Vera Virtual Switch עזרה ב-Plugin..?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
smargi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי..

ברשותי מספר מנורות של PHILIPS מסרדת HUE שמחוברות בחדר אחד לאחר מציאת פתרון כיצד ניתן להפעיל את כולם במקביל ב-VERA מבלי להדליק אחד אחד בנפרד הבנתי שהפתרון הוא התקנת PLUGIN בשם VIRTUAL SWITCH אשר לאחר הגדרת SCENE עבור המנורות הוא בעצם מרכז אותם בלחצן אחד שמפעיל אותם ביחד..

הבעיה היא שבנוסף ל-VERA יש ברשותי גם לחצני קיר של PHILIPS להדלקה ידנית של המנורות אך כשאר אני מדליק דרך הלחצן מצב המנורה מתעדכן ב-VERA אבל מצב ה-SWITCH אינו מעדכן כלומר אם אני לא מפעיל את הנורות דרך ה-VIRTUAL SWITCH שיצרתי אין מצב אמת של הנורות.

האם מישהו התנסה כבר בעבודה עם ה-VIRTUAL SWITCH PLUGIN ויודע כיצד לגרום לו לדעת את המצב הנורות הנכון ולתעדכן בהתאם..?

או מישהו מכיר דרך אחרת לרכז מספר נורות ביחד כלומר קבוצת נורות ללחצן אחד ב-VERA שמפעיל מכבה ומעדכן במצב אמת של הנורות...?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@smargi
·
מצטרף לשאלה.
אני מנסה לפתור בעיה דומה ע"י שימוש בלחצן השני S2 במודול דימר של פיברו ולא מצליח ליצר התניה של מה יתבצע בהתאם למצב של הנורה:
מואר = הלחיצה על S2 מכבה
כבויה = הלחיצה על S2 מפעילה.

ניסיתי להשתמש ב PLEG (חסר לי הרבה ידע) ולא מצליח לקבל חיווי ודאי על לחיצה של S2 במידה ונלחץ כבר קודם, הערך נשאר בזיכרון מהלחיצה הקודמת.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

smargi כתב:הי..

ברשותי מספר מנורות של PHILIPS מסרדת HUE שמחוברות בחדר אחד לאחר מציאת פתרון כיצד ניתן להפעיל את כולם במקביל ב-VERA מבלי להדליק אחד אחד בנפרד הבנתי שהפתרון הוא התקנת PLUGIN בשם VIRTUAL SWITCH אשר לאחר הגדרת SCENE עבור המנורות הוא בעצם מרכז אותם בלחצן אחד שמפעיל אותם ביחד..

הבעיה היא שבנוסף ל-VERA יש ברשותי גם לחצני קיר של PHILIPS להדלקה ידנית של המנורות אך כשאר אני מדליק דרך הלחצן מצב המנורה מתעדכן ב-VERA אבל מצב ה-SWITCH אינו מעדכן כלומר אם אני לא מפעיל את הנורות דרך ה-VIRTUAL SWITCH שיצרתי אין מצב אמת של הנורות.
...
תוכל לתאר במילים את ההתנהגות שהיית רוצה להשיג?
בוא נניח שיש שלוש נורות (א' - ג').
ברור לי שהעברת המתג הוירטואלי ל"דלוק" צריכה להדליק את כולן והעברת המתג הוירטואלי ל"כבוי" צריכה לכבות את כולן.

אבל:
נניח שהדליקו רק את מנורה א' באמצעות המתג הפיזי.
כאשר "ישתמשו" עכשיו במתג הוירטואלי, מה אתה רוצה שיקרה? שכל הנורות ידלקו (בעצם להדליק את ב' ו-ג')? שכל הנורות יכבו (בעצם לכבות את א')? משהו אחר?

מקרה אחר:
נניח שהדליקו את כל הנורות (באמצעות המתג הוירטואלי, או באמצעות שלושת המתגים הפיזיים), ואחרי זה כיבו את נורות ב' ו-ג' באמצעות המתגים הפיזיים.
כאשר "ישתמשו" עכשיו במתג הוירטואלי, מה אתה רוצה שיקרה? שכל הנורות ידלקו (בעצם להדליק את ב' ו-ג')? שכל הנורות יכבו (בעצם לכבות את א')? משהו אחר?
האם התשובה שלך שונה אם ההדלקה הראשונית של כל הנורות היתה באמצעות המתג הוירטואלי או באמצעות שלושת המתגים הפיזיים?

לפי תשובתך, אנסה לסייע לך להגדיר לוגיקה מתאימה.

Grappa כתב:מצטרף לשאלה.
אני מנסה לפתור בעיה דומה ע"י שימוש בלחצן השני S2 במודול דימר של פיברו ולא מצליח ליצר התניה של מה יתבצע בהתאם למצב של הנורה:
מואר = הלחיצה על S2 מכבה
כבויה = הלחיצה על S2 מפעילה.

ניסיתי להשתמש ב PLEG (חסר לי הרבה ידע) ולא מצליח לקבל חיווי ודאי על לחיצה של S2 במידה ונלחץ כבר קודם, הערך נשאר בזיכרון מהלחיצה הקודמת.
...
אני הגדרתי דבר דומה לפני כשבועיים.
יש כאן (בתחתית העמוד) הסבר די טוב איך לבצע זאת.
אם אני זוכר נכון, נעזרתי גם בזה.
נסה להתחיל עם זה, אם לא תצליח, שתף בדיוק את מה שאתה מנסה להשיג, ואנסה לכתוב לך את הלוגיקה המדוייקת.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה

smargi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אנסה לחדד את העניין..

בחדר אחד יש לי מספר נורות בגוף תאורה אחד שמופעלות על ידי מתג אחד פיזי של פיליפס מסדרת HUE DIMMER או כמובן על-ידי האפליקציה של פיליפס. כאשר אני לוחץ על המתג הוא מדליק את כל הנורות יחד וסוגר אותם יחד כאשר מצב זה קורה ה-VERA מראה במצב אמת שהנורות דולקות וגם שהם כבוייות וזה נעשה על ידי פלגאין של VERA שנקרא HUE2 אבל הבעיה מתחילה כאשר אתה רוצה להדליק ולכבות דרך ה-VERA מספר נורות יחד ולא דרך הלחצן הפיזי או האפליקציה של פיליפס. מה שקורה הוא:

ה-VERA לא יודע לקבץ כמה נורות יחד ולהפעיל אותם במקביל את צריך במידה ויש לך חדר לדוגמא עם 4 נורות להדליק אחד אחד ידנית. בגלל בעיה זאת פיתחו פלגאין בשם VIRTUAL SWITCH שמרכז מספר נורות יחד ומדליק אותם במקביל אבל יש בעיה גדולה בתוסף הזה שכאשר אתה לא מדליק את הנורות דרכו אלא על יד האפליקציה של פיליפס או במתג הפיזי הוא לא מתעדכן במצב אמת של הנורות ולא יודע האם הם דולקים או כבויים ולכן זה הופך אותו ללא רלוונטי אך וה לצערי הדרך היחידה לקבץ כמה נורות יחד ב-VERA כדי להפעיל או לכבות אותם.

לכן שאלתי היא האם יש דרך לעשות שינוי בפלגאין אן להוסיף שורת קוד או משהו כדי לגרום לו להתעדכן בזמן אמת במצב הנורות ולדעת האם הם דולקות או כבוייות גם אם הם לא הופעלו דרכו...?

או שיש תוסף או פלאגאין אחר שיודע לעשות זאת שאני לא מכיר אשמח לדעת...?

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני עדין לא בטוח שהבנתי. אם הבנתי, נראה לי שזה הפתרון:

תגדיר תרחיש שהטריגר שלו הוא הדלקה של כל אחת מהנורות.
התרחיש ידליק את המתג הוירטואלי.

באופן דומה תגדיר תרחיש נוסף לכיבוי.

smargi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

עשיתי זאת הגדרתי תרחיש של הדלקת כל הנורות יחד דרך המתג הוירטואלי והכל עובד כל עוד אתה מדליק ומכבה דרך המתג הוירטואי ב-VERA אבל מה קורה אם הדלקת את האורות ידני... בפעם הבאה שאתה פותח את ה-VERAהמתג הורטואלי לא יודע מה מצב הנורה כולמר מראה מצב סגור שבפועל הנורות כבר במצב פתוח כי הדלקת ידני ואז אתה נאלץ ללחוץ על פתוח גם במתג הוירטואלי מבלי שהוא יעשה כלום כי הנורות כבר פתוחות ואז לסגור דרכו כדי לאפס את המצב...!!

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תקרא את ההודעה הקודמת שלי.

אתה הגדרת תרחיש הפוך ממה שהצעתי.
הגדרת תרחיש שהטריגר שלו הוא הדלקה של המתג הוירטואלי.
אני הצעתי שתגדיר תרחיש שהטריגר שלו הוא הדלקה של הנורות.

smargi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

cafri כתב:תקרא את ההודעה הקודמת שלי.

אתה הגדרת תרחיש הפוך ממה שהצעתי.
הגדרת תרחיש שהטריגר שלו הוא הדלקה של המתג הוירטואלי.
אני הצעתי שתגדיר תרחיש שהטריגר שלו הוא הדלקה של הנורות.
...
צודק ניסיתי עכשיו את מה שכתבת ולאחר הגדרות תרחישים רבות כרגע נראה שהכל עובד תקין תודה גדולה..

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בכיף!

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”