Paypal & eBay - לא ניתן לשלם במטבע חוץ

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
minime פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #1 

שמתי לב לאחרונה שכאשר משלמים על מוצר באיביי ובוחרים בפייפאל כאמצעי התשלום,
אין יותר את האופציות הנ"ל כאשר משלמים עם פייפאל:
1. פייפאל יבצעו את ההמרה ל-₪ וחיוב
2. חיוב במטבע חוץ את הכרטיס.
בקיצור רק פייפאל מבצעת את ההמרה
.:קיבינימט:
הבעיה היא, אצל פייפאל הדולר שווה בדיוק 4₪ בעוד שהשער יציג של ה-$=3.7790 ושער ההמרה עומד היום על 3.8499,
כך שהמחיר שאנחנו רואים בעמוד המוצר ב-₪, אינו משקף את המחיר שנשלם בפייפאל. סטיה של 20₪~ על כל 100$.
כלומר אם מוצר עולה 100$. איביי יציגו בעמוד המוצר את המחיר לפי השער היציג ( מתחת למחיר ב$), משהו בסביבות 378₪ ובפועל פייפאל יגבו 400₪ כאשר נשלם דרכם.
ניסיתי לחפור בהגדרות בפייפאל ואיביי ולא מצאתי שום אופציה לבחור כפי שהיה במעמד הרכישה, שהחיוב יבוצע במט"ח ולא ב-₪ בכרטיס שמשויך לחשבון.
אני מפספס פה משהו?
אני מודע לכך שפייפאל ואיביי נפרדו אבל לא ברור לי מדוע העלימו את האפשרות הזו.
ממתין לתשובה מפייפאל...
נערך לאחרונה על ידי minime ב 16/09/2016 12:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

אתה מפספס
לפחות על בסיס רכישות שלי בשבוע האחרון.
יכול להיות שבחרת שכברירת מחדל תבוצע המרה לשקלים ולכן אתה לא רואה האפשרות?

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #3 

גם לי זה קרה בעבר(לפני כחודשיים שלושה) והייתי מקבל הודעת שגיאה שהתשלום שלי לא תקין, יצרתי קשר עם paypal מעל שלושה פעמים וכל פעם קישקשו לי משהו אחר(שהדפדפן שלי לא תקין, תשלם רק עם אקפלורר, בעייה במחשב וכ') והם לא מצאו את הבעייה והייחס בשיחה האחרונה היה מאוד מזלזל) בהמשך הבנתי שאם אני משלם בשקלים (ההמרה של PP) התשלום עובר ללא בעיות, כמובן שזה מאוד עצבן אותי.
הפתרון שלי בebay זה התשלום האוטמטי (שלא צריך להכניס סיסמא של PP כל פעם), נרשמים פעם אחת וזהו, בתשלום האוטומטי אני משלם במטבע מקומי ואין לי בעיות.

הנקמה שלי ב PP שעכשיו את על הקניות שהייתי עושה באתרים שניתן לשלם גם באשראי אני לא משלם יותר בPP גם אם זה יקח לי קצת יותר זמן ויבקשו ממני הוכחות שהכרטיס אכן שלי.

minime פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Borderline1 כתב:אתה מפספס
לפחות על בסיס רכישות שלי בשבוע האחרון.
יכול להיות שבחרת שכברירת מחדל תבוצע המרה לשקלים ולכן אתה לא רואה האפשרות?
...
·
על זה אני מדבר.
אין יותר את האפשרות הזאת.
חשבון האיביי שלי מקושר לפייפאל.
משהו השתנה כאשר לוחצים על הצ'קאוט ובוחרים בפייפאל. אין אופציה לשנות שום דבר כפי שהיה עד לפני חודשיים.
איביי כבר לא מה שהיה. אני רוכש לרוב רק מוצרים בעלי ערך נמוך באיביי, כך שלא שמתי לב שהאופציה נעלמה.

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #5 

לא קיים אצלי. הכל רגיל. האופצייה עדיין שם.
החשבון שלי לא מקושר אולי בגלל זה.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #6 

תשומת ליבך שתלוי מאיזה פלטפורמה אתה גולש, אייפד, פלאפון או מחשב ביתי. בדוק במחשב הביתי ותראה שאין בעיה להמיר

minime פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני גולש מהמחשב אבל יש מצב שאתה צודק
אני עכשיו שם לב ללינק שאני מופנה אליו במהלך התשלום.
משום מה מופיע mbuy ואפילו בסוף redirect=mobile.
ניסיתי להיכנס עם דפדפן אחר, ממחשב אחר ואותה תוצאה.
הזוי, חשבתי לרגע שיש לי איזה וירוס...
[img2=600x263]http://i65.tinypic.com/23t16h5.png[/img2]

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

תאמין לי אותי זה שיגע יותר, בארץ אני קונה רק דלק ואוכל כל השאר באמזון ואיבי,יש לי שני חשבונות בנק בחול, חשבון בנק בארץ וכרטיסי אשראי בהתאם.
העסק מסובך שכן בחשבון הישראלי גם הוא מוגדר כחשבון מטח יש שתי בעיות מרכזיות, הראשונה מטח משמע רק יורו ודולר אין אפשרות לפאונד לדוגמא ואמזון אנגליה די שימושי אצלי, השניה חייבים לדאוג כל הזמן ליתרת אשראי מטח אחרת חריגה של דולר אחד והבנק רוכש לך את הדולר החסר מידית בתוספת 27 ש״ח עמלה. דולר יקר מאד....
בשורה התחתונה הזנתי לפי פאל את כל כרטיסי האשראי הישראלים( מומלץ כי ברגע שנחסם לך כרטיס מסיבה כל שהיא לוקח זמן לאישור החדש) , את כל חשבונות הבנק הזרים(לא ניתן להזין כרטיסי אשראי זרים). ובכל קניה אני נדרש להחליט מהיכן לשלם.
בפיסי זה קל, בנייד או באייפד זה דרעק.
נושא העמלות נראה בולשיט אבל למי שקונה הרבה זה קריטי. אני משקיע בחול בכדי להשיג תשואה של כ 9 אחוז ואז ההמרות לוקחות 3 אחוז. הזוי. לכן זה קריטי לנהל את העניין נכון

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

וכמה עמלה לוקחת ההמרה אצל חלפן?

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

מה הקשר לחלפן ?

deepspace
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אתה מקבל משכורת בש"ח, לא?
כדי להפקיד בחשבון מט"ח נאלצת לבצע המרת כספים.
כיצד היא בוצעה?
כמה עמלה נגבתה שם לעומת מה שחברת האשראי גובה?

בדרך שהסברת את זה, זה נשמע כאילו יש לך חיסכון של 3% נקי, אבל זה אפשרי רק אם כבר יש לך את הכסף במטבע הנדרש והוא כבר נמצא בחשבון (לאחר ניכוי עמלות למינהן).

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #12 

לדעתי עמוד ה-checkout החדש יחסית של eBay הוא הבעיה, וזו לא הבעיה היחידה איתו.

נסה לוודא שחשבון ה-PayPal לא "מקושר" ב-eBay, ב:
My eBay \ Account \ PayPal Account

וכשב-eBay מופיע חלון הכניסה לחשבון PayPal (לא בעמוד נפרד אלא בתוך עמוד eBay), לחץ על הקישור בפינה כדי לעבור לעמוד PayPal מלא. נראה לי ששם יש את האפשרות לבחור אם לעשות המרה או לא.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 259 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #13 

נתקלתי באותה הבעייה, דיברתי עם פייפאל ופתרו לי את הבעייה אז בשביל הדורות הבאים:

"
תודה שפנית אלינו בנוגע להגדרות מט"ח לביצוע עסקאות ב PayPal.
כשאתה שולח תשלום באמצעות ויזה או מאסטרקארד, חיוב הסכום מכרטיסך מתבצע במטבע המקומי, אם המטבע המקומי נתמך על-ידי PayPal‏.

כשאתה משתמש בכרטיס האשראי שלך, PayPal מאפשרת לך לבחור אם PayPal תבצע את המרת המטבע או שחברת כרטיס האשראי תבצע את המרת המטבע עבור העסקה שלך.

כאשר PayPal מבצעת את המרת המטבע שלך, אנו נמסור לך את שער החליפין שלנו במהלך ביצוע התשלום. אם תבחר להשתמש בתהליך המרת מטבע של מאסטרקארד או ויזה, לא תהיה לך אפשרות לבוא בטענות אל מאסטרקארד או ויזה בנוגע לכל סוגיה הנוגעת להמרה זו.

אם תבחר להשתמש בהמרת מטבע של חברת כרטיס האשראי, PayPal לא תוכל להציג לך את שער החליפין. חברת האשראי שלך תקבע את תעריף שער החליפין שיוחל על העסקה, ולא תקבל מידע על תעריף שער החליפין או כל עמלת שער חליפין תקפה נוספת, עד שתחויב על-ידי חברת האשראי שלך.

כדי לבחור באיזה מטבע מתבצע החיוב ומי תבצע את המרת המטבע עבור כל אחד מכרטיסי האשראי שלך:

עבור אל https://www.paypal.com/il/cgi-bin/websc ... ll-funding והיכנס אל חשבון ה-PayPal שלך.
לחץ על 'אפשרויות המרה' בסמוך לכרטיס האשראי שלך.
קרא את ההסבר ובחר באיזה מטבע מתבצע החיוב ומי תבצע את המרת המטבע עבור כרטיס אשראי זה.
לחץ על 'שלח'.

"

minime פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תודה!
משום מה כשניסיתי זה לא הופיע בהגדרות ועכשיו אני רואה שזה מופיע בהגדרות.
בעבר הם נתנו את האופציה לבחור במעמד הקניה. עכשיו זה לא אפשרי וצריך כל פעם לשנות.
השארתי על מטבע מקומי. נראה שזה עדיף לסכומים של עד 1000$ מעבר לזה העמלה של ויזה כבר גובלת בפשע.
משיחה עם ויזה הוסבר לי שהם לוקחים ריבית לפי מספר הימים מרגע הרכישה ועד לחיוב. בטח חירטוט.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 259 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #15 

שימו לב למשלמים בפייפל. למרות האמור לעיל, כנראה יש באג בימים האחרונים ולא ניתן לבצע עסקאות במטבע המקורי של העסקה למרות בחירת האפשרות הזאת.

בפורום הזה (https://www.paypal-community.com/t5/Abo ... anguage=en) טוענים שזה יתוקן עד סוף השבוע. מעניין שזה בדיוק בשיאו של הבלאק פריידיי.

לי יש כרטיס עסקי ואני משלם שער יציג ללא עמלת המרה, כך שזה הפסד נטו של בערך 3% מהקניות.

זה קורה בכל האתרים ולא רק באיביי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”