דונגל DVB-T/T2 מומלץ שנתמך ע"י ראסברי פי 2 ?
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אהלן
** פירסמתי במקביל גם בפורום חומרה PC + סטרימרים כי לא הייתי בטוח לאיזה מתת הפורומים הנושא רלוונטי, מצטער מראש על הכפילות **
ראיתי כמה התכתבויות בנושא אבל הן די ישנות
האם GENIATECH MyGica T230 נתמך רשמית ועובד על ראסברי פי 2 עם openelec?
לחילופין האם עדיף לקנות דונגל גנרי פשוט וזול יותר?
ראיתי שיש גם את הדונגל המומלץ הבא, אבל הוא יקר לי: PCTV Systems tripleStick 292e
תודה רבה
** פירסמתי במקביל גם בפורום חומרה PC + סטרימרים כי לא הייתי בטוח לאיזה מתת הפורומים הנושא רלוונטי, מצטער מראש על הכפילות **
ראיתי כמה התכתבויות בנושא אבל הן די ישנות
האם GENIATECH MyGica T230 נתמך רשמית ועובד על ראסברי פי 2 עם openelec?
לחילופין האם עדיף לקנות דונגל גנרי פשוט וזול יותר?
ראיתי שיש גם את הדונגל המומלץ הבא, אבל הוא יקר לי: PCTV Systems tripleStick 292e
תודה רבה
אני גם מתעניין בזה בזמן האחרון
אני לא מבין ברסברי כל כך, אבל המערכת הפעלה openelec פועלת על לינקוס. הדונגל באופן רשמי לא נתמך בלינקוס (תסתכל באתר הרשמי שלהם), אבל נראה שיש תמיכה מהקהילה:
https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Geniatech_T230
אני גם כנראה יביא את זה, אנסה להפעיל אותו על Lubuntu
תעדכן אם יש לך חלופה טובה יותר או אם הזמנת את הדונגל הזה
אני לא מבין ברסברי כל כך, אבל המערכת הפעלה openelec פועלת על לינקוס. הדונגל באופן רשמי לא נתמך בלינקוס (תסתכל באתר הרשמי שלהם), אבל נראה שיש תמיכה מהקהילה:
https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Geniatech_T230
אני גם כנראה יביא את זה, אנסה להפעיל אותו על Lubuntu
תעדכן אם יש לך חלופה טובה יותר או אם הזמנת את הדונגל הזה
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

@juhyuh
·
כן זה גם מה שאני שמתי לב.. אני באמת מתכנן להשתמש בו בopenelec
ראיתי גם בעוד פורומים שהוא עובד אבל לא תמיד באופן חלק. בנוסף, תמיד מתייחסים לכך שיש לו תאימות לקרנל 3.19 או משהו כזה, אבל כל הפרסומים האלה הם מ-2015 ומאז כבר יצאו גרסאות חדשות של אופן אלק עם קרנל עדכני ככה שאני לא יודע אם המידע עדכני.
לפי הויקי של אופן אלק הוא אמר להיות נתמך עכשיו בצורה מלאה:
http://wiki.openelec.tv/index.php/Supported_TV_Tuners
הזמנתי אותו מעלי אקספרס, יגיע בטח עוד איזה חודש-חודש וחצי ואז אעדכן אם הוא עובד
אם אתה במקרה מזמין ומקבל אותו לפני, או לחילופין מנסה להשתמש במוצר אחר שעובד לך אני אשמח לשמוע
·
כן זה גם מה שאני שמתי לב.. אני באמת מתכנן להשתמש בו בopenelec
ראיתי גם בעוד פורומים שהוא עובד אבל לא תמיד באופן חלק. בנוסף, תמיד מתייחסים לכך שיש לו תאימות לקרנל 3.19 או משהו כזה, אבל כל הפרסומים האלה הם מ-2015 ומאז כבר יצאו גרסאות חדשות של אופן אלק עם קרנל עדכני ככה שאני לא יודע אם המידע עדכני.
לפי הויקי של אופן אלק הוא אמר להיות נתמך עכשיו בצורה מלאה:
http://wiki.openelec.tv/index.php/Supported_TV_Tuners
הזמנתי אותו מעלי אקספרס, יגיע בטח עוד איזה חודש-חודש וחצי ואז אעדכן אם הוא עובד
אם אתה במקרה מזמין ומקבל אותו לפני, או לחילופין מנסה להשתמש במוצר אחר שעובד לך אני אשמח לשמוע
לדעתי העניין של הקרנל זה 3.19 ומעלה, כלומר שהחל מנקודה זו והילך יש תמיכה
יש בויקי גם קבצי firmware שמתאימים לדונגל הספציפי אז שווה לבדוק אותם אם מסתבכים
הרעיון שלי הוא להקים שרת tvheadend על orange pi / raspberry pi, וכל הנקודות טלוויזיה בבית לא יצטרכו להיות עצמאיות מבחינת עידן+ (לא צריך לשים אנטנה וטיונר בכל נקודה), ועל הדרך אני מרוויח אפשרות לצפות דרך נידים טאבלטים וכו'.
התכנון שלי הוא להשתמש ב-Lubuntu כמערכת הפעלה על ה-orange, מקווה שיעבוד טוב
כמה עלה לך הדונגל? היחיד שמצאתי זה אחד באליאקספרס וזה עולה כ-23 דולר
יש בויקי גם קבצי firmware שמתאימים לדונגל הספציפי אז שווה לבדוק אותם אם מסתבכים
הרעיון שלי הוא להקים שרת tvheadend על orange pi / raspberry pi, וכל הנקודות טלוויזיה בבית לא יצטרכו להיות עצמאיות מבחינת עידן+ (לא צריך לשים אנטנה וטיונר בכל נקודה), ועל הדרך אני מרוויח אפשרות לצפות דרך נידים טאבלטים וכו'.
התכנון שלי הוא להשתמש ב-Lubuntu כמערכת הפעלה על ה-orange, מקווה שיעבוד טוב
כמה עלה לך הדונגל? היחיד שמצאתי זה אחד באליאקספרס וזה עולה כ-23 דולר
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

@juhyuh
·
נשמע כמו רעיון יצירתי מאוד, אשמח לשמוע מה יצא מזה ואם הצליח לך
אני לא חושב שתוכל לצפות בערוצים שונים במקביל במכשירים שונים, אבל לפחות יהיה לך "מקלט" אחד שתוכל להשתמש בו בשביל כולם
כן, הזמנתי מעלי אקספרס במחיר שציינת - ייקח עוד כמה שבועות עד שיגיע
·
נשמע כמו רעיון יצירתי מאוד, אשמח לשמוע מה יצא מזה ואם הצליח לך
אני לא חושב שתוכל לצפות בערוצים שונים במקביל במכשירים שונים, אבל לפחות יהיה לך "מקלט" אחד שתוכל להשתמש בו בשביל כולם
כן, הזמנתי מעלי אקספרס במחיר שציינת - ייקח עוד כמה שבועות עד שיגיע
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

@juhyuh
·
תגיד הזמנת בסוף את הדונגל הזה בסוף?
קיבלתי אותו (דווקא את הדגם T230C שהוא יותר חדש אבל עושה קצת בעיות עם הדרייברים) - אבל אני לא מצליח לגרום לו לסרוק ערוצים בtvheadend
הדונגל כן מופיע שם אבל הוא לא סורק את הmux של עידן פלוס שהגדרתי לו (514מה"ץ).
מחזיר תשובה FAIL. נתקלת בזה?
·
קיבלתי אותו (דווקא את הדגם T230C שהוא יותר חדש אבל עושה קצת בעיות עם הדרייברים) - אבל אני לא מצליח לגרום לו לסרוק ערוצים בtvheadend
מחזיר תשובה FAIL. נתקלת בזה?
- BenHT
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 141
- שם מלא: Ben
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
·danielpo123 כתב:@juhyuh
·
מחזיר תשובה FAIL. נתקלת בזה?...
תקרא פה:
https://tvheadend.org/boards/5/topics/22478
https://tvheadend.org/boards/5/topics/quote/22723
בשורה התחתונה: הקרנל עדיין לא תומך בגירסה 230C, כדי לקלוט ערוצים אתה צריך לקפמל בעצמך את הדרייברים (יש הסבר בקישורים הנ"ל)
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

@BenHT
·
מה זה אומר לקמפל את הדרייברים בעצמי?
אני משתמש בLibreElec7.0.2, הוספתי לו את הדרייברים של CrazyCat שהומלצו ובנוסף העתקתי את קבצי הפירמוור החדשים לתיקיית פירמוור.
אחרי שביצעתי את הצעדים האלה הדונגל אכן מופיע לי בtvheadend ומגיב כשאני שולח לו פקודת dmesg אבל לא סורק ערוצים.
יש לך את הדונגל הזה? הצלחת להפעיל אותו עם עידן פלוס על ראסברי פי ?
המון תודה
·
מה זה אומר לקמפל את הדרייברים בעצמי?
אני משתמש בLibreElec7.0.2, הוספתי לו את הדרייברים של CrazyCat שהומלצו ובנוסף העתקתי את קבצי הפירמוור החדשים לתיקיית פירמוור.
אחרי שביצעתי את הצעדים האלה הדונגל אכן מופיע לי בtvheadend ומגיב כשאני שולח לו פקודת dmesg אבל לא סורק ערוצים.
יש לך את הדונגל הזה? הצלחת להפעיל אותו עם עידן פלוס על ראסברי פי ?
המון תודה
לקח לי שבוע וחצי כדי לגרום ל-T230C לעבוד עם ה-orangepi שלי על מערכת הפעלה armbian
אני חושב שזה לא שווה את ההתעסקות. דבר עם המוכר באליאקספרס, תדרוש שישלח לך T230 כמו שהזמנת (אצלי הייתה בדיוק אותה בעיה- הזמנתי T230 וקיבלתי T230C. המוכר לא זרם איתי כל-כך בהתחלה אבל בסוף הוא הסכים לשלוח. במקרה והוא לא מסכים פשוט תפתח דספיוט וגמרנו)
אם בכל מקרה אתה רוצה לנסות לגרום לזה לעבוד, תנתק ותחבר את הדונגל ותפרסם פה את הלוג מ-dmesg, ותנסה לעשות w_scan ותפרסם פה את התוצאה. זה שאתה רואה את הדונגל ב-tvheadend זה שלב מאוד מתקדם (שכאמור לקח לי להגיע אליו שבוע וחצי) ומפה דווקא אצלי הכל זרם.
אצלי הבעיה הייתה:
1. חלק מהדרייברים ב-media_build התנגשו עם הרכיבים ב-orangepi (לדעתי אינפרא אדום)
2. בkernel של armbian לא היה קינפוג ל-mux מסויים שהדונגל משתמש בו, אז הוא לא מצא בכלל דונגלים (המערכת זיהתה את הדונגל אבל לא הצליחה לבצע סריקה)
דרך אגב, האם עשית git clone ל-media_build ואז עשית לו build כמו שצריך? עבר בהצלחה או עם שגיאות?
אני חושב שזה לא שווה את ההתעסקות. דבר עם המוכר באליאקספרס, תדרוש שישלח לך T230 כמו שהזמנת (אצלי הייתה בדיוק אותה בעיה- הזמנתי T230 וקיבלתי T230C. המוכר לא זרם איתי כל-כך בהתחלה אבל בסוף הוא הסכים לשלוח. במקרה והוא לא מסכים פשוט תפתח דספיוט וגמרנו)
אם בכל מקרה אתה רוצה לנסות לגרום לזה לעבוד, תנתק ותחבר את הדונגל ותפרסם פה את הלוג מ-dmesg, ותנסה לעשות w_scan ותפרסם פה את התוצאה. זה שאתה רואה את הדונגל ב-tvheadend זה שלב מאוד מתקדם (שכאמור לקח לי להגיע אליו שבוע וחצי) ומפה דווקא אצלי הכל זרם.
אצלי הבעיה הייתה:
1. חלק מהדרייברים ב-media_build התנגשו עם הרכיבים ב-orangepi (לדעתי אינפרא אדום)
2. בkernel של armbian לא היה קינפוג ל-mux מסויים שהדונגל משתמש בו, אז הוא לא מצא בכלל דונגלים (המערכת זיהתה את הדונגל אבל לא הצליחה לבצע סריקה)
דרך אגב, האם עשית git clone ל-media_build ואז עשית לו build כמו שצריך? עבר בהצלחה או עם שגיאות?
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

@juhyuh
·
תראה אצלי הדברים הלכו טיפה יותר חלק מאצלך אבל אני משתמש בLibreElec, אצלך הלינוקס שונה ולא יצא לי להתעסק איתו אף פעם.. אז לשאלתך לא עשיתי גיט לשום דבר
פשוט התקנתי LibreElec, התקנתי את הדרייברים החסרים של קרייזיקאט, העתקתי את קבצי הקושחה החסרים וזה עבד חלק. לקח לי בערך יום.
רק עכשיו כשאני מנסה לסרוק את התדרים של עידן+ אז זה לא עובד ומחזיר שאין דאטה ונכשל. מרגיש לי שאני קרוב לפתרון אבל זה עדיין לא עובד 100%.
בכל מקרה שלחתי מייל זועם למוכר שישלח לי את ה-230 וכמו שאתה אומר אם הוא לא יסכים אז אפתח דיספיוט...
·
תראה אצלי הדברים הלכו טיפה יותר חלק מאצלך אבל אני משתמש בLibreElec, אצלך הלינוקס שונה ולא יצא לי להתעסק איתו אף פעם.. אז לשאלתך לא עשיתי גיט לשום דבר
פשוט התקנתי LibreElec, התקנתי את הדרייברים החסרים של קרייזיקאט, העתקתי את קבצי הקושחה החסרים וזה עבד חלק. לקח לי בערך יום.
רק עכשיו כשאני מנסה לסרוק את התדרים של עידן+ אז זה לא עובד ומחזיר שאין דאטה ונכשל. מרגיש לי שאני קרוב לפתרון אבל זה עדיין לא עובד 100%.
בכל מקרה שלחתי מייל זועם למוכר שישלח לי את ה-230 וכמו שאתה אומר אם הוא לא יסכים אז אפתח דיספיוט...
·
בכל מקרה שלחתי מייל זועם למוכר שישלח לי את ה-230 וכמו שאתה אומר אם הוא לא יסכים אז אפתח דיספיוט......
איך ביצעת את ההתקנה?
אצלי ההתקנה הייתה כרוכה ב-git clone ואז build ואז install
את עשית ישר install יש מצב שזה מקור הבעיה, כי צריך לקמפל קודם את הדרייברים.
על איזו גרסאת קרנל אתה?
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

מעניין מאוד, חידשת ליdanielpo123 כתב:@juhyuh
·
יש מנגנון עדכון אוטומטי של LibreElec
הורדתי את העדכון מכאן: http://cvh.libreelec.tv/...
אם אתה מעוניין לנסות עוד דברים תנסה לקמפל לבד את הדרייברים:
https://tvheadend.org/boards/5/topics/10864?page=15
תגובה שלישית
התהליך עשוי לקחת כשעה~ אבל אם בסוף הכל מצליח.. אתה על הגל
בנוסף, האם הצלחת לבצע w_scan בהצלחה?
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

@juhyuh
·
LibreElec מאוד נוקשה, לא ניתן לעדכן או להתקין שום דבר באמצעות הפקודות שציינת. כנראה שהיא נועדה למשתמשים בסיסיים כמוני
בLibreElec גם אין את הפקודה w_scan למרות שהיא כן נוספה בגרסת הבטא, ככה שכרגע אין לי אפשרות להתקדם בכיוון הזה
אתה מכיר אפשרות לבצע סריקה שלא בעזרת w_scan ?
·
LibreElec מאוד נוקשה, לא ניתן לעדכן או להתקין שום דבר באמצעות הפקודות שציינת. כנראה שהיא נועדה למשתמשים בסיסיים כמוני
בLibreElec גם אין את הפקודה w_scan למרות שהיא כן נוספה בגרסת הבטא, ככה שכרגע אין לי אפשרות להתקדם בכיוון הזה
אתה מכיר אפשרות לבצע סריקה שלא בעזרת w_scan ?
האמת שלא
פעם ראיתי אשכול בפורומים של libreElec של אנשים שרוצים להתקין את הדרייברים בעצמם, אבל לא מתאפשר להם כי קבצי המערכת הם read only
https://forum.libreelec.tv/thread-1825.html
תעקוב אחרי הפוסטים של lordslash, נראה שהוא עם חומרה ותוכנה כמו שלך
https://forum.libreelec.tv/thread-130-p ... l#pid15105
כאן הם מנסים להדריך אותו איך להתקין, אבל נראה שכבר עשית הכל כמו שצריך
פעם ראיתי אשכול בפורומים של libreElec של אנשים שרוצים להתקין את הדרייברים בעצמם, אבל לא מתאפשר להם כי קבצי המערכת הם read only
https://forum.libreelec.tv/thread-1825.html
תעקוב אחרי הפוסטים של lordslash, נראה שהוא עם חומרה ותוכנה כמו שלך
https://forum.libreelec.tv/thread-130-p ... l#pid15105
כאן הם מנסים להדריך אותו איך להתקין, אבל נראה שכבר עשית הכל כמו שצריך
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

@juhyuh
·
היי, יש חדש לגבי זה? הצלחת משהו?
בנתיים נזפתי במוכר באליאקספרס והוא שלח לי T230 שזה באמת מה שהזמנתי במקור, ככה שעל פניו לא אמורות להיות בעיות.
הבעיה שלי עכשיו זה שאני מנסה לסרוק ערוצים אבל הוא לא מזהה כלום, כאילו אין קליטה
מחזיר שגיאה scan no data failed
עם זאת יש לי סלקום טיוי וכמובן שיש קליטה של עידן פלוס בדירה
ניסיתי גם לסרוק דרך האנטנה שמסופקת עם הסלקום טיוי - גם כלום
אני כבר אובד עצות
·
בנתיים נזפתי במוכר באליאקספרס והוא שלח לי T230 שזה באמת מה שהזמנתי במקור, ככה שעל פניו לא אמורות להיות בעיות.
אני כבר אובד עצות
·
אני כבר אובד עצות...
תנסה לחבר את הדונגל למחשב וינדוס עם הדרייבר שהם נתנו ותסרוק משם, ככה נדע אם יש בעיה הדונגל עצמו ולא בלינוקס.. אני שמתי לב שהדונגל לא עובד עם אנטנות חלשות שדווקא עבדו לי עם עידן+ אחרים (יש לי ממיר מובנה בטלוויזיה). אם האנטנה שלך לא ייעודית לעידן+ תבנה אחת לבד (תחפש אנטנה לעידן+ בגרוש וחצי ביוטיוב), אני כרגע עם אנטנה כזאת והכל עובד
-
danielpo123
- חבר פעיל מאוד

מוסיף פה תגובה למקרה שמישהו יחפש -
קניתי אנטנת יאגי פנימית לעידן פלוס והדונגל עובד פלאים
(במקרה שלי הניסיון להכין אנטנה לבד לא צלח, אולי הקליטה קשה באיזור שלי)
בכל מקרה הבעיה באמת הייתה קליטה - עכשיו הכל עובד חלק עם הT230
קניתי אנטנת יאגי פנימית לעידן פלוס והדונגל עובד פלאים
(במקרה שלי הניסיון להכין אנטנה לבד לא צלח, אולי הקליטה קשה באיזור שלי)
בכל מקרה הבעיה באמת הייתה קליטה - עכשיו הכל עובד חלק עם הT230