חוות דעת: Yamaha RX-A860 vs Sony STR DN-1070
טוב אז בלאק פריידי מתקרב ואני מתכנן לשדרג את הרסיבר הותיק שהוא בן 5 שנים כבר ולעשות קניה מאמזון. הסיבה לשדרוג היא שאני רוצה רסיבר שתומך ב-4K וגם שדרוג באיכות הסאונד. כרגע אני מתלבט בין שני הרסיברים שרשמתי בכותרת. אני יודע שימהאה מעולים בכל הקשור לקולנוע ביתי אבל אני נוטה קצת לכיוון הסוני בגלל:
1. ממה שקראתי בביקורות האיכות סאונד שלו מדהימה, אבל לא שמעתי אותו (יש חנות שמוכרת בארץ?). את ה Aventage שמעתי והוא נשמע מצוין גם.
2. יש לי טלוויזית 4K של סוני והתקשורת בין שני מכשירים של סוני בכל הקשור ל HDMI Control תהיה חלקה מאוד ועם המון תכונות.
3. נכתב שממשק המשתמש שלו מעולה, ואני לא מת על הממשק של ימהאה.
מעבר לזה אין לי עוד דברים ספציפיים ביניהם, חוץ מהעובדה שהסוני לא תומך Atmos/DTS-X אבל זה ממש לא קריטי עבורי.
אשמח לדעתכם, אני מתכוון להזמין בבלאק פריידי מאמזון ורוצה להסגר על זה. אלטרנטיבות אחרות גם יילקחו בחשבון.
תודה
1. ממה שקראתי בביקורות האיכות סאונד שלו מדהימה, אבל לא שמעתי אותו (יש חנות שמוכרת בארץ?). את ה Aventage שמעתי והוא נשמע מצוין גם.
2. יש לי טלוויזית 4K של סוני והתקשורת בין שני מכשירים של סוני בכל הקשור ל HDMI Control תהיה חלקה מאוד ועם המון תכונות.
3. נכתב שממשק המשתמש שלו מעולה, ואני לא מת על הממשק של ימהאה.
מעבר לזה אין לי עוד דברים ספציפיים ביניהם, חוץ מהעובדה שהסוני לא תומך Atmos/DTS-X אבל זה ממש לא קריטי עבורי.
אשמח לדעתכם, אני מתכוון להזמין בבלאק פריידי מאמזון ורוצה להסגר על זה. אלטרנטיבות אחרות גם יילקחו בחשבון.
תודה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לקנות היום רסיבר לא תומך זה טעות. בטח אם אתה לא קונה רסיברים כניסה אלא דגמים מכובדים כמו שרשמת.
אם אתה קופץ במקרה לאנגליה בזמן הקרוב - הם מוכרים ב600 פאונד את ה4200 של דנון - מפלצת!
אם אתה קופץ במקרה לאנגליה בזמן הקרוב - הם מוכרים ב600 פאונד את ה4200 של דנון - מפלצת!
אבל זה אומר שאצטרך ״להתפשר״ על ה Aventage למרות שהסוני ממש קורץ לי יותר ותאכלס? לא רואה את עצמי תולה רמקולים על התקרה... אני גם לא חושב שאעבור ל-7.1 מתישהוא בקרוב אז אני לא יודע עד כמה זה קריטי. במיוחד מהסיבה שהסוני פשוט תפס לי את העין יותר, מבחינה של איכות סאונד אומרים שהוא מתעלה על הימהאה. הדנון נראה גם בחירה מעניינת, עומד מול שני הדגמים שרשמתי?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש אומרים שהיתרון מתבטא גם ללא רמקולים בתקרה.
זה נובע פשוט מעצם העובדה שבמקום שיש "סטרים" לכל רמקול, יש אלמנטים שנמצאים בתוך במרחב, כביכול הפסקול מותאם לקולנוע שלך.
גם מבחינת המחיר של המוצר בעתיד עדיף לך.
ד"א - ה1060 לדעתי בUK עלה מחיר מגוחך לא מזמן - שווה בדיקה.
זה נובע פשוט מעצם העובדה שבמקום שיש "סטרים" לכל רמקול, יש אלמנטים שנמצאים בתוך במרחב, כביכול הפסקול מותאם לקולנוע שלך.
גם מבחינת המחיר של המוצר בעתיד עדיף לך.
ד"א - ה1060 לדעתי בUK עלה מחיר מגוחך לא מזמן - שווה בדיקה.
הבנתי אז אם ככה יש תמורה נוספת ל DTS X מאשר רק הרמקולים בתקרה, אלא גם שינוי בסאונד עצמו? מעניין...
כן ה-1060 זול מאוד, אבל הבנתי שיש שדרוג סאונד די משמעותי בינו לבין ה-1070 לכן נראה לי שזה יהיה הדגם שאלך עליו אם אבחר בסוני.
כן ה-1060 זול מאוד, אבל הבנתי שיש שדרוג סאונד די משמעותי בינו לבין ה-1070 לכן נראה לי שזה יהיה הדגם שאלך עליו אם אבחר בסוני.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשומת הלב שזה מקריאה שלי בפורום וברחבי הרשת, לא התרשמות אישית.
אני דווקא ראיתי חוו"ד טובים יותר על ה1060 מול ה1070.
אני דווקא ראיתי חוו"ד טובים יותר על ה1060 מול ה1070.
יש פה דיון קצר על זה בדיוק :
https://www.reddit.com/r/hometheater/co ... strdn1060/
כמו שזה נראה לי ההבדל העיקרי הוא בתמיכה 4K (או שזה רק יכולת ה UPSCALE ל 4K לא חקרתי מספיק..) . הסאונד כנראה די זהה
בCNET כתבו ביקורת :
http://www.cnet.com/products/sony-str-dn1070/
ד"א כך בחשבון שבסוני הנ"ל אין תמיכה בDolby Atmos או DTS:X אם זה חשוב לך.
https://www.reddit.com/r/hometheater/co ... strdn1060/
כמו שזה נראה לי ההבדל העיקרי הוא בתמיכה 4K (או שזה רק יכולת ה UPSCALE ל 4K לא חקרתי מספיק..) . הסאונד כנראה די זהה
בCNET כתבו ביקורת :
http://www.cnet.com/products/sony-str-dn1070/
ד"א כך בחשבון שבסוני הנ"ל אין תמיכה בDolby Atmos או DTS:X אם זה חשוב לך.