אגירת מידע וגרפים ב openHAB

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1 

אחת הנקודות החלשות יותר בממשק של openHAB זה הצגת גרפים בגלל שהם בעצם תמונות PNG סטאטיות ולכן הן לא מתעדכנות באופן דינאמי אלא רק עם רענון המסך ויש תמיד בעיה של התאמה לגודל המסך וקנה מידה.

בדיוק עכשיו יצא לי לרפרף במקבץ ההודעות השבועיות ומתברר שיש כנראה פתרון הרבה יותר אלגנטי. אגירת הנתונים מתבצעת ע"י InfluxDB שבמקרה שלי יחליף את ה MySQL והצגת הנתונים דרך Grafana. לא יצא לי ממש להתעמק אבל נראה לי שעל פניו מעבירים ומקבלים מידע דרך הוספת שירות persistence מתאים.

ההודעה המקורית שקראתי (כולל מדריך שאותו לא ממש קראתי) מקושרת כאן

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

שאלה מפגרת, openHAB בעצם ממשק אחר לורה?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

לא. openHAB היא מערכת שליטה ובקרה לבית חכם. היא כתובה ב JAVA ורצה על מגוון פלטפורמטות החל מ Raspberry Pi ועד לתחנות עבודה מבוססות LINUX או Windows.

אין לזה קשר לורה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #4 

@Catskinner
·הוספת לי פרוייקט :)
אני רק מפחד שהpi שלי לא יהיה הרבה יותר איטי אחרי התקנת הDB וה-GRAFANA כמו כן זה נבדק רק על openhab2

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #5 

Catskinner כתב:לא. openHAB היא מערכת שליטה ובקרה לבית חכם. היא כתובה ב JAVA ורצה על מגוון פלטפורמטות החל מ Raspberry Pi ועד לתחנות עבודה מבוססות LINUX או Windows.

אין לזה קשר לורה.
...
·

כן את זה קראתי, אבל מה אתה מתמשק לזה? איזה מוצרים לשליטה על חשמל וכו?

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

טוב, אני לא מתחבר לורה אם זו השאלה - ולו רק מפני שאין לי מכשיר כזה.

1. אני מתחבר ל Phillips Hue. כרגע יש לי 9 נורות ופסי תאורה המפוזרים בכל הבית. בקרוב אני מקווה להחליף גם אחרים כך שהצפי שלי הוא קרוב ל 20 נורות.

2. אני מחובר לחיישני דלתות וחלונות (כל מיני סוגים) ב Z-Wave

3. אני מחובר ל Netatmo (תחנת מזג האוויר ולכשאבצע את השדרוג ל openHAB 2 אצרף גם את מצלמת הבטחון והנוכחות)

4. מחובר לרסיבר Denon 4308ci, אבל לא ממש משתמש בזה

5. מחובר לכל ההתקנים בבית שמחוברים לרשת ומקבלים IPv4 כך שאני תמיד יודע מה דלוק ופועל ואיפה בבבית וזאת דרך SNMP ו NetworkHealth.

6. מחובר ל ASTRO (שרות מידע) כדי לקבל במדוייק את שעות הזריחה והשקיעה, בהנשך זה גם יאפשר לי לחשב זוית גובה ואזימות של השמש כדי שמזה אוכל לחשב האם שווה להשקות או לסגור תריסים

7. מחובר ל IFTTT כדי לשלוח פקודות ל Sensibo. אבל האמת שאם תקרא את הכתבה שלי על ה Sensibo תבין שאני לא משתמש בזה הרבה. בכלל עם ה IFTTT אני כל פעם עושה נסיונות להתמשקויות שונות ומשונות אבל שום דבר כרגע לא קבוע.

8. מחובר ל MySQL לצורך אגירת נתונים

יש עוד אבל אצלי זה העיקר. אתה יכול לגשת לשם: https://github.com/openhab/openhab/wiki להציץ בחלק הימני שבו מפורטים כל ה Binding שזה בעצם כל הממשקים ובהמשך גם ה Application Integration כדי לקבל מושג למה openHAB מסוגל להתמשק. הבעיה העיקרית היא שזה מצריך המון סבלנות ורצון להשקיע בלימוד התכנות של openHAB. מבחינה זו המערכת היא בהחלט לא ידידותית למשתמש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

@ahiel
·אוקיי, לא היה לי זמן לקרוא כך שלא שמתי לב. אני כרגע על 1.8.3 ולא בטוח שאדלג ל 2 כל כך מהר. כשאעשה זאת רוב הסיכויים שאתחיל מאפס כי אני כל פעם נתקל במצב שבו אני אומר לעצמי שלו ידעתי אז מה שאני יודע היום הייתי ניגש למשימה בצורה שונה לחלוטין.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

אוקי, הייתי שזה כמו ורה, שצריך ריילי למנורה, צריך למפסק וכו.
כי בעצם אם אין לך נורה חכמה, איך תשלוט על השקע....?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”