שאלה לגבי רכישת דומיין ובניית אתר אינטרנט
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם, פתחתי עסק אך עדין לא הסתיים שלב המיתוג.
אני מעוניין להקים בעתיד אתר אינטרנט, לאחר שיסתיים תהליך המיתוג ויהיה לוגו.
אני רוצה לרכוש כבר מעכשיו דומיין לכל החיים עם סיומת com, אפילו שהאתר לא נבנה, על מנת שאוכל להזין אותו במיתוג שלי עם המעצבים ובהמשך מקסימום לקחת מעצב שממש יזין את התוכן בפנים.
אני לא מבין גדול בתחום כלל, קראתי קצת וראיתי שיש חברות שדורשות תשלום חודשי על דומיין. האם יש מקום שניתן לרכוש דומיין לכל החיים עם תשלום חד פעמי על הרכישה ולא להיות תלוי בחברת שרתים וכדומה? איך למעשה זה עובד? אשמח ממש להכוונה.
תודה רבה,
יובל
אני מעוניין להקים בעתיד אתר אינטרנט, לאחר שיסתיים תהליך המיתוג ויהיה לוגו.
אני רוצה לרכוש כבר מעכשיו דומיין לכל החיים עם סיומת com, אפילו שהאתר לא נבנה, על מנת שאוכל להזין אותו במיתוג שלי עם המעצבים ובהמשך מקסימום לקחת מעצב שממש יזין את התוכן בפנים.
אני לא מבין גדול בתחום כלל, קראתי קצת וראיתי שיש חברות שדורשות תשלום חודשי על דומיין. האם יש מקום שניתן לרכוש דומיין לכל החיים עם תשלום חד פעמי על הרכישה ולא להיות תלוי בחברת שרתים וכדומה? איך למעשה זה עובד? אשמח ממש להכוונה.
תודה רבה,
יובל
התשלום על דומיין הוא שנתי.
ניתן לרכוש מראש כמה שנים שאתה רוצה.
שנה ראשונה אפשר בדר"כ למצוא באזור ה-$2 עם קופונים, ושנים עוקבות בין $9~$15.
אתה פונה לחברות כמו GODADDY, NAMECHEAP וכד' שהן חברות רשם דומיינים שהוסמכו לכך ע"י ICANN.
ניתן לעבור בין רשמים בהמשך, וגם אפשר להגדיר שיתבצע RENEWAL באופן אוטומטי במקום לרכוש מס' שנים מראש.
ניתן לרכוש מראש כמה שנים שאתה רוצה.
שנה ראשונה אפשר בדר"כ למצוא באזור ה-$2 עם קופונים, ושנים עוקבות בין $9~$15.
אתה פונה לחברות כמו GODADDY, NAMECHEAP וכד' שהן חברות רשם דומיינים שהוסמכו לכך ע"י ICANN.
ניתן לעבור בין רשמים בהמשך, וגם אפשר להגדיר שיתבצע RENEWAL באופן אוטומטי במקום לרכוש מס' שנים מראש.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תבדיל בין אתר לדומיין.
אתר באמת מתארח בחברת שרתים. וגם זה אפשר להעביר (רק צריך קצת ידע).
דומיין - זה סוג של רישום במערכת רישום, אח"כ כך עושים הפנייה של הדומיין לאתר/אתרים (למשל אפשר שכתובת עם www בהתחלה תפנה לאתר X, ואם מישהו רושם בהתחלה support אז זה יגיע לו לאתר שונה לגמרי.
בגדול הדומיין זה כדאי לרשום כמה שיותר מהר - כי זה זול מאוד - וחשוב מכל - מאפשר לך לפתוח תיבת מיילים עם החשבון הזה.
אפשרי בחינם - המייל - למשל בZOHO.
אתר באמת מתארח בחברת שרתים. וגם זה אפשר להעביר (רק צריך קצת ידע).
דומיין - זה סוג של רישום במערכת רישום, אח"כ כך עושים הפנייה של הדומיין לאתר/אתרים (למשל אפשר שכתובת עם www בהתחלה תפנה לאתר X, ואם מישהו רושם בהתחלה support אז זה יגיע לו לאתר שונה לגמרי.
בגדול הדומיין זה כדאי לרשום כמה שיותר מהר - כי זה זול מאוד - וחשוב מכל - מאפשר לך לפתוח תיבת מיילים עם החשבון הזה.
אפשרי בחינם - המייל - למשל בZOHO.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשומת הלב שא+ג יכולים להעשות ע"י כל מיני "ספקים" כמו WIX או האתר של WORDPRESS
יש גם שאלה של כמה תעבורה אתה חושב שתכנס.
אם זה אתר של המשרד לא תרצה כנראה טעינה איטית ללקוחות, אבל אתר מתחיל אפשרי שלא יהיה שיא השיאים.
אני למשל משתמש באיזה שירות חינמי למפתחים, שמאחסן את האתר וגם התקנתי שם WORDPRESS לבד.
תשומת הלב שזה מחייב מעט ידע בלינוקס.
יש גם שאלה של כמה תעבורה אתה חושב שתכנס.
אם זה אתר של המשרד לא תרצה כנראה טעינה איטית ללקוחות, אבל אתר מתחיל אפשרי שלא יהיה שיא השיאים.
אני למשל משתמש באיזה שירות חינמי למפתחים, שמאחסן את האתר וגם התקנתי שם WORDPRESS לבד.
תשומת הלב שזה מחייב מעט ידע בלינוקס.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

אני עסק שקשור בנדל"ן, אני מחפש שרת שיוכל להכיל אתר פלאש מסוים, עם מידע על פרויקטים, יצירת קשר, אודות על העסק, וזה בגדול. אבל כן משהו יפה עם פלאש ותזזיתיות. השאלה כמה לדעתכם זה שוקל ואיזה שרת יכול לאחסן דבר כזה? ברגע שאני רוכש את הדומיין אני יכול באופן פשוט לקשר אותו לשרת נכון?
לרישום דומיין COM הייתי ממליץ על NameSilo. זולים מאחרים, כוללים פרטיות WHOIS בחינם למי שרוצה, ממשק עם יותר אפשרויות מחלק מהאחרים ובמקביל פשוט ושמיש יותר.
אחסון אתר עולה דולרים בודדים לחודש בחו"ל. גודל התוכן שבאתר הוא לא בעיה, ולאתר עם תעבורה מינימלית לא צריך שום דבר מיוחד (נגיד, כמה אלפי או עשרות אלפי צפיות לחודש).
כן, רכישת דומיין כוללת גישה למערכת שמאפשרת לקשר לחברה שמאחסנת את האתר. נתקלתי בעבר ברשם ישראלי שלא היה לו דבר כזה, אבל .com לא הייתי קונה בארץ.
אחסון אתר עולה דולרים בודדים לחודש בחו"ל. גודל התוכן שבאתר הוא לא בעיה, ולאתר עם תעבורה מינימלית לא צריך שום דבר מיוחד (נגיד, כמה אלפי או עשרות אלפי צפיות לחודש).
כן, רכישת דומיין כוללת גישה למערכת שמאפשרת לקשר לחברה שמאחסנת את האתר. נתקלתי בעבר ברשם ישראלי שלא היה לו דבר כזה, אבל .com לא הייתי קונה בארץ.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

·מאוד התרשמתי מהם.jtk כתב:לרישום דומיין COM הייתי ממליץ על NameSilo. זולים מאחרים, כוללים פרטיות WHOIS בחינם למי שרוצה, ממשק עם יותר אפשרויות מחלק מהאחרים ובמקביל פשוט ושמיש יותר.
כן, רכישת דומיין כוללת גישה למערכת שמאפשרת לקשר לחברה שמאחסנת את האתר. נתקלתי בעבר ברשם ישראלי שלא היה לו דבר כזה, אבל .com לא הייתי קונה בארץ....
אגב, אם ארצה לרכוש גם דומיין ישראלי, איפה היית ממליץ? כי אצלם לא ראיתי את האפשרות...
השאלה אם בהמשך תרצה לקדם את האתר שלך? אני בניתי בעבר אתר באופן עצמאי - אתר חינמי הטמעתי בו עמודים שלמים של תוכן
השקעתי בו ים זמן. חיברתי לדומיין ואחסון לבד
לאחר תקופה רציתי לקבל לקוחות לעסק ולא נכנס כלום, הבנתי שצריך לקדם את האתר ואז הבנתי שביזבזתי זמן יקר לחינם כי לא ניתן לקדם את האתר הזה הוא בנוי לא טוב לקידום אורגני.
פניתי לחברה של בניית אתרים לעסקים webon הם סייעו לי בהעברת הקבצים, לא פשוט בכלל בהמשך גם למדתי אצלם קורס בניית אתרים בכדי להבין את הדברים טוב יותר. כך שאני מעורב בבניית האתר, זה הבדל גדול מאוד בבנייה.
השקעתי בו ים זמן. חיברתי לדומיין ואחסון לבד
לאחר תקופה רציתי לקבל לקוחות לעסק ולא נכנס כלום, הבנתי שצריך לקדם את האתר ואז הבנתי שביזבזתי זמן יקר לחינם כי לא ניתן לקדם את האתר הזה הוא בנוי לא טוב לקידום אורגני.
פניתי לחברה של בניית אתרים לעסקים webon הם סייעו לי בהעברת הקבצים, לא פשוט בכלל בהמשך גם למדתי אצלם קורס בניית אתרים בכדי להבין את הדברים טוב יותר. כך שאני מעורב בבניית האתר, זה הבדל גדול מאוד בבנייה.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
הכי זול לרכוש דומיין בסיומת IL בחברת BOX - המחיר הוא 49 שקל לשנה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
@yuval2d
·
ברגע שאתה רוכש איחסון, תקבל כתובות DNS שאותן יש להגדיר בפאנל הניהול של הדומיין שרכשת.
אז לשאלתך- כן
·
ברגע שאתה רוכש איחסון, תקבל כתובות DNS שאותן יש להגדיר בפאנל הניהול של הדומיין שרכשת.
אז לשאלתך- כן
@yuval2d
·
באיחסון תוכל לבחור שרת לינוקס או שרת ווינדוס, תלוי באיזו שפת בניית אתרים נבנה האתר שלך, שרתי לינוקס זולים יותר בעלות החודשית.
לצערי בארץ מחירי האיחסון גבוהים.
ממליץ על איחסון ב godaddy.com, מחירים נוחים ותמיכה טכנית טובה.
·
באיחסון תוכל לבחור שרת לינוקס או שרת ווינדוס, תלוי באיזו שפת בניית אתרים נבנה האתר שלך, שרתי לינוקס זולים יותר בעלות החודשית.
לצערי בארץ מחירי האיחסון גבוהים.
ממליץ על איחסון ב godaddy.com, מחירים נוחים ותמיכה טכנית טובה.
@yuval2d
·
בהחלט ואפילו רצוי.
ברגע שתרכוש דומיין יהיה לך פאנל ניהול, שם תצטרך להגדיר את שרתי ה DNS כפי שתקבל אותם מ godaddy (או כל חברת איחסון שתבחר).
·
בהחלט ואפילו רצוי.
ברגע שתרכוש דומיין יהיה לך פאנל ניהול, שם תצטרך להגדיר את שרתי ה DNS כפי שתקבל אותם מ godaddy (או כל חברת איחסון שתבחר).