כמה בעייתי צמר סלעים\זכוכית מבחינה בריאותית?
-
mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
אני חושב לבנות לוכדי באסים כדי לשים אותם בפינות החדר, הבעיה היא שהחומר היחיד שכנראה יעשה את העבודה זה צמר סלעים\זכוכית.
המערכת נמצאת בחדר שינה, מה שאומר שבריאות זה הדבר החשוב ביותר ואם יש אפילו חשש בעניין אין סיכוי שאוציא את זה לפועל.
השאלה היא האם כיסוי הצמר בבד לא נושם יעשה את העבודה או שעדיין יש חשש.
וגם אני מתכנן לבנות לוחות לבליעה של תדרים גבוהים יותר, אני אמקם אותם סנטימטרים ספורים ממקום ההאזנה, ממש מעל המיטה. ואני רוצה להישתמש באותו צמר... אז אותה שאלה חלה גם על הלוחות האקוסטיים.
המערכת נמצאת בחדר שינה, מה שאומר שבריאות זה הדבר החשוב ביותר ואם יש אפילו חשש בעניין אין סיכוי שאוציא את זה לפועל.
השאלה היא האם כיסוי הצמר בבד לא נושם יעשה את העבודה או שעדיין יש חשש.
וגם אני מתכנן לבנות לוחות לבליעה של תדרים גבוהים יותר, אני אמקם אותם סנטימטרים ספורים ממקום ההאזנה, ממש מעל המיטה. ואני רוצה להישתמש באותו צמר... אז אותה שאלה חלה גם על הלוחות האקוסטיים.
-
mikel1999
- חבר ותיק

יצא לך לברר קצת לפני שבאמת אין שום בעיה מבחינת הצמר למרות שעטפת פעמיים?wegabi כתב:ליתר בטחון, תעטוף פעמיים, זה מה שאני עשיתי.
בפעם הראשונה בסדין ישן שעשה כבר את שלו, ועיטוף חיצוני במשהו שנראה נורמלי (אני קניתי בד מאט דמוי קטיפה לחדר ק"ב)...
-
mikel1999
- חבר ותיק

·better safe then sorryyehudaa כתב:זה שלא מומלץ שיצאו חלקיקים של צמר סלעים\זכוכית זה דבר ידוע .
זה לא אמור להיות מדע טילים , פשוט תארגן בד שנראה יפה , וגם שאוטם ברמה סבירה , לא חייב אטום לגמרי אפשר טיפלה אוריריות ....
טוב יאללה שכנעתם אותי, תודה.
אז אני כנראה יעשה את זה, אני אצור קשר עם גולמט ביום ראשון אבל עד אז...
יש למישהו מושג אם הם בכלל מוכנים למכור כמויות קטנות?
וגם, למישהו פה יש את הידע או דרך לחשב מה אצטרך כדי לבלוע את התדרים שאני צריך? (צריך שזה יהיה אפקטיבי מ\-70-80HZ ומטה)
כדי לרסן / לספוג תדרים בטווח שבין 70-80 הרץ - במידה ואתה מתכנן ליישם על הקיר ישירות (ללא הרחקה מהקיר) - אתה צריך עובי של 0.9 - 1.1 מטר
החישוב הוא פשוט - רבע מאורך הגל של התדר אותו אתה מעוניין לספוג.
במידה ואתה מתכנן הרחקה מהקיר תצטרך פחות עובי של צמ"ז.
במידה ואתה מתכנן הרחקה מהקיר תצטרך פחות עובי של צמ"ז.
-
mikel1999
- חבר ותיק

1.1-0.9 לא ממש ריאלי.dokman כתב:כדי לרסן / לספוג תדרים בטווח שבין 70-80 הרץ - במידה ואתה מתכנן ליישם על הקיר ישירות (ללא הרחקה מהקיר) - אתה צריך עובי של 0.9 - 1.1 מטר
במידה ואתה מתכנן הרחקה מהקיר תצטרך פחות עובי של צמ"ז....
מה זה צמ"ז? יש אפשרות הרחקה מהקיר.
צמ"ז = צמר זכוכית
צמ"ס = צמר סלעים
ההנחה שאתה יכול להתמודד עם תדרים נמוכים ע"י הנחה של צמ"ז\צמ"ס עטוף בד על הקיר היא פשוט לא נכונה (כשמדברים על חדרים קטנים) - גפ אם תרחיק מהקיר.
זה יכול להיות טוב לספיגה של תדרים גבוהים
צמ"ס = צמר סלעים
ההנחה שאתה יכול להתמודד עם תדרים נמוכים ע"י הנחה של צמ"ז\צמ"ס עטוף בד על הקיר היא פשוט לא נכונה (כשמדברים על חדרים קטנים) - גפ אם תרחיק מהקיר.
זה יכול להיות טוב לספיגה של תדרים גבוהים
-
mikel1999
- חבר ותיק

לא יודע אם הזכרתי את זה פה בשרשור אבל החדר שלי בהחלט קטן, אז בעצם אתה אומר לי להיתיאש מראש בעניין?dokman כתב:צמ"ז = צמר זכוכית
צמ"ס = צמר סלעים
זה יכול להיות טוב לספיגה של תדרים גבוהים...
@mikel1999
·
יש אכן נוהגים לשים כמות נכבדה של בולעים ומפזרים בשביל הטיפול האקוסטי .
אבל בדרך כלל יש בעיות גם בתדרים גבוהים יותר מ 70HZ ,
ככה שגם אם תעשה איזה חצי או שליש טיפול , יהיה לך שיפור גדול , לעומת חדר חשוף .
ישנם כאלה שעשו טיפול אקוסטי ועדיין יש להם הגבר גדול בתדר באס מסוים ,
מה שעושים פשוט עם אקולייזר תוכנתי , נקודתית מנחיתים את התדרים הבעייתים .
·
מה שעושים פשוט עם אקולייזר תוכנתי , נקודתית מנחיתים את התדרים הבעייתים .
-
mikel1999
- חבר ותיק

החדר כרגע ממש לא חשוף, יש המון ריהוט ומיטה גדולה בדיוק מול הרמקולים, אפילו הידהוד אין לי ממש בתדרים הנמוכים.yehudaa כתב:@mikel1999
·
מה שעושים פשוט עם אקולייזר תוכנתי , נקודתית מנחיתים את התדרים הבעייתים ....
הבעיה העיקרית שאני רוצה לפתור היא שיש חוסר איזון קטן בתדרים הנמוכים בגלל הסיבה הפשוטה שפינה אחת קרובה יותר מהשנייה, כל השאר זה בונוסים...
בתדרים גבוהים יותר מה70HZ דווקא חסר לי יותר ATTACK, אבל לא בטוח בכלל אם זה בגלל האקוסטיקה.
יכול להיות שאני אביא בקרוב כמות של ספוגי מלמין בזול, ואולי יהיה לי אפילו 10 לוחות גדולים לשחק אותם, מעניין אם יהיה אפשר להפוך אותם למעין לוכדי באס (ברור לי שלא יהיו אפקטיביים ב70HZ אבל אולי יש לי בעיה בתחום הגבוהה יותר שאני לא יודע על.
אני אעדכן.
·
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
אלה שני שאלות שונות , צמר סלעים שונה לחלוטין מצמר זכוכית . האחד לא מזיק בכלל , והשני מזיק מאוד . כמובן שחשיפה גדולה לחלקיקים קטנים גם מצמר סלעים היא לא טובה בכלל . אבל בפנים עטופים זה שטויות , הרבה פחות נזק לבריאות מאשר השטיח הסיני מתחת לרגליך אשר מדיף תרכובות אורגניות לא בריאות בכלל או הלקה מהשולחן עבודה . . .
צמר סלעים הוא החומר שאתה רוצה , גם מתפקד טוב יותר , קל יותר לעבוד איתו , לא מזיק לבריאות ויש אותו בדחיפות נכונה ברוב הארץ .
צמר זכוכית זה מוצר פשוט לא טוב ומסוכן .
צמר סלעים הוא החומר שאתה רוצה , גם מתפקד טוב יותר , קל יותר לעבוד איתו , לא מזיק לבריאות ויש אותו בדחיפות נכונה ברוב הארץ .
צמר זכוכית זה מוצר פשוט לא טוב ומסוכן .
-
mikel1999
- חבר ותיק

טוב אז הלוחות אצלי, מצב *** ומלאים אבק, קצת מבאס אבל במחיר שהשגתי אותם להיתלונן אין לי ממש זכות.
אני כנראה מתכוון למסגר אותם ולעטוף בבד דק נושם בגלל המראה הנוראי שלהם (מלמין אמור להיות לבן לא??),
יש לי שאלה... האם יש משמעות לכך שאני אשים לוחות ספוג אחד על השני מבחינת טווח התדרים? או שהדבר זניח בגלל הצפיפות הקבועה של הספוג?
אני כנראה מתכוון למסגר אותם ולעטוף בבד דק נושם בגלל המראה הנוראי שלהם (מלמין אמור להיות לבן לא??),
יש לי שאלה... האם יש משמעות לכך שאני אשים לוחות ספוג אחד על השני מבחינת טווח התדרים? או שהדבר זניח בגלל הצפיפות הקבועה של הספוג?
לשם הדיון והסדר הטוב -
הגורמים הבאים בארה"ב החליטו שצמר זכוכית אינו מסוכן לבריאות ואינו מסרטן -
National Toxicology Program ("NTP"), in June 2011
California's Office of Environmental Health Hazard Assessment ("OEHHA"), in November 2011
the International Agency for Research on Cancer ("IARC") in October 2001
מי שטוען שצמר זכוכית הוא חומר מסוכן או מזיק או מסרטן כנראה ביצע מחקרים מקיפים יותר שהניבו תוצאות שונות לגמרי או שהוא פשוט טועה.
כמובן שלא הייתי ממליץ להתחבק או ללכת לישון עם החומר ובטח לא לשפשף אותו לתוך העיניים - מגרד בטירוף.
הגורמים הבאים בארה"ב החליטו שצמר זכוכית אינו מסוכן לבריאות ואינו מסרטן -
National Toxicology Program ("NTP"), in June 2011
California's Office of Environmental Health Hazard Assessment ("OEHHA"), in November 2011
the International Agency for Research on Cancer ("IARC") in October 2001
מי שטוען שצמר זכוכית הוא חומר מסוכן או מזיק או מסרטן כנראה ביצע מחקרים מקיפים יותר שהניבו תוצאות שונות לגמרי או שהוא פשוט טועה.
כמובן שלא הייתי ממליץ להתחבק או ללכת לישון עם החומר ובטח לא לשפשף אותו לתוך העיניים - מגרד בטירוף.