שאלותבנוגע להגדרות ברסיבר vsx329k (דיוטי פרי)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tstrul פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
רכשתי לאחרונה את הרסיבר של pioneer מהדיוטי פרי (זה שנמכר ב 200$).
בהמשך לאשכול הזה
http://www.hometheater.co.il/vt260078.html
שבסופו של דבר נפתר ע"י החלפת הרסיבר ע"י החברה סוף סוף הצלחתי להפעיל הכל ונשארתי עם מספר שאלות פשוטות בנוגע להגדרה.

1. הנושא החשוב מכל, הגדרת CEC. יש לי טלויזיה בעלת כניסות HDMI רגילות (ללא כניסת HDMI ARC) אבל כן יש לה תמיכה ב CEC. ע"פ מה שקראתי ובדקתי, האופציה של CEC ברסיבר לא עובדת ללא ביצוע Enable ל ARC ברסיבר. האם יש איזושהי בעיה להפעיל ARC ברסיבר כאשר הוא מחובר לטלויזיה ללא HDMI ARC?

הבעיה העיקרית שלי היא שמחובר לי chromecast לרסיבר והCEC שם מאוד נוח, אני מעביר סרט ל chromecast והטלויזיה עוברת ישירות ל source... אני לא רוצה לאבד את זה. כבר בדקתי וכאשר אני מאפשר ARC ברסיבר זה עובד מעולה... השאלה אם יכולה להיות בעייתיות להפעיל את זה מאחר וזה גם מפעיל את ה ARC ולא קיימת יציאה כזאת בטלויזיה שלי.

2. הגדרות הסאונד: הגדרתי בממיר ובכל הציודים תמיכה ב dolby וכו ביציאת ה HDMI... אני מעוניין שהרסיבר יעבור אוטומטית בין PCMאו streo לבין DOLBY או כל פורמט סאונד מתקדם אחר ע"פ השידור... הצלחתי להגדיר את זה אבל למען האמת אני מאוד מבולבל בין כל האפשרויות ברסיבר:

ישנם הכפתורים auto/direct, alc/standard ו adv surr שגם כשאני קורא בספרות אני לא ממש מצליח להבין מה ההבדל בינהם ואשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בזה.

כרגע אני מחיל את האפשרות של Auto Surround וכאשר אני עובר לערוץ ב yes עם HD אני רואה בממיר שכתוב dolby digital.עם זאת כשאני לוחץ alc/standatd אני רואה שכתוב streo. כשאני עובר ל BD (מחשב) ומריץ סרט blue ray ולוחץ על alc/standard אני רואה שכתוב DTS... איך זה נקבע?ולמה אני לא שומע surround בערוצי HD של yes שתומכים בזה?

בקיצור האופציות האלה נראות לי ממש חופפות ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפענח אותן ולהסביר איך הכי נכון להגדיר את זה

למי שממש במצב רוח לעזור צירפתי גם PDF של הרסיבר וההסבר על הכפתורים נמצא בעמודים 29-30
http://www.pioneer-audiovisual.eu/sites ... _ENpdf.pdf

תודה רבה מראש!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

1. אין כל בעיה.
פשוט הרסיבר מוגדר שהוא יכול לקבל אודיו ביציאת ה- HDMI, אבל לא מקבל, אז לא קורה כלום.

2. אתה צריך להיות על AUTO.
לוחצים על הכפתור AUTO כמה פעמים, עד שיופיע על הצג Auto Surround.

ALC מוציא סטריאו, לא משנה מה פורמט המקור, מיועד לבצע השוואת עוצמה כששומעים לדוגמה שירים שמוקלטים בעוצמה שונה, שלא אחד יהיה חזק ואחד חלש, ותצטרך לגעת בווליום כדי לתקן. בעיקרון - מיותר. תשאיר על Standard.

tstrul פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

תודה! מספר שאלות נוספות

שליחה #3 

1.הפעלתי את ה ARC ועכשיו ה chromecast עובד כמו שצריך וגם אני רואה תצוגה של הווליום של הממיר בטלויזיה כמו שציפיתי. רק דבר אחד מעצבן, לא הצלחתי לגרום לרסיבר להדלק/להכבות ביחד עם הטלויזיה והפוך.... מה יכולה להיות הבעיה?

2. בעקרון אין לי מצב direct תחת alc/standard ונראה כאילו זה חייב להיות מוגדר על משהו. אני פשוט לא מבין איך ההגדרה הזאת הולכת יד ביד עם auto surround שבעצם אמור להחליף בין מצבים אוטומטית, למה אני אמור להגדיר את זה בכלל? זה לא סותר? בכל מקרה ראיתי שכשאני לוחץ על akc/standard הכיתוב של auto ברסיבר נעלם כך שכנראה הפעלה שלו מבטלת את ה auto surround. אם כך מדוע כשאני עובר בין ערוצים זה עדיין מחליף בין pcmל dolby?

3. שאלה נוספת בקשר לכיול. ישנה הגדרה של מרחק הרמקולים. עם הרמקולים הקדמיים אין בעיה אני מגדיר ע"פ המרחק שלהם ממני בסלון.הרמקולים האחוריים תלויים על הקיר האחורי שבסלון שממש צמוד לגב שלי.אם כך אני צריך להגדיר אותם במרחק 0M ממני?
דבר נוסף,הבנתי שאני צריך להעביר את ה volume הכללי ברסיבר כך שמד הSPL יצביע על 75 db ואז לעבור לכיול של כל רמקול ולהגדיר כל אחד ל 75 db. השאלה שלי היא איך הכיול של הסאב עובד בהתחשב בכך שאני עובד עם אפליקציה בפלאפון ואני יודע שלרמקולים של טלפונים יש בעיה עם תדרים כאלה...

דבר נוסף בקשר לכיול של מד ה SPL. כאשר אני בחדר שקט לחלוטין אני אמור להגדיר אותו על 0db או על מספר שבין 10 ל 20? אמרו לי מספר דברים סותרים בקשר לזה.

תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”