שלום
ברשותי מערכת קולנועית 5.1 ערוצים .
הסאבים שלי הם סאבים בבנייה עצמית שלי 15 אינצ' לכל צד התיבות מקוונות ל- 50 HZ תהודה.
אני שומע מצויין רק רציתי לדעת אם אני יכול להפיק יותר מהסאבים ... מבחינת איכות הצליל ולא עוצמה !!! עוצמה לא חסר.
ידוע ש- DAMPING FACTOR משפיע בעיקר על הצלילים הנמוכים לכן כמה שאלות:
המגבר שמגביר אותם הוא מגבר של 2X300 W RMS 8OHM מגבר כח,בעל ערך של DAMPING FACTOR של 250 .
1)האם מגבר של 2X 500 RMS 8OHM עם אותו ערך DAMPING FACTOR יפיק צליל יותר יפה או שלא יהיה שינוי?
2)האם מגבר בעל DAMPING FACTOR של 700 יפיק צליל יותר יפה או שאני לא ירגיש שינוי בעוצמות שמצויינות למעלה.
במשך שבוע שלם אני עושה מבחנים בין 3 סוגים של מגברים ואני לא כלכך מצליח להרגיש הבדל או להגיע להחלטה, נדמה לי שהרגשתי צליל קצת שונה עם מגבר של
DAMPING FACTOR 700 אבל אני לא יודע אם זה הבדל אמיתי או רק פסיכולוגיה?
*הבדיקות נעשו עם מוסיקה !
מבחינתי אין בעיה איזה מגבר לקחת מבחינה כספית כי אחי הוא מיבא ומוכר אותם לכן הוא נתן לי לבחור בין שלושה מגברים ללא כל תשלום.
בבקשה עזרה?
תודה
אייל.
DAMPING FACTOR - מבקש לדעת כמה דברים.
-
djeyal
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- LiorC
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3610
אכן DAMPING FACTOR מהווה מדד כלשהוא ליכולת הדיקות הבס של מגבר.
אבל, זה פרמטר אחד בלבד מתוך פרמטרים רבים שבסופו של דבר יוצרים את אופי צליל המגבר.
לכן, קשה מאוד ואפילו בלתי אפשרי לנבא האם מגבר יפיק "צליל יפה יותר" רק על סמך פרמטר זה.
יותר מזה, יכול להיות גם שרמקול מסויים ישמע טוב יותר עם מגבר בעל DAMPING FACTOR נמוך יותר.
נסה לבחון את המגברים במשך פרק זמן מסויים ואז תבחר את זה שהשילוב שלו עם הסאבים נשמע לאוזנייך הטוב ביותר (ללא קשר לפרמטר תאורטי כזה או אחר).
אבל, זה פרמטר אחד בלבד מתוך פרמטרים רבים שבסופו של דבר יוצרים את אופי צליל המגבר.
לכן, קשה מאוד ואפילו בלתי אפשרי לנבא האם מגבר יפיק "צליל יפה יותר" רק על סמך פרמטר זה.
יותר מזה, יכול להיות גם שרמקול מסויים ישמע טוב יותר עם מגבר בעל DAMPING FACTOR נמוך יותר.
נסה לבחון את המגברים במשך פרק זמן מסויים ואז תבחר את זה שהשילוב שלו עם הסאבים נשמע לאוזנייך הטוב ביותר (ללא קשר לפרמטר תאורטי כזה או אחר).
ליאור
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46461
djeyal,
אתה מוכן להעלות תמונות של הסטאפ?
מעניין לראות את הסאבים.
אתה מוכן להעלות תמונות של הסטאפ?
מעניין לראות את הסאבים.
-
djeyal
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
או קיי אני יצלם ויעלה למעשה זה לא סאב נפרד אלה 3WAY שמחובר בנפרד BI-AMP .
כלומר סאב למגבר כח ומיד וטוויטר למגבר קולנוע ביתי.
כלומר סאב למגבר כח ומיד וטוויטר למגבר קולנוע ביתי.