הוספת טלויזיה בארון חדר שינה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי ארון הזזה בחדר שינה, שלא תוכנן מלכתחילה לאכלס טלויזיה.
כעת, ברצוני להוסיף לו טלויזיה בדלת.

הייתי אצל נגר בשביל לברר פרטים. אז ככה:
1. נדרש לחתוך / לשחרר (עם מסור ג'קסון) את הקושרת, את המדפים ואת עמוד התמיכה האנכי במרכז הארון, כך שיווצר מרווח של 10 ס"מ מקצה הדלת ועד למדפים מאחור (יהיו שבבי סיבית, אשר יוסתרו ע"י פרופילים).

2. נדרש לפרק את דלת הארון (הימנית), לחתוך את הזכוכית הלבנה, ולהוסיף זכוכית חלבית חצי שקופה עבור הטלויזיה, בדיוק במיקום הטלויזיה.

3. נדרש להתקין את הטלויזיה, ע"י מתקן / 'פלאחים', בדלת הארון הימנית

4. נדרש להעביר את כבל ה HDMI וכבל מתח בצורה כזו, שלא יופרע ע"י גלילת הארון

אשמח לעזרה עבור:
א. איך ממתקנים את הטלויזיה לדלת הארון? האם יש מתקן מיוחד? האם יש לייצר פלאחי מתכת ייעודיים לכל ארון וארון (או לכל טלויזיה)?

ב. איך הכבלים (HDMI וכבל מתח) יגיעו לטלויזיה, עם מינימום הפרעה? (הרי נדרש מעין צינור שרשורי, על מנת לאפשר מתיחה וכיווץ של הכבלים).

אשמח לתובנות.

תודה

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

אני לא ממליץ לעשות את זה.
כשמנסים לעשות לשנות דברים מחוץ לייעוד שלהם זה לא עושה טוב.
גם אתה לא תאהב את התוצאות.
וגם יש הרבה גורמי סיכון ודברים לא יציבים בעניין שלא כדאי לך מראש לנסות לשנות.
בנוסף אם משהוא ישתבש בארון או בטלוויזיה לא יהיה לך גישה לתקן לא את זה ולא את זה.

אני אנסה לזרוק הצעות לאוויר למרות שאני לא בעד הפרוייקט הזה:
אכן צינור גמיש, זה מה שעלה לי ישר,יש צינור פלסטיק השחלה כזה שנראה כמו ספירלה, נשמע כמו מקום טוב לאכסן בו את הכבלים שבתנוע.
הדלת עצמה לא מחוזקת חזק לתקרה ולרצפה, זה שהיא זזה זה טוב ויפה, אבל טלוויזיה שוקלת הרבה מאוד (אתה מחבר אותה לדלת), אני חושש שזה יתלוש את הדלת מהצירים הנעים.
עוד בעיה, הדלת מזכוכית, זכוכית זה חומר גבישי בעייתי, סדק אחד בו, יגרר מתחילתו עד סופו. זה סיפור גם עם ההזזה ועם הטלוויזיה עליו ובנוסף הקידוח להתקין עליו טלוויזיה. אני גם בספק שמסגרת הדלת תחזיק אותו (זכוכית גם לא תופסים עם ברגים ישר אלא בעזרת גומי/סיליקון/איטום)
לקצר מדפים זה עוד חיסרון, אני רואה שתצטרך לעשות עבורם תומכים חדשים מלמאטה שימוקמו במקומם
בנוסף לכל החיסרונות שציינת בעצמיך ממקודם, אין לי מענה טוב. זה לא נשמעת כמו עבודה מקצועית (ספק אם בכלל בעל מקצוע ייגש לעשות אותה)
+הדלת שכתבתה עליה טלוויזיה, נכנסת פנימה (מאחורי הדלת הקדמית), אם אני רואה נכון בתמונה.
יש בארון הזה דלת מקובעת שהיא לא זזה?

אני מציע שתקנה מזנון/ארונית על גלגלים ותשים עליו את הטלוויזיה ופשוט תזיז אותו לצד בעדינות כשאתה ניגש לארון
אפילו מהתקרה אפשר לחבר ולהוריד טלוויזיה (לא זוכר כרגע איך)
מן הצד אפשר להתקין זרוע של טלוויזיה אפילו מאוד ארוכה שאפשר להזיז ימין או שמאלה שתתפס בקיר (2 השורות הקודמות מדברות על תפיסה בבטון)
בפועל הטלוויזיה תהיה ממוקמת בול במקום בו רצית, ולא תצטרף בכלל לשנות כלום בארון

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #3 

@urielp
בזמנו מישהו כאן התייעץ לגבי בעיה זהה לשלך. אני הצעתי לו אז לבדוק פיתרון של TV Lift, שהוא גם אלגנטי ופרקטי מאוד וגם לא דורש לפגום בארון קיים (שנראה אצלך חדש).
לגבי עלויות, כמובן שחברות בארץ שמספקות פיתרון כזה, מספקות יחד אתו מחיר לא ריאלי. אבל מלא מעט סרטונים שראיתי ביוטיוב, מסתבר שישנם לא מעט שמזמינים את מנגנון הזרועות/מנוע באופן פרטי ומתקינים לבד. כנראה שזה לא ממש מסובך, וגם העלות יורדת פלאים.
תוכל לקרוא עוד בשרשור הזה: התייעצות-אך למקם טלווזית Led בחדר הורים?

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

רעיון: מה לגבי מקרן? (חוץ מזה שהוא יקר וגם דורש התקנות רבות)

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

תודה. הטיעונים שעלו כאן דווקא נכונים...

אם כך, אחפש אלטרנטיבות אחרות.
אני פחות מתחבר לטלויזיה שעולה ויורדת צמוד למיטה...
אבל, ראיתי את הפתרון הזה בשרשור (רק ללא הנמכת הגבס): מי מתעסק עם מעליות כאלו? (טלויזיה מקבילה לתקרה, ויורדת ע"י ציר, למצב של 90 מעלות)

אלטרנטיבה אחרת, הינה להעמיד את הטלויזיה במדף (הפתרון הפשוט והזול), למרות שיתפוס לי מקום יקר.
רוחב המדף - 80 ס"מ. מהי הטלויזיה הגדולה ביותר, אותה ניתן להעמיד ברוחב כזה? האם היא לא תהיה קטנה מדי לצפיה?

miim17
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

לגבי תליה מהתקרה

שליחה #6 

תסתכל בקטלוג שלהם:
http://www.galil-slg.co.il/?categoryId=8617
בנוסף שווה לבדוק את האופציה של יציאה מתוך רהיט. אפשר לשים למרגלות המיטה.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אם עוד לא קנית טלוויזיה, אז כמו שאמר ממקודם, תראה באילו גדלים תומכת הזרוע.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”