כיוון מהירות ל ONKYO CP-1000A
אז הוצאתי מהנפטלין את הפטיפון שלי שלא השתמשתי בו הרבה מאוד שנים.
הפטיפון נקנה בשנת 1981 (בערך).
עבד כמה שנים טובות ומאז אופסן.
פתחתי אותו והרצועה כמובן קרועה. הוזמנה חדשה.
גם מחט הוחלפה ל AT95E.
הכל חובר ו.............. המהירות הרבה יותר מהירה מהנדרש.
התחלתי לחפש באינטרנט ואני לא רואה שבדגם הזה ישנו כיוון מהירות פנימי למנוע.
פירקתי את הפטיפון ובאמת לא מצאתי שום מקום לכוון אותו.
אז מה קורה כאן ???
כיצד עלי להמשיך ?
הילדים דורשים לשמוע מוסיקה מתקליטים וכרגע נאדה !
הפטיפון נקנה בשנת 1981 (בערך).
עבד כמה שנים טובות ומאז אופסן.
פתחתי אותו והרצועה כמובן קרועה. הוזמנה חדשה.
גם מחט הוחלפה ל AT95E.
הכל חובר ו.............. המהירות הרבה יותר מהירה מהנדרש.
התחלתי לחפש באינטרנט ואני לא רואה שבדגם הזה ישנו כיוון מהירות פנימי למנוע.
פירקתי את הפטיפון ובאמת לא מצאתי שום מקום לכוון אותו.
אז מה קורה כאן ???
כיצד עלי להמשיך ?
הילדים דורשים לשמוע מוסיקה מתקליטים וכרגע נאדה !
הי,
ראשית, תסתכל כאן - במדריך למשתמש. אולי פספסת משהו.
כמה זה "הרבה יותר מהירה מהנדרש"? ה"אשמה" הרגילה היא הרצועה, אבל רצועה לא מתאימה בד"כ מובילה למהירות סיבוב יותר איטית, ואם יותר מהירה (לפעמים, כשהיא קצת יותר מדי מתוחה) - אז הפער לא יהיה גדול.
היא יושבת במקומה הנכון? יכול להיות שהזרוע שמעבירה מהירות מ- 33 ל- 45 תקועה, או עקומה ומציבה את הרצועה במהירות 45, או איפהשהו באמצע, בלי קשר למצב הכפתור.
ראשית, תסתכל כאן - במדריך למשתמש. אולי פספסת משהו.
כמה זה "הרבה יותר מהירה מהנדרש"? ה"אשמה" הרגילה היא הרצועה, אבל רצועה לא מתאימה בד"כ מובילה למהירות סיבוב יותר איטית, ואם יותר מהירה (לפעמים, כשהיא קצת יותר מדי מתוחה) - אז הפער לא יהיה גדול.
היא יושבת במקומה הנכון? יכול להיות שהזרוע שמעבירה מהירות מ- 33 ל- 45 תקועה, או עקומה ומציבה את הרצועה במהירות 45, או איפהשהו באמצע, בלי קשר למצב הכפתור.
תזמין רצועה מ EBAY בדיוק לפי דגם הפטיפון ולא לפי מדידה
והבעיה תפתר
והבעיה תפתר
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
יתכן שזאת בעיה של 50hz 60hz - תדר רשת אמריקאי וצריך להחליף פולי מנוע ראה service manual עמוד 2 סעיף 2
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
תודה לכל העונים...
אז פירקתי אותו שוב ולא עשיתי ממש שום דבר, אבל המהירות הסתדרה.
הניחוש שלי שאולי המהירות של המנוע היתה על 45, למרות שפועל אין לי ספק שהבורר היה על 33. אני בטוח בזה במיליון אחוזים.
ישנה עדיין בעיה קטנה...
הרצועה נוגעת קלות ב"פלסטיק" שמזיז בפועל את הרצועה על הפולי (כדי לשנות מהירות).
שמתי לב שהפולי טיפה נמוך מדי וגורם לרצועה לגעת קצת באותו הפלסטיק.
ניסיתי למשוף קלות את הפולי כלפי מעלה ושמתי לב שהמנוע נמצא במצב קצת "צף".
יתכן וצריך להרים קצת את המנוע כדי שגם הפולי יעלה טיפה (אולי במ"מ אחד), כדי שהרצועה לא תיגע באותו הפלסטיק.
לא מבין כיצד זה קרה... אבל 35 שנים עושים כנראה את שלהם, אם כי הפטיפון נראה במצב ממש חדש הוא עובד יפה מאוד ומנגן מצוין.
אין לי כמובן יכולת השוואה לפטיפונים יוקרתיים (אין לי ספק שהם כנראה מוציאים צליל הרבה יותר טוב), אבל הפטיפון שלי לא רע כל כך.
אם יש למישהו עוד רעיונות כיצד לשפר שם משהו, אני אשמח לשמוע.
אז פירקתי אותו שוב ולא עשיתי ממש שום דבר, אבל המהירות הסתדרה.
הניחוש שלי שאולי המהירות של המנוע היתה על 45, למרות שפועל אין לי ספק שהבורר היה על 33. אני בטוח בזה במיליון אחוזים.
ישנה עדיין בעיה קטנה...
הרצועה נוגעת קלות ב"פלסטיק" שמזיז בפועל את הרצועה על הפולי (כדי לשנות מהירות).
שמתי לב שהפולי טיפה נמוך מדי וגורם לרצועה לגעת קצת באותו הפלסטיק.
ניסיתי למשוף קלות את הפולי כלפי מעלה ושמתי לב שהמנוע נמצא במצב קצת "צף".
יתכן וצריך להרים קצת את המנוע כדי שגם הפולי יעלה טיפה (אולי במ"מ אחד), כדי שהרצועה לא תיגע באותו הפלסטיק.
לא מבין כיצד זה קרה... אבל 35 שנים עושים כנראה את שלהם, אם כי הפטיפון נראה במצב ממש חדש הוא עובד יפה מאוד ומנגן מצוין.
אין לי כמובן יכולת השוואה לפטיפונים יוקרתיים (אין לי ספק שהם כנראה מוציאים צליל הרבה יותר טוב), אבל הפטיפון שלי לא רע כל כך.
אם יש למישהו עוד רעיונות כיצד לשפר שם משהו, אני אשמח לשמוע.