שאלה על אופן חיבור המיני פייבר בוקס והתייעצות קטנה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

אנו מרחיבים את המרתף שלנו בבית, והוא הופך להיות יחידת מגורים.
מדובר כמובן בקומה נוספת ואינטגרלית בבית, רק עם דלתות הרמטיות על מנת לתת תחושת פרטיות לבני הסטודנט. בכל אופן, מה שחשוב לדעת: כל הקומה מחוברת לכל התשתיות הקיימות בבית.

לנו יש (בבית) את הטריפל של הוט עם ממיר פייבר בוקס בסלון, שגם משתמש כראוטר.

בסופו של דבר, אני צריך שיהיה אינטרנט בכל קומת המגורים החדשה עליה עומלים כעת, ושיהיה ניתן להתחבר אל הציוד שיותקן בצורה קווית - על מנת לנצל כמה שיותר מה-100 מגה בית שיש לנו בתשתית ובספק.
הסיבה: הברנש שיתגורר שם עובד עם תוכנות און-ליין מאוד כבדות, לכן הצורך בחיבור קווי...כבר עשינו ניסויים - ובחיבור אלחוטי הן מקרטעות.

אז-
שוחחתי עם התמיכה הטכנית של הוט, והפיתרון שהם הביאו לי הוא התקנת ממיר מיני פייבר בוקס.
(דרך אגב: יש לנו כבר מיני פייבר בוקס אחד בבית, בממ"ד).

אם אני מבין נכון, במיני פייבר יש רכיב בשם MOCA שנועד להעברת רשת על תשתית קואקסיאלי.
כלומר, כל מה שאני צריך לדאוג לו (ברמת התשתיות בקירות בשיפוץ), זה שיהיה צינור בין הארון תקשורת (שם יושב המוקה- אני משער, מוזמנים לתקן אותי במידת הצורך) לבין כניסת הטלוויזיה העתידית שהחשמלאי יכין בקיר של קומת המגורים החדשה?

האם זהו באמת הפיתרון עבורי? האם אכן ניתן להתחבר עם לפטופ וכבל רשת למיני פייבר בוקס, ולנצל את כל ה-100 מ"ב?

תודה רבה מראש על כל תגובה והתייחסות:)

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #2 

מיני פייבר זה הפתרון במידה ויש לך אך ורק שקעי קואקס ואין תשתית רשת ביחידה החדשה.
אם אכן זה המצב אזי מתקינים לך את המיני פייבר שנראה כמו ממיר הוט קטן ביחידה החדשה ליד הטלויזיה. זה הממיר שישרת את הבחור. ממנו ניתן לצאת בכבל רשת אחד בלבד לסוויץ שם תקבל כמה פורטים שרק תרצה. את הרשת האלחוטית תקבל אוטומטית מהמיני פייבר שהתקינו או לחלופין תוכל לייצר שם בעזרת ראוטר נוסף רשת מישנית נוספת.
המיני פייבר יאפשר לבחור לבצע הקלטות וכו רק אתה תאבד את הפרטיות שלך שכן כל הקלטה שתבצע גם הוא רואה ויכל לצפות או למחוק....
אם יש לך שתית רשת קווית ביחידה אז אתה פשוט מוציא מה ראוטר שלך קו אחד לכיוון היחידה ושם מפצל אותה בעזרת סוייץ ומתקין לו ממיר הוט רגיל לטובת טלוויזיה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #3 

כך בחשבון שאם יבקר אצלך טכנאי של הוט
על תקלה כלשהי ויראה שיש לך יחידת דיור שיש
בה ממיר ששייך לבית הראשי הוא ידווח להוט
והוט יחייבו אותך בעלות מנוי נוסף או עלות מנוי
ביחידת דיור שזה משהו כמו 100 שח נוספים בחודש

dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

תודה לכם על התגובות!
kobbi כתב:מיני פייבר זה הפתרון במידה ויש לך אך ורק שקעי קואקס ואין תשתית רשת ביחידה החדשה
...
מה הכוונה בתשתית רשת? את כל החיבורים שצריך, אני יכול ליצור כעת.
השיפוץ נמצא יחסית בראשיתו, אין עדיין טיח לדוגמה (אבל קירות כן).
kobbi כתב:מתקינים לך את המיני פייבר שנראה כמו ממיר הוט קטן ביחידה החדשה ליד הטלויזיה. זה הממיר שישרת את הבחור. ממנו ניתן לצאת בכבל רשת אחד בלבד לסוויץ שם תקבל כמה פורטים שרק תרצה. את הרשת האלחוטית תקבל אוטומטית מהמיני פייבר שהתקינו או לחלופין תוכל לייצר שם בעזרת ראוטר נוסף רשת מישנית נוספת.
...
אני חושב שזה בדיוק מה שאני צריך, אך מה כוונה "ממנו ניתן לצאת בכבל רשת אחד בלבד לסוייץ'?"
אני צריך שהכבל רשת יתחבר ישירות מהמיני פייבר למחשב הנייד - מעבר לזה, כלום. ואני כמובן צריך שהוא יעביר לי את כל המהירות שיש לנו בבית (שהיא 100 מ"ב). האם יש סיבה שבחיבור ישיר למיני פייבר בוקס, המהירות תפחת? כי כאשר התחברנו בכבל רשת ישירות לראוטר הראשי (שהוא כמובן הפייבר בוקס), המהירות שקיבלנו הייתה כמעט 100 מגה, אולי טיפה פחות.
האם כך בדיוק יהיה גם במיני פייבר?

חוץ מזה, אני מבין שתהיה גם רשת אלחוטית שהמיני פייבר יודע לשדר. עבור התחברות מהסמארטפון או מחשבים של אורחים - אבל זה פחות חשוב...
MrYair כתב:כך בחשבון שאם יבקר אצלך טכנאי של הוט
על תקלה כלשהי ויראה שיש לך יחידת דיור שיש
בה ממיר ששייך לבית הראשי הוא ידווח להוט
והוט יחייבו אותך בעלות מנוי נוסף או עלות מנוי
ביחידת דיור שזה משהו כמו 100 שח נוספים בחודש
...
·
הכוונה היא לשלם על ממיר נוסף, ולא להוריד למטה את הממיר הקיים.
וכמו שתיארתי, זו קומה נוספת בבית. הוט לא יכולים להגיד שזו יחידת דיור נפרדת, כי זה לא. פשוט קומה נוספת בבית, שיורדים אלייה במדרגות. כמו שהסברתי למעלה, זה רק "מרגיש" כמו יחידת דיור, בסופו של דבר, הכוונה היא לעזור לילד - כלומר, מים + חשמל ושאר התשתיות, כחלק מהבית :)

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

הי
תשתית רשת משמע תשתית שבקצה שלה יש שקע שמתאים לכבל רשת rg45. המשמעות היא שמארגן התקשורת היכן שיושב בראוטר שלך ימשכו לפחות קו רשת אחד בתקן 5 או 6 לכיוון היחידה למקום בו יוצב מפצל רשת דהינו סוייץ ומישם יצאו קווים נוספים לכל פינה שתבחר בבית או מיזם תייצר רשת אלחוטית.
אם אתה יכל לעשות את זה אז בעקרון אינך חייב להתקין מיני פייבר אלא רק ממיר הוט רגיל ביחידה.

למיני פייבר יציאת רשת אחת בלבד ולכן לרוב תדרש לסיווץ שהוא מפצל רשת.

גם אני גר בשכירות ביחידה כזו ולהוט אני מספר שאני הבן של בעלת הביית.....

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

קח בחשבון שכשאתה משתף את הדייר ביחידה בכבלים או באינטרנט אזי גם תידרש אחת לתקופה לבצע עבורו ריסט לפיבר כשנתקע וכן אם התקנתה אצלו מיני אז כמו שאמרתי הוא שותף לכל הקלטה ולנפח הדיסק וכן להתנגשויות של הקלטות.
לא אומר שלא אפשרי אבל יכל להיות גם ניגוס
מיצד שני כדייר כזה אני יכל לומר לך שזה חסכון כספי משמעותי לאורך השנים ובהחלט אחד השיקולים להעדפת יחידה ולא דירה בבניין.

dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

kobbi כתב:המשמעות היא שמארגן התקשורת היכן שיושב בראוטר שלך ימשכו לפחות קו רשת אחד בתקן 5 או 6 לכיוון היחידה למקום בו יוצב מפצל רשת דהינו סוייץ ומישם יצאו קווים נוספים לכל פינה שתבחר בבית או מיזם תייצר רשת אלחוטית.
אם אתה יכל לעשות את זה אז בעקרון אינך חייב להתקין מיני פייבר אלא רק ממיר הוט רגיל ביחידה.

למיני פייבר יציאת רשת אחת בלבד ולכן לרוב תדרש לסיווץ שהוא מפצל רשת.
...
·

תודה קובי, אני חושב שהבנתי מה כוונתך.

מדובר בקומה צנועה יחסית - 2 חדרים קטנים (סלון ומטבח מחוברים + חדר שינה נפרד). בערך 45 מ"ר הכל ביחד, אם ניכנס לפרטים, למרות שזה לא כה קריטי.

המטרה שלי היא שהמיני פייבר בוקס (שמשתמש גם כראוטר, ואז "תפסתי 2 ציפורים במכה אחת") יישב בסלון, בנקודה שהיא בדיוק מרכז הקומה, ויפיץ אינטרנט לכל היחידה הקטנה (בתור ראוטר), וחוץ מזה - ישמש גם כציוד קצה, אליו יהיה ניתן להתחבר בכבל רשת RG45 יישירות מהלפטופ כדי לנצל את כל מהירות האינטרנט שיש בבית - הרי ידוע, שכאשר מתחברים בצורה אלחוטית, מהירות הגלישה נפגמת מאוד ויורדת בצורה משעותית.

האם על כל 2 דרישות אלה (ראוטר להתחברות יומיומית של סמארטפונים וכ'ו + אופציה להתחברות ישירה מלפטופ כדי לנצל בצורה מקסימלית את ה100 מ"ב )- המיני פייבר עונה?

אם התשובה הנה חיובית זה מספיק לי, אני לא צריך מעבר לזה נקודות רשת בקומת המגורים החדשה.

תודה שנית.
kobbi כתב:קח בחשבון שכשאתה משתף את הדייר ביחידה בכבלים או באינטרנט אזי גם תידרש אחת לתקופה לבצע עבורו ריסט לפיבר כשנתקע וכן אם התקנתה אצלו מיני אז כמו שאמרתי הוא שותף לכל הקלטה ולנפח הדיסק וכן להתנגשויות של הקלטות.
לא אומר שלא אפשרי אבל יכל להיות גם ניגוס
מיצד שני כדייר כזה אני יכל לומר לך שזה חסכון כספי משמעותי לאורך השנים ובהחלט אחד השיקולים להעדפת יחידה ולא דירה בבניין.
...
·
"הדייר בבניין" - זהו הילד הסטודנט שלי שמתחיל ללמוד ובמקום לשכור דירה, אני עוזר לו.

וחוץ מזה, חשבתי שזה ברור מלכחילה - לא מדובר בבניין אלא בבית פרטי.
בבית הפרטי שלנו קיים כבר מרתף מבעוד מועד, אך לאחרונה התחלנו שיפוץ על מנת להרחיבו ולהפוך אותו ליחידה פרטית (עד כמה שאפשר). ככה שאין משמעות לחשבונות, או הקלטות משותפות בין הממירים, וכ'ו.
נערך לאחרונה על ידי dodi88 ב 11/09/2016 10:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

התשובה חיובית רק תיקון, המיני איננו הראוטר. הפייבר ממשיך לשמש כראוטר של כולם והוא זה שמחלק כתובות. משמע גם שכולכם רואים את כולכם ברשת....

dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

kobbi כתב:התשובה חיובית רק תיקון, המיני איננו הראוטר. הפייבר ממשיך לשמש כראוטר של כולם והוא זה שמחלק כתובות. משמע גם שכולכם רואים את כולכם ברשת....
...
·
אוקי, עכשיו אנחנו מתקדמים.

אם המיני פייבר איננו יודע לשמש כראוטר (זה בטוח? אני הייתי בטוח שכן) - מה ניתן לעשות כדי להפיץ אינטרנט אלחוטי ביחידה?

האינטרנט שהפייבר בוקס (הראשי, שיושב בסלון) מפיץ - לא יגיע למרתף, בוודאות, ומניסיון.
הכל סגור הרמטית, וזו עובדה שאני יודע טרם השיפוץ, עוד בתקופת "המרתף הישן".

אז פתרנו את שאלת החיבור הקווי, שהיא כמובן הקריטית מבחינתי. (f)
אבל...
האם, כדי ליצור אינטרנט אלחוטי ביחידה למטה (שגם כן חשוב, לדוגמה כאשר מארחים, או סתם רוצים לגלוש מהסמארטפון), אין מנוס מליצור לפחות נקודת רשת אחת בבית?

או שגם כדי לפתור את הסוגייה הזו, המיני פייבר יכול לעזור? מהו הפיתרון לזה?

תודה רבה על הכל!

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

המיני איננו ראוטר אבל בחיבורו הוא מעביר את התקשורת של הראוטר שזה בעצם הפייבר שמותקן אצלך.
רק חידדתי לך שלא היני הוא זה שמקצה כתובות אלא הפייבר עוזה זאת ומעביר זאת דרך המיני. שקוף למשתמש .

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

וכן יהיה גם אלחוטי.
המיני בעצם עושה מספר דברים:
משמש כיחידת קצה לחיבור הטלויזיה להוט
מפיץ את האינטרנט האלחוטי והקווי כמו אקסס פוינט רק על תשתית קואקס כבלים ולא תשתית רשת rg45
מאפשר הקלטות והעברת הצפיה בהקלטות מחדר לחדר.

ובשורה התחתונה אם היתי בהליך בני בהחלט היתי סולל גם קו תשתית רשת ליחידה. אם תעבור ליס פעם....
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 11/09/2016 10:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

kobbi כתב:המיני איננו ראוטר אבל בחיבורו הוא מעביר את התקשורת של הראוטר שזה בעצם הפייבר שמותקן אצלך.
רק חידדתי לך שלא היני הוא זה שמקצה כתובות אלא הפייבר עוזה זאת ומעביר זאת דרך המיני. שקוף למשתמש .
...
·
kobbi כתב:וכן יהיה גם אלחוטי.
...
·

הבנתי - זה מקובל מבחינתי, אין לי בעיה שהכתובת תהיה זהה בכל הבית, לכל מי שמתגורר בו :)

תודה רבה רבה, נראה לי שענית לי על הכל!

אז עכשיו אני הולך לוודא עם הקבלן, שיש כבל COAX שמגיע מהקומה התחתונה ל...ארון התקשורת?
לאן בעצם אני צריך לודוא שהכבל COAX מהחיבור העתידי שאני מכין במרתף יגיע?
נערך לאחרונה על ידי dodi88 ב 11/09/2016 10:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

הכבל קואקס צריך שיהיה בתקן מתאים לזה של חברת הכבלים ויגיע מהנקודה בה מתחברת תשתית הכבלים בבית שלך ליחידה במקום שהחלטת להתקין את המיני פייבר וזה אמור להיות בסלון ליד מיקום הטלויזיה.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

ראה גם הערתי האחרונה לגבי למה כן להתקין גם תשתית רשת cat 5e או cat6

dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

kobbi כתב:הכבל קואקס צריך שיהיה בתקן מתאים לזה של חברת הכבלים ויגיע מהנקודה בה מתחברת תשתית הכבלים בבית שלך ליחידה במקום שהחלטת להתקין את המיני פייבר וזה אמור להיות בסלון ליד מיקום הטלויזיה.
...
·

בסדר גמור.

מהנקודה של התשתית ---> ליציאה שתהיה בקיר במרתף.
אני חושב שיש דבר כזה בדיוק, כי "במרתף הישן" (עוד טרם השיפוץ והרחבתו) - היה לי שם נקודת טלוויזיה, ואפילו לזמן מה חיברנו שם ממיר ישן של HOT...

סתם שאלה, כדאי להרחיב את אופקיי: אבל איך הוא יודע להתחבר לפייבר בוקס הראשי, וכך מעביר אינטרנט?

תודה רבה!

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

בבקשה

dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

kobbi כתב:בבקשה
...
הספקתי לערוך את ההודעה ולשאול שאלה, אם יש לך זמן אתה מוזמן לענות לי עם מושגים טכניים, סתם כי אני מסתקרן איך זה עובד...

מעתיק את השאלה:
אתה אמרת לי שהחיבור טלוויזיה מתחבר לתשתית בבית. אז איך למעשה המיני פייבר יודע להתחבר לפייבר בוקס הראשי, וכך להעביר אינטרנט?

popothecat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #18 

@dodi88
·
המיני והפייבר "מדברים" באמצעות מתאם MoCA, שמאפשר העברת DATA על גבי תשתית COAX.
במידה ותיקח מיני יתקינו לך מתאם כזה על הפייבר.

dodi88 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

popothecat כתב:@dodi88
·
המיני והפייבר "מדברים" באמצעות מתאם MoCA, שמאפשר העברת DATA על גבי תשתית COAX.
במידה ותיקח מיני יתקינו לך מתאם כזה על הפייבר.
...
·כבר יש לי מיני אחד בבית.

במידה ואוסיף מיני פייבר לקומה התחתונה, הוא יהיה השני במספר בבית שלי.

כלומר, כבר יש לי Moca בבית?
ומה זה אומר - שמבחינת חיבור קווי, להתחבר למיני פייבר זה בדיוק כמו להתחבר לפייבר בוקס הראשי?

תודה!

popothecat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #20 

@dodi88
·
זה אומר שיש לך כבר מתאם כזה מחובר לפייבר (תסתכל- קופסה שחורה קטנה, שלוש נוריות ירוקות)
למיני יש מתאם מוקה פנימי, כך שכל מיני שתוסיף יתחבר לרשת ה-MoCA.

מבחינת חיבור- למיני יש יציאת רשת RJ45. מאחר ותקן Moca 2.1 מאפשר העברת קצבים במהירות של בין 200-400, אתה יכול לצורך העניין להסתכל על זה כאילו העברת פיזית כבל RJ45 מהפייבר עד למיני.
כלומר מבחינת החוייה- מהירות וכו', אתה לא אמור להרגיש הבדל בין חיבור מחשב ישירות לפייבר לבין חיבור למיני באמצעות כניסת הרשת שלו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”