Router לשימוש ביתי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
asher21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חברים.
צריך את עזרתכם בראוטר לשימוש ביתי, לאחר 5 שנים של שימוש (ללא דופי) בראוטר של TP-Link TL-WR941ND (עד שקרס)
בבית יש 6 סמארטפונים, 2 מחשבים ניידים, PS4.
בית ממוצע בגודלו אבל קירות עבים יחסית.
תשתית של הוט HOTBOX בתור מודם (שוקל להחליף ל HOTBOX2 כי אחד הלפטופים עם 802.11 ac wifi)

תודה מראש לעוזרים!

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #2 

asher21 כתב: תשתית של הוט HOTBOX בתור מודם (שוקל להחליף ל HOTBOX2 כי אחד הלפטופים עם 802.11 ac wifi)
...
·קודם כל, לא ידוע לי שהוט מחליפים סתם ככה נתבים שעובדים ולא התקלקלו רק בגלל שיש נתב שהוא דגם "מתקדם" יותר.
ובמקרה שלך בכלל לא הבנתי איך זה קשור כי ההוטבוקס למיניהם לא תומכים ב-AC, ההוטבוקס 1 או 2 בכלל לא מגיעים עם תדר 5Ghz בחיבור האלחוטי.
בכל מקרה אתה הופך את ההוטבוקס למודם בלבד ומחבר לו נתב טוב יותר אז קנה נתב שתומך AC וזה ייתן לך תמיכה בהתקנים המהירים יותר.

asher21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

גיל37 כתב:
...
...
·קודם כל, לא ידוע לי שהוט מחליפים סתם ככה נתבים שעובדים ולא התקלקלו רק בגלל שיש נתב שהוא דגם "מתקדם" יותר.
ובמקרה שלך בכלל לא הבנתי איך זה קשור כי ההוטבוקס למיניהם לא תומכים ב-AC, ההוטבוקס 1 או 2 בכלל לא מגיעים עם תדר 5Ghz בחיבור האלחוטי.
בכל מקרה אתה הופך את ההוטבוקס למודם בלבד ומחבר לו נתב טוב יותר אז קנה נתב שתומך AC וזה ייתן לך תמיכה בהתקנים המהירים יותר.
...
·

asher21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@asher21
·
זכור לי שקראתי איפשהו שHOTBOX 2 תומך...
בכל אופן אני משתמש בו רק בתור מודם, כרגע גם בתור נתב (הראוטר שבק חיים)
השאלה שלי איזה ראוטר מומלץ, שהוא מספיק חזק (אבל לא ברמה שיפלוט המון קרינה) ויציב.?
ולגבי הHOTBOX 2 איו שום סיבה שאני אבקש להחליף ולא יחליפו לי (או שפשוט אאיים לעזוב חח זה תמיד עובד)

asher21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@asher21
·

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=901119

TP-Link TDW9980 ראיתי את הדגם הזה למכירה בארץ, איך הוא?
הוא גם משמש בתור מודם.. עדיף לי לוותר על ההוטבוקס ולהשתמש גם בזה?

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

יש לי את ההוטבוקס2 ותאמין לי שהוא לא תומך ואין לו בכלל תדר 5Ghz. אין מה לעשות, הנתבים של הוט גרועים מאד בכל מה שקשור לאלחוטי.
אין לך שום סיבה לקנות את הנתב של tp link בקישור שהבאת כי יש לו מודם vdsl מובנה שמייקר את הסיפור ואתה מחובר להוט כך שזה מיותר בשבילך.
אין דבר כזה ״ראוטר שלא יפלוט המון קרינה״. אם אתה משתמש בראוטר dual band יש לו שני מעגלי רדיו שמשדרים בתדרים שונים בו זמנית.
בנתבים טובים יש אפשרות לשלוט בממשק שלהם על עוצמת השידור אבל זה כמובן בא על חשבון הטווח.
הקרינה לא מסוכנת אבל מומלץ לשים את הנתב במקום מרכזי בבית .
אם אתה מאלו שעדיין חוששים מקרינה, חפש פתרונות אחרים כמו השחלת כבלי רשת בדירה , רשת על גבי קו החשמל, רשת על חוטי הטלפון או מוקה (רשת על גבי התשתית של הטלויזיה).

asher21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

גיל37 כתב:יש לי את ההוטבוקס2 ותאמין לי שהוא לא תומך ואין לו בכלל תדר 5Ghz. אין מה לעשות, הנתבים של הוט גרועים מאד בכל מה שקשור לאלחוטי.
אין לך שום סיבה לקנות את הנתב של tp link בקישור שהבאת כי יש לו מודם vdsl מובנה שמייקר את הסיפור ואתה מחובר להוט כך שזה מיותר בשבילך.
אין דבר כזה ״ראוטר שלא יפלוט המון קרינה״. אם אתה משתמש בראוטר dual band יש לו שני מעגלי רדיו שמשדרים בתדרים שונים בו זמנית.
בנתבים טובים יש אפשרות לשלוט בממשק שלהם על עוצמת השידור אבל זה כמובן בא על חשבון הטווח.
אם אתה מאלו שעדיין חוששים מקרינה, חפש פתרונות אחרים כמו השחלת כבלי רשת בדירה , רשת על גבי קו החשמל, רשת על חוטי הטלפון או מוקה (רשת על גבי התשתית של הטלויזיה).

למה לא לחשוש מקרינה אני ישן בחדר שהראוטר במרחק כמה סנטימטרים ממני, אני ל רוצה לקום בבוקר עם זנב
...
·למה לא לחשוש מקרינה אני ישן בחדר שהראוטר במרחק כמה סנטימטרים ממני, אני ל רוצה לקום בבוקר עם זנב
נערך לאחרונה על ידי asher21 ב 08/09/2016 22:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

asher21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

גיל37 כתב:יש לי את ההוטבוקס2 ותאמין לי שהוא לא תומך ואין לו בכלל תדר 5Ghz. אין מה לעשות, הנתבים של הוט גרועים מאד בכל מה שקשור לאלחוטי.

למה לא לחשוש מקרינה אני ישן בחדר שהראוטר במרחק כמה סנטימטרים ממני, אני ל רוצה לקום בבוקר עם זנב
...
·

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

asher21 כתב:
...
...
·למה לא לחשוש מקרינה אני ישן בחדר שהראוטר במרחק כמה סנטימטרים ממני, אני ל רוצה לקום בבוקר עם זנב
...
·יכול דוקא להיות מגניב, זה גם יחסוך לך תחפושת בפורים וגם תוכל לאסוף הרבה לייקים בפייסבוק.

asher21 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

גיל37 כתב:
...
...
·יכול דוקא להיות מגניב, זה גם יחסוך לך תחפושת בפורים וגם תוכל לאסוף הרבה לייקים בפייסבוק.
...
·חחחחחחחח
כן אההה ואז כל בוקר שאני אתעורר אני אכשכש בזנב

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

asher21 כתב:@asher21
·

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=901119

TP-Link TDW9980 ראיתי את הדגם הזה למכירה בארץ, איך הוא?
הוא גם משמש בתור מודם.. עדיף לי לוותר על ההוטבוקס ולהשתמש גם בזה?
...
·המודם של ה-9980 הוא VDSL ולכן מתאים רק לתשתית של בזק.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

NetCHEIF כתב:
...
...
·המודם של ה-9980 הוא VDSL ולכן מתאים רק לתשתית של בזק.
...
·ועדיין הנתב הזה יכול לעבוד עם האינטרנט של הוט כשההוטבוקס מוגדר כמודם בלבד מכיוון שיש לו כניסת wan.
עדיין זה בזבוז כסף לקנות נתב משולב vdsl כשלא מחוברים לבזק ועוד יותר בזבוז להשקיע כסף במודם vdsl שלא תומך בטכנולוגיות שבזק מנסה עכשיו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”