכללה וכבר נוכחתי שאפשר לתאם את גוון הצליל כאשר מדובר בסנטר שונה אלא שזה מצריך עבודת כיול רבה.
ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”