כבל אופטי נקודה אדומה וכבל אופטי RCA

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #21 

Catskinner כתב:
...
...
·אין לי מושג מאיפה הבאת את זה אבל בדיקה פשוטה ב Wikipedia Composite וגם כאן Wikipedia S/PDIF הייתה מבהירה לך שאתה טועה. הטעות שלך אף ממשיכה במושג "כבל דיגיטלי", מינוח שאני הקפדתי מאוד שלא להשתמש בו מהסיבה הפשוטה שאין כזו חיה.
...
·מתוך הלינק שנתת:
Composite video (one channel) is an analog video transmission (without audio) that carries standard definition video typically at 480i or 576i resolution

וזו אופציה שאתה ממליץ בשביל העברת אודיו במדיה דיגיטלית?
שיהיה לכם בהצלחה....
ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #22 

Catskinner כתב:@ארז_וחני
·כבל הTOSLINK המשמש ל S/PDIF לא עומד בספציפיקציות המאפשרות העברת אות למרחקים גדולים. הכבל הומצא ע"י חברת TOSHIBA כדי לחבר את נגני המדיה שלהם והם מעולם לא לקחו בחשבון מרחקים הארוכים מכמה סנטימטרים.

לסיב האופטי העשוי פלסטיק שבשימוש ב TOSLINK יש מגבלה טכנית של 5 מטר. זה נשמע המון, אבל זה לעיתים רחוקות מגיע להגשמה בשטח הן בגלל שבדרך כלל יש הנחתה ופיזור מסיבי של האות אחרי 2-3 מטר והן בגלל בגלל שלמחבר אין נעילה מכנית טובה ולכן הכבל נשלף מהמחבר בקלות.

זה כמובן לא חל על כבלים אופטיים המשמשים לרשתות תקשורת ולפוניה, שם מדובר כבר במוצרים אחרים לחלוטין.
...
תשובה שקיבלתי מ Adam Shaw-Cotterill מחברת אודיוקווסט:

Dear Erez

Cable choice is difficult without knowing what you are connecting! Regarding your question, there should be no difference in optical cable quality up to about 100 metres. That’s the theory, although as the difference is caused mainly by internal reflections/refractions, there is a difference in length, but its not one that’s clear enough that I have ever heard it.

חברת אודיוקווסט מוכרת כבל אופטי TOSLINK באורך מקסימלי של 16 מטר.
אני מניח שלא היו מסכנים את המוניטין שלהם במכירת כבל באורך כזה שיגרום בעיות למשתמש...

אתה צודק לגמרי שלמרחקים ארוכים יותר ממליצים להשתמש בכבל קואקסיאלי.

ארז
·

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #23 

@ארז_וחני
·אתה חייב ללמוד ולהכיר את ההבדלים בין מדיה פיזית לפרוטוקול התקשורת הנישא דרכה.

אות composite הוא קידוד וידיאו אנאלוגי הנשלח דרך כבל קואקסיאלי. הכבל עצמו אינו אנאלוגי או דיגיטאלי לכשעצמו והוא מתאים גם להעברת S/PDIF. תחשוב על זה לשניה, האם לא יצא לך לראות בתים שבהם משתמשים בתשתית ה Ethernet כדי להעביר גם טלפוניה קווית רגילה של בזק? הרי תקשורת data היא דיגיטלית והטלפוניה היא אנאלוגית.

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #24 

Amir64 כתב:צריכה להיות ברסיבר תכונת sound delay, המאפשרת לתקן זאת, חפש אותה.
...
·
ברגע שאני יעשה את זה זה ישפיע על כל הרסיבר וכל פעם אני אצטרך לשנות את זה שזה מחובר למחשב או לסטרימר.
רק הממיר עושה בלאגן בדבר הזה הכל פועל כרגיל.
ברגע שאני יעשה את הדילאי ברסיבר הוא לא שומר את זה רק על המקור של האות הוא שומר את זה בכל פונקציה ברסיבר.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #25 

אין לך אופציה להגדרה של Delay בממיר עצמו ?
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

Catskinner כתב:@ארז_וחני
·אתה חייב ללמוד ולהכיר את ההבדלים בין מדיה פיזית לפרוטוקול התקשורת הנישא דרכה.

אות composite הוא קידוד וידיאו אנאלוגי הנשלח דרך כבל קואקסיאלי. הכבל עצמו אינו אנאלוגי או דיגיטאלי לכשעצמו והוא מתאים גם להעברת S/PDIF. תחשוב על זה לשניה, האם לא יצא לך לראות בתים שבהם משתמשים בתשתית ה Ethernet כדי להעביר גם טלפוניה קווית רגילה של בזק? הרי תקשורת data היא דיגיטלית והטלפוניה היא אנאלוגית.
...
·

לא כל הסקה מתחום אחר נכונה פה, כמו שאני טעיתי בקשר למרחק שניתן להשתמש בכבל אופטי , כאשר ידוע שסיב אופטי מתחום התקשורת מיועד למרחקים ארוכים מאוד....

כבל בעל עכבה 75 אוהם ועם סיכוך טוב , כדוגמת RG6 , מתאים להעברת מדיה דיגיטלית.
לא מובן לי מדוע להמליץ או להזכיר כבל פחות מתאים למטרה הזאת.
למיטב ידיעתי, הכבל עם המחבר הצהוב המכונה קומפוזיט פחות מתאים כי אין לו סיכוך כמו ה RG6 .
הרי גם ה RG6 הוא כבל זול , אז למה לא להמליץ עליו ?
ואני בכלל לא נכנס לעניין של ״יש הבדל שמיע או אין...״ שכל אחד יבדוק בעצמו בסטאפ שלו וכידוע לך, אין ממש קונצנזוס בנושא הזה...
ארז

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #27 

IamEzio כתב:אין לך אופציה להגדרה של Delay בממיר עצמו ?
...
·
לא חושב כי אני לא מוצא חיפשתי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”