המלצה לרמקולים
צריך את עזרתכם חברים.
יש לי 2 רמקולים ענקיים של WESTA שדווקא נותנים בראש אבל אני מעוניין להחליף אותם ברמקולים "מדפיים" כאלו שיהיה הגיוני יותר לשים על השולחן במקום הנוחכים.
אין לי בעיה לשים 2000 שקל אבל השאלה היא אם באמת שווה להחליף את הרמקולים ברמקולים קטנים יותר ויהיה פה סוג של מגמת שיפור.
מבכינת טעם אני אוהב שהרמקולים שלי הם FLATS בלי בוסטרים וכאלו ושהסאונד יצא בול כמו שהוא אמור להיות מהמיקס של המפיק מהאולפן שהוציא את המוסיקה , ככה שאין צורך בבוסטרים של בסים וכל מיניי סאבים מפחידים ושטויות כאלו כי אני לא אוהב את זה.
אני רק יוסיף שיש לי מגבר HARMAN/KARDON מדגם AVR 142 והתפקיד ראשי של כל החבילה הוא להגביר לי את המוסיקה מהמחשב שהפטיפון מחובר גם הוא ומדי פעם אני מאזין לו גם כן.
יש לי 2 רמקולים ענקיים של WESTA שדווקא נותנים בראש אבל אני מעוניין להחליף אותם ברמקולים "מדפיים" כאלו שיהיה הגיוני יותר לשים על השולחן במקום הנוחכים.
אין לי בעיה לשים 2000 שקל אבל השאלה היא אם באמת שווה להחליף את הרמקולים ברמקולים קטנים יותר ויהיה פה סוג של מגמת שיפור.
מבכינת טעם אני אוהב שהרמקולים שלי הם FLATS בלי בוסטרים וכאלו ושהסאונד יצא בול כמו שהוא אמור להיות מהמיקס של המפיק מהאולפן שהוציא את המוסיקה , ככה שאין צורך בבוסטרים של בסים וכל מיניי סאבים מפחידים ושטויות כאלו כי אני לא אוהב את זה.
אני רק יוסיף שיש לי מגבר HARMAN/KARDON מדגם AVR 142 והתפקיד ראשי של כל החבילה הוא להגביר לי את המוסיקה מהמחשב שהפטיפון מחובר גם הוא ומדי פעם אני מאזין לו גם כן.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לא מכיר את הרמקולים שלך אז קצת קשה לי להשוות רמקולים אחרים אליהם.
בטוח שיש מדפיים שיהיו טובים יותר מהרמקולים שלך.
די בטוח שיש כאלו גם בטווח מחיר של 2000 ש"ח
אין דבר כזה רמקול flat.
שואפים להגיע לשם, אבל זה בלתי אפשרי (עניין מסובך מבחינת תכנון הרמקול)
ברמקולים זולים נוטים להדגיש באסים ובכך להבליט אותם לרוכש הפוטנציאלי.
גם הנאמנות למקור, שאתה מחפש לא קיימת במציאות.
קח את המערכת שאיתה ערכו את הסאונד, תוציא אותה מהאולפן, והיא תישמע שונה לגמרי.
(למען האמת, גם כשאתה שומע רמקולים בחנות הם נשמעים שונה מאשר בבית שלי ו\או שלך, נשארת חתימת הצליל, אבל בכל זאת קצת שונה.
וגם כשמחברים רמקולים לשתי הגברות שונות הם נשמעים שונה)
בוא נגלה לך סוד - גם כשאני ואתה שומעים מערכת מסויימת באותו חדר ובאותם תנאים בדיוק, אנחנו לא שומעים אותו דבר.
הסאב המפחיד נועד לשחזר באסים שהרמקולים לא מסוגלים לשחזר באותה רמה של יכולת. (מה לעשות, כדי לייצר באס בתדר 40 הרץ ופחות, צריך דרייבר גדול)
הוא לא נועד כדי להפציץ באסים.
כשעובדים איתו נכון, נהנים מבאסים טובים, אבל לא מודעים לקיומו של הסאב בחדר.
בקיצור, כדאי שתלך לשמוע רמקולים בחנויות, ותחליט אם יש הבדל כזה המצדיק החלפה של הרמקולים שלך.
בטוח שיש מדפיים שיהיו טובים יותר מהרמקולים שלך.
די בטוח שיש כאלו גם בטווח מחיר של 2000 ש"ח
אין דבר כזה רמקול flat.
שואפים להגיע לשם, אבל זה בלתי אפשרי (עניין מסובך מבחינת תכנון הרמקול)
ברמקולים זולים נוטים להדגיש באסים ובכך להבליט אותם לרוכש הפוטנציאלי.
גם הנאמנות למקור, שאתה מחפש לא קיימת במציאות.
קח את המערכת שאיתה ערכו את הסאונד, תוציא אותה מהאולפן, והיא תישמע שונה לגמרי.
(למען האמת, גם כשאתה שומע רמקולים בחנות הם נשמעים שונה מאשר בבית שלי ו\או שלך, נשארת חתימת הצליל, אבל בכל זאת קצת שונה.
וגם כשמחברים רמקולים לשתי הגברות שונות הם נשמעים שונה)
בוא נגלה לך סוד - גם כשאני ואתה שומעים מערכת מסויימת באותו חדר ובאותם תנאים בדיוק, אנחנו לא שומעים אותו דבר.
הסאב המפחיד נועד לשחזר באסים שהרמקולים לא מסוגלים לשחזר באותה רמה של יכולת. (מה לעשות, כדי לייצר באס בתדר 40 הרץ ופחות, צריך דרייבר גדול)
הוא לא נועד כדי להפציץ באסים.
כשעובדים איתו נכון, נהנים מבאסים טובים, אבל לא מודעים לקיומו של הסאב בחדר.
בקיצור, כדאי שתלך לשמוע רמקולים בחנויות, ותחליט אם יש הבדל כזה המצדיק החלפה של הרמקולים שלך.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
לו אני אתה, הייתי מעיף את הרסיבר , את הרמקולים עדיף להשאיר כי הם טובים בהחלט.
חפש מגבר\רסיבר סטריאו איכותי ותהנה מסאונד טוב יותר.
חפש מגבר\רסיבר סטריאו איכותי ותהנה מסאונד טוב יותר.
אז ככה ...
אנ גר אצל ההורים ואמא שלי בקשה שאני אחליף את הרמקולים ... לא נעים לי להגיד לה לא אבל מצד שני אם מדובר בהוצאה גדולה מידיי אז אני אשאר במצב הזה.
אבל דוגרי ? אני לא אשקר , אני רוצה לשדרג את המערכת שלי אבל שוב פעם מדובר בהוצאה כזו ואחרת אז יש רצוי ויש מצוי.
אם יש לכם המלצות לציוד שיעשה באמת שיפור אז אני אשמח לשמוע , בנוגע לחנויות - האם יש חנות טובה באיזור נתניה עמק חפר חדרה או רעננה ?
אגב ראמיראמי , מה רע ברסיבר שלי ? הוא מודרני והוא ממש סבבה , וגם זכור לי שהוא לא בדיוק זול.
אני אשמח שתסביר לי למה דווקא הוא הבעיה פה.
אנ גר אצל ההורים ואמא שלי בקשה שאני אחליף את הרמקולים ... לא נעים לי להגיד לה לא אבל מצד שני אם מדובר בהוצאה גדולה מידיי אז אני אשאר במצב הזה.
אבל דוגרי ? אני לא אשקר , אני רוצה לשדרג את המערכת שלי אבל שוב פעם מדובר בהוצאה כזו ואחרת אז יש רצוי ויש מצוי.
אם יש לכם המלצות לציוד שיעשה באמת שיפור אז אני אשמח לשמוע , בנוגע לחנויות - האם יש חנות טובה באיזור נתניה עמק חפר חדרה או רעננה ?
אגב ראמיראמי , מה רע ברסיבר שלי ? הוא מודרני והוא ממש סבבה , וגם זכור לי שהוא לא בדיוק זול.
אני אשמח שתסביר לי למה דווקא הוא הבעיה פה.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

הבעיה ברסיבר המודרני שלך שהסאונד בסטריאו (בהאזנה למוזיקה) אנמי.
הרסיבר הזה טוב יחסית בקולנוע ביתי.
גם אם תקנה רמקולים בעשרת אלפים עדיין התוצאה תישאר כפי שהיא כיום.
תחבר את הווסטרה האלה להגברה טרנזיסטורית ותהנה כפליים.
לגבי מיקום...תצטרך להחליף לרמקולים מדפיים קטנים ואיכותיים ואף תזדקק למגבר איכותי, אין פשרות באמצע.
הרסיבר הזה טוב יחסית בקולנוע ביתי.
גם אם תקנה רמקולים בעשרת אלפים עדיין התוצאה תישאר כפי שהיא כיום.
תחבר את הווסטרה האלה להגברה טרנזיסטורית ותהנה כפליים.
לגבי מיקום...תצטרך להחליף לרמקולים מדפיים קטנים ואיכותיים ואף תזדקק למגבר איכותי, אין פשרות באמצע.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

·אודי,האזנת לרסיבר שיש לו או לווסטרה שיש לו?...אני האזנתי.yehudaa כתב:אתה יכול להשאר עם הרסיבר שלך , קרוב לוודאי ההגברה שלו בסדר גמור .
אם אתה רוצה מדפיים טובים בתקציב יש לך את וורפידל 225 או 220 ....
אני מראש אומר שחבל להשקיע בקניית רמקולים לרסיבר הזה.
- Amir64
-
- גורו

רק חסר ה- "לדעתי".RAMIRAMI68 כתב:הבעיה ברסיבר המודרני שלך שהסאונד בסטריאו (בהאזנה למוזיקה) אנמי.
הרסיבר הזה טוב יחסית בקולנוע ביתי....
מה שלך נשמע אנמי, יכול להיות נהדר עבור מישהו אחר.
כל אחד והאוזניים שלו, הגדרה שונה של מה זה "נשמע טוב"
וצורת האזנה שונה, שגם משפיעה על האיכות הנדרשת.
יש הבדל בין ישיבה ב- sweet spot עם עיניים סגורות, והתמסרות של 100% קשב למוסיקה ולכל צליל הבוקע מהרמקולים, ובין שמיעת מוסיקה ברקע תוך כדי עבודה על המחשב למשל.
זה ממש לא נכון.RAMIRAMI68 כתב: גם אם תקנה רמקולים בעשרת אלפים עדיין התוצאה תישאר כפי שהיא כיום....
האם כשאתה שומע רמקולים שונים עם אותו רסיבר בחנות כולם נשמעים אותו דבר?
רמקולים טובים נשמעים הרבה יותר טוב עם אותה הגברה, מאשר רמקולים פשוטים.
הגברה טובה יותר, יכולה להפיק יותר מהרמקולים, אבל לא יכולה להוציא מרמקולים זולים מה שהם לא מסוגלים להפיק.
רק כשמגיעים לרמקולים מעבר ל- טובים, כאלו שמתקרבים כבר לקבוצת ה- High End, הרמקולים חושפים את חולשות ההגברה.
לא יעזור כלום. הרמקולים הם החלק הכי חשוב בשחזור הסאונד.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

''הרמקולים הם החלק הכי חשוב בשחזור הסאונד''
צודק ! ועל כן, כשיש רסיבר קולנוע ביתי בעל יכולת סטריאו תת רמה ,ולא רק ''לדעתי'' ובנוסף יישנם רמקולים טובים +...יש צורך להחליף את הרסיבר !
כל, אבל כלללל רמקול שיחובר לרסיבר הנ''ל יישמע לא טוב בסטריאו נ-ק-ו-ד-ה.
פותח השרשור מוזמן להביא אלי את הרסיבר שישודך ללמעלה מ-20 זוגות רמקולים ומוזמן להביא איתו את הרמקולים שיחוברו למגוון רחב של הגברה סטריאו טרנזיסטורית ולהחליט במו אוזניו...אני כבר יודע את מה שאתה רק מתחיל לנחש...הרסיבר יישמע גרוע עם כללל זוגות הרמקולים בהאזנה סטריאו למוזיקה,מהיכן לי לדעת? היה לי את הדגם המדובר ועוד דגמים רבים בסדרה הזו, כולם נשמעים אותו הדבר בסטריאו !
נחש מה עוד?...מכיוון שחיבתי לווסטרה מוכרת בפורום (לבטח לא מוכרת לך) אני נראש יודע שאם הרמקולים תקינים הבחור לא ירצה להיפרד מהם לאחר שיאזין להם בביתי.
יודע מה?...גם אתה תחליט כך לאחר שתאזין להם עם הגברה ראויה.
ולא, אין צורך ברמקול ברמה עולמית בכדי להנות ממוזיקה ונכון הוא הדבר גם לגבי הגברה.
צודק ! ועל כן, כשיש רסיבר קולנוע ביתי בעל יכולת סטריאו תת רמה ,ולא רק ''לדעתי'' ובנוסף יישנם רמקולים טובים +...יש צורך להחליף את הרסיבר !
כל, אבל כלללל רמקול שיחובר לרסיבר הנ''ל יישמע לא טוב בסטריאו נ-ק-ו-ד-ה.
פותח השרשור מוזמן להביא אלי את הרסיבר שישודך ללמעלה מ-20 זוגות רמקולים ומוזמן להביא איתו את הרמקולים שיחוברו למגוון רחב של הגברה סטריאו טרנזיסטורית ולהחליט במו אוזניו...אני כבר יודע את מה שאתה רק מתחיל לנחש...הרסיבר יישמע גרוע עם כללל זוגות הרמקולים בהאזנה סטריאו למוזיקה,מהיכן לי לדעת? היה לי את הדגם המדובר ועוד דגמים רבים בסדרה הזו, כולם נשמעים אותו הדבר בסטריאו !
נחש מה עוד?...מכיוון שחיבתי לווסטרה מוכרת בפורום (לבטח לא מוכרת לך) אני נראש יודע שאם הרמקולים תקינים הבחור לא ירצה להיפרד מהם לאחר שיאזין להם בביתי.
יודע מה?...גם אתה תחליט כך לאחר שתאזין להם עם הגברה ראויה.
ולא, אין צורך ברמקול ברמה עולמית בכדי להנות ממוזיקה ונכון הוא הדבר גם לגבי הגברה.
- Amir64
-
- גורו

שוב, יישמע לא טוב באזני מי?RAMIRAMI68 כתב:'
כל, אבל כלללל רמקול שיחובר לרסיבר הנ''ל יישמע לא טוב בסטריאו נ-ק-ו-ד-ה....
באוזניך? אני מקבל את הטענה.
באזני מישהו אחר שאתה לא מכיר, וגם אם מכיר, לא יודע מה רמת השמיעה שלו, מה ההגדרה שלו ל- טוב, מה ההעדפות שלו, או אפילו מה סגנון המוסיקה שהוא שומע, לא בטוח בכלל שהטענה שלך נכונה.
הוא כבר כתב בפוסט הראשון שהוא מעדיף את הרמקולים שלו Flat, ולשמוע כמו שהתכוונו באולפן,
למרות שאין דבר כזה, לא מבחינת הרמקולים, ולא מבחינת ההגברה המניעה אותם (גם לא מגבר הסטריאו הכי הכי שיש).
אם היה כזה דבר, היית רואה אצל כל האודיופילים המשוגעים לסטריאו, את אותה המערכת, שמסוגלת לבצע זאת.
דבר ראשון חברים תודה על התגובות.
אני מוסיקאי - בסיסט כבר 14 שנים ואני אוהב את הבסים שלי כמו שהם ולא מוגזמים כמו שיש לך במועדונים שבכוונת תחילה הבס מפציץ , אני אוהב לשמוע את הבס כמו שהוא נשמע ולא מוגזם כמו שיש ברוב המערכות עם הסאבים החיצוניים.
אני אשמח שתמליצו לי מה לעשות ולא רק לריב אם הרסיבר שלי טוב או לא טוב.
במה היתם מחליפים אותו אם היתם אני ?
אגב , כל הציוד שלי הוא יד שניה ואני לא מפחד מיד שניה ולהפך המחירים ממש טובים וכשהציוד במצב טוב אין סיבה להשקיע יותר מידיי ולקנות חדש.
אני מוסיקאי - בסיסט כבר 14 שנים ואני אוהב את הבסים שלי כמו שהם ולא מוגזמים כמו שיש לך במועדונים שבכוונת תחילה הבס מפציץ , אני אוהב לשמוע את הבס כמו שהוא נשמע ולא מוגזם כמו שיש ברוב המערכות עם הסאבים החיצוניים.
אגב , כל הציוד שלי הוא יד שניה ואני לא מפחד מיד שניה ולהפך המחירים ממש טובים וכשהציוד במצב טוב אין סיבה להשקיע יותר מידיי ולקנות חדש.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

MusBurger
רק לשם היידע, ציוד יד שניה לא מבטיח שהמחיר יהיה זול מחדש.
חפש מגבר או רסיבר סטריאו (לא קולנוע ביתי) משנות ה-70 תחילת ה-80
הבדל של שמיים וארץ בין ההרמן שיש לך כעת לבין הרמן C430 או C330
חפש גם :
marantz
sansui
luxman
onkyo
ובקיצור, כשתמצא משהו תשאל כאן לפני הרכישה.
בהצלחה.
רק לשם היידע, ציוד יד שניה לא מבטיח שהמחיר יהיה זול מחדש.
חפש מגבר או רסיבר סטריאו (לא קולנוע ביתי) משנות ה-70 תחילת ה-80
הבדל של שמיים וארץ בין ההרמן שיש לך כעת לבין הרמן C430 או C330
חפש גם :
marantz
sansui
luxman
onkyo
ובקיצור, כשתמצא משהו תשאל כאן לפני הרכישה.
בהצלחה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
למען האמת סאב זה כנראה בהחלט דבר מבורך, גם הרמקולים הטובים ביותר לרוב לא יורדים מ-40Hz, ויש עולם ומלאו מתחת לתדר הזה ש-99% אחוז מבעלי הרמקולים יוכלו להנות ממנו רק עם סאב..
יש לי רמקולים "שלפי גראפים" מגיעים ל-42Hz, בהחלט הייתי רוצה לשמוע סאב איתם ולראות בעצמי את האפקט המתקבל.
יש לי רמקולים "שלפי גראפים" מגיעים ל-42Hz, בהחלט הייתי רוצה לשמוע סאב איתם ולראות בעצמי את האפקט המתקבל.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- Amir64
-
- גורו

בסרטים יש יותר תוכן בתדרים מתחת ל- 40Hz.IamEzio כתב:למען האמת סאב זה כנראה בהחלט דבר מבורך, גם הרמקולים הטובים ביותר לרוב לא יורדים מ-40Hz, ויש עולם ומלאו מתחת לתדר הזה ש-99% אחוז מבעלי הרמקולים יוכלו להנות ממנו רק עם סאב..
יש לי רמקולים "שלפי גראפים" מגיעים ל-42Hz, בהחלט הייתי רוצה לשמוע סאב איתם ולראות בעצמי את האפקט המתקבל....
במוזיקה, מעט מאוד כלים יורדים לשם.
כלים כמו טובה, קונטרה באס, עוגב...
- Amir64
-
- גורו

ללא שאלה של תקציב, במקומך הייתי הולך על מגבר סטריאו, וזוג רמקולים טובים.MusBurger כתב:דבר ראשון חברים תודה על התגובות.
אגב , כל הציוד שלי הוא יד שניה ואני לא מפחד מיד שניה ולהפך המחירים ממש טובים וכשהציוד במצב טוב אין סיבה להשקיע יותר מידיי ולקנות חדש....
פשוט כי מגבר סטריאו מתוכנן לעשות רק את זה, ורסיבר מכיל הרבה דברים אחרים שאתה משלם עליהם ולא משתמש בהם, וחלקם, בגלל פשרות שונות פוגע ביכולות הסטריאו, כי סטריאו זה בערך הדבר האחרון שמצפים שהרסיבר יבצע.
כל זה, במסגרת התיאוריה.
בפועל, אצלך, הבעיה היא גודל רמקולים, ותקציב נמוך, ולכן הייתי מחפש רמקולים חלופיים, ולא מוציא כסף על רסיבר או מגבר.
לגבי הסאב - באסים מוגזמים קיימים רק כאשר בעלי הסאב עושים זאת בעצמם. (אוהבים בום בום)
מטרת הסאב היא להוריד את העומס של הבאסים מרמקולים שלא מתמודדים טוב עם באסים, כך שיוכלו להתמקד בתחום שהם יותר טובים בו - תדרי היי ומיד.
מטרה שנייה היא להפיק תדרי באס שהרמקולים כלל לא מסוגלים להפיק.
כשקובעים נכון את שילוב הסאב עם הרמקולים (מבחינת מיקום ועוצמת ניגון), לא מרגישים שהוא קיים.
פשוט שומעים כללית טוב יותר מאשר באותה מערכת ללא הסאב.
בחיבור סאב למגבר סטריאו אתה חייב מד דציבלים כדי לכוון את עוצמת הסאב כמו שצריך, מה שמערכת הכיול עושה עבורך ברסיבר.
תודה על התגובה המפורטת.Amir64 כתב:ללא שאלה של תקציב, במקומך הייתי הולך על מגבר סטריאו, וזוג רמקולים טובים.......
פשוט כי מגבר סטריאו מתוכנן לעשות רק את זה, ורסיבר מכיל הרבה דברים אחרים שאתה משלם עליהם ולא משתמש בהם, וחלקם, בגלל פשרות שונות פוגע ביכולות הסטריאו, כי סטריאו זה בערך הדבר האחרון שמצפים שהרסיבר יבצע.
כל זה, במסגרת התיאוריה.
בפועל, אצלך, הבעיה היא גודל רמקולים, ותקציב נמוך, ולכן הייתי מחפש רמקולים חלופיים, ולא מוציא כסף על רסיבר או מגבר.
לגבי הסאב - באסים מוגזמים קיימים רק כאשר בעלי הסאב עושים זאת בעצמם. (אוהבים בום בום)
מטרת הסאב היא להוריד את העומס של הבאסים מרמקולים שלא מתמודדים טוב עם באסים, כך שיוכלו להתמקד בתחום שהם יותר טובים בו - תדרי היי ומיד.
מטרה שנייה היא להפיק תדרי באס שהרמקולים כלל לא מסוגלים להפיק.
כשקובעים נכון את שילוב הסאב עם הרמקולים (מבחינת מיקום ועוצמת ניגון), לא מרגישים שהוא קיים.
פשוט שומעים כללית טוב יותר מאשר באותה מערכת ללא הסאב.
בחיבור סאב למגבר סטריאו אתה חייב מד דציבלים כדי לכוון את עוצמת הסאב כמו שצריך, מה שמערכת הכיול עושה עבורך ברסיבר....
השאלה שלי היא , דבר ראשון - המלצה לדגם ספציפי ?
דבר שני - אם אני אגדיל את התקציב שלי בכ500-1000 שקל יהיה הבדל במה שאני אוכל להסיג ?
דבר אחרון הוא שאני לא בדיוק מבין למה "מגבר" טרנזיסטורי יעשה הבדל ענק בין מה שיש לי עכשיו , רסיבר ואם אפשר לדוגמה למגבר סטריאו טוב וזול ? אם יש חייה כזו.
קניתי בזמנו את כל העסק הזה כולל פטיפון Audio technica 120 lp מבחור ב2000 שקל שאולי בדיעבד לא היה עסק מדהים או משתלם אבל התלהבתי והבנתי שרק הפטיפון עצמו עולה בסביבות ה1400 + כחדש , ושלי בא משופץ עם יופי של מחט SURE ובכללי נהנתי ממה ששמעתי לאומת פטיפון של חבר שנשמע כמו *** ...
·
- Amir64
-
- גורו

אני לא אוהב לתת המלצה לרמקול ספיציפי, פשוט מהסיבה שמה שמוצא חן בעיני, לא בטוח שמוצא חן בעיניך.
דרך אגב, אני עליתי הרבה במחיר הרמקולים, כי לא מצא חן בעיני כל מה ששמעתי במחיר שתיכננתי מראש.
הגישה שלי היא שאתה חייב ללכת לחנויות, ולשמוע רמקולים, גם כאלו (במסגרת מיגבלות הגודל שאתה מחפש) שעולים הרבה יותר.
זאת כדי שתדע להחליט לעצמך מה הכיוון שאתה אוהב יותר, ואז להחליט מה הכי קרוב לזה, במסגרת התקציב שלך.
הבדל של 500 ש"ח יכול להיות גם על אותו דגם בין חנות לחנות, כך שזה כשלעצמו לא אומר הרבה.
לגבי סוג ההגברה, זו מלחמת עולם של אוהבי טכנולוגיות שונות.
עבור הרבה "אודיופילים" מה שישן יותר בהכרח גם טוב יותר.
עד היום יש משוגעים למגברי מנורות ואקום, והם יישבעו לך שזו ההגברה הטובה ביותר.
אותו דבר עם הגברה טרנזיסטורית.
אחריה באה הגברה על ציפ,
ולפני כמה שנים, החלה מהפכת הגברה דיגיטאלית Class D, שבהתחלה קטלו אותה כמתכתית, ושאר כינויי גנאי, והיום יש רבים שמשבחים אותה.
לדעתי, אם אתה לא משוגע לדבר (ואתה לא, אם אתה שואל את השאלה הזו) , אל תכנס בכלל למלחמה הזו.
לכל שיטת הגברה יש רשימה של יתרונות וחסרונות, וכל אחד רואה רק את הייתרונות בשיטה שהוא בחר\אוהב.
דרך אגב, אני עליתי הרבה במחיר הרמקולים, כי לא מצא חן בעיני כל מה ששמעתי במחיר שתיכננתי מראש.
הגישה שלי היא שאתה חייב ללכת לחנויות, ולשמוע רמקולים, גם כאלו (במסגרת מיגבלות הגודל שאתה מחפש) שעולים הרבה יותר.
זאת כדי שתדע להחליט לעצמך מה הכיוון שאתה אוהב יותר, ואז להחליט מה הכי קרוב לזה, במסגרת התקציב שלך.
הבדל של 500 ש"ח יכול להיות גם על אותו דגם בין חנות לחנות, כך שזה כשלעצמו לא אומר הרבה.
לגבי סוג ההגברה, זו מלחמת עולם של אוהבי טכנולוגיות שונות.
עבור הרבה "אודיופילים" מה שישן יותר בהכרח גם טוב יותר.
עד היום יש משוגעים למגברי מנורות ואקום, והם יישבעו לך שזו ההגברה הטובה ביותר.
אותו דבר עם הגברה טרנזיסטורית.
אחריה באה הגברה על ציפ,
ולפני כמה שנים, החלה מהפכת הגברה דיגיטאלית Class D, שבהתחלה קטלו אותה כמתכתית, ושאר כינויי גנאי, והיום יש רבים שמשבחים אותה.
לדעתי, אם אתה לא משוגע לדבר (ואתה לא, אם אתה שואל את השאלה הזו) , אל תכנס בכלל למלחמה הזו.
לכל שיטת הגברה יש רשימה של יתרונות וחסרונות, וכל אחד רואה רק את הייתרונות בשיטה שהוא בחר\אוהב.
·IamEzio כתב:למען האמת סאב זה כנראה בהחלט דבר מבורך, גם הרמקולים הטובים ביותר לרוב לא יורדים מ-40Hz, ויש עולם ומלאו מתחת לתדר הזה ש-99% אחוז מבעלי הרמקולים יוכלו להנות ממנו רק עם סאב..
יש לי רמקולים "שלפי גראפים" מגיעים ל-42Hz, בהחלט הייתי רוצה לשמוע סאב איתם ולראות בעצמי את האפקט המתקבל....
קח דיסק תדרים ותבדוק עד כמה הרמקולים שלך יורדים נמוך באמת.
הגרפים מראים לך נתוני בדיקה מאוד מסוימים שהחברה עשתה בתנאים שנוח לה.
דומה לנתוני צריכת דלק שמפרסמים לגבי רכבים. מישהו אי פעם הצליח להגיע בפועל לצריכת הדלק הרשמית ?
ארז
שלום אנשים שאלה לי אליכם.
אחרי שהבנתי שלהחליף את הרסיבר HK יכול לעשות רק טוב התחלתי לחפש מגברים של NAD .
מישהו הציע לי NAD 705 במחיר של 650 שקל , אני לא מכיר ולא מצאתי יותר מידי עליו אבל הבנתי שמדובר ברסיבר ולא במגבר , מה שמעלה בי חשש שאולי זה לא דבר נכון לעשות להחליף רסיבר ברסיבר כשאני מחפש מגבר ולא עוד רסיבר , בכללי רציתי לדעת מה אתם אומרים על הרסיבר הזה ואם זה נשמע הגיוני לעשות את ההחלפה הזו?
מה גם שהיתה הזדמנות לקנות מגבר NAD ממישהו בזול אבל הוא מכר כבר למישהו אחר.
בקיצור אני טיפונת מיואש כי אני ממש נעול על NAD וחוץ מהנאד שהציעו לי ה705 אני לא מוצא משהו שנכנס לתקציב שלי.
יש מישהו שמוכר פה באתר את הC 370 והוא נראה מפחיד ויש עליו רק דברים טובים אבל הוא יקר לי לצערי.
מקווה שמישהו יכול לזרוק לי עצם.
אגב התקציב למגבר הוא עד 1500 שקל.
אחרי שהבנתי שלהחליף את הרסיבר HK יכול לעשות רק טוב התחלתי לחפש מגברים של NAD .
מישהו הציע לי NAD 705 במחיר של 650 שקל , אני לא מכיר ולא מצאתי יותר מידי עליו אבל הבנתי שמדובר ברסיבר ולא במגבר , מה שמעלה בי חשש שאולי זה לא דבר נכון לעשות להחליף רסיבר ברסיבר כשאני מחפש מגבר ולא עוד רסיבר , בכללי רציתי לדעת מה אתם אומרים על הרסיבר הזה ואם זה נשמע הגיוני לעשות את ההחלפה הזו?
מה גם שהיתה הזדמנות לקנות מגבר NAD ממישהו בזול אבל הוא מכר כבר למישהו אחר.
בקיצור אני טיפונת מיואש כי אני ממש נעול על NAD וחוץ מהנאד שהציעו לי ה705 אני לא מוצא משהו שנכנס לתקציב שלי.
יש מישהו שמוכר פה באתר את הC 370 והוא נראה מפחיד ויש עליו רק דברים טובים אבל הוא יקר לי לצערי.
מקווה שמישהו יכול לזרוק לי עצם.
אגב התקציב למגבר הוא עד 1500 שקל.