שלום,
קניתי LCD BRAVIA של 40 של Sony ורציתי לשאול כמה דברים.
האם כשאני מכניס לDVD סרט של DVDR אז האם אני אמור (מיחסית מרחק קרוב 1-2 מטר) לראות מריחות של פיקסלים ?
כאשר אני מסתכל ממרחק של 2 מטר +- אני עדיין רואה מריחות וכו' אפילו שהאיכות של הסרט גבוה.
אני מחבר את הDVD בSVIDEO של Alpha plus.
האם ככה זה בLCD מהסוגים האלו ?
לפי מה שאמרו לי החיבור לא ממש משנה כי מDVD אמורים לקבל תמונה חדה בכל מקרה...
תודה רבה לעוזרים ! ניב.
טלוויזית CRT רגילה מסוג PAL (כמו בישראל) היא בעלת 576 קווים אנכיים.
כמוכן גם התוכן שצרוב על דיסק DVD הוא 576 שורות אם הוא מסוג PAL או פחות אם הוא מסוג NTSC. (ניתן לדעת על פי האיזורים, בעוד שאיזור 1 הוא NTSC, איזור 2 הוא PAL).
לעומת זאת, טלווזיות LCD אשר יודעות להציג HD, הן בעלות רזולוצייה גבוהה יותר.
במקרה שלכם, מספר הפיקסילים "קווים" אנכיים הינם 768. (איזה דגם ה BRAVIA?? כי אם היא מסדרת W אז היא 1080 קווים)
כאשר הינך משדר תוכן בעל 576 שורות במצב בד"כ i, תצטרך להיות מתיחה של המידע הקיים עד ל 768 שורות, מה שגורם לתופעת הפיקסול.
דבר נוסף שלוקחים בחשבון הוא איכות החיבור. האיכות המומלצת ביותר היא ע"י חיבור HDMI אשר יודע להעביר מידע באיכות הגבוהה היותר, במיוחד אם תשדרו דרך DVD המסוגל לבצע UPSCALE עד ל 720 קווים או 1080i.
לאחר מכן מומלץ חיבור קומפוננט, S VIDEO ואחרון הוא הכבל הצהוב שנקרא קומפוזיט-שהוא הנחות ביותר מבין כל השלושה.
כדאי לבחון קניית |DVD המסוגל לבצע UPSCALE על מנת להימנע מהתופעה ומאיבוד המידע שגורם לכך.
אך ראשית נסו לחבר בעזרת כבל מסוג קומפוננט איכותי.
הריצו מילות חיפוש:
OPOO, UPSCALE, וכדומה.
אושרי
נערך לאחרונה על ידי oshri121 ב 24/02/2007 16:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
reuveney,
צריך לקרוא היטב את ה relase notes שהוציא ה encoder.
הרבה פעמים יצא לי לקרוא כי הם בכוונה מכווצים את זה לגודל של dvd5.
ישנם גם שחרורים של dvd9 ושם אני מניח שלא עשו כלום לאיכות הוידאו (צריך לקרוא את ה info).