מגבר מדווח על overloading בווליום מסויים מדוע?
-
the_matrix
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 102
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
היי לכולם
יש לי מגבר JVC שמחוברים אליו סטליטים של סרווין ווגה , לאחרונה כשאני מגיע לעוצמת סאונד של בערך 28 ( לא חזק במיוחד) המגבר מדווח על OVERLOADING וקופא!!!
מישהו יודע מה הבעיה
יש לי מגבר JVC שמחוברים אליו סטליטים של סרווין ווגה , לאחרונה כשאני מגיע לעוצמת סאונד של בערך 28 ( לא חזק במיוחד) המגבר מדווח על OVERLOADING וקופא!!!
מישהו יודע מה הבעיה
היי
גם לי יש JVC ואני מכיר את הבעיה.
שתי אפשרויות:
1)מגברי ה-JVC חלקם מוגבלים להיתנגדות רמקול של 8OHM בניגוד למגברים אחרים המסוגלים לרדת עד 2OHM .
הבדיקה הפשוטה שאתה צריך לעשות זה לבדוק מה היתנגדות הרמקולים שלך!!!
זה בד"כ מצויין בצד האחורי של הרמקול.
או לבדוק עם אומטר מה ההיתנגדות האמיתית של הרמקול, כמובן לבצע את הבדיקה כאשר הרמקול מנותק מהמגבר.
2)יש לך קצר באחד החוטים או שהחוטים לא מחוברים כהלכה !
מקווה שעזרתי
ביי אייל.
גם לי יש JVC ואני מכיר את הבעיה.
שתי אפשרויות:
1)מגברי ה-JVC חלקם מוגבלים להיתנגדות רמקול של 8OHM בניגוד למגברים אחרים המסוגלים לרדת עד 2OHM .
הבדיקה הפשוטה שאתה צריך לעשות זה לבדוק מה היתנגדות הרמקולים שלך!!!
זה בד"כ מצויין בצד האחורי של הרמקול.
או לבדוק עם אומטר מה ההיתנגדות האמיתית של הרמקול, כמובן לבצע את הבדיקה כאשר הרמקול מנותק מהמגבר.
2)יש לך קצר באחד החוטים או שהחוטים לא מחוברים כהלכה !
מקווה שעזרתי
ביי אייל.
-
the_matrix
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 102
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
עידכון בעיית OVERLOAD
קודם כל אייל תודה על העזרה - מועיל מאוד.
אוקיי אז ככה, לפי ה MANUAL של הרסיבר זה אכן או בעייה של התנגדות או בעייה של כבל שמקצר.
בדכ"כ אם זה בעיה של כבל מקצר אז הבעיה לא נפתרת גם כאשר מכבים ומדליקים מחדש את הרסיבר.
אצלי ברגע שאני מכבה את המחשב ומנמיך את עוצמת הווליום הבעייה לא קורה אז כנראה אצלי זו הבעייה הראשונה.
תודה
אוקיי אז ככה, לפי ה MANUAL של הרסיבר זה אכן או בעייה של התנגדות או בעייה של כבל שמקצר.
בדכ"כ אם זה בעיה של כבל מקצר אז הבעיה לא נפתרת גם כאשר מכבים ומדליקים מחדש את הרסיבר.
אצלי ברגע שאני מכבה את המחשב ומנמיך את עוצמת הווליום הבעייה לא קורה אז כנראה אצלי זו הבעייה הראשונה.
תודה
אין על מה!
אבל תשמע בקשר לכבל מקצר, לא ניראה לי שהבנת למה אני מתכוון אין קשר לזה שאתה מכבה ומדליק את המגבר.
הפעולה הזאת נועדה כדי להוציא את המגבר מהודעת ה- OVER עכשיו אם יש לך כבל שבטעות ניתק ושני הגידים שלו נוגעים אחד בשני או משהו בסגנון אתה אומנם שומע כרגיל אבל כאשר אתה מגביר את הווליום המגבר רואה באחד הרמקולים 0 אום או קרוב לזה ואז כדי להגן על עצמו הוא נכנס ל- OVERLOAD ,תאמין לי פעם היהה לי תופעה שכבר ב- 25 המגבר היה נכנס ל- OVER ולא הבנתי למה בסוף ראיתי שאחד הסראונדים מנותק והגיד המנותק נגע בגיד השני.
יכול להיות גם מצב שבאחד החוטים הבידוד גלוי והגידים נוגעים אחד בשני.
אני סתאם מעלה מקרים שקרו לי בעבר.
תבדוק טוב טוב
ביי
אייל.
אבל תשמע בקשר לכבל מקצר, לא ניראה לי שהבנת למה אני מתכוון אין קשר לזה שאתה מכבה ומדליק את המגבר.
הפעולה הזאת נועדה כדי להוציא את המגבר מהודעת ה- OVER עכשיו אם יש לך כבל שבטעות ניתק ושני הגידים שלו נוגעים אחד בשני או משהו בסגנון אתה אומנם שומע כרגיל אבל כאשר אתה מגביר את הווליום המגבר רואה באחד הרמקולים 0 אום או קרוב לזה ואז כדי להגן על עצמו הוא נכנס ל- OVERLOAD ,תאמין לי פעם היהה לי תופעה שכבר ב- 25 המגבר היה נכנס ל- OVER ולא הבנתי למה בסוף ראיתי שאחד הסראונדים מנותק והגיד המנותק נגע בגיד השני.
יכול להיות גם מצב שבאחד החוטים הבידוד גלוי והגידים נוגעים אחד בשני.
אני סתאם מעלה מקרים שקרו לי בעבר.
תבדוק טוב טוב
ביי
אייל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בואו נעשה סדר בדברים, כי היו פה כמה טעויות.....
1. אם היה לך קצר, הרסיבר היה מדווח על OVERLOADING כבר מהרגע הראשון ולא מעל "ווליום מסויים".
2. העכבה (לא התנגדות) שרשומה מאחורי הרמקול (לא בכל רמקול, אבל בטוח רשום במנואל) היא רק העכבה הנומינלית ולא המינימלית. הרבה מאוד רמקולים בעלי עכבה נומינלית של 8 אוהם יכולים לרדת גם ל-2-3 אוהם.
3. ככל שאתה מגביר, המגבר נידרש לספק יותר זרם. מה שקורה במקרה שלך, זה שהרמקולים שלך "קשים" מידי, כלומר, מעמיסים את הרסיבר יותר מידי ומעל עוצמה מסויימת, כמות הזרם שהוא אמור לספק, עובר את מגבלת ההגנה שלו והוא מדווח על "עומס יתר".
4. לא ניתן למדוד עם רב-מודד את העכבה המינימלית של הרמקול בצורה ישירה על הרמקול, אלא ע"י חישוב של הזרם שעובר (זרם חילופין, לא לשכוח) והמתח על הדקי הרמקול.
5. אז מה עושים? יש כמה אפשרויות:
- מחליפים למגבר חזק יותר.
- מחליפים לרמקול "קל יותר לדחיפה".
- מתרגלים לשמוע בווליום נמוך יותר.
1. אם היה לך קצר, הרסיבר היה מדווח על OVERLOADING כבר מהרגע הראשון ולא מעל "ווליום מסויים".
2. העכבה (לא התנגדות) שרשומה מאחורי הרמקול (לא בכל רמקול, אבל בטוח רשום במנואל) היא רק העכבה הנומינלית ולא המינימלית. הרבה מאוד רמקולים בעלי עכבה נומינלית של 8 אוהם יכולים לרדת גם ל-2-3 אוהם.
3. ככל שאתה מגביר, המגבר נידרש לספק יותר זרם. מה שקורה במקרה שלך, זה שהרמקולים שלך "קשים" מידי, כלומר, מעמיסים את הרסיבר יותר מידי ומעל עוצמה מסויימת, כמות הזרם שהוא אמור לספק, עובר את מגבלת ההגנה שלו והוא מדווח על "עומס יתר".
4. לא ניתן למדוד עם רב-מודד את העכבה המינימלית של הרמקול בצורה ישירה על הרמקול, אלא ע"י חישוב של הזרם שעובר (זרם חילופין, לא לשכוח) והמתח על הדקי הרמקול.
5. אז מה עושים? יש כמה אפשרויות:
- מחליפים למגבר חזק יותר.
- מחליפים לרמקול "קל יותר לדחיפה".
- מתרגלים לשמוע בווליום נמוך יותר.
כשאתה כותב לאחרונה, התופעה הזו לא ארעה בעבר ?the_matrix כתב:היי לכולם
מישהו יודע מה הבעיה...
אם כך, אני הייתי מנתק רמקול בודד בכל פעם מיציאות המגבר ובודק אולי סליל או חיווט עד לרמקול זה התקצר חלקית וגורם להתחממות המגבר וניתוקו האוטומטי.
אולי כך תוכל לבודד את הבעיה.
תקפיד שכל הרמקולים מוגדרים כ-small, דרך מובטחת לגרום נזק לסטליטיים היא
להעביר להם בסים ...
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
לא מדוייק מרטין....MartinHSabag כתב: 1. אם היה לך קצר, הרסיבר היה מדווח על OVERLOADING כבר מהרגע הראשון ולא מעל "ווליום מסויים".
....
בבית הורי בסלון יש גם מגבר של JVC ....ולפני כמה חודשים הוא גם היה מדווח עלOVERLOADING {אבל רק שהיית מגביר מעל החצי!!}
ובסוף באמת התברר שהיה שם איזה כבל מקצר.....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כולכם צודקים ...
קצר אמיתי יפיל את המגבר מיידית ללא יכולת להגביר כלל
ובפועל קצר מוחלט לא קיים.
הבה נניח ששני קצוות החוטים מקצרים בקצה המחובר לרמקול.
הואיל ומדובר פה בסטליטיים, אני מניח שלא חיברו אותם עם כבלים עבים
ואם אנו בוחרים חוט בסיסי (קוטר פחות מ-1mm) שנהוג למצוא בחנויות קנה ובנה
מדובר בחוטים שההתנגדות שלהם כ-0.05 אום למטר, אז לחוט של 3 מטרים (6 הלוך חזור)
מקבלים התנגדות של 0.3 אום.
נניח שהמגבר שלנו מסוגל לדחוף 100W על 8 אום לערוץ.
המשמעות הוא שהוא עומד בזרם של כ-3.5A
כדי להזרים את הזרם הזה במעגל הנ"ל ("קצר" של 0.3 אום)
נקבל שהמגבר דוחף בערך 1V.
במתח זה ההספק שיקבלו כל הערוצים האחרים הוא בערך 0.15W לערוץ
אם נצילות הרמקולים 90db המשמעות היא קול בעוצמה של מעל 80db
וזה די מקביל לעוצמה המתוארת ההודעה המקורית ...
אבי.
קצר אמיתי יפיל את המגבר מיידית ללא יכולת להגביר כלל
ובפועל קצר מוחלט לא קיים.
הבה נניח ששני קצוות החוטים מקצרים בקצה המחובר לרמקול.
הואיל ומדובר פה בסטליטיים, אני מניח שלא חיברו אותם עם כבלים עבים
ואם אנו בוחרים חוט בסיסי (קוטר פחות מ-1mm) שנהוג למצוא בחנויות קנה ובנה
מדובר בחוטים שההתנגדות שלהם כ-0.05 אום למטר, אז לחוט של 3 מטרים (6 הלוך חזור)
מקבלים התנגדות של 0.3 אום.
נניח שהמגבר שלנו מסוגל לדחוף 100W על 8 אום לערוץ.
המשמעות הוא שהוא עומד בזרם של כ-3.5A
כדי להזרים את הזרם הזה במעגל הנ"ל ("קצר" של 0.3 אום)
נקבל שהמגבר דוחף בערך 1V.
במתח זה ההספק שיקבלו כל הערוצים האחרים הוא בערך 0.15W לערוץ
אם נצילות הרמקולים 90db המשמעות היא קול בעוצמה של מעל 80db
וזה די מקביל לעוצמה המתוארת ההודעה המקורית ...
מקווה שהבהרתי,לא חזק במיוחד...
אבי.
אבי ורון