פנסוניק 900 מול מיצ'ובישי 3000 - חזרתי מבולבל מהחנות !
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הי,
כבר כמה שבועות אני מברר, קורא ומתייעץ בנוגע לרכישת מקרן לחדר ייעודי.
כמעט כולם המליצו והזכירו לטובה את הפנסוניק 900 במסגרת התקציב ( 10K פלוס מינוס ).
אז הלכתי סוף סוף לראות אותו. האמת ? ממש, אבל ממש לא נפלתי.
אומנם הוא לא היה מכוון מי יודע מה ומותקן קצת קרוב למסך ( ראינו תמונה של 80 אינטש )
אבל די התאכזבתי.
ראינו גם את ה מיצ'ובישי 3000. נכון, מקרן קצת יותר יקר ( ההפרש בינהם משהו כמו 3000 שקל ) והוא בכלל DLP אבל זה לא הפריע לנו. נהפוך הוא, איזה הבדל !!!! שמיים וארץ. אין בכלל ספק שהתמונה במיצ'ובישי היתה חדה יותר, קונטרסטית יותר ובהירה יותר. חבל על הזמן.
אז למה אני מבולבל ?
ה 900 הוא 1100ANSI ( לפי "הספר" ) והמיצ'ובישי 1000ANSI.
ממרחק הקרנה של ארבעה מטרים ותמונה בגודל של 106 אינטש הפנסוניק אמור לתת
בהירות של 43 Nits והמיצ'ובישי 36 Nits.
עם כל הכבוד לתיאוריה , ויש כבוד, זה לא מה שראיתי ! דווקא המקרן שאמור לתת תמונה פחות בהירה נתן בפועל תמונה בהירה יותר ( והוא עוד היה במצב של חיסכון !!! ).
בנוסף, השחורים בו היו "יותר שחורים" ללא ספק. אפילו אשתי מסכימה איתי.
מה קורה פה ? מה אני מפספס ? האם יכול להיות שזו מניפולציה כלשהי ?
תודה,
המיואש ..
ליאור
כמעט כולם המליצו והזכירו לטובה את הפנסוניק 900 במסגרת התקציב ( 10K פלוס מינוס ).
אומנם הוא לא היה מכוון מי יודע מה ומותקן קצת קרוב למסך ( ראינו תמונה של 80 אינטש )
אבל די התאכזבתי.
ראינו גם את ה מיצ'ובישי 3000. נכון, מקרן קצת יותר יקר ( ההפרש בינהם משהו כמו 3000 שקל ) והוא בכלל DLP אבל זה לא הפריע לנו. נהפוך הוא, איזה הבדל !!!! שמיים וארץ. אין בכלל ספק שהתמונה במיצ'ובישי היתה חדה יותר, קונטרסטית יותר ובהירה יותר. חבל על הזמן.
אז למה אני מבולבל ?
עם כל הכבוד לתיאוריה , ויש כבוד, זה לא מה שראיתי ! דווקא המקרן שאמור לתת תמונה פחות בהירה נתן בפועל תמונה בהירה יותר ( והוא עוד היה במצב של חיסכון !!! ).
תודה,
המיואש ..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
עושה רושם שאין מה להשוות בין נתוני מקרני LCD למקרני DLP במיוחד בכל מה שקשור בניגודיות
מקרני DLP ידועים בתמונה "עמוקה" יותר וקרובה יותר ל-CRT שאנו מכירים המהווה את התמונה האופטימלית.
אם אין לך בעיה לצפות במקרן DLP , כאבי ראש\עיניים אין בכלל שאלה במה לבחור
כמו שאמרו פה, רצוי לשבת חצי שעה לפחות לצפות בסרט
רצוי סרט אקשן, לטעמי, על מנת לעמוד על תופעת הקשתות וכאבי העיניים\ראש אם תהיה בכלל, מעט מאוד רגישים לכך.
מקווים לקרב ראש בראש בין המיצובישי 3100 והאפסון 700
אם כי, יש לי הרגשה שה-3100 ינצח, למרות שעל הנייר הוא מוציא חצי ניגודיות מהאפסון.
מקרני DLP ידועים בתמונה "עמוקה" יותר וקרובה יותר ל-CRT שאנו מכירים המהווה את התמונה האופטימלית.
אם אין לך בעיה לצפות במקרן DLP , כאבי ראש\עיניים אין בכלל שאלה במה לבחור
כמו שאמרו פה, רצוי לשבת חצי שעה לפחות לצפות בסרט
רצוי סרט אקשן, לטעמי, על מנת לעמוד על תופעת הקשתות וכאבי העיניים\ראש אם תהיה בכלל, מעט מאוד רגישים לכך.
מקווים לקרב ראש בראש בין המיצובישי 3100 והאפסון 700
אם כי, יש לי הרגשה שה-3100 ינצח, למרות שעל הנייר הוא מוציא חצי ניגודיות מהאפסון.
ה 3100 ינצח את ה 700, אין לי ספק.
כיום הקניה הטובה ביותר בתחום מקרני 720p, למי שאינו רגיש לתופעות הלוואי של DLP, זה המיצובישי 3100 החדש. יש הטוענים שהוא מתחרה ראש בראש ב JVC HD1 מבחינת איכות תמונה (כולל השחורים). אין לי שום מושג אם הטענה הזו נכונה, אני רק מציין שהיא הועלתה ע"י אנשים שצפו בשניהם.
ניתן ליבא את ה 3100 מיפן במחיר של 5800 ש"ח, לא כולל מיסים ומשלוח (עם מיסים ומשלוח יוצא באזור 8500 ש"ח). בארץ ניתן להשיג אותו באזור 12 אלף ש"ח, שזה מחיר לא רע.
כיום הקניה הטובה ביותר בתחום מקרני 720p, למי שאינו רגיש לתופעות הלוואי של DLP, זה המיצובישי 3100 החדש. יש הטוענים שהוא מתחרה ראש בראש ב JVC HD1 מבחינת איכות תמונה (כולל השחורים). אין לי שום מושג אם הטענה הזו נכונה, אני רק מציין שהיא הועלתה ע"י אנשים שצפו בשניהם.
ניתן ליבא את ה 3100 מיפן במחיר של 5800 ש"ח, לא כולל מיסים ומשלוח (עם מיסים ומשלוח יוצא באזור 8500 ש"ח). בארץ ניתן להשיג אותו באזור 12 אלף ש"ח, שזה מחיר לא רע.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
אתה בטוח שהוא מתחרה בתמונה של ה-HD-1?noam23 כתב:ה 3100 ינצח את ה 700, אין לי ספק.
ניתן ליבא את ה 3100 מיפן במחיר של 5800 ש"ח, לא כולל מיסים ומשלוח (עם מיסים ומשלוח יוצא באזור 8500 ש"ח). בארץ ניתן להשיג אותו באזור 12 אלף ש"ח, שזה מחיר לא רע....
זה המקרן הכי חם בשוק,אתה בטח יודע.
קונטרסט של 1:15000 ללא אייריס,הוא מתחרה של הפנינה ושארפ Z20000.
לפי מה שאתה אומר למיצובישי יש תמונה של מקרן ב-6K....הלוואי
יש לך לינק?
תודה.
ולפני חודש ראיתי את הפנסוניק 900 בחנות ואני חייב לומר שאיכות התמונה לא מתקרבת לאיכות מקרני DLP שעולים חצי ממנו. פשוט טכנולוגית LCD זו פשרה כואבת למי שסובל מתופעת הקשתות, היום גלגל הצבעים במקרני DLP הוא X4 ויותר ומבטל לחלוטין את התופעה (לפחות אצל רובנו).Lior_M כתב:הי,
אבל די התאכזבתי.
אז למה אני מבולבל ?
תודה,
המיואש ..
ליאור...
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הי נועם,noam23 כתב:ה 3100 ינצח את ה 700, אין לי ספק.
ניתן ליבא את ה 3100 מיפן במחיר של 5800 ש"ח, לא כולל מיסים ומשלוח (עם מיסים ומשלוח יוצא באזור 8500 ש"ח). בארץ ניתן להשיג אותו באזור 12 אלף ש"ח, שזה מחיר לא רע....
איפה אפשר למצוא אותו במחיר כזה ? על הדגם הקודם ( 3000 ) דרשו ממני סכום גבוהה ממה שאתה מציין.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לא רק שאני לא בטוח, אני מאוד סקפטי לגבי הטענה הזו. מדובר בשני חברים ב AVS, אשר ראו את ה JVC מכויל, ולא באותו היום גם את ה HC3100 מכויל. מכיוון שלא מדובר ב A/B comparison, אני סקפטי. עם זאת, אני מודה שאני גם קצת מופתע, ציפיתי מאנשים שראו מקרן עם קונטרסט נטיבי של 15000:1, שיתקלקלו לתמיד, ושבפעם הבאה שיראו מקרן אחר עם קונטרסט נטיבי של 3000:1, יוכלו להבחין מייד שלא מדובר באותה הליגה.אתה בטוח שהוא מתחרה בתמונה של ה-HD-1?
זה המקרן הכי חם בשוק,אתה בטח יודע.
קונטרסט של 1:15000 ללא אייריס,הוא מתחרה של הפנינה ושארפ Z20000.
לפי מה שאתה אומר למיצובישי יש תמונה של מקרן ב-6K....הלוואי
יש לך לינק?...
לגבי מחיר ה HC3100 בארץ,
http://www.getit.co.il/Direct/29302/12
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ליאור,
אתה לא מתבלבל בכלל. המיצובישי טוב מה-900.
בזמנו גם אני השוויתי בינהם ראש בראש ובסוף נשארתי עם ה-900. למה?
העדפתי פחות שחורים ופחות קונטראסט תמורת, תמונה "נעימה" יותר ויותר FILM LIKE.
ברור לי שזו העדפה אישית לחלוטין, אבל בבירור השחורים של המיצובישי היו עמוקים יותר מהפנסוניק.
אתה לא מתבלבל בכלל. המיצובישי טוב מה-900.
בזמנו גם אני השוויתי בינהם ראש בראש ובסוף נשארתי עם ה-900. למה?
העדפתי פחות שחורים ופחות קונטראסט תמורת, תמונה "נעימה" יותר ויותר FILM LIKE.
ברור לי שזו העדפה אישית לחלוטין, אבל בבירור השחורים של המיצובישי היו עמוקים יותר מהפנסוניק.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב,
אחרי שהבנתי ממה שרובכם כתבתם שהמיצובישי אכן טוב יותר, נשאר רק פער המחיר.
אני אתן ניסיון נוסף ל 900 בשביל לברר לעצמי אם פער של 3000 שקלים אכן מצדיק את ההבדלים בתמונה. אנסה לראות אותו במקום אחר ולקבל החלטה אח"כ.
נראה לי שתנאי הצפיה לא היו ממש זהים לגבי שני המקרנים ( לרעת ה 900 - היה ממוקם קרוב מדי ולא מכוון ).
יש למישהו רעיון איפה אני יכול לראות את שני המקרנים באותו מקום ?
תודה,
ליאור
אני אתן ניסיון נוסף ל 900 בשביל לברר לעצמי אם פער של 3000 שקלים אכן מצדיק את ההבדלים בתמונה. אנסה לראות אותו במקום אחר ולקבל החלטה אח"כ.
נראה לי שתנאי הצפיה לא היו ממש זהים לגבי שני המקרנים ( לרעת ה 900 - היה ממוקם קרוב מדי ולא מכוון ).
יש למישהו רעיון איפה אני יכול לראות את שני המקרנים באותו מקום ?
תודה,
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
תוקן.נועם,
ה"ציטוט" לא מוצא חן בעיני.
אם ציטטת, אז תשאיר את המקור. רוצה להוסיף פירושים שלך למה שאמרתי (וזה לא מה שאמרתי), אז תוסיף אותם בהמשך.
כן, למרות האייקון שלך...
אני מציע לך לשקול לייבא את ה 3100 מיפן. אתה יכול להשיג אותו כולל מיסים ומשלוח ב 8500 ש"ח (מאתר שהמון אנשים קנו בו, כולל ישראלים, והיו מאוד מרוצים). זה אומר שגם אם תצטרך לשלוח אותו פעמיים ליפן לתיקוני אחריות (מה שמאוד לא סביר, כי מקרני DLP ידועים כעמידים), עדיין יצא לך יותר זול מאשר לקנות את ה AE900 בארץ.טוב,
אני אתן ניסיון נוסף ל 900 בשביל לברר לעצמי אם פער של 3000 שקלים אכן מצדיק את ההבדלים בתמונה. אנסה לראות אותו במקום אחר ולקבל החלטה אח"כ....
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

נועם,
לצערי אני לא הטיפוס שמייבא בעצמו.
אין לי זמן לזה וגם אין לי כוחות נפשיים לכל ההתעסקות הזאת.
בכל מקרה אשמח להמלצה לגבי חנויות ששם אפשר לראות את שני המקרנים.
ליאור
לצערי אני לא הטיפוס שמייבא בעצמו.
אין לי זמן לזה וגם אין לי כוחות נפשיים לכל ההתעסקות הזאת.
בכל מקרה אשמח להמלצה לגבי חנויות ששם אפשר לראות את שני המקרנים.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ליאור
תעשה בירור טלפוני ברשימת החנויות המפורסמת.
תברר למי יש מיצובישי 3000 (פנאסוניק 900 יש כמעט בכל החנויות!)
בהמשך למה שכתבת תבדוק את הפנאסונק 900 מול כל DLP ראוי ותוכל לגבש דעה בצורה טובה יותר. אולי תרצה לקנות DLP אחר . יש גם לאופטומה מקרנים טובים (בסטריו סטאר בפ"ת למשל)
אני בעצמי בזמנו גם חשבתי על הפנאסוניק , מהר מאוד שינתי את דעתי והלכתי על המיצובישי 3000.
חשוב שתשים לב להעדר לאנס שיפט ,ושהזום קטן יותר. נקודות שבהחלט יכולים להוות נקודת תורפה למיצובישי
תעשה בירור טלפוני ברשימת החנויות המפורסמת.
תברר למי יש מיצובישי 3000 (פנאסוניק 900 יש כמעט בכל החנויות!)
בהמשך למה שכתבת תבדוק את הפנאסונק 900 מול כל DLP ראוי ותוכל לגבש דעה בצורה טובה יותר. אולי תרצה לקנות DLP אחר . יש גם לאופטומה מקרנים טובים (בסטריו סטאר בפ"ת למשל)
אני בעצמי בזמנו גם חשבתי על הפנאסוניק , מהר מאוד שינתי את דעתי והלכתי על המיצובישי 3000.
חשוב שתשים לב להעדר לאנס שיפט ,ושהזום קטן יותר. נקודות שבהחלט יכולים להוות נקודת תורפה למיצובישי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

מרטין תודה,MartinHSabag כתב:Lior_M,
אני עשיתי את ההשוואה בעולם-הדיגיטלי בזמנו.
יכול להיות שגם לאניגמה-אודיו יהיו את שניהם (את ה-900 יש להם בוודאות)....
היתי בעולם הדיגיטלי ביום שישי. היה מאוד נחמד .
לצערי היה מאוד קשה להתרשם מה 900 מכיוון שהוא לא היה מכוון והותקן במרחק של כ 2 מטר מהמסך.
המיצ'ובישי כמו שאמרתי נראה ממש, אבל ממש טוב.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי