דיון: הגנה על כבודם של מערכות סטריאו מול מערכות הגברה ישנות לחדשות לאוזניות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
הצטרף: אוקטובר 2013
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #1 

1- מערכות סטריאו לא שונות במבנה של מגברים/רסיברים, ההבדל היחידי הוא בגודל, מדובר על שנאיים קצטנים יותר וטרנזיסטורים קטנים יותר (ובהתאם גם הלוח יכול לשאת פחות הספק)
ניקח נגיד את המספר 2000ש"ח, אז: CD מקצועי יעלה 2000, רמקולים טובים ב2000ש"ח, טייפ טוב/ פטיפון ב 2000ש"ח, טיונר, מגבר ב 2000ש"ח (נכון לפעם).
ולמרות הנ"ל מערכת סטריאו עלת גם ככה, 2000ש"ח עם הרמקולים (אולי בלי פטיפון), מכאן שגם האיכול של כל מה שנכלל בה היה בהתאם.
אבל עדיין מדובר על רכיבים אלקטרוניים שעושים עבודה ויתכן גם מקצועית (למרות שפחותה מהמגבר לבד ב2000ש"ח).

2- מערכות הגברה ווינטג' ישנות 2 ערוצים מול החדשות שתומכות בכיול וב5.1- 11.2 ערוצים (לא זכור לי אם היה שינוי של של פיצ'רים חשובים בהגברות לסטריאו יותר מודרניות),
עדיין משתמשים באותו עיקרון של תכנולוגיה ,גם על יותר מ2 ערוצים, ויתכן גם בספק מופחת לכל ערוץ כי יש להם הרבה חומרה להתקין בשביל כל ערוץ.

3- ההבנה שאוזניות מוציאות סאונד ברור ומקורב יותר, מכל שאר מערכות ההגברה של הרמקולים והם לא תלויים לא באקוסטיקה של החדר, לא בהד של קופסא ענקית .
לאוזניות יש חסרון שמקבעות את המשתמש רק להם ואי אפשר לשתף את הסביבה אם רוצים להשמיע את המוזיקה
*קצת לא פייר שההשוואה האחרונה היא בין רמקולים לאוזניות (ולא בין מערכות הגברה)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”