כבל אופטי נקודה אדומה וכבל אופטי RCA
שלום לכולם האם הכבלים האלו מוצאים את אותה איכות?
בפייבר מיני אין כבל אופטי עם הנקודה האדומה רק כבל RCA שהוא PDF(נראה לי שככה רושמים)
אז אני צריך כבל כזה שיתחבר לרסיבר.
האם הוא מוציא את אותה איכות סאונד?
ואיפה אני יכול לקנות כבל כזה איכותי באזור נתניה?האם למחסני חשמל יש אופיס דיפו או כל מיני רשתות כאלה ואחרות?
אשמח לעזרה האוטו כבר מונע (:
תודה לעוזרים.
בפייבר מיני אין כבל אופטי עם הנקודה האדומה רק כבל RCA שהוא PDF(נראה לי שככה רושמים)
אז אני צריך כבל כזה שיתחבר לרסיבר.
האם הוא מוציא את אותה איכות סאונד?
ואיפה אני יכול לקנות כבל כזה איכותי באזור נתניה?האם למחסני חשמל יש אופיס דיפו או כל מיני רשתות כאלה ואחרות?
אשמח לעזרה האוטו כבר מונע (:
תודה לעוזרים.
התכוונת ל S/PDIF.
היות וזהו פורמט דיגיטלי שני החיבורים או שיעבירו אותו או שלא, והאיכות שתתקבל תהיה זהה למקור השידור.
ייתכן שבכבל לא איכותי מספיק יהיו שגיאות שיתבטאו באות לא רציף אבל זה מאוד לא סביר.
לכן התשובה הקצרה לשאלה הראשונה שלך היא: כן.
היות וזהו פורמט דיגיטלי שני החיבורים או שיעבירו אותו או שלא, והאיכות שתתקבל תהיה זהה למקור השידור.
ייתכן שבכבל לא איכותי מספיק יהיו שגיאות שיתבטאו באות לא רציף אבל זה מאוד לא סביר.
לכן התשובה הקצרה לשאלה הראשונה שלך היא: כן.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
שניהם כבלים S/PDIF. ההבדל הוא רק שהראשון הוא סיב אופטי והשני קואקסיאלי. בשני המקרים המידע שעובר הוא זהה.
יש עדיפות קלה לטובת כבל קואקסיאלי בגלל שאפשר למתוח למרחקים ארוכים יותר ושלתקע אין את ההרגל המעצבן להתנתק מהשקע אם רק מזיזים טיפה את הציוד.
יש עדיפות קלה לטובת כבל קואקסיאלי בגלל שאפשר למתוח למרחקים ארוכים יותר ושלתקע אין את ההרגל המעצבן להתנתק מהשקע אם רק מזיזים טיפה את הציוד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כל כבל יעשה את העבודה, גם כבל ב 5 ש"ח.
המושג "כבל איכותי" עבור S/PDIF הוא חסר כל משמעות. אבל אם אתה לא מאמין לי זה בסדר, אתה מוזמן להוציא מאות שקלים למטר כדי לשמח את המוכר, באמת שגם לו יש משפחה ופיות רעבים בבית שהוא צריך להאכיל.
המושג "כבל איכותי" עבור S/PDIF הוא חסר כל משמעות. אבל אם אתה לא מאמין לי זה בסדר, אתה מוזמן להוציא מאות שקלים למטר כדי לשמח את המוכר, באמת שגם לו יש משפחה ופיות רעבים בבית שהוא צריך להאכיל.
·Catskinner כתב:כל כבל יעשה את העבודה, גם כבל ב 5 ש"ח.
המושג "כבל איכותי" עבור S/PDIF הוא חסר כל משמעות. אבל אם אתה לא מאמין לי זה בסדר, אתה מוזמן להוציא מאות שקלים למטר כדי לשמח את המוכר, באמת שגם לו יש משפחה ופיות רעבים בבית שהוא צריך להאכיל....
איפה אפשר לקנות כבל כזה בנתניה ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בכל חנות כמעט. אפילו באייס.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
הכבל שדומה ל- Rica אינו אופטי אלא דיגיטאלי -
שניהם דיגיטאליים רק שאחד משתמש באור להעברת המידע והשני באפנון אחר
שניהם דיגיטאליים רק שאחד משתמש באור להעברת המידע והשני באפנון אחר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בשביל כבל קואקסיאלי כל מה שאתה צריך זה כבל עם עכבה של 75Ohm ומחבר RCA בכל צד. אתה יודע מה זה הכבל שתיארתי כרגע? זה בדיוק, אבל בדיוק כבל המשמש גם להעברת ווידיאו. אז אם יש לך בבית כבל ווידיאו ישן עם מחברי RCA, מהסוג הנקרא גם כבל Composite שבדרך כלל הנחברים הם בצבע צהוב - אז זהו זה, הרי לך כבל לסאב ול S/PDIF.
רוצה כבל אופטי? כל חנות שמוכרת ציוד אודיו וקולנוע ביתי תשמח למכור לך.
עכשיו בוא נעבור לנושא האיכות. האות המועבר בכבלים האלו מקודד דיגיטאלית ובמרחקים המדוברים אתה צריך חתיכת הפרעה כמו להכניס לתנור מיקרו כדי שתהייה לזה השפעה. טם כבר הפרעות בקצב שעון הדגימה בצד המקבל עשויות להיות הרבה יותר משפיעות בכבל קואקסיאלי. אבל שוב - אל תתן לי להפריע לך להוציא הרבה כסף על משהו שאתה לא ממש צריך. זה טוב לכלכלה המקומית והאוצר גם זקוק לתוספת המע"מ שהוא יקבל מהמוכר אחרת הוא לא יוכל לממן את תוכניות השיכון לזוגות צעירים.
רוצה כבל אופטי? כל חנות שמוכרת ציוד אודיו וקולנוע ביתי תשמח למכור לך.
עכשיו בוא נעבור לנושא האיכות. האות המועבר בכבלים האלו מקודד דיגיטאלית ובמרחקים המדוברים אתה צריך חתיכת הפרעה כמו להכניס לתנור מיקרו כדי שתהייה לזה השפעה. טם כבר הפרעות בקצב שעון הדגימה בצד המקבל עשויות להיות הרבה יותר משפיעות בכבל קואקסיאלי. אבל שוב - אל תתן לי להפריע לך להוציא הרבה כסף על משהו שאתה לא ממש צריך. זה טוב לכלכלה המקומית והאוצר גם זקוק לתוספת המע"מ שהוא יקבל מהמוכר אחרת הוא לא יוכל לממן את תוכניות השיכון לזוגות צעירים.
הסתדרתי תודה חשבתי שאני צריך כבל מיוחד RG6 עובד פיקס.
עכשיו עוד שאלה קניתי לחדר כבל אופטי כן זה עם האור האדום חיברתי לממיר ויש לי דילאי בין הטלוויזיה לרסיבר.
לרסיבר מחובר מחשב סטירמר והטלוויזיה עצמה.
האופטי מחובר מהרסיבר לממיר בצורה ישירה והממיר מחובר בHDMI לטלוויזיה.
הרסיבר הוא של פיוניר VSX329 ויש דילאי קטן מאוד הכבל הוא כבל פשוט שנמכר באייס.
יש לי אותו דבר בפינת ישיבה בחוץ ושם אין דילאי אבל האופטי שמחובר שם הוא של לוקס ועובד מצויין.
מה אפשר לעשות?
עכשיו עוד שאלה קניתי לחדר כבל אופטי כן זה עם האור האדום חיברתי לממיר ויש לי דילאי בין הטלוויזיה לרסיבר.
לרסיבר מחובר מחשב סטירמר והטלוויזיה עצמה.
האופטי מחובר מהרסיבר לממיר בצורה ישירה והממיר מחובר בHDMI לטלוויזיה.
הרסיבר הוא של פיוניר VSX329 ויש דילאי קטן מאוד הכבל הוא כבל פשוט שנמכר באייס.
יש לי אותו דבר בפינת ישיבה בחוץ ושם אין דילאי אבל האופטי שמחובר שם הוא של לוקס ועובד מצויין.
מה אפשר לעשות?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
צריכה להיות ברסיבר תכונת sound delay, המאפשרת לתקן זאת, חפש אותה.
·Catskinner כתב:בשביל כבל קואקסיאלי כל מה שאתה צריך זה כבל עם עכבה של 75Ohm ומחבר RCA בכל צד. אתה יודע מה זה הכבל שתיארתי כרגע? זה בדיוק, אבל בדיוק כבל המשמש גם להעברת ווידיאו. אז אם יש לך בבית כבל ווידיאו ישן עם מחברי RCA, מהסוג הנקרא גם כבל Composite שבדרך כלל הנחברים הם בצבע צהוב - אז זהו....
פשוט לא נכון.
כבל קומפוזיט הוא לא כבל דיגיטלי והוא לא בעל עכבה 75 אוהם.
ארז
·Catskinner כתב:שניהם כבלים S/PDIF. ההבדל הוא רק שהראשון הוא סיב אופטי והשני קואקסיאלי. בשני המקרים המידע שעובר הוא זהה.
יש עדיפות קלה לטובת כבל קואקסיאלי בגלל שאפשר למתוח למרחקים ארוכים יותר ושלתקע אין את ההרגל המעצבן להתנתק מהשקע אם רק מזיזים טיפה את הציוד....
גם לא נכון.
דווקא כבל אופטי מתאים הרבה יותר למרחקים ארוכים.
ובקשר לתקע המעצבן של הכבל אופטי - ככה זה כשקונים כבל ב 5 שח....
ארז
- Catskinner
- חבר במועדון HT

·אין לי מושג מאיפה הבאת את זה אבל בדיקה פשוטה ב Wikipedia Composite וגם כאן Wikipedia S/PDIF הייתה מבהירה לך שאתה טועה. הטעות שלך אף ממשיכה במושג "כבל דיגיטלי", מינוח שאני הקפדתי מאוד שלא להשתמש בו מהסיבה הפשוטה שאין כזו חיה.ארז_וחני כתב:·......
פשוט לא נכון.
כבל קומפוזיט הוא לא כבל דיגיטלי והוא לא בעל עכבה 75 אוהם.
ארז...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@ארז_וחני
·כבל הTOSLINK המשמש ל S/PDIF לא עומד בספציפיקציות המאפשרות העברת אות למרחקים גדולים. הכבל הומצא ע"י חברת TOSHIBA כדי לחבר את נגני המדיה שלהם והם מעולם לא לקחו בחשבון מרחקים הארוכים מכמה סנטימטרים.
לסיב האופטי העשוי פלסטיק שבשימוש ב TOSLINK יש מגבלה טכנית של 5 מטר. זה נשמע המון, אבל זה לעיתים רחוקות מגיע להגשמה בשטח הן בגלל שבדרך כלל יש הנחתה ופיזור מסיבי של האות אחרי 2-3 מטר והן בגלל בגלל שלמחבר אין נעילה מכנית טובה ולכן הכבל נשלף מהמחבר בקלות.
זה כמובן לא חל על כבלים אופטיים המשמשים לרשתות תקשורת ולפוניה, שם מדובר כבר במוצרים אחרים לחלוטין.
·כבל הTOSLINK המשמש ל S/PDIF לא עומד בספציפיקציות המאפשרות העברת אות למרחקים גדולים. הכבל הומצא ע"י חברת TOSHIBA כדי לחבר את נגני המדיה שלהם והם מעולם לא לקחו בחשבון מרחקים הארוכים מכמה סנטימטרים.
לסיב האופטי העשוי פלסטיק שבשימוש ב TOSLINK יש מגבלה טכנית של 5 מטר. זה נשמע המון, אבל זה לעיתים רחוקות מגיע להגשמה בשטח הן בגלל שבדרך כלל יש הנחתה ופיזור מסיבי של האות אחרי 2-3 מטר והן בגלל בגלל שלמחבר אין נעילה מכנית טובה ולכן הכבל נשלף מהמחבר בקלות.
זה כמובן לא חל על כבלים אופטיים המשמשים לרשתות תקשורת ולפוניה, שם מדובר כבר במוצרים אחרים לחלוטין.