מישהו יודע להסביר לי מה זה טלפון SIP?
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מקווה שזה שייך לפורום אנדרויד, כי אכן הבנתי שזה קשור גם למערכות אנדרויד, אך אני לא סגור על זה.
אני רוצה לרכוש לעסק שלי טלפון איכותי. וכזה שאוכל בעתיד להשתמש איתו בשלוחות. הצצתי קצת באתר של בזק וגיליתי שיש דבר שנקרא טלפון SIP. אך לא הצלחתי להבין ממדריכים באינטרנט מה זה למעשה הטלפון ומה הצרכים שלו.
התעניינתי בדגם הזה
http://www.bezeqstore.co.il/Business/te ... _t48g.html
מה למעשה הפעולות שניתן לבצע איתו? האם מחברים אותו לקו בזק רגיל או שהוא מתחבר אך ורק לראוטר ואז צריכים להגדיר אותו בצורה ייחודית? אשמח להסבר תפעולי והבנתי החל מהבסיס. תודה רבה
אני רוצה לרכוש לעסק שלי טלפון איכותי. וכזה שאוכל בעתיד להשתמש איתו בשלוחות. הצצתי קצת באתר של בזק וגיליתי שיש דבר שנקרא טלפון SIP. אך לא הצלחתי להבין ממדריכים באינטרנט מה זה למעשה הטלפון ומה הצרכים שלו.
התעניינתי בדגם הזה
http://www.bezeqstore.co.il/Business/te ... _t48g.html
מה למעשה הפעולות שניתן לבצע איתו? האם מחברים אותו לקו בזק רגיל או שהוא מתחבר אך ורק לראוטר ואז צריכים להגדיר אותו בצורה ייחודית? אשמח להסבר תפעולי והבנתי החל מהבסיס. תודה רבה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הפוך - זה טלפון דרך האינטרנט. לא צריך את בזק רק אינטרנט וספק SIP (יש אינסוף כאלה בעולם עם מגוון מחירים).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש מצב שאפשר להעביר את הקו לשם.
לעשות ניוד.
שוב, זה קו דרך האינטרנט. אפשר להגיד שהוא קו "וירטואלי".
לעשות ניוד.
שוב, זה קו דרך האינטרנט. אפשר להגיד שהוא קו "וירטואלי".
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

·אז אם אני רוכש את המכשיר הזה אין לו מאחורה חיבור של בזק נכון? זאת אומרת לא אוכל לחבר אליו את הקו.Itay_Pollak כתב:יש מצב שאפשר להעביר את הקו לשם.
לעשות ניוד.
שוב, זה קו דרך האינטרנט. אפשר להגיד שהוא קו "וירטואלי"....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

נכון.
מהמכשיר הזה יכולה להיות יציאה לקו אנלוגי.
לחלופין משתמשים בטלפוני IP או במחשב.
מהמכשיר הזה יכולה להיות יציאה לקו אנלוגי.
לחלופין משתמשים בטלפוני IP או במחשב.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

אה באסה. אז איזה טלפון אני צריך שאוכל לכלול בו המתנה נעימה מבלי להתחבר לשירות דרך חברת תקשורת, משיבון, לחצני העברה, ועידה וכו' וגם שיהיה עם צג מפואר כמו פה ואיכות שיחה HD ? יש המלצות...? מה הקטע של לייצר טלפונים כאלה בלי אפשרות לחבר אליהם קו בזק? זה עולה כמעט 1000 שקל
VOIP הוא קו דיגטלי ובזק הוא קו אנלוגי.
אני יכול למכור לך אחד בהרבה פחות מ-1000.
האפשריות המתקדמות שאתה מחפש אפשר למצוא ב-IP PBX.
ל-PBX אפשר לחבר TRUNKS של קווים אנלוגים ואז לנתב את השיחה לפי רצונך.
טלפוני VOIP חלקם סגורים למערכת מסויימת (proprietary) ואחרים קוד פתוח, אז שים לב מה אתה רוכש, כדי שיוכלו לדבר אחד עם השני.
יש לך גם טלפונים דיגטלים שזה דבר אחר אז אל תתבלבל.
אני יכול למכור לך אחד בהרבה פחות מ-1000.
האפשריות המתקדמות שאתה מחפש אפשר למצוא ב-IP PBX.
ל-PBX אפשר לחבר TRUNKS של קווים אנלוגים ואז לנתב את השיחה לפי רצונך.
טלפוני VOIP חלקם סגורים למערכת מסויימת (proprietary) ואחרים קוד פתוח, אז שים לב מה אתה רוכש, כדי שיוכלו לדבר אחד עם השני.
יש לך גם טלפונים דיגטלים שזה דבר אחר אז אל תתבלבל.
קצת סדר ממה שאני מכיר.
VOIP - voice over IP שיחות טלפון מעל תשתית IP במקום קוים אנלוגים כמו של בזק למשל.
SIP - פרוטוקול תקשורת ל signalling של שיחות טלפון (בעיקר), משמש כפרוטוקול הנפוץ ביותר במערכות VOIP שונות.
טלפון IP, בדר"כ יהיה מבוסס SIP, מכשיר שמתחבר לתשתית אינטרנט במקום קוים אנלוגים, חייב להיות מחובר למרכזיה כלשהי: מקומית, בענן, חשבון חינם או בתשלום.
אפשר להתקין לבד מכרזית IP כמו האסטריקס אבל לא ממש פשוט, אפשר להתחבר לשרותים בענן (חינם /בתשלום) והכי פשוט (ולא חינם) לשלם לספק מרכזיות ענן שמספק קו + טלפון.
שירות כזה מאפשר בין השאר: תא קולי, העברת שיחות, ניתוב שיחות, פקס, הקלטה...
למה אתה צריף דווקא קו אנלוגי של בזק? למעט מקרים בודדים אין שום יתרון בו.
VOIP - voice over IP שיחות טלפון מעל תשתית IP במקום קוים אנלוגים כמו של בזק למשל.
SIP - פרוטוקול תקשורת ל signalling של שיחות טלפון (בעיקר), משמש כפרוטוקול הנפוץ ביותר במערכות VOIP שונות.
טלפון IP, בדר"כ יהיה מבוסס SIP, מכשיר שמתחבר לתשתית אינטרנט במקום קוים אנלוגים, חייב להיות מחובר למרכזיה כלשהי: מקומית, בענן, חשבון חינם או בתשלום.
אפשר להתקין לבד מכרזית IP כמו האסטריקס אבל לא ממש פשוט, אפשר להתחבר לשרותים בענן (חינם /בתשלום) והכי פשוט (ולא חינם) לשלם לספק מרכזיות ענן שמספק קו + טלפון.
שירות כזה מאפשר בין השאר: תא קולי, העברת שיחות, ניתוב שיחות, פקס, הקלטה...
למה אתה צריף דווקא קו אנלוגי של בזק? למעט מקרים בודדים אין שום יתרון בו.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

רכשתי לעסק 2 מספרי פלטינה (מספרים יפים) בעלות של 2000 ש"ח למספר. הם המספרים שמשמשים את העסק במיתוג, ולכן אני חייב להשתמש בהם.
אני לא יודע ולא מכיר מספרים על גבי רשת, אף פעם לא חשבתי שיש דבר כזה.
מפתיע אותי שאין לי אפשרות לעשות במספרים שלי כלום באמצעות טלפון SIP. אין אפשרות לחבר את הקווי בזק לראוטר ואז איכשהו לשלוט עליהם באמצעות הטלפון?
כי לא ברורה לי הדרך שבה אני יכול ליצור מספר טלפון ממשי באמצעות רשת. מי בוחר לי את המספר? איך לקוחות יכולים ליצור איתי ככה קשר?
מפתיע אותי שאין לי אפשרות לעשות במספרים שלי כלום באמצעות טלפון SIP. אין אפשרות לחבר את הקווי בזק לראוטר ואז איכשהו לשלוט עליהם באמצעות הטלפון?
כי לא ברורה לי הדרך שבה אני יכול ליצור מספר טלפון ממשי באמצעות רשת. מי בוחר לי את המספר? איך לקוחות יכולים ליצור איתי ככה קשר?
·yuval2d כתב:רכשתי לעסק 2 מספרי פלטינה (מספרים יפים) בעלות של 2000 ש"ח למספר. הם המספרים שמשמשים את העסק במיתוג, ולכן אני חייב להשתמש בהם.
כי לא ברורה לי הדרך שבה אני יכול ליצור מספר טלפון ממשי באמצעות רשת. מי בוחר לי את המספר? איך לקוחות יכולים ליצור איתי ככה קשר?...
אין בעייה לנייד כל מספר לכל ספק אחר מבזק או לבזק, כך שאתה יכול להישאר עם המספרים שלך.
יש מתאם ATA שעושה את זה אבל בזק יצתרכו להגדיר אותך כשלוחה - לא נראה לי שיעשו את זה אבל לא ניסיתי.
אבל למה להתעקש על קו בזק אם אתה רוצה טלפון מתקדם כמו זה ששמת פה? גם אם תצליח, בזק לא מסוגלים לספק יותר מידי שרותים מתקדמים במערכת אנלוגית.
עבור לספק מרכזיות ענן טוב, נייד את שני המספרים שלך ותרוויח מערכת הרבה יותר טובה ממה שיש לך היום כולל כל מה שכתבת ויותר מזה וכנראה גם יותר זול.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

·arnold כתב:·......
אין בעייה לנייד כל מספר לכל ספק אחר מבזק או לבזק, כך שאתה יכול להישאר עם המספרים שלך.
יש מתאם ATA שעושה את זה אבל בזק יצתרכו להגדיר אותך כשלוחה - לא נראה לי שיעשו את זה אבל לא ניסיתי.
אבל למה להתעקש על קו בזק אם אתה רוצה טלפון מתקדם כמו זה ששמת פה? גם אם תצליח, בזק לא מסוגלים לספק יותר מידי שרותים מתקדמים במערכת אנלוגית.
עבור לספק מרכזיות ענן טוב, נייד את שני המספרים שלך ותרוויח מערכת הרבה יותר טובה ממה שיש לך היום כולל כל מה שכתבת ויותר מזה וכנראה גם יותר זול....
איזה ספקי מרכזיות טובים יש? במידה ואחליט על רכישת חיוג מקוצר של כוכבית או 1800 אוכל לנייד את זה אליהם גם?
·yuval2d כתב:איזה ספקי מרכזיות טובים יש? במידה ואחליט על רכישת חיוג מקוצר של כוכבית או 1800 אוכל לנייד את זה אליהם גם?.........
כיון שאני איך שהוא קשור לנושא, לא יכול לתת המלצות פה.
כוכבית אפשר להפנות לכל טלפון קוןי כך שאין בעייה לכוון אותו למספר שלך אחרי ניוד מבזק לכל ספק אחר.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

·אז כדי לעבוד עם טלפון SIP אני חייב לנייד את קווי הבזק האנלוגיים שלי לאנשהו... למי אני אמור לנייד אותם והאם זו חברת תקשורת גם?arnold כתב:·......
כיון שאני איך שהוא קשור לנושא, לא יכול לתת המלצות פה.
כוכבית אפשר להפנות לכל טלפון קוןי כך שאין בעייה לכוון אותו למספר שלך אחרי ניוד מבזק לכל ספק אחר....