בעיות במקרן
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי.
יש לי מקרן BenQ w1070. קניתי אותו לפני מספר חודשים יד 2 וכרגע הוא עומד על כ2000 שעות. (יש לציין כי מספר השעות מאז שהוא הגיע אלי עלה בהרבה מהזמן שהוא באמת עבד..)
המקרן מקבל את האות מהרסיבר שאליו מחובר המחשב.
עד עכשיו הוא עבד נהדר. גם סרטים רגילים, גם תלת מימד.
לפני כשבוע ראיתי סרט בתלת מימד, truehd, וכשהייתי ממש בסוף הסרט פתאום המסך הפך להיות 'מושלג'. המחשב לא נראה כאילו קרה משהו וגם לא המקרן. ייחסתי את זה לחום של המקרן ואחרי כמה דקות זה באמת חזר לעבוד.
היום ישבנו שוב לראות סרט, גם הפעם תלת מימד, dts-hd.ma, והפעם זה קרה יחסית בתחילת הסרט. המקרן היה רותח אז שמנו מאוורר שיקרא אותו. בהתחלה היו כמה קפיצות, פעם סרט פעם שלג אבל בסוף הוא נרגע.
אחרי כמה זמן שוב הייתה תקלה, אך הפעם הנורה הפסיקה לגמרי לעבוד ונדלקה במקרן הנורה lamp. שמנו את האוורור בצורה טובה יותר והדלקנו את המקרן מחדש ועד סוף הסרט (עוד שעה +) הכל רץ סבבה.
השאלה היא, האם זה אכן החום? יש דרך לגרום לו לעבוד קצת יותר חלש?
זה קשור לעובדה שהסרטים האלה 'כבדים' יותר מסרטים אחרים(שני הסרטים בנפח מעל 20 ג'יגה)
האם יכול להיות שזה בכלל הכבל hdmi הארוך (8 או 10 מטר)?
יש לי מקרן BenQ w1070. קניתי אותו לפני מספר חודשים יד 2 וכרגע הוא עומד על כ2000 שעות. (יש לציין כי מספר השעות מאז שהוא הגיע אלי עלה בהרבה מהזמן שהוא באמת עבד..)
המקרן מקבל את האות מהרסיבר שאליו מחובר המחשב.
עד עכשיו הוא עבד נהדר. גם סרטים רגילים, גם תלת מימד.
לפני כשבוע ראיתי סרט בתלת מימד, truehd, וכשהייתי ממש בסוף הסרט פתאום המסך הפך להיות 'מושלג'. המחשב לא נראה כאילו קרה משהו וגם לא המקרן. ייחסתי את זה לחום של המקרן ואחרי כמה דקות זה באמת חזר לעבוד.
היום ישבנו שוב לראות סרט, גם הפעם תלת מימד, dts-hd.ma, והפעם זה קרה יחסית בתחילת הסרט. המקרן היה רותח אז שמנו מאוורר שיקרא אותו. בהתחלה היו כמה קפיצות, פעם סרט פעם שלג אבל בסוף הוא נרגע.
אחרי כמה זמן שוב הייתה תקלה, אך הפעם הנורה הפסיקה לגמרי לעבוד ונדלקה במקרן הנורה lamp. שמנו את האוורור בצורה טובה יותר והדלקנו את המקרן מחדש ועד סוף הסרט (עוד שעה +) הכל רץ סבבה.
השאלה היא, האם זה אכן החום? יש דרך לגרום לו לעבוד קצת יותר חלש?
זה קשור לעובדה שהסרטים האלה 'כבדים' יותר מסרטים אחרים(שני הסרטים בנפח מעל 20 ג'יגה)
האם יכול להיות שזה בכלל הכבל hdmi הארוך (8 או 10 מטר)?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
המאורר בתוך המקרן עובד ?
הבעיה לא קשורה בכלל לתוכן שאתה מקרין.
הבעיה לא קשורה בכלל לתוכן שאתה מקרין.
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

ניקיתי את המקרן כשקניתי אותו, אבל ניקוי חיצוני. יש משהו שכדאי לפתוח ולנקות?
האוורור עובד. המקרן פולט הרבה חום(מצד שני כשאני חושב על זה עכשיו, יש מצב שבעבר זה היה מורגש יותר) ובעצמו נהיה ממש ממש חם..
האוורור עובד. המקרן פולט הרבה חום(מצד שני כשאני חושב על זה עכשיו, יש מצב שבעבר זה היה מורגש יותר) ובעצמו נהיה ממש ממש חם..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מושלג = כל המסך הופך לשלג צבעוני?
זו בעיית תקשורת HDMI/HDCP קלסית. בתלת מימד זה הכי גרוע כי קצב הנתונים הגבוה ביותר האפשרי. יתכן שיש לך בעיה בתמסורת ה-HDMI.
זו בעיית תקשורת HDMI/HDCP קלסית. בתלת מימד זה הכי גרוע כי קצב הנתונים הגבוה ביותר האפשרי. יתכן שיש לך בעיה בתמסורת ה-HDMI.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·oferlaor כתב:מושלג = כל המסך הופך לשלג צבעוני?
זו בעיית תקשורת HDMI/HDCP קלסית. בתלת מימד זה הכי גרוע כי קצב הנתונים הגבוה ביותר האפשרי. יתכן שיש לך בעיה בתמסורת ה-HDMI....
כן אבל זה לא מסביר את זה שהנורה כבתה ונדלק חיווי על בעיית נורה.
או שהמאוורר תקוע \ תקול או שהפילטר לא מאפשר למספיק אוויר להכנס.
ממליץ להוריד את קובץ ה manual של המוצר ולחפש את הפרק על ניקוי הפילטרים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
roigreenberg
-
- חבר פעיל מאוד

שבוע טוב.
כרגע מטריד אותי יותר הבעיה של שהשלג שחזרה כבר כמה פעמים. אני מקווה שהכיבוי היה יוצא דופן.
לגבי הניקוי, הורדתי את הMANUAL אבל אני לא רואה שם משהו לגבי ניקוי או פילטר.
מצד אחד, ממה שכתוב שם הנורה שדלקה מסמנת שיש תקלה בנורה. מצד שני, זה חזר לעבוד מיד אחרי אז אני מקווה שזה באמת היה משהו חריג...
אני אזמין כבל HDMI קצת יותר איכותי בתקווה שזו אכן הבעיה.
לגבי אוורור. התכנון העקרוני הוא לתלות את המקרן בתקרה מה שמעט יקשה על להניח ליד מאוורר כמו שעשיתי עכשיו. יש למישהו איזה פתרון יצירתי לאוורור חיצוני שאפשר לתלות ליד המקרן? יש דרך לגרום למאוורר להדלק יחד עם המקרן?
כרגע מטריד אותי יותר הבעיה של שהשלג שחזרה כבר כמה פעמים. אני מקווה שהכיבוי היה יוצא דופן.
לגבי הניקוי, הורדתי את הMANUAL אבל אני לא רואה שם משהו לגבי ניקוי או פילטר.
מצד אחד, ממה שכתוב שם הנורה שדלקה מסמנת שיש תקלה בנורה. מצד שני, זה חזר לעבוד מיד אחרי אז אני מקווה שזה באמת היה משהו חריג...
אני אזמין כבל HDMI קצת יותר איכותי בתקווה שזו אכן הבעיה.
לגבי אוורור. התכנון העקרוני הוא לתלות את המקרן בתקרה מה שמעט יקשה על להניח ליד מאוורר כמו שעשיתי עכשיו. יש למישהו איזה פתרון יצירתי לאוורור חיצוני שאפשר לתלות ליד המקרן? יש דרך לגרום למאוורר להדלק יחד עם המקרן?