שלום,
התקציב שלי ללפטופ מאוד מוגבל אבל אני חייב לקנות לפטופ בהקדם לבן שלי בכיתה י"ב כי הוא מריץ סימולציות של אנדרואיד לצרכי בי"ס ובלפטופ הנוכחי אין מספיק זיכרון. מדובר על מכשיר ישן עם 32-bit אז הרחבת זיכרון לא תעזור.
במכשיר הנוכחי יש לו 4GB זיכרון והסימולציות אנדרואיד האלה ממש זוללות זיכרון: 2GB.
לניידות של המחשב אין חשיבות, הוא נמצא תמיד באותו מקום. הוא מחובר רק ב WiFi וגם סוללה לא חשובה.
אחרי בדיקה מפורטת אני סגור על אחד מ 2 הדגמים הבאים. אשמח לשמוע דעות לגביהם.
צריך לזכור שצריך את הלפטופ רק ל 10 חודשים ואחריהם הוא ישמש רק לצפיה בסרטים לכן אין טעם להשקיע במכשיר חזק.
1. HP 250 G5 W4M91EA: הכי זול בזאפ 1,300 ש"ח. הרחבת זיכרון ל 8GB עוד 200 ש"ח. סה"כ 1,500 ש"ח.
יתרונות:
- מדובר בסדרה מוזלת ביתית של HP עם ביקורות לא רעות באינטרנט.
- ב G5 (לעומת G4) יש מסך ברזולוציה Full HD.
- מחיר שמתאים יותר לתקציב שלי
חסרונות:
- אחריות לשנה בלבד , ע"י HP
- מעבד Intel Core i3 לעומת i5 בדגם השני, עדיין מדובר במכשיר שיצא ב 2016.
2. Asus X540LA-XX188D: מחיר 2,000 ש"ח. לא ביררתי אפשרות להרחבת זיכרון ל 8GB אבל אני מניח שגם פה זה יעלה 200 ש"ח והמחיר הסופי יהיה 2,200 ש"ח.
יתרונות:
- מעבד i5 לעומת i3 בדגם של HP.
- 3 שנות אחריות
חסרונות:
- מסך לא Full HD
- מחיר גבוה יותר
- 2 פורטים של USB לעומת 3 פורטים ב HP
- מחיר גבוה יותר ב 700 ש"ח לעומת ה HP
הנטיה שלי בינתיים היא לקנות את ה HP אבל אני עדיין מתלבט.
אשמח לקבל חוות דעת קונקרטיות לגבי 2 הדגמים האלה. ביום ראשון כנראה אקנה את המחשב.
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
יש הבדל בביצועים בין המעבדים, אני מניח שבשני המחשבים שציינת מדובר על דור 5 של אינטל.
אבל סביר שלאור המשימה הקצרה הנדרשת i3 יספק אתכם.
אולי שווה להשקיע את ההפרש בכונן SSD, כונן כזה ישפר משמעותית את ביצועי המחשב וההרגשה הכללית בשימוש (200 ש"ח ל120GB)
אולי שווה להשקיע את ההפרש בכונן SSD, כונן כזה ישפר משמעותית את ביצועי המחשב וההרגשה הכללית בשימוש (200 ש"ח ל120GB)
תודה על העצה לגבי i3.wallalon כתב:יש הבדל בביצועים בין המעבדים, אני מניח שבשני המחשבים שציינת מדובר על דור 5 של אינטל.
אולי שווה להשקיע את ההפרש בכונן SSD, כונן כזה ישפר משמעותית את ביצועי המחשב וההרגשה הכללית בשימוש (200 ש"ח ל120GB)...
לגבי הכונן: אתה צודק אבל בשביל צפיה בסרטים HDD רגיל לא עשה בעיות גם במחשב הישן גם בסרטים עם איכות HD.
הוא כנראה יתקין KODI על המחשב ולפעמים יחבר ב HDMI לטלוויזיה בחדר שלו או יצפה דרך המסך של הלאפטופ, לא יותר מזה.
במשחקים הוא כמעט לא נוגע וגם כששיחק בעבר היה מדובר במשחקים קלי משקל ללקוח (המחשב שלו) כמו Counter Strike.
אז בינתיים ה HP עם i3 עדיין מוביל